Pozz.Imam jedan problem vozim opel suzu 1.3 i njen potrosnja plina je bila 8 do 8.5 litra na 100/km.I od pre neki dan se povecala na 10 litra sa 500 dinara ne mogu da predjem ni 100 km.Da li mozda znate sta je mogo prouzrokovati povecanje potrosnje?
Potrosnja plina
Collapse
X
-
-
Ako ti je od jednom skocila potrosnja, moze da bude da si sipao losiji plin. Inace filter plina treba da se menja na svakih 10000km. A posle svake zamene filtera za vazduh da se nasteluje opet plinSva tela se na toploti sire...osim cvaraka
MRZIM YUGA
Comment
-
-
Možda je nekvalitetan plin? Ili su ti ukrali koji litar pri sipanju? Možda ti se nešto u dovodu vazduha poremetilo?
Ja sa 1000din (oko 18.7l) pređem oko 180Km neke osrednje vožnje po Bg-u i uvek mi ostane još malo plina (znači nekih 10l na 100Km, što je odlično za dvogrli karb.), dok mi se na benzinu, istim režimom vožnje, potrošnja kretala 12-15l na 100Km, a laganom vožnjom negde oko 10l. Ali su zato na benzinu performanse barem 10% bolje.
Ćomi, drugar ima isti motor ko ti i njemu je ista potrošnja plina, ne može nikako manje...
Comment
-
-
Originally posted by shone190Da ali ti si u BG, a on u MladenovcuPazi stvarno...
Comment
-
-
Da li ima neko fabrički podatak koliko taj auto troši benzina u nekom režimu?
Comment
-
-
Veliki grad duže relacije isparivač se zagreje ali je potrošnaj veća zbog gužve. Mali grad, kratke relacije, isparivač se ne zagreje pa je malo veća potrošnja.
Na fabričku potrošnju dodati od 10 do 30 posto pa se lako izračuna.
Comment
-
-
da bi sa 1000 dinara mogao da predjes 250 km ,auto mora da ti trosi 7,4 litara. ,)
ja sa 1000 dinara prelazim 230 km a to ti je 8 litara gasa na 100km gradske voznje (auto je opel corsa 998ccm 1985 godiste , BRC isparivac,ubushena dizna u karb. Beograd)
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Originally posted by Stexpa meni trosio 8-8.5 i ne znam koji mu je da od jednom povecaJa sam sa 1000 din prelazio do 250 km.Moram da proverim filter za vazduh ili svecice.
Ne ulazim uopšte u to da l iej to mala ili velika potrošnja, ne znam fabričke mere.
Želim samo da napomenem da svi koji se hvale ili ne daj dva božeta stvarno imaju potrošnju plina ispod fabričke potrošnje benzina, imaju u izgledu generalku bar glave ako ne i motora. Sve ostalo je zavaravanje sebe i drugih.
Comment
-
Comment