Koji autogasni uredjaj koristite?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • peho
    CBC Član
    • 20.11.2006
    • 23
    • Rovinj,RH

Citroen Xantia 1.8-16V ugrađen Autronic Mistral II, boca turska 42 lit umjesto rezervnog kotača , prešao 20000km potrošnja oko 9 lit.
    Osim početnog problema CHEK radi lambde nikakvih večih problema. Nabavijo sam si interfejs i softwer tako da podešavanja i kemijanja rješavam sam između plina i benzina ne osječam baš neku razliku auto jednako dobro vuče!
    Xantia 2.0-16V ´99 - ženina
    XM 2.5 TD ´98 Zvijer na cesti
    AX GTi ´91 (100ks) - (prodan)

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Daewoo Nubira 1.6 16v , 2000.g 77KW.
      Uredjaj Lovato LovEco. Ugradio Dora, sve Lovato, pa i selne na cevima. Bojler neki ruski, poljski... nemam pojma... 80l.
      Potrosnja oko 10-11l, na otvorenom. Sipam oko 1000-1500 din benzima mesecno, a prelazim min 5K km mesecno.
      Ne osecam razliku u snazi, ali mi je auto nesto tisi i mirniji na plin, a i malo elasticniji.
      Nemam pojma koliko benzina trosi, ugradio sam plin 5ti dan po kupovini kola, pre 2.5-3 godine.
      Do sad na plin predjeno oko 120K km ( u ovom automobilu )

Bilo je problema s detonacijama ali je sve reseno kad je promenjena cela struja, zakljucno s bobinom

@IvanT: Ima li smisla upgrade uredjaja na Loveco Pro?
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• ĆOMI
        CBC Senator XXL
        • 31.08.2006
        • 1705
        • Braće Jerković,Vozd
        • Stilo JTD 16V

Opel Kadet 1.3,uradjaj je Landirenzo,ne znam koji model.Auto je sa karburatorom,tako da je isla najprimitivnija(najjednostavnija) verzija plina.Boca je neka Beloruska(ja mislim) od 60L.Trosio je ispod 10 na otvorenom,u gradu oko 11l plina.Sada posto je hladnije trosi ja mislim i preko 12l plina.Sve je uglavnom u redu,samo sto mi je auto dosta "ustrojen".I ono malo snage sto ima (60ks),kao da se prepolovilo,ali sam zadovoljan ekonomijom (ustedom) voznje na plin,zbog cega je prvenstveno i ugradjen.
        OPEL CLUB SERBIA

Comment

• miura
          CBC Senator
          • 18.10.2006
          • 227
          • Lazarevac

Pre par meseci kupio sam Audi 100 sa ugradjenim BRC (AT90E) isparivačem, BRC "multiventilom" (boooom verzija), mikser sa venturi presekom 38mm. Vazduh je bio zagušen totalno, auto je išao slabo a trošio prko 20l plina. Zbudžen je uložak u mikseru na 32mm, otvoren vazduh totalno... Ide mnogo bolje, teško pali hladan (na plin) a potrošnja...možda oko 15l još nisam testirao pouzdano. Karburator Keihin II, dvogrli, u lošem stanju. Audi 100 1.8 55kw. Boca je atestirana 2002, verovatno je tada ugrađen plin.
          Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• baky
            CBC Član
            • 13.02.2006
            • 16
            • Novi Sad

Alfa 33 1.5.i.e
            Auto kupljen u januaru sa ugradjenim plinom .
            Isparivac Lovato,BRC prekidac,poljska boca sa lovato multiventilom.
            Dosad maximalno zadovoljan ,presao otpr. 12k km prosek je oko 11-12l (ali doziveo sam i 16l u februaru sa neiskljucenim aut. saugom).
            Performanse su na plinu sasvim OK,max. brzina dogura isto kao i na benzinu (190km/h) , jedino kod ubrzanja ima male razlike!

