Auto pali na gas, neće na benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sonetpro_kg
    CBC Član
    • 04.03.2010
    • 43
    • Kg
    • Astra h 1.6

Auto pali na gas, neće na benzin

Pozdrav svima. Imam astru h 1.6 twinport sa ugrađenim plinskim uređajem Stag 4-tomaseto isparivač-valtek dizne. Imam problem sa startovanjem auta ujutru na benzin. Dešava se da samo vergla a neće da upali. To je počelo od pre mesec dana tako što nije hteo da upali iz prvog verglanja već iz trećeg, četvrtog. Sad već ne pokušavam da brojim već ga upalim direktno na plin. Znači to se dešava samo na prvo jutarnje paljenje, kasnije u toku dana pali normalno na benzin i plin. U toku dana čim se napravi pauza posle gašenja auta od bar sat vremena odmah se manifestuje kroz otežano paljenje-verglanje od par sekundi ili je potrebno par puta ponoviti verglanje. Evo i šta sam sa majstorom radio na otklanjajnu ovog problema:
    -merili smo pritisak pumpe i ustanovili da pritisak mnogo brzo pada (za dva minuta padne sa 3,8 bara na nulu) pa smo je zamenili sa drugom polovnom pumpom (njoj je potrebno sat vremena da padne pritisak sa 4 bara na 2 bara).
    -očistili smo benzinske dizne jer su bile prljave
    -očistili smo leptir gasa
    -svećice su pred zamenom(ugrađene su pre 35000km) mada mogu još da koriste jer dobo izgledaju a valjda ako mogu da upalim auto na plin onda bi trebalo da upalim i na benzin
    -ustanovili smo da auto gas ne ulazi u motor preko membrana isparivača tako što smo skinuli vakum crevo i otkačili dovodno crevo za dizne, sačekali sat vremena i prilikom verglanja nije bilo nikakvog curenja gasa, takođe smo koristili i detektor plina

I posle ovih intervencija problem je i dalje prisutan.
    Interesantna stvar je da kad ujutru upalim auto na plin, pustim ga da radi pola minuta ili minut, ugasim auto i odman posle toga upalim auto na benzin normalno.
    Još nešto kad se da kontakt i pumpa odradi svoj deo posla benzin je stigao kod dizni (pipnem iglicu na railu i izlazi benzin pod pritiskom). Ujutru pre nego što se da kontakt pritiskom na iglicu na railu nema benzina pritisak je nula. Tu sam posumnjao da i ova pumpa nije dobra međutim kod komšije koji ima astru g 1.8 takođe ujutru pre kontakta nema benzina na railu a auto pali normalno.
    Sad ne znam da li je normalno da preko noći se gorivo vrati u rezervoar da ujutru na railu nema goriva.

Ako neko ima ideju šta dalje da probam neka javi.
    Pozdrav
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Probajte da skinete vakum u crevo dovoda odmah po zaustavljanju auta.
    Probajte da vozite dva dana samo na bezin.
    Pišem u množini pošto je pitanje u množini.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sonetpro_kg
      CBC Član
      • 04.03.2010
      • 43
      • Kg
      • Astra h 1.6

Uradiću to. Nego sad nešto guglam po netu u vezi benzinske pumpe. Koliki pritisak benzina treba da bude na railu ujutru, tj. da li treba da pada pritisak na nulu preko noći? Ako treba da bude stalno benzin na railu onda da vratim ovu pumpu sto sam zamenio.

Comment

• sonetpro_kg
        CBC Član
        • 04.03.2010
        • 43
        • Kg
        • Astra h 1.6

Upravo sam sad otkačio dovodno crevo za gasne dizne i otkačio vakum crevo sa map senzora. Videćemo narednih dana šta se dešava.

Comment

• Mrcela
          CBC Veteran
          • 23.02.2013
          • 191
          • Zemun
          • Citroen C5 HDi 98 kw

Originally posted by sonetpro_kg View Post
          Uradiću to. Nego sad nešto guglam po netu u vezi benzinske pumpe. Koliki pritisak benzina treba da bude na railu ujutru, tj. da li treba da pada pritisak na nulu preko noći? Ako treba da bude stalno benzin na railu onda da vratim ovu pumpu sto sam zamenio.
          Ako ti je radio sa tom pumpom što si skinu ,vrati pa probaj.
          -Жиле-

Comment

• sonetpro_kg
            CBC Član
            • 04.03.2010
            • 43
            • Kg
            • Astra h 1.6

Originally posted by Mrcela View Post
            Ako ti je radio sa tom pumpom što si skinu ,vrati pa probaj.
            I sa mojom starom pumpom se auto isto ponaša. Ne mogu ujutru da upalim na benzin ali zato preko dana palim normalno. Jedino što brzo opada pritisak posle gašenja auta ili kad dam kontakt i pumpa završi zujanje. Ova druga što sam uzeo drži pritisak dosta duže, par sati tj. opada dosta sporije. Sad ne znam da li je normalno da pritisak opadne skroz. Hteo sam da kupim uložak pumpe ali je u pitanju neka bošova sa dva pipka sa donje strane pa ne mogu da nađem da je kupim osim nove koja košta kao 3 druge a da ne pričam o celoj pumpi sa kućištem.

