Potrosnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

pazi ..ima neko kad dodje sa pitanjem ovde,odma vidis da trazi majstora..
    obicno to naglasi u pitanju "KO bi mogao,ili,znate li koga..." znaci otje dobrog majstora i kraj price..

stex je naglasio da otje sam to da uradi DO neke granice..,ako nemoze ..normalno majstor.
    Onda forum nema svrhu jer je jednostavno, ako troši puno zavrni ako troši malo ne diraj
    Mislim ti si tu od početka, mnogo puta si uskočio i odgovorio na trivijalno pitanje koje je već obradjeno i na tome sam ti zahvalan jer si me spasao smora.

Ako kaže da mu je trošio malo ja mu ne mogu sad reći da odvrne malo šraf jer će po njemu onda trošiti više, ako kažem da zavrne i tako je trošio malo pa će biti još gore. Ne mogu svakom bez predznanja da objašnjavam princip rada motora, gubitke loše podešenog plina sa uticajem pedale kako se pritiska na glupom venturiju koji kad se zaleti saspe sve što se zaletelo a posle se guši od viška pa opet sledi pedala da se to kompenzuje umesto da ima normalno goriva i stiska se pedala koliko treba.

I na kraju, šta god ko rekao samo jedan što ga niko nije video može da me ubedi da auto troši manje plina u litrama od fabrički deklarisane potrošnje benzina. Mislim može ali onda opet ulazimo u raspravu štetnosti po motor a onda neko kaže ma boli me uvo jer će to da izgura 100k kilometara tako jer je njemu tako a onda neko drugi to uradi pa mu crkne na 20k kilometara i tako u beskraju....
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Flavio
      CBC Senator XXL
      • 13.06.2006
      • 1926
      • 012 Centar
      • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by dranix
      Majstor koji ti je ugradio gasnu instalaciju nema sada vremena za tebe?
      Napisi u rubrici dobra i losa preporuka servisa tacno KOJI JE TO SERVIS.
      Ko smo mi da nas pitas? Imas SVOG majstora.
      On nekako ima moralu obavezu da to odrzava. Ili sam ja nesto pobrkao pojmove.
      Pratim temu od pocetka ... mislim da se @Stex nije izrazio lepo .
      Poznajem doticnog majstora ... jeste malo na svoju ruku a ni @Vujketov komentar "" nije bez podloge,no,koliko ga ja znam,nije taj tip.Da nema vremena,da hoce samo da ti uzme lovu za ugradnju itd. a posle ko te biiip ... stavise,ako je kod @Stexa problem samo do shtela,to ni nenaplacuje ... a znam i onog koji to isto+zamenu gumice na antidetonacionoj klapni naplati 10€ ladno .

Comment

@error
        samo treba preshtelovati biiiip!
        kak`i bre filteri, zazori, polozaji isparivacha i ostalo...
        isparivach jeste sam po sebi sranje teshko ali njegov polozaj nema veze sa paljenjem.
        je*es zazor na svechicama kada nove za njega ne kostaju ni 10e.
        filter u redu ali se mora preshtelovati. trebalo je i sa starim filterom ali sa novim pogotovo
        jel ce mi da pomognemo coveku ili da prosipamo svoje gluposti i osnovno ne poznavanje pravila o ugradjivanju auto-gasa

@Stex napisi nam sta si zadnje uradio i kako se ponasa...

Comment

• Stex
          CBC Veteran
          • 26.03.2008
          • 130
          • Mladenovac

e ljudi bio sam danas kod majstoraI ja mu ispricao sve i on nista narocito
          Uzeo nastelovao nesto i sad mozda malo bolje ide ali ne puno.I rekao mi da izvozim nekoliko tura pa da odem ponovo kod njega i da proveravam potrosnju.Stelovao je samo onaj glavni ventil za protok plina i ler gas gde je.
          Sada cemo videti kako je ispalo

Comment

• error
            CBC Veteran
            • 28.03.2008
            • 175
            • beograd

izvozi nekoliko tura pa dodji ponovo heh!
            https://t.me/pump_upp

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Pa ne vredi nista.
              Ako ne ide nista narocito znaci da nece ni da trosi ali to nije ni normalno.
              Ako je venturi efekat slab nema sanse sa povuce dovoljno gasa na niskim obrtajima kad bas najvise treba da se krene s mesta.
              Mozda ce i moci da vuce malo bolje na visokim obrtajima ali ko jos vozi tako auto.
              Izgleda da nema sanse da se stanje popravi samo podesavanjem.
              Kako je auto isao sa starim (prljavim) filterom vazduha pre zamene filtra?
              Ako ni tada nije bilo dobro nece nikad biti dok se ne zameni mikser ili vuce fals negde sto bi majstor verovatno video.
              Svaki auto stvarno treba da ide skoro isto kao na benzin ako ne mislimo o tome koliko ce trositi. Ako to nije moguce onda je sistem NEISPRAVAN na neki nacin ili je motor los. Nema druge.
              Ako gas ne moze da se podesi tako da ga motor vuce i vise nego sto mu treba to nije u redu. To sve treba da moze od ler gasa pa na gore.

