Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • smarac07
    CBC Član
    • 10.09.2006
    • 21
    • Bg,

Re: Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Shvatam da cu smarati, ali imam pomalo nezgodnu situaciju. Pre 5-6 godina sam ugradio Marinijev uredjaj u ATC Boban-u, koji mi je od starta pravio probleme. Trpeo sam to, dok mi krajem 2007. nije izletela klipnjaca, pa menjao motor. Nakon zamene motora, neki " majstor " u Trsteniku, mi vrati uredjaj, doduse bez "clean gas"-a, ali je plin radio ok, sa potorsnjom u gradu izmedju 17 i 20 l (benzin od 12 - 15 l, sa istom ciglom na gasu) uz malo mojih intervencija. ( Zamene filtera, stelovanja ler gasa). Ali proslog leta je poceo problem....
    Od Beograda do Aleksandrovca i nazad auto mi je potrosio 104 l gasa ( mozda su me malo " odradili" na nekoj pumpi ispred Kopaonika). Pomislih, batali ovo DIY mudrovanje, idem kod strucnjaka, u neki servis, da malo nasteluje ovaj sistem.
    E tu pocese da me nerviraju.
    Svaki je rekao da zamenim uredjaj, da mu ne odgovara da to radi, da moze da ga steluje na sluh...
    Treba mi preporuka, nakog razumnog servisera, koji nece vredjati moju inteligenciju, ali koji zna sta radi i sa kojim mogu da se dogovorim.
    E da, i da je u Bg-u.

BTW, auto je Volvo 740 16v 117 kW, to jest B234.
    Volvo, for life

Comment

• bojcetic
      CBC Početnik
      • 26.08.2009
      • 8
      • Stapar - Beograd

Auto Opel Astra H 1.4 Easytronic 2007. ugradjen autogas kod Dore u NS. Koji je uredjaj i isparivac nemam pojma, nit me zanima, bitno je da radi. Znam da je neki Stag e sad koji.... Ja sam samo doterao auto i Dori prepustio sve ostalo.

Posle predjenih 2000km na plin, prezadovoljan sam. Potrosnja gasa je oko 8l+0.5l benzina. Auto ide odlicno, nema nikakve razlike u odnosu na benzin. Definitivno mi je drago sto sam poslusao savet da trazim dobrog majstora, i da ne gledam na 50-100e. Preporuka za Doru.

Comment

• TheWickerMan
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2007
        • 791
        • DE
        • AR Giulietta TCT

pohvala za Bojketa iz Zaklopace kod Kraljeva... ugradjen Lovato Smart u AR 145 2.0 16V , sve propisno uradjeno, auto ide isto kao na benzinu uz povecanje potrosnje za 1 litar... pedantno i vrlo profesionalno... za sad predjeno oko 2000 km,bez ijednog problema

Comment

• bojanvet
          CBC Član
          • 06.04.2008
          • 85
          • kraljevo

Odg: Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Sve pohvale za servis "Pejko" iz Kraljeva. Profesionalni, ljubazni, pedantni, tacni a uz to za razliku od vecine ovdasnjih servisera nimalo sujetni.
          Svima preporucujem iz Kraljeva i okoline!

Comment

• Niksha
            CBC Član
            • 01.07.2008
            • 53
            • Beograd

Da li je neko imao iskustva sa servisom
            Code:
            "Auto centrar Nitro GT" [URL]http://www.autogas-nitrogt.com/[/URL]  ?
            Ima par slika ugradnji na sajtu, ali ja nisam kompetentan da kazem da li je to ok ili ne. Vidim da ljudi iz AMSS-a dolaze da atestiraju gasne uredjaje kod njih. Bilo kakva informacija je dobrodosla. Hvala!

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Ugrađen Stag+Tomaseto+Valtek kod Rašića pre oko godinu ipo dana i do sada pređeno oko 26000 km bez ijednog problema Auto je Alfa 164 Twin Spark iz 1991. godine.

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Ne volim da pricam lose o kolegama ali TWINS Knjazevac je sramota da se zove servis, dolazili su mi razni slucajevi od njih ali ovaj je prevrsio svaku meru, PT Kruzer, ugradjen OscarN mini, duzina creva na injektorima od pola metra pa na vise, rail vezan paljenom zicom za usisnu granu, nisam vise ni gledao jer ko zna sta cu da nadjem jos.

