ATEST

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

U koji SUP??

Posto nam ovih dana gospoda OSL strajkuju u Novom Sadu... a da ne gubim dzaba vreme ... u koji SUP da odem po uput za Atest???

Da li u Sajkasku ili u Kralja Petra? Ili neko trece mesto (mozda SUP u Mise Dimitrijevica)?

Vremena za info ima do sledeceg utorka... posto atest rade samo sredom na FTN-u (ali to je vec poznata informacija).

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Uput izdaju samo u Kraljevi?a Marka..
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• DraxNS
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2006
        • 520
        • Bačka Palanka
        • Peugeot 307 SW

e.. vidi se koliko sam posla sa OSL imao u zivotu... kralja petra... kraljevica marka.... sve je to meni isto

odo u ponedeljak onda da cekam... valjda ce da odstrajkuju svoje do tada....

Comment

• Pole
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 363
          • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

ja sam neki dan odradio atest u masinskom bez papira od boce

tip je prepisao podatke sa boce uzeo koju kintu vise i atest sredjen

valjda sam smeo ovo da napisem

ako ne smem brisite odmah

zasto krava nosi zvonce...?...?...?
          pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• DraxNS
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2006
            • 520
            • Bačka Palanka
            • Peugeot 307 SW

Odradih danas uput... pa da prenesem detalje za SUP Novi Sad:

-1. Obavite uplatu sa sledecim podacima:
            Uplatioc: Vase ime i prezime
            Svrha Uplate: Uput na Atest
            Primaoc: R.A.T.
            Iznos (trenutni): =1210,00 din
            Ziro racun: 840-742221843-57
            Poziv na broj: 97 11-223

-2. Sa ovom uplatnicom i vec pominjanim kopijama: Licne karte, Saobracajne dozvole i Atesta boce odete na drugi sprat pred kancelariju br. 8

-3. Sacekate red i na licu mesta vam naprave taj uput.

Meni je sve zajedno trajalo oko 40 minuta... sa sve cekanjem na uplata/isplata salteru i cekanju pred kancelarijom.

Srecno

[edited 01.07.2007.]
            E a sad spektakl zvani F(je*eni)TN....

U 7:35h sam dobio karticu sa brojem 38 (ne... nije guzva... ) i uputstvo da odem i uplatim cuvenih 3202,00 dinara (3235,00 sa postanskom uslugom) na njihovoj uplatnici. Ovo sa uplatnicom je bitno, jer sam hteo jos juce da uplatim, ali sam dobio odgovor da to nije moguce jer "je bitan datum uplate" !!
            Naravno posta na fakultetu a i na Spensu radi tek od 8:00 te se ocas stvorise redovi. Nakon izvrsene uplate se vracate na FTN kako bi vam "otvorili zapisnik" i to "otvaranje" ide po broju koji ste dobili.
            Oko 8:20 pocinje procesuiranje, trojica ispituju kola.. jedan otvara cuvene zapisnike..... Sve u svemu... tempo je takav da sam oko 10:50h dosao na red (oko 10:30h mi je konacno "otvoren zapisnik".

Mala digresija: vec je bilo receno, ali iz danasnjeg iskustva da prenesem, OBAVEZNO je imati fotokopiju saobracajne dozvole, ORIGINAL uputa za atest (iz SUP-a) i fotokopiju papira od boce. Fotokopija papira od ventila/rasprsivaca (neka me isprave strucniji) za sada nije obavezna ali je pozeljna. Bez papira od boce NIJE MOGUCE uraditi atest i sve takve slucajeve su glatko odbijali, sa uputstvom da vlasnik trazi kopiju od proizvodjaca.

Napokon docekavsi taj momenat, sav ustreptao kao leptir, saznajem da moja instalacija NIJE po propisu!!! Ventili sa donje strane auta (kod boce - gepek) su suvise blizu izduvne grane i iz tog razloga mi atest nije uradjen, odnosno nisam ga dobio. Sve ostalo jeste u redu, ali je ovo bio dovoljan razlog da me odbiju.
            Konkretan razlog: ventili su na udaljenosti MANJOJ od 20cm od izduvne grane. Dodatna ugradnja zastitne pregrade NIJE DOZVOLJENA OPCIJA, te mi ostaje da pravim nove 2 rupe u patosu...
            Takodje je bitno da tih 20cm budu u vodoravnom rastojanju levo ili desno od izduvne grane... NIJE DOZVOLJENO da bude ukoso ili u visinu... SAMO levo ili desno.

Za utehu.. uplata mi vazi dok ne dobijem cuveno papirce..... bar ne moram svaki pregled ponaosob da placam.

Da razbijem jednu misteriju... IMAJU kanal... mada ga ne koriste (osim ako je nemoguce drugacije... danas niko nije isao na njega.. bar ne za TNG instalaciju).

Druga zabluda... (ili mozda i nije?!?!?): AMSS NE RADI atestiranje! Prosle nedelje sam otisao u AMSS servis preko puta (jos ne otvorenog) Merkatora, i u levoj radionici (tamo su me uputili iz desne) sam na onom salteru na dnu servisa saznao da oni veze nemaju sa atestiranjem TNG instalacije. E sad ili salteras (musko od salteruse) nema pojma (posto je bilo reci da se ovo ipak radi u AMSS) ili je na ovoj temi ubacena dezinformacija.....

Sve u svemu.... srecom imam fore do registracije... pa cu uspeti da sredim i 2 nove rupe u gepeku.... (majke im ga na*ijem ), ali da se drze nekih formi kao pijan plota..... drze se!!

