Sekvencioni plin za 650 evra? Moze li to da valja za tolko?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Koliko am upoznat sa tematikom, da najmoderniji systemi imaju progresivno dodavanje benzina na postojeci plin?
    Da li je to korektno, ukoliko da, onda je jedan takav sistem ultimatan jer nece imati nikakav prelaz izmedju 2 sistema.
    Sto se tiche cimanja u prelazima sa sistema na sistem, to ce se desiti prilkoma max opterecenja te kad je mehanichki sistem napet, odziv na prelazak na benzin je zanemarujuce kratak. Chak ni toliko dug da bi se izgubila napetost na nosacima motora.

Prelazak na dole je prilikom pustanja gasa te nevidim neke anomalije u vidu trzanja .

Ivan & Dora?
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ako je prekidač sakriven od pogleda pa ne vidiš svetlo koje označava pogon na koji teraš auto nema šanse da primetiš prelazak na bilo koju stranu.
      Podrazumeva se ispravan auto a ne onaj Sabov Volvo pa kad cimne na benzin a on stane
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Gumetina
        Banovan
        • 12.12.2004
        • 1082
        • Novi Sad

sistem o kome se prica, ja vozim u kolima,

a da to nisam ni znao..

ne zna da dodaje benzin u gas progresivno, to znaju da rade sistemi koji umeju da podrze sistem direktnog ubrizgavanja ... gdi jts fsi...

nego opet nije mi odgovoreno, na tvom bivsem sabu, dizne se otvaraju vise puta za vreme jednog takta ? kolike su razlike u duzini impulsa? kako je podeljen? da li ce plinski ecu znati da dva puta otvori istu diznu ?

posto koliko sam video plinski ecu ima minimalan odziv od 1ms tj dizne imaju minimalan odziv, jer su vece gluplje tromije ne znam....

Da, kod mene prebaci na benz kad se zabode gas do panja, i to npr u 1. i 2. kad naglo proklize i ode u obrtaje velikom brzinom, a npr u 3. mi se to javlja tek na oko 7000rpm kad plinske dizne dostizu DC od 100%

Trzanja nema ni kad prebaci na benz a ni kad se vraca na plin. cak ni u blazoj voznji ako prebaci iz nekog razloga... na leru bilo sta.... ne trza ni malo

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Plinski ECu je glup i ne gleda lambda sondu i ostale šlajzvce, prati samo dizne od benzina. Da se ne uvredi (ECU) nema ni potrebe da prati jer to prati benzinski ECU pa mu servira na gotovo što je jako dobro rešenje.
          Nisam još video motor koji na leru radi ispod 3 milisekunde pa i ako deli na tri puta u taktu opet stiže na većim obrtajima pogotovo.
          Moraću ovo malo prostudirati... Vi ne možete ko sav normalan svet da terate i nemislite
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BOOST
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Gumeni.. to je izmena u software , experimentalni program, nije standardna opcija.

Standardno injektori idu u sekvencijalnom modu a sa ful load prelaze na ful group.
            move your mind

Comment

• Gumetina
              Banovan
              • 12.12.2004
              • 1082
              • Novi Sad

Pa dobro Boost, ja sam samo napomenuo da se to ne zanemari, posto je covek pitao za konkretan slucaj (tazzboy)

Dora, a vidis da ne mozemo , nego, jel plinski ecu radi po principu interrupta ? znaci pojavi se impuls tu i tu, npr cilindar 3. on ga ocita i roka diznu br. 3. , a ako se posle cilindra 3. opet javi cilindar 3. a ne 4. on ce da odradi ili ce da ceka da se desi na cilindru 4. ?

posto sam upravo ukapirao da se i moj blentavi glupavi mareli koji ni knock nema, pri dodavanju gasa obogacuje tako sto daje 2 impulsa a ne produzeni impuls ?