Vodite racuna da za nekoliko eura jeftiniju ugradnju ne prodjete duplo skuplje!
                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• milanco
                  CBC Član
                  • 20.01.2012
                  • 30
                  • Beograd
                  • VW Golf 4 1.6 16v

Ja sam u svom bivšem autu, Zastavi 101 (88. god.) ugradio plin 2009. god kod Dragiše na Kanarevom brdu. U principu, Dragiša je ok lik i ja sam sa tim uređajem za 2 god prešao oko 25.000 km bez nekih problema. Imao sam par štelovanja, a zadnji put mi je naštelovao drugar koji je vozač autobusa, nije majstor za plin i naštelovao ga je samo na sluh. Od tada mi je Stojadin išao kao metak, a trošio oko 10l u gradu, na otvorenom oko 8, čime sam bio prezadovoljan. Uređaj je bio Landi, mada na samom isparivaču ništa nije pisalo, a na onom palstičnom đavolu pored je pisalo Landirenzo. Nisam siguran koliko su sve komponente bile kvalitetne (npr. prekidač je bio neki običan, nije imao ono crveno dugme za štrcanje plina prilikom paljenja), ali to sad nije ni važno, ja sam se lepo navozao. Što se tiče samog servisa, par puta kada sam išao da mi šteluju izlazili su mi u susret, iako možda nije bio u pitanju uređaj, jer je auto bio star. Inače, kada prođem vidim da rade i baš besna kola - Porsche Cayenne, nova E klasa... ali ne znam sa kojim sequent uređajima rade.

Comment

• Pantah
                    CBC Veteran
                    • 25.03.2007
                    • 159
                    • Beograd

Znam i ja jednog takvog koji je bolje štelovao na uvce nego ja sa uređajem za merenje četri gasa i obrtomerom.

Gotivan lik, al mlogo brate nezgodan kao administrator od bana
                    Money for nothin' and chicks for free

Comment

• milanco
                      CBC Član
                      • 20.01.2012
                      • 30
                      • Beograd
                      • VW Golf 4 1.6 16v

Pročitao sam dosta lepih iskustava vezano za servis R&R u Zemunu, koji valjda drži taj čuveni Ranko, pa sam ih kontaktirao mailom. Međutim, niko mi nije odgovorio ni posle 10 dana, pa sam zvao i telefonom ali se niko ne javlja. Ne znam da li se ovaj servis iselio i da li uopšte radi još uvek, pa zbog toga ne mogu da ih dobijem nikako ili je samo u pitanju nemarnost...

Comment

• rekesidim
                        CBC Član
                        • 08.05.2011
                        • 22
                        • cukarica
                        • alfa romeo 147 1.6 TS

Ajde i ja da pitam posto nema odgovora.....
                        ima li neko iskustvo sa ovim servisom "Auto centrar Nitro GT" http://www.autogas-nitrogt.com/

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Ostalo ne znam ali sajt im je pravio neko ko nezna o gasu, ima nekoliko pogrešnih informacija ali to je marketing
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• rekesidim
                            CBC Član
                            • 08.05.2011
                            • 22
                            • cukarica
                            • alfa romeo 147 1.6 TS

Originally posted by Dora View Post
                            Ostalo ne znam ali sajt im je pravio neko ko nezna o gasu, ima nekoliko pogrešnih informacija ali to je marketing
                            pa i to je neki pokazatelj....

Comment

• Gurke
                              CBC Početnik
                              • 06.03.2011
                              • 9
                              • Beograd

Originally posted by rekesidim View Post
                              Ajde i ja da pitam posto nema odgovora.....
                              ima li neko iskustvo sa ovim servisom "Auto centrar Nitro GT" http://www.autogas-nitrogt.com/
                              Radio sam reno modus kod njih pre 5 meseci,za sad vise nego zadovoljan...sve lepo i kulturno odradjeno,uprskos onako malom prostoru.
                              Skroz korektni i ljubazni lljudi,jedini nisu nesto kukali kad sam dovezao auto,ostali kod kojih sam bio,te kako cemo ovo,te mora da se skida ovo,te ono...odradio i atest kod njih a planiram i drugi auto da vozim na ugradnju,kad bude nesto para

Od mene +

Comment

• ciklon
                                CBC Senator XXL
                                • 11.08.2008
                                • 362
                                • Beograd

Originally posted by bojcetic View Post
                                Auto Opel Astra H 1.4 Easytronic 2007. ugradjen autogas kod Dore u NS. Koji je uredjaj i isparivac nemam pojma, nit me zanima, bitno je da radi. Znam da je neki Stag e sad koji.... Ja sam samo doterao auto i Dori prepustio sve ostalo.

Posle predjenih 2000km na plin, prezadovoljan sam. Potrosnja gasa je oko 8l+0.5l benzina. Auto ide odlicno, nema nikakve razlike u odnosu na benzin. Definitivno mi je drago sto sam poslusao savet da trazim dobrog majstora, i da ne gledam na 50-100e. Preporuka za Doru.
                                Eto ti sad, , meni Dora onda nije dobro ugradio plin. Troši mi 10 na 100, a tebi samo 8. Mada nema veze što je zafira i što nas je uvek puno. Verovatno ga je žigalo u kolenu ili kičmi pred kišu pa je bio nervozan.

Zafira a, 1.8, 300 kg putnika. 10 - 11l tng/100km. 25.000km do sad. Prezadovoljan.
                                ponika marke ROG :-)

Comment

Working...
                                X