Komentar "mog" pregledaca je bio: "Mi ovaj atest dajemo na 10 godina... Ako Vas auspuh pregori za 2-3 godine i nesto se desi....." Ti cuveni ventili su na nekih 10-tak cm udaljeni od auspuha.... ni tamo ni 'vamo... ali taman za drndanje.... Naravno ovako vredan atest je utvrdjen sofisticiranom opremom, sapunicom, ogledalcem i okomerom........

E.. i jos jedna opaska.... bar danas... imali su stos od minimum 30 "ponavljaca"... na koji je danas dodat i moj "zapisnik".

Comment

• acikota
              CBC Član
              • 26.05.2007
              • 35
              • Subotica

E sad jedno iskustvo iz Subotice-posto su mi ovde rekli da prvo moram na vanredni tehnicki pa tek onda po uput za atest-dobila sam papir sa tehnickog (u AMS-u) i nesto gledam-uopste mi nisu promenili kilazu automobila.Da li cu morati ponovo na tehn.po odradjenom atestu ili je to to,pa da se vracam da mi prepravljaju podatke?

Comment

• Heinz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 1027
                • Beograd, Voždovac
                • Avensis 2.0 D4D

Prilikom atestiranja se meri masa, kad sa atestom odeš na tehnički upisaće novi podatak.
                Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• DraxNS
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2006
                  • 520
                  • Bačka Palanka
                  • Peugeot 307 SW

Dodao sam nastavak na moje muke po atestu na ovoj poruci.... a ovde postavljam link samo da se ne bi poruka preskocila....

Koga interesuje kako se drnda vuna na FTN u Novom Sadu... neka pogleda...

Comment

• dare156
                    CBC Senator
                    • 07.03.2007
                    • 282
                    • Beograd

BEOGRAD ATEST.

Procedura je sledeca, pisano mnogo puna ali eto da ljudi ne traze.
                    1. na tehnicki pregled, uzme se registracioni list i 400 din.
                    2. uplatnica od 1210 dinara, ko ne zna da popuni sa vrata levo AMS (120 din) i jedan zahtev za atestiranje. Salter jedan ul LJermontova naravno.
                    3.AMS tel 3331-290, Ruzveltova 19 (nema guzve i ne zakazuje se) ide brzo 10 min po vozilu i naravno 3.600 din. Dobijate papir koji dokazuje da je vozilo tehnicki ispravno (u dva primerka), mali papiric o istom dokazu za saobracajnu i nalepnicu za izlaz iz zemlje.
                    4. opet tehnicki na istom mestu gde ste vec bili da popune registracioni list i upisu tezinu vozila(ne placa se, a trazite i uplatnice za dz)
                    5. SUP ali VAZNO ne Ljermontova (gradski) nego Opstinski, potrebno dve uplatnice 1030 neki porez i 270 saobracajna (naravno prvo uplatite), saobracajna, lk, registracioni list, vazeca polisa ako je vozilo registrovano, kopija malog dokaza o ispravnom uredjaju i veliki A4 dokaz o atestiranju.

Mnogo strpljenja i srecno. VOZILO JE NA GAS.

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

i koliko izadje 7000 din i 2 kila nerava??
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• DraxNS
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2006
                        • 520
                        • Bačka Palanka
                        • Peugeot 307 SW

preskupo...

Comment

• ljube-kugla
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 1531
                          • batajnica

i onda poskupi i sama registracija sto vozimo na ekolosko gorivo,to je bezobrazluk,taxistima je skuplja registracija oko 3500,zbog nekog poreza sto voze na gas,sto nije logicno,nego aj da malo strajkujemo ,malo blokiramo grad da na ukinu te neke gluposti i smanje taksesto oko atesta,registracije i naravno pojeftine gorivo,a oni medjusobno nek se je.u,izglasavaju neku glupost dva meseca,sa prekovremenim radom gde lete dnevnice,pa onda se sepure gradom u audijima 4.2,sto naravno drzava placa jeepovima 5.7 itd
                          ko na nas krene iz mesta je naje&o
                          a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• choks
                            CBC Član
                            • 31.07.2007
                            • 45
                            • Pancevo

Joj i meni puca glava za taj atest,pogotovo sto imam i registraciju i prenos sve za ovih nedelju dana,a to za cenu od 7000 din. Ej,pa uzimaju nam pare za sve i svasta. Sramota koliko oni para uzmu samo da ti lupe upute i sl. Na stranu tehnicki i atest na masinskom. Oni koliko toliko to i zarade svojim rukama. Ali me nervira ono po supu sto svaku glupost placas!
                            So Long And Thanks For All The Fish

Comment

• oooo quattro
                              CBC Veteran
                              • 01.08.2007
                              • 126
                              • Zrenjanin

Što kaže Ljube-Kugla još ispadneš grbav što voziš auto na ekološko gorivo i čuvaš okolinu. To je sve isto kao i uzimanje one čuvene takse pri svakoj regustraciji za održavanje puteva. A putevi k a t a s t r o f a!

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Ma boli vas 99.9% (i mene s vama) za ekologiju. Bitna je samo cena i nemojmo da se lazemo... A ako je ekoloski prihvatljivije uz manju cenu - tim bolje. A drzava je nasla nacin da taksama i kojekakvim zafrkancijama uzme jos koji dinar, kao i svaka drzava, samo je ova mnooogo providna... i kasno reaguje.
                                Da vas zanima ekoloska strana odvajali biste smece po kuci po grupama za reciklazu, brinuli o izolaciji kuce i o materijalima od kojih je napravljena, nosili gume na reciklazu i sl. Ne biste koristili najlon kese vec papirne i to od recikliranog papira, ili platnene i sl.
                                Da, i u grad biste isli biciklom ili peske, u najgorem slucaju autobusom.
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X