Koji autogasni uredjaj koristite?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlada
    CBC Član
    • 07.05.2005
    • 96
    • Beograd, Banovo Brdo

Moj slucaj je interesantan.
    Dakle Alfa 155 1.8 plin ugradjen u Italiji.
    Trenutna konfiguracija je sledeca
    -Bojler Bedini 60 litara
    -Ventili i isparivac takodje Bedini
    -Mesac BRC
    -Prekidac Longas-Kargas
    -Emulator Lovato (stavio IvanT),

Potrosnja po gradu 13, na otvorenom 8-9.
    Presao sam 15000 km, nista jos nisam dirao.
    Imam i jedan problem. Kad ugasim auto na plinu, i kada se motor ohladi onda nece da povuce ni plin ni benzin. Onda moram da verglam na benzinu ceo minut i tek onda upali. Mislim da je problem do prekidaca. Svracao sam kod Ivana nekoliko puta ali uvek je guzva
    Valjda ce mi se jednom osmehnuti sreca...
    BMW E46 320D

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Javi se i sredicemo!
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• vega
        CBC Senator XXL
        • 21.02.2006
        • 324
        • Beograd

Uredjaj je Lovato venturi, bez mixera - ubusena dizna u karb; multiventil Icom a boca (toro) je neka turska... Ugradjeno pre skoro 3 godine u nekoj supi, tada nismo bili ovako lepo informisani tako da mi privalise tu bocu.... jbg...
        Elem, presao sa gasom oko 35000km, nikakvih problema do sad (samo zamene filtera). Nesto se izgubilo na ubrzanjima, a dobilo na elasticnosti... prezadovoljan!!!
        ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Davor
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2005
          • 498
          • Novi Sad

Originally posted by IvanT

Javi se i sredicemo!
          Ovaj ima zube kao u filmu onaj deda Crna macka beli macor

Comment

Audi 80 1.8 (jaje),karburator,pre mesec i po ugradjen plinski uredjaj Voltran Vacum 1700,boca je neka beloruska 50l,za sad je sve super,potrosnja, je po gradu oko 11 na otvorenom oko 8,a ide veoma solidno,cak mi se vise svidja nego na gorivo.

Comment

• APOGEE
              CBC Senator
              • 01.06.2005
              • 243
              • Beograd, Vracar

Daewoo lanos, 1,5, 86HP, 2001 godiste, u Junu 2004 kod Ivana ugradjen Lovato-venturi, toro poljska boca. Atest pre godinu dana prosao OK.
              Septembra 2005 kod Ivana dodat Loveco-pro, tako da mogu za sada da dam poredjenje potrosnje za samo pet meseci Septembar-Februar, kada vozim iskljucivo u gradu (Bgd) sve kratke voznje, 3,5 do 6km. Tek u Oktobru cu moci da dam pune godisnje proseke.

Potrosnja na benzinu (Okt.2003-Febr.2004) - 11,43 litra

Lovato-venturi (Okt.2004 ? Febr.2005) - 15,14 litra (32 posto vise)

Loveco-pro (Okt.2004 ? Febr.2006) - 13.69 litra (20 posto vise)

Kolicinu potrosenog benzina za sada ne mogu da dam.

Pri analizi razlike potrosnje benzin ? plin treba imati u vidu i sledecu cinjenicu, da je svake godine u centru Bgd. guzva u saobracaju u povecanju.

Ugradnjom lambda kontrole dobio sam smanjenje potrosnje plina za
              1,45 litra/100 km..

Dobre strane? Prvo, neuoredivo bolje ponasanje motora po startovanju dok je hladan, vuce bolje i radi ravnomernije. Drugo, mnogo bolji osecaj kad na pumpi placam gas a ne benzin. Na kraju, stvar je vise ekoloska.

Lose strane? Neznatno gubljenje snage, mada sa lambda kontrolom osetno ide bolje nego ranije. Najvise mi ustvari smeta prelazak sa benzina na gas (prvo paljenje) koji dovodi do drmusanja auta, slicno kao da palim auto na gurku i stalno imam osecaj da ce da mi pukne ili preskoci zupcasti kais. Sreca da nije, ali to mi stalno smeta. Prelazak na starijem venturiju je bio besprekoran i neosetan. Ranije sam vec izlozio ovaj problem i dobio odgovor da Loveco pro ima nesto kasniji odziv i da je to razlog. Pre par dana sam izmerio creva, od isparivaca do mesaca i izmerio 90 i 95 sm ukupne duzine. Iako je distanca od isparivaca do mesaca oko 15 cm mislim da bi zaokretanjem creva na desnu stranu isparivaca (posto u motornom prostoru ima mesta) ukupna duzina mogla da bude nesto manja pa bi odziv pri prelasku na plin verovatno bio brzi. Mozda gresim? Sada crevo od isparivaca ide gore nalevo zaobilazi levi kos i pravi ? kruga do mesaca. Ali da ne idem mnogo off topic.
              Nekih problema sa plinom nisam imao, par manjih detonacija bez posledica.