Comment

• sonetpro_kg
              CBC Član
              • 04.03.2010
              • 43
              • Kg
              • Astra h 1.6

Nisam napomenuo da sam stavio i drugi senzor temperature rashladne tečnosti.
              Benzinske dizne sam čistio na Launch mašini za čišćenje i testiranje. Ne bi trebalo da curi neka dizna, valjda bi video majstor koji je čistio dizne.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

a da nisu ipak svecice ili tako nesto?
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Mrcela
                  CBC Veteran
                  • 23.02.2013
                  • 191
                  • Zemun
                  • Citroen C5 HDi 98 kw

I sa mojom starom pumpom se auto isto ponaša. Ne mogu ujutru da upalim na benzin ali zato preko dana palim normalno. Jedino što brzo opada pritisak posle gašenja auta ili kad dam kontakt i pumpa završi zujanje. Ova druga što sam uzeo drži pritisak dosta duže, par sati tj. opada dosta sporije. Sad ne znam da li je normalno da pritisak opadne skroz. Hteo sam da kupim uložak pumpe ali je u pitanju neka bošova sa dva pipka sa donje strane pa ne mogu da nađem da je kupim osim nove koja košta kao 3 druge a da ne pričam o celoj pumpi sa kućištem.
                  Svašta tu može da bude, meni prvo što je palo na pamet je falš vazduh. Jesi li dirao nešto oko creva za gorivo ili kada si menjao pumpu da tu ne vuče falš vazduh?
                  -Жиле-

Comment

• sonetpro_kg
                    CBC Član
                    • 04.03.2010
                    • 43
                    • Kg
                    • Astra h 1.6

Nije problem zameniti svećice i onako sam to planirao sad na jesen nego kako onda pali na gas. Danas mi je auto stajao oko 4 sata i upalio sam na benzin tek na drugo dugo verglanje. Frka mi je samo da nije i ova druga pumpa loša. Još dan dva imam fore da je vratim ili propadoše pare

Comment

• sonetpro_kg
                      CBC Član
                      • 04.03.2010
                      • 43
                      • Kg
                      • Astra h 1.6

Originally posted by Mrcela View Post
                      Svašta tu može da bude, meni prvo što je palo na pamet je falš vazduh. Jesi li dirao nešto oko creva za gorivo ili kada si menjao pumpu da tu ne vuče falš vazduh?
                      Šta znam majstor mi je montirao tu pumpu. Mislim nije to ništa teško, staviš pumpu, načukaš onaj okrugli prsten i ubacisš konektor i crevo zabraviš sa kopčom.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

a jel pala neka dijagnostika?
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Nije problem zameniti svećice i onako sam to planirao sad na jesen nego kako onda pali na gas. Danas mi je auto stajao oko 4 sata i upalio sam na benzin tek na drugo dugo verglanje. Frka mi je samo da nije i ova druga pumpa loša. Još dan dva imam fore da je vratim ili propadoše pare
                          Vozi taj dan dva na benzinu sa tako otkačenim crevima za plin, naravno zapuši vakum crevo koje ide na usis.
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Mrcela
                            CBC Veteran
                            • 23.02.2013
                            • 191
                            • Zemun
                            • Citroen C5 HDi 98 kw

Ja bih to proverio, šta majstoru mogu da zaebu ne možeš ni zamisliti. Prvo što ti je majstor trebao objasniti zašto je opšte menjao pumpu,drugo da li je izmerio pritisak koji pumpa baca?
                            -Жиле-

Comment

• sonetpro_kg
                              CBC Član
                              • 04.03.2010
                              • 43
                              • Kg
                              • Astra h 1.6

Majstor ima Tech 2. Imao je greške koje vučem već duže vreme tipa 0420 neefikasnost katalizatora jer je izvađen, 1614 greška za transporder kod jer ponekad neće da mi prepozna kod ključa.
                              Imao je i grešku 1300 za misfire zbog niskog nivoa goriva i nešto za poziciju pedale gasa jer je jednom jedva nešto upalio i čini mi se mal otrokirao dok se stabilizovao a ja sam pritiskao papučicu gasa. Posle ovog je pumpa zamenjena i dizne su očišćene i greške su obrisane i sad nema nikakvih grešaka a problem i dalje postoji.

Comment

Working...
                              X