Koji autogasni uredjaj koristite?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Koji autogasni uredjaj koristite?

Koji autogasni uredjaj koristite u vasem automobilu i da li je voznja na gas ispunila vasa ocekivanja?

Budite iskreni i u opisu navedite model i godiste automobila, kao i tip uredjaja koji je ugradjen. Ako ste zadovoljni ili nezadovoljni, navedite uzroke iz kojih je to proisteklo.

Pozdrav i HVALA!
    http://www.lovatogas.co.rs
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

pa ajde ovako! daewoo nubira 1.6 16w ugradjen lovato eko pro! auto je 99 god.

sto se tice same ugradnje da budem iskren sa obzirom na ono sto sam vidjao ovo je dobro ali sam vidjao i bolje (bez ljutnje)!

sto se tice samih ocekivanja licno nisam zadovoljan jedinim razlogom a to je potrosnja (da li sam ja takve srece ili ne znam sta je) sa obzirom da sam do prosloga leta vozio audia 2.3 136ks i nije prelazio 14 litara u gradu a bio je ugradjen brc onda znaci da sa lovatom nisam zadovoljan ali jbg! na neki nacin radi svoj posao!

a sta sam ocekivao! pa za investiciju od nekih 580? sto ce te priznati nije bas ni malo ocekivao sam potrosnju od 10-12l gasa u gradu i ne toliko problema kojih sam imao posle ugradnje (mislim na sistem sa benzinom)!

naj pametnija stvar je sto je ugradjena toro boca i ostao mi ceo gepek sto na predhodnom autu nisam imao!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• BLABLABLA
      CBC Član
      • 26.10.2005
      • 78
      • Ljubljana

Re: Koji autogasni uredjaj koristite?

Originally posted by IvanT
      Koji autogasni uredjaj koristite u vasem automobilu i da li je voznja na gas ispunila vasa ocekivanja?

Budite iskreni i u opisu navedite model i godiste automobila, kao i tip uredjaja koji je ugradjen. Ako ste zadovoljni ili nezadovoljni, navedite uzroke iz kojih je to proisteklo.

Pozdrav i HVALA!
      Auto OPEL Astra F 1.8 16V 115 KS caravan 1996 godina izrade
      Uredaj Lovato Fast 90

Auto je išau u preradu na plin 29.9.2005 sa pređenih 84.440 kM.

Potrošnja vidi se u podpisu, ali inače je 8,2 l gasa + 0,9 l benzina /100 kM i bjelježena je sve od 1 tankiranja.

Trenutno prešao 10.700 kM. A vozim vrlo umireno.

Zadovoljan tako potrošnjo i snagom.

Poslije pređenih cca 2000 km i podizanja pritiska na isparivaču auto radi bez ikakvih problema.

Čekam samo, da se još malu ugrije, pa da auto počinje prije da prebacije na plin. (sad traje oko 1,5 km da prebaci).

Inače temperaturu, koja omogučava prebacijanje na gas odmah poslije starta drži mi oko 2,5-3 sata na vanskoj temperaturi od oko 0°C. Inače isparivač i cijevi su dodatno izolirani armaflexom.

Toliko za sada.

Da još dodam ono što sam zaboravio

Imam toro bocu od 48 l bruto u prostoru za rezervni točak
      Punjenje mi je ispod stražnjeg branika na desnoj strani.
      Imam prekidač benzin gasu u kabini, ali pokazivač nivoa mi ne radi 100% vremena je na crvenoj diodi. U stvari bio je toliko neprecizan, da ga upošte ne trebam imati. Sipam samo po brojaču dnevnih kilometara.

Zabiravio sam napisti, da sam morao 2 puta stegnuti šraufe na isparivaču, jer su je pojavili mehurčiči gasa na mjestu gdje su glave šraufa. Za sada šraufi brtve, ali kad ima vremena brtviču jih Loctitom. Šraufi su toliko mali, da se bojim uportebiti veču snagu pritezanja, jer če se polomiti.

Imam napravljen Atest i Homologacijski kartončič. To kod nas košta cca 75?.

Pozdrav

Matjaž PLINFARER

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Na nissanu primeri 1.6 16v, 91god, posto je karburator u pitanju, zadovoljan sam sto se tice ustede koju sam napravio za ove dve godine voznja ali performansama sa nezadovoljan. Sa njim sam presao oko 90.000km!
        Na drugom autu Fiat Marei 1.6 16v 98god, je ugradjen lovato loveco i sta da kazem, prezadovoljan sam i kako ide i sa potrosnjom. Jednostavno tek sam sa ovim sistemom uvideo kako to moze na gas da ide extra! Ovaj sistem sam skoro ugradio, presao sam oko 8000km...
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Durango
          CBC Senator XXL
          • 01.02.2006
          • 590
          • Zemun, Srbija

