Zbog cega CETIRI strane rasprave zbog auta koji ide na NISTA???
Muka mi je vise od kukanja na potrosnju!!!
Kukajte malo na cene benzina i plina ili smanjite voznju auta....
Do juce su svi vozili na benzin aute stare 20 godina sa dvogrlim karburatorom i potrosnja u gradu isla i do 14 litara, sada kada im nastelujes da ide isto kao na benzin, trosi 11-12 litara njemu mnogo, pita jel moze da zavrne slavinu za pola kruga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja tri godine nagovarao drugara (na njega se i odnosi gornji komentar) da ugradi gas u samaru, trosila 12-14 benzina u gradu, na otvorenom 7 litara ali da ne prelazi 80km/h i da ne vadi iz pete.......
Na kraju resi pre mesec-dva da ode kod majstora i ugradi gas. jos nije ni potrosio prvi rezervoar pita me koliko ce da trosi!!!
Svi bi odmah da se desi cudo i da ustede za pet dana 500eur!!!
Da ne bude zabune, i ja sam DAVNO razmisljao tako, tada nisam znao za ovaj forum niti sam imao koga da mi objasni i kaze da to zavrtanje slavine nije zdravo po motor.....
Ali isto tako ni kada sam dosao na ovaj forum nisam preterivao sa postavljanjem pitanja, nego sam celu zimu citao i citao i citao.......
i na kraju evo i u drugi moj auto sam "SAM" ugradio gas.
To je samo dokaz koliko na ovom forumu ima informacija, detaljno obradjenih problema, samo se trba potruditi i CITATI......ako bas zapne onda pitati
Ja sam remontovao mesac jer su popucale membrane unutra i pocela da mi curi rashladna tecnost iz njega, bila cista voda, pa ja sipao antifriz i one riknule. Posle toga otisao u Zemun u RR Electronics i ljudi su mi uz pomoc sonde u auspuhu nastelovali plin. Pre toga auto mi je trosio 16-17 u gradu, posle 11-12.5. Auto je mnooogo bolje isao, imao mnogo bolji odaziv na niskim obrtajima, nije bilo vise detonacija. Motor je 2.0i, 8v venturi uredjaj
zasto zezate coveka i sve nas ostale koji koristimo gas analyzer pri podesavanju smese na automobilima?!
Ko? Zašto? Rečeno već 1.000.000 puta minimum... bilo kakva rupica u auspuhu i rezultati odoše u..., a drugi razlog, ako su membrane bile toliko krute da su pukle, nije morao uopšte da šteluje, dovoljno je što ih je konačno zamenio pa je već tu dobio par litara potošnje.
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Mikser ti je plocica koja dodje odozgo na karburator i u nju ulazi crevo za gas. A koji karburator ti imas uopste na njemu?
Da li ti uopste imas mixer ili je svirburg?
Imam taj mikser.Imam dvogrli karburator neko mi rekao kao pulu ajnspric kad je stelovao na benzin ali to je bilo odavno.E cini mi se kao da mi je onaj rasprsivac mokar malo bas cu proveriti veceras.
meni je stelovao na caletovoj AR33 plin, koji je on i ugradio! trebalo mu je 6 meseci da smanji potrosnju na 16l i zakljuci da je sa gasom sve u redu, motor je neispravan!
koja nebuloza!!! otisao sam kod drugog majstora, zamenio je isparivac i gotovo!
za auta preko 15god starosti, zakon u mladenovcu je Baja, koji radi kod cokica na pumpi. posle njega Nesa iz rajkovca!
mladja je poceo opasno da fuserise sa turksim delovima! ceo set za ugradnju 130e, original! cuj kurce!
nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI
inace jednostavno je nemoguce u Mladenovcu izmeriti potrosnju! sav plin u gradu stize iz keramike. a tamo ga mesaju bukvalno odokativno! 50-50 u najboljem, ali najboljem slucaju!
nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI
meni je stelovao na caletovoj AR33 plin, koji je on i ugradio! trebalo mu je 6 meseci da smanji potrosnju na 16l i zakljuci da je sa gasom sve u redu, motor je neispravan!
koja nebuloza!!! otisao sam kod drugog majstora, zamenio je isparivac i gotovo!
za auta preko 15god starosti, zakon u mladenovcu je Baja, koji radi kod cokica na pumpi. posle njega Nesa iz rajkovca!
mladja je poceo opasno da fuserise sa turksim delovima! ceo set za ugradnju 130e, original! cuj kurce!
Pa ja sam kod njega uradio plin i mislim da mi je uvalio lose delove od pocetka je plin mnogo lose radio.
Ko? Zašto? Rečeno već 1.000.000 puta minimum... bilo kakva rupica u auspuhu i rezultati odoše u..., a drugi razlog, ako su membrane bile toliko krute da su pukle, nije morao uopšte da šteluje, dovoljno je što ih je konačno zamenio pa je već tu dobio par litara potošnje.
shta ste se bre toliko uvatili za te rupe na auspuhu ljudi...
na gas analizatoru moze i to da se vidi
svi vi koji tako prichate o tome skapirachete koliko ste bili u zabludi i koliko ste automobila pogreshno nashtelovali...
ja se izvinjavam shto sam okachio ovaj link, to jeste dijagnostichka jedinica, ali se na njoj vidi chemu ona najvishe sluzi. znachi, ako to koristi jedan od najboljih majstora u zemlji kao alat u svome zanatu, to samo znachi da i drugi trebaju da slede njegov primer a ne da pojedinci pljuju po nechemu shto je napravilo mnogo ljudi sa mnogo vishe znanja i pritom to sve nazivaju obmanom. jer taj isti gas analizator pored opcije chitanja parametara za benzin sadrzi i opcije za chitanje smeshe i za plin i za metan zar je sve to prevara..?
ta "prevara" inache koshta par hiljada evra
@acasmc@146,ja stvarno nisam imao neka losa iskustva sa Mladjom . . . takodje smatram da takav jedan servis treba da bude dosta bolje organizovan-zato ga nisam upisao u rubriku "Losa/dobra iskustva sa plin servisima".
Sta znam ... ,zatekao sam se vise puta kad su ugovarane ugradnje.Uvek je receno:imas to i to za te pare al je "turkish" (sada je Emmegas) i imas to i to za vece pare al je kvalitet(LandiRenzzo i Landi).Isto i za sekvent.
Znaci,nisam ni tamo ni vamo da je uzas/extra ... .
Edit
@Stex,vec je 5. strana teme.Da li sam ja prevideo ili nisi napisao koja marka uredjaja je kod tebe ?
@acasmc@146,ja stvarno nisam imao neka losa iskustva sa Mladjom . . . takodje smatram da takav jedan servis treba da bude dosta bolje organizovan-zato ga nisam upisao u rubriku "Losa/dobra iskustva sa plin servisima".
Sta znam ... ,zatekao sam se vise puta kad su ugovarane ugradnje.Uvek je receno:imas to i to za te pare al je "turkish" (sada je Emmegas) i imas to i to za vece pare al je kvalitet(LandiRenzzo i Landi).Isto i za sekvent.
Znaci,nisam ni tamo ni vamo da je uzas/extra ... .
Edit
@Stex,vec je 5. strana teme.Da li sam ja prevideo ili nisi napisao koja marka uredjaja je kod tebe ?
Comment