Comment

• Stex
                CBC Veteran
                • 26.03.2008
                • 130
                • Mladenovac

Originally posted by error
                izvozi nekoliko tura pa dodji ponovo heh!
                ce dodjemo

Comment

• Stex
                  CBC Veteran
                  • 26.03.2008
                  • 130
                  • Mladenovac

Pa ne vredi nista.
                  Ako ne ide nista narocito znaci da nece ni da trosi ali to nije ni normalno.
                  Ako je venturi efekat slab nema sanse sa povuce dovoljno gasa na niskim obrtajima kad bas najvise treba da se krene s mesta.
                  Mozda ce i moci da vuce malo bolje na visokim obrtajima ali ko jos vozi tako auto.
                  Izgleda da nema sanse da se stanje popravi samo podesavanjem.
                  Kako je auto isao sa starim (prljavim) filterom vazduha pre zamene filtra?
                  Ako ni tada nije bilo dobro nece nikad biti dok se ne zameni mikser ili vuce fals negde sto bi majstor verovatno video.
                  Svaki auto stvarno treba da ide skoro isto kao na benzin ako ne mislimo o tome koliko ce trositi. Ako to nije moguce onda je sistem NEISPRAVAN na neki nacin ili je motor los. Nema druge.
                  Ako gas ne moze da se podesi tako da ga motor vuce i vise nego sto mu treba to nije u redu. To sve treba da moze od ler gasa pa na gore.
                  Ma sad je malo bolje nego pre kako je bilo malo bolje prima gas.Ja mislim da tu do sistema nesto nije uredu posto na benzinu vuce dobro.Od kad sam ga ugradio on je lose vukao.

Comment

• error
                    CBC Veteran
                    • 28.03.2008
                    • 175
                    • beograd

pa zato ti je i troshio 8 po lokalu...
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• ĆOMI
                      CBC Senator XXL
                      • 31.08.2006
                      • 1705
                      • Braće Jerković,Vozd
                      • Stilo JTD 16V

Mala ispravka,kada sam rekao da mi trosi 12l plina po gradu,slagao sam...Sad trosi 16l!!! IvaneT,eto me
                      OPEL CLUB SERBIA

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

E pa sad je jasno sta je u pitanju i da smo uglavnom bili u pravu.
                        Znaci da NIJE isao dobro otpocetka. Onda ti je najmanji problem jer je poznato sve.
                        ZAMENI mikser i to kod majstora koji ima iskustva sa takvim identicnim vozilom i bas tim mikserom da budes siguran sta se radi i svi tvoji problemi ce nestati.
                        Ovako nema sanse da udje u dijapazon stelovanja za taj motor nego je na granici i ne moze dalje pod normalnim okolnostima.
                        Redukcijom u**** se moze jako dobro popraviti stanje da reaguje na gas ali svaka redukcija je kao da smanjujes kubikazu motora pa ti sad vidi sta to znaci. Sigurno da ne zelis to. Ti i sada imas auto koji ide kao da je upola manji motor jer ne moze da povuce dovoljno goriva u kriticnim trenucima.
                        Covek je taj koji stedi gorivo i auto mora da ide super kad ga zgazis a ko hoce manje da trosi treba tako i da vozi.
                        Ovako rizikujes da te neko ubije dok pretices neki kamion.

Comment

• Stex
                          CBC Veteran
                          • 26.03.2008
                          • 130
                          • Mladenovac

E pa sad je jasno sta je u pitanju i da smo uglavnom bili u pravu.
                          Znaci da NIJE isao dobro otpocetka. Onda ti je najmanji problem jer je poznato sve.
                          ZAMENI mikser i to kod majstora koji ima iskustva sa takvim identicnim vozilom i bas tim mikserom da budes siguran sta se radi i svi tvoji problemi ce nestati.
                          Ovako nema sanse da udje u dijapazon stelovanja za taj motor nego je na granici i ne moze dalje pod normalnim okolnostima.
                          Redukcijom u**** se moze jako dobro popraviti stanje da reaguje na gas ali svaka redukcija je kao da smanjujes kubikazu motora pa ti sad vidi sta to znaci. Sigurno da ne zelis to. Ti i sada imas auto koji ide kao da je upola manji motor jer ne moze da povuce dovoljno goriva u kriticnim trenucima.
                          Covek je taj koji stedi gorivo i auto mora da ide super kad ga zgazis a ko hoce manje da trosi treba tako i da vozi.
                          Ovako rizikujes da te neko ubije dok pretices neki kamion.
                          A sta mu dodje taj mikser? To je onaj rasprsivac?

Comment

• Plinadzija
                            CBC Senator XXL
                            • 29.07.2008
                            • 1514
                            • Paracin

Mikser ti je plocica koja dodje odozgo na karburator i u nju ulazi crevo za gas. A koji karburator ti imas uopste na njemu?

Da li ti uopste imas mixer ili je svirburg?
                            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Ajkula
                              CBC Senator
                              • 15.05.2007
                              • 219
                              • Srbija, Beograd, Brace Jerkovic

Ja sam remontovao mesac jer su popucale membrane unutra i pocela da mi curi rashladna tecnost iz njega, bila cista voda, pa ja sipao antifriz i one riknule. Posle toga otisao u Zemun u RR Electronics i ljudi su mi uz pomoc sonde u auspuhu nastelovali plin. Pre toga auto mi je trosio 16-17 u gradu, posle 11-12.5. Auto je mnooogo bolje isao, imao mnogo bolji odaziv na niskim obrtajima, nije bilo vise detonacija. Motor je 2.0i, 8v venturi uredjaj
                              Sva tela se na toploti sire...osim cvaraka

MRZIM YUGA

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

Samo za majstore (koji znaju da našteluju gas "na uvo"), povoljno prodajem uređaje za štelovanje gasa preko auspuha, broj šarenih led lampica koje trepću levo-desno i boju birate sami.
                                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                                11.04. 0:12 #2
                                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                                X