Mercedes 190E 2.0 91. god ugradjen Lovato vakumski uredjaj.
          Od ugradnje sam presao 50.000km i zadovoljan sam obzirom da je u pitanju auto sa K-glavom sto je najgora varijanta za prepravku. Posle 40.000km sam promenio dizne i drugih problema nisam imao.
          Potrosnjom sam zadovoljan iako neki misle da je puno (15-18l).
          Mislio sam da ugradim Lambda control ali ne znam da li bih nesto time dobio!
          MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Stilo
            CBC Član
            • 23.11.2005
            • 25
            • Split, HR

Stilo 1.2 16V i ugrađen je seqvent sistem Autronic prije otprilike tri mjeseca.
            Za prebacivanje sa benzine na plin kad je hladan treba mu 200-300 m a potošnja mi je otkad sam ugradio vrti između 8 i 9 l plina (umjerena vožnja) i cca 0,3 l benzine na 10 km.
            Sve u svemu sam prezadovoljan ide odlično ne može se čak ni po mirisu prepoznati da li radi na benzinu ili plin.

Jedino što sam morao ići par puta na podešavanje kad je tek ugrađen a problem je bio slijedeći:
            Nakon što bi auto odležao cca 1,5-2h i kada bi mu prošlo ono granično vrijeme dok pamti situaciju od prije a ne bi se u potpunosti ohladio motor znalo bi mi se desiti da neće odmah da prebaci na plin nego nakon cca 10 min iako je auto zagrijano.
            Sada su mi to vrijeme zadrške skratili na 0 i sada nemam takvih problema jedino mi se sad desi da se kod gore navedene situacije ponekad zacukne kod prebacivanja.
            I to je jedino što bih mogao nazvati nekakvim nedostatkom.
            Stilo 1.2 16V

Comment

• oliver
              CBC Član
              • 18.02.2005
              • 69
              • montenegro

Golf II, 88 godiste, 1,8 karburator, uređaj lovato ugrađen u januaru 2004,potrošnja 12/8.
              Mali problem sa membranom poslije ugradnje koji je otklonjen od
              strane majstora i od tada vozim bez ikakvih problema. Jedina greška koju sam napravio je to što nisam prije ugradio plin.
              ne popravljaj ako nije pokvareno

Comment

• Deki
                CBC Senator XXL
                • 18.02.2005
                • 307
                • Beograd

- Fiat Bravo 1.6 16v (metalna usisna grana)
                - Lovato LOVECO Pro
                - Toroidalni (tocak) rezervoar 39L
                - Potrosnja iznosi 10.21L plina + 0.97L benzina (gradska voznja IX 2005 - XI 2006 sa predjenih 24530km)

Sve u svemu vrlo sam zadovoljan. Toplo preporucujem svakom ko misli da auto vozi i zadrzi kod sebe duze od 20000km.

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Skoda Felicia 1.3 karburator, '99 god., 70.000 km presla u ovom momentu, BRC vakumski set sa toroidnom bocom ugradjen prije 10.000 km...

Da sam ga bogdo ugradio jos 10.000 km ranije...

Bilo je malo problemcica u startu sa stelovanjem smjese... Posto sam ja iz Sarajeva, a ugradih ga u Banja Luci, morao sam ici cesce kod punice u BL, da bih to nastimao...

U startu je bila prebogata smjesa, isao je relativno OK, ali je trosio 12 litara na otvorenom, a 14 u gradu, te se osjetio nesagorjeli plin iz auspuha na semaforima... Nakon toga ga "privrnuse" odoka, pa je bila presiromasna smjesa, slabo je isla (jos slabije nego inace... ), nije bilo detonacija, i trosila je 7 litara na otvorenom, sto mi je u startu bilo jasno da je premalo...

Nakon toga su u servisu gdje sam ga ugradio nabavili uredjaj sa lambda sondom za kontrolu gasova na izlazu iz auspuha, i najzad ga "nariktali" kako treba...

Ide skoro kao na benzin, u 95% slucajeva razlika na papucici gasa je neprimjetna... U onih 5% razlike se primijeti, ali nista katastrofalno... Nakon toga je i potrosnja bila ocekivana, 8-9 litara otvorene ceste, a u gradu do 10-12 litara, gdje je ova zadnja vrijednost bila na ovogodisnjim minusima oko -20 C... Benzinu nisam mjerio potrosnju, ali 30 litara koje sam nasuo na pocetku zime mi je trajalo do prije 10-ak dana, iako ga nakon svakog stajanja duzeg od 3-4 sata palim na benzin i prebacujem na plin nakon 2-3 km...

Jos da mi je toro boca veca ( 35/28 lit. ), bilo bi bolje... Ali ipak kad je naspem do vrha, a racun mi ponosno iznosi 16-20 KM ( 8-10 EUR ), zaboravim na sve...