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Da ajde malo pojasnjenja. Ne prelazi svaki sekvencijalni sa ful load-om u ful group ili sam ja propustio neki cas
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• BOOST
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Na Trioniku standard:
                  1. Startna sekvenca = multi switch sequent
                  2. Normalan rezim rada do Lambda 0,98 = sequent
                  3. Ful load, lambda kontrola opel loop = fule group

================================

Spec verzija programa koju sam vozio
                  1. Startna sekvenca = multi switch sequent
                  2. Normalan rezim rada do Lambda 0,98 = sequent
                  3. Ful load, lambda kontrola opel loop = multi switch ful group
                  =======================================

Opcija 3

Po cenu da se izvesni dijagnostichki kod izbrishe i oslobodi mesto u mem. dodati su asambli za navodjenje u ovoj funkciji.
                  move your mind

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Originally posted by Dora
                    Vi ne možete ko sav normalan svet da terate i nemislite
                    Mogu ja !!! Samo tako i znam...

Jako ugrubo sam shvatio o cemu uopste pricate, ali i to pokazuje moj napredak u zadnjih godinu-dvije... Samo nemoj da se neko sjeti da me pokusa ispitati, jer rizikuje permanentno stavljanje na najcrnju listu, a znam biti zlopamtilo...

Nego posto nisam upoznat sa finim detaljima projekta, koliko daleko se (laicki) stiglo u upotrebnom testiranju, da bih mogao procjenjivati IMT (Imal' Mene Tu) koeficijent...?

Comment

• zeljan
                      CBC Član
                      • 02.06.2005
                      • 64
                      • palic

sta bi na kraju sa tim jevtinim?nacini li ga striko?
                      potpis nije po pravilima foruma

Comment

• Gruja
                        CBC Senator XXL
                        • 09.02.2006
                        • 614
                        • Bgd
                        • Alfa 75 TS

I mene zanima!!!
                        Ja vec poceo da castim drustvo sto cu da ubacim sekvent... =]

Pricajte ljudi, nestrpljivi smo!
                        Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Uredjaj za sada funkcionise ocekivano dobro, ali mali problem je i dalje nabavna cena. Dogovorena je bila jedna cena, pa je povisena. Ako se ne vrati na onu koja je dogovorena, iz principa cu traziti drugi uredjaj koji ce biti Italijanski , a konkurentan cenom turskim ili poljskim uredjajima.
                          Detaljnije pocetkom sledece nedelje, a ssto se tice jeftinijih a kvalitetnih uredjaja bice ih sigurno.
                          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• civi
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1492
                            • Pozarevac

Ivaneeee ubijas nas polako, ja se nonstop dvoumim dal da turim obican(metalna usisna) ili da sacekam taj sekvencijalni
                            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Flavio
                              CBC Senator XXL
                              • 13.06.2006
                              • 1926
                              • 012 Centar
                              • KaraWagon 1.4T.Spark

@civi,brate,ja bi' sacekao ovaj sekvent na tvom mestu.A sacekacu ga i na mom(mestu) .Meni se sve ovo cini jako isplativo po trenutno aktuelnoj ceni.Mislim,"emulator"+Lambda ~ 500e a sekvent <700.Tu razliku od ~ 200e isplatis za par meseci a ostaje ti puno napredniji uredjaj zauzvrat.Na kraju,ja sam se i tako pomirio da sevnem ~600e za TNG,tako da se ovaj sekvent super uklapa u pricu.Cak i da padne cena sistemu sa emulatorom.
                              This is my two cents .

Comment

• *IvanT*
                                CBC Senator XXL
                                • 30.01.2005
                                • 3234
                                • Srbija, Beograd, Kara

@civi
                                Ivaneeee ubijas nas polako
                                Veruj mi da i ja cekam sa nestrpljenjem. U mom slucaju ce takva cena sekvencijalnog sistema, doneti samo jos vise posla. Tako da mu dodje na isto. Standby!
                                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                                X