Sve u svemu, zadovoljan sam ugradnjom plina, mislim da se do sada finansijski isplatilo, sto je i najveci razlog ugradnje, mada sam ocekivao nesto manju razliku u potrosnji u odnosu na benzin.
              Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Pre par dana sam izmerio creva, od isparivaca do mesaca i izmerio 90 i 95 sm ukupne duzine. Iako je distanca od isparivaca do mesaca oko 15 cm mislim da bi zaokretanjem creva na desnu stranu isparivaca (posto u motornom prostoru ima mesta) ukupna duzina mogla da bude nesto manja pa bi odziv pri prelasku na plin verovatno bio brzi. Mozda gresim?
                Nema veze sa duzinom creva, jer da ima ponasao bi se isto i sa prethodnim prekidacem (centralom).
                Ali (uvek postoji ali!), stigao je novi softver za Loveco pro, pa kada put nanese na ovu stranu, svrati da se podesi vreme za koje prekidac reaguje na prebacivanje i "problem" resen.

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

je to vazi i za nas dok ne dodje voltran?????
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                  Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                  Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                  Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• APOGEE
                    CBC Senator
                    • 01.06.2005
                    • 243
                    • Beograd, Vracar

Ok Ivane, hvala. Cim malo otopli, javicu se pa da se to sredi.
                    Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• TAZZ
                      Banovan
                      • 30.05.2005
                      • 1409
                      • NBGD,SERBIA

Ja nemamo pojma... znam samo da je BRC....lambda control... tju dodjem do Ivana... da pogleda i da zabaja malo ispod haube....
                      skochila mi potroshnja... 18-19 lit!!!

Comment

• jeronimo
                        CBC Senator XXL
                        • 27.10.2005
                        • 390
                        • beograd
                        • ваз 21214-20

evo ovako, Lada Niva 2005 godište 17 euro3 na gas prebačena u septembru prošle godine . Uredjaj je lovato(komplet)sa lov eco pro kontrolom. Posle ugradnje imao sam problema sa radom na benzinu(kao ada) ali je posle u ac rašić dovedeno u normalu.prešao do sada 10500 km sa potrošnjom zadovoljan ide isto kao na benzin.
                        prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• nikolans78
                          CBC Senator
                          • 16.03.2006
                          • 277
                          • Vankuver, Kanada

Imam ladu samaru 1300s i BRC uredjaj, torusni rezervoar(onaj poljski), difuzor sa najlona, ventili brc i teleoptik. Ugradili smo ga cale i ja zajedno bez problema. Trebalo mi je vremena da ga nastelujem, stalno ga stelujem, uvek mislim da mozda moze bolje, itd. Zadovoljan sam gasom skroz.

Comment

• Vlada_nbgd
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2005
                            • 1066
                            • Novi Beograd/Topcider
                            • ford focus sport pack

Tempra 1.6 karburator,1997godiste,komplet lovato uredjaj,boca 60l(ne znam koja).Ugradjeno kod AC Rasic 8.2005,do sad nikakvih problema.Prezadovoljan i ponasanjem kola i kvalitetom ugradnje.
                            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• marek
                              CBC Senator
                              • 16.09.2005
                              • 243
                              • Beograd

za ivana

Lovato, sve lovato, mesach domaci, creva semperit, bakar (moze biti da je iz Bora), filter za gas teleoptik, boca 40l mala tutushkasta poljska zavezana za pod metalnim nosacima koji su u buziru precnik boce 360, merach lovato nazalost 315.
                              Yugo je u pianju 1.3 dvogrli veber karburator, trosi izmedju 10 i 11l zavisno od spoljne temperature i stila voznje.

@ivan

kako ide procedura da se javim kod tebe, daj adresu i telefone, treba da mi se uradi neka prepravka na sistemu i da to bude konachno resenje pa da ga nosim na atest. Znaci ono kad je najbolje da dodjem da pogledas sta i kako i da se dogovorimo za radove, kad i koliko...

Veliki pozdrav svima

Comment

• *IvanT*
                                CBC Senator XXL
                                • 30.01.2005
                                • 3234
                                • Srbija, Beograd, Kara

@ivan

kako ide procedura da se javim kod tebe, daj adresu i telefone, treba da mi se uradi neka prepravka na sistemu i da to bude konachno resenje pa da ga nosim na atest. Znaci ono kad je najbolje da dodjem da pogledas sta i kako i da se dogovorimo za radove, kad i koliko...
                                Vrlo jednostavno je sve sto pitas! Samo klikni ovde!

Comment

Working...
                                X