Comment

• Saša
              CBC Senator
              • 05.11.2006
              • 277
              • NS

Jugo Koral 60, 1990. godište, kupljen pre mesec i nešto dana sa već ugrađenim gasnim uređajem. Takođe mu je ranije skinut dvogrli karburator i stavljen obični. Gasni uređaj Lovato, boca Lifam 48 litara (staje oko 40 l gasa, ako se ne varam), isparivač - ne piše ništa na njemu...

Potrošnja: još nisam sasvim siguran, ali prema poslednjem praćenju otprilike oko 8 litara u mešovitoj vožnji (2/3 otvoreno, ostatak grad). U čistoj gradskoj vožnji verovatno oko 10-11 litara...

Lepo ide, malo je lenj dok se ne ugreje, no posle nema velike razlike u odnosu na vožnju na benzin... Vozim lagano, bez naglih ubrzavanja (ne prelazim 90 - posle se trese - treba menjati gume, balansiranje ne pomaže), čak ga često i ugasim na semaforima sa dužim zadržavanjem... Zadovoljan sam potrošnjom...
              Služi mi da odvezem dete do zabavišta i nazad, te jednom-dvaput mesečno do matoraca na selo...

Comment

• LDEX
                CBC Član
                • 24.10.2006
                • 73
                • Novi Beograd

Fiat Punto 1.2, 60ks, 44kw i godiste '97.
                Plinski uredjaj je LOVATO Loveco pro, ugradjen pre oko 18 meseci. Sa plinom sam presao 21.000km. Vecinom je bila gradska voznja, sto se potrosnje tice ona je 8.5 lit.
                Za sada sve radi odlicno, u servis idem samo kad dodje vreme za menjanje filtera.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Civic vtec, e-gas sekvencijalni, trosi 11-12 po gradu, slabije vuce posle 7200 obrtaja.

Off prebacen OVDE

edit by IvanT
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• maniac
                    CBC Član
                    • 07.04.2006
                    • 91
                    • NBG

Vento 1.8 66kw 97' monopoint. Lovato isparivac,neka poljska boca 60l. Atestirano,ah da venturi sistem.Posle 120 hiljada voznje iskljucivo na gas zamenjene membrane,od tada proslo jos 55hiljada i dalje ide kao blesav,voznja po gradu 12-13l. Na otvoranom 8-9l. Zadovoljan
                    http://www.youtube.com/watch?v=edLnXzAwHVc

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Ovako ...
                      Auto je Z-128 1,1.Weber32(difuzor 22 mm),pre TNG stavljena 4-2 izd.grana umesto 4-1.
                      Ugradjen je LandiRenzo uredjaj (sve,i MV,cak i prikljucak za sipanje plina).Isparivac je Renzomatic.Tank je Staco od 60L(fi 315mm),creva Semperitova a "dizna" je ubusena u carb.
                      Od ugradnje (IV '05.) presao 18.500km (od toga < 500 na benzin).Palim na plin od prvog dana(mada po jacem mrazu izbegavam).Jako sam zadovoljan voznjom na plin.Uopsteno,bolje je no sto sam ocekivao.Kad sam zadnji put bio na podesavanju(VI'05.),gasadzija mi rece "podesio sam da ti plin tek curi u motor,nema gde vise da se prigusi.Vozi,pa ako ti ne valja,dodji na korekciju".Nisam ni otisao vise,vozim tako i zadovoljan sam super.Osecam malo nedostatak snage ali nista bitno za svakodnevnu voznju.Dok ide,ide ... a ide do 4.700-5.300 o/min,zavisno od kvaliteta plina.Tu je glavni gubitak snage inace do tih obrtaja neznatno slabije vuce no na benzin.A potrosnja je smesno mala,sobzirom da je TNG.U proseku,oko 7 na putu,u lokalu oko 11.Apsolutni minimum koji sam postigao na otvorenom je 5,5L/100km.Nekom prilikom sam napunio bure max. u BG na pumpi pored Porsche salona(kod Plavog mosta),putem se max trudio da ga drzim stalno na 110km/h(ka PO).****o sa E-75 i ponovo dopunio.Kad sam sracunao,ispade 6,3L/100km a ja samo kez !
                      Od problema,tezak "hladni start" dok nisam promenio tehniku kod pokretanja (tnx to CBC).I jos,cesto nestabilan "ler gas"-to sam prihvatio kao nuzno zlo,sobzirom da je carb. sistem.Mada zna biti iritirajuce.
                      Eto,to je neko moje iskustvo.
                      p.s.
                      Posle dosta pretrage po netu,izricito sam trazio bas LandiRenzo a uredjaj je ugradjen u APS Mladjan,Mladenovac - igrom slucaja.Tad jos nisam znao za CBC i eqipu !