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

ivane bilo bi dobro ako bi ubacio gore ono glasanje za koji ko uredjaj ima ugradjen cisto radi brojki i statistike !

ps brisi ovaj post!
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• -Miki-
                      Moderator
                      • 09.11.2005
                      • 708
                      • Valjevo
                      • Honda Accord coupe cg4

Citroen Xm 20i 1990 godiste ubrizgavanje le 2 jetronic. Ugradjen venturi lovato u novembru , presao oko 7000 km posle toga , od intervencija samo jedna par dana nakon ugradnje prestelovao ler gas i nista vise !

Auto trosi 8/13, nesto slabije vuce u odnosu na benzin ,ali sasvim korektno. Moje iskustvo sa gasom je vise nego pozitivno , i svakom ga od srca preporucujem . Ne zahteva neko posebno odrzavanje a voznja je duplo jeftinija uz malo odricanje max perfomansi u odnosu na benzin.

Pozdrav
                      Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Ivane, mislim da u mom sluchaju nema potrebe da objashnjavam, ti to znash najbolje...

Ali, ajde...

Auto je BMW 318i, 1995. godishte, M43 motor, 115 KS. U oktobru 2005. ugradjen LovEco u AC Rasic, toro boca 51 l, i pokazivach u kabini.

Nisam zadovoljan, to je malo reci PREZADOVOLJAN sam, do sad sam preshao nekih 7 k km i mogu samo da kazhem da je ulozhen novac (cca 515 evra) najpametnija investicija koju sam ikad napravio

Bio je jedan jedini problem nakon instalacije, auto mi je "riknuo" na Slaviji, istog dana po ugradnji. Krivac: JA, jedino i iskljuchivo. Razlog: nezamenjene svecice i kablovi, nakon dve detonacije spalo crevo sa step motora, i to je sve... Ivana sam iscimao dobrano nakon isteka radnog vremena AC Rasic, chovek je ipak doshao u servis i sredio problem.

Znachi, funkcionalnost i kvalitet ugradjenog sistema su u potpunosti ispunili sva moja ochekivanja, u stvari, chak i preko toga...
                        http://www.bmw.tv

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

uredaj koji koristim je BRC obican "vakumski" boca je STAKO obicna 60 litara bruto.
                          uredjaj ugradjen pre 1 godinu i dosada predjeno oko 10000km sa njim.
                          auto Opel Corsa 998ccm 1985 godina.
                          dizna za gas je ubusena u karburator Weber 32 TL.
                          Automobil trosi od 8 do 9 litara na 100km po gradu a na otvorenom oko 6 litara.Benzin ne koristim ,sem kod izuzetno niskih temperatura kao pocetno paljenje( oko 10-30 secundi rada,pa odma na Gas )
                          Uredjajem sam zadovoljan,jedino kod stelovanja ler gasa ,isparivac je osetljiv,pa mora da se steluje iz vise navrata dok se lepo ne usteluje.(a opet..ta "osetljivost" omogucava da se sistem fino podesi )
                          Generalno gledano ..voznja na Gas je duplo jeftinija,komplet uredjaj sam otplatio sa predjenih 6000km.
                          uredjaj me je kostao zajedno sa bocom oko 200 evra.
                          Iz mojeg iskustva sa ovim automobilom a i sa predhodnim ( vozim vec oko 6 godina na gas) voznja na gas je i sigurnija...sistem je jednostavniji od benzinskog(netreba benz.pumpa,netreba karburator) , pa iz tog i drugih razloga mnogo redje se desavaju "ostajanja na putu" usled kvara .
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• zec
                            CBC Senator XXL
                            • 05.01.2005
                            • 450
                            • bgd

seat ibiza 1.5 SXi 1991
                            1. Landirenzo neki vakumski model ugradjen pre 10 god koji je izvadjen jer nisam mogao da uradim atest (boca je takodje bila starija od 10 god) isao je solidno ali sa slomljenim kucistem filtera vazduha
                            2 Lovato eko pro (mislim da se tako zove sistem sa lambda sondom)ugradjen 12.2005. Nije bilo nekih problema samo nekoliko podesavanja. Nisam presao dovoljno kilometara za neku konkretnu procenu.

PS
                            jos uvek nisam uradio atest....
                            "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• don
                              CBC Senator XXL
                              • 13.04.2005
                              • 483
                              • Beograd

Golf 2, 1.6 karb. '85god. 210k, ugradjen Lovato kod Dore, potrosnja 10l po gradu, otvoreno 7-7,5l, normalne voznje, prezadovoljan sam i potrosnjom i snagom, sve u svemu jedna lepa investicija koja mi se isplatila nakon mesec dana
                              Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
                              Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
                              Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

Working...
                              X