Comment

• VaskeKG
                        CBC Član
                        • 29.08.2006
                        • 78
                        • Kragujevac
                        • Citroen C5 2.0

Holandski Vialle na Alfi 156 1.6 TS. Auto kupljen u avgustu i performanse su bile super do pre 20 dana kad je u sred voznje prestao da prima gas. Prebacio sam ga na benzin pa ponovo na plin i proradio je jos 20 km pa se opet ponovilo i od tad ide samo na benzin. Nasao sam ovde forumasa sa nick-om Power koji zna da popravi pa idem kod njega u subotu. Inace, nerviralo me jedino sto nece da prebaci na plin dok se ne zagreje motor (valjda ima senzor temperature) a meni izgleda termostat nije u redu pa sam se puno puta vozio od do kuce do posla samo na benzin. Drugi nacin da ga nateram da prebaci na plin je da ga u drugoj nateram na 5-6000 obrtaja onako hladnog sto je idiotski.
                        Alfisti su jedini bolesnici koji su zarazeni virusom a ne zele da ozdrave

Comment

• Saša
                          CBC Senator
                          • 05.11.2006
                          • 277
                          • NS

Mala ispravka prvog posta na ovog strani...

Boca mi je izgleda 60 litara, pa staje valjda 48 litara gasa (piše na njoj, slabo sam gledao)... Moraću ponovo da napravim računicu potrošnje, no mislim da neće bitnije odstupati, možda tek malo na gore...

Takođe, na isparivaču ipak nešto piše - "Longas"...

To je malo povelika boca za Jugića, što me u jednu ruku raduje, a u drugu baš i ne, jer nije ostalo ništa od ionako malog prtljažnika.
                          A još mi jedan drugar neki dan dade primedbu na mestu: "A što će ti uopšte tolika boca? Pa koji vlasnik Jugića sipa svaki put do toliku količinu goriva/gasa" (do vrha)...

Jbg, dobio sam je sa autom...

U pravu je čovek, ionako većina ponosnih vlasnika Jugića curka po hiljadu dinara svaki put ili manje (da imaju više, vozili bi sigurno nešto bolje ), a za toliku količinu gasa dovoljna je i duplo manja boca, pa bi onda sigurno ostalo i nešto prostora u prtljažniku, ne puno, ali taman dovoljno za onu torbu-dve viška koju vučemo pri povratku sa pijace...

Comment

• veXon
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2006
                            • 571
                            • Beograd, Vozdovac

Alfa 145 Boxer 1.6 8V, BRC boca 55l, generalno sam zadovoljan kako se auto ponasa, samo me nervira sto merac ponekad odlepi... tj. one diodice prestanu da svetle, kao i kazaljka na samoj boci lipsa i ode na 0
                            @Ivane jel potrosanja od 16-16.5l po gradu normalna za moj motor?

Comment

• Nikola
                              CBC Senator XXL
                              • 29.09.2004
                              • 975
                              • Indjija/Vojvodina

@zee jel se zezas ovo za potrosnju?
                              .:Cuore Sportivo:.
                              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• veXon
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2006
                                • 571
                                • Beograd, Vozdovac

ne Nidzo
                                Znas da ne vozim ko baba i to sam prihvatio kao normalno ako ima nade za manju potrosnju vicite!!!

Comment

Working...
                                X