ATEST

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Treba ti atest ugradnje za koji su ti potrebni atesti boce i ugradjen gas.
    Po novom ZOBS-u su predvidjene velike kazne za vožnju neatestiranih kola koja imaju bilo šta preradjeno, kad ?e taj zakon biti aktuelan, vile znaju...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• GT
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2006
      • 337
      • Beograd

Konkretno pitanje, je li moguce odraditi atest eto recimo kod tebe Dora iako nisi ti ugradjivao u doticni automobil?!
      "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Atest rade ovlaš?ene organizacije, kod mene može biti uradjen atest samo u smislu da im iznajmim radionicu na odredjeno vreme da ispregledaju sve zakazane.

https.autogas.rs

Comment

• mirko
          CBC Senator
          • 18.05.2006
          • 202
          • Prokuplje

Originally posted by FlavioPo
          "ZOBS-om je zabranjena upotreba vozila na kojima su vrsene tehnicke prepravke koje prethodno nisu ispitane i za koje ne postoji atest.Ukoliko vlasnik ovakvo vozilo,ipak,ukljuci u javni saobracaj,tada cini prekrsaj za koji je predvidjena novcana kazana od 1.800 do 9.000 dinara."
          Živa istina . Mene su pre neko ve?e cimali bezveze al ja imam atest za plin. e ali kaze nemaš sigurno atest za ove folije što si nalepio i ove štopove sto si zatamnjivao pošto taj atest niko ne radi i to ti je kazna 2.000 al ja ih nekako ubedih da sam ga tako i kupio i da vozim oduvek tako.
          Samo to mu i nije neka tehni?ka prepravka!?a možda i jeste?!
          'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Aki
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2006
            • 1133
            • Beograd
            • Yugo 1603, Yugo 1301

A kako pandur zna da auto koji zaustavlja ima LPG?
            "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
            - Lousie Smith

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Pa i ne zna, ako ne zagleda... ali ima pravo da pogleda, vidi rupu na braniku, pogleda u gepek, vidi prekidac u kabini... to i nije nesto sto se tako lako sakriva... Ako ga interesuje, naci ce! I onda treba atest!
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• greywiendog
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2006
                • 421
                • Stara Pazova

Originally posted by AkiMan
                Po mirisu...
                Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• greywiendog
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2006
                  • 421
                  • Stara Pazova

Originally posted by Rayli
                  A jel to treba atest uredjaja ili boce!!!
                  Ja sam auto kupio sa ugradjenim TNG-om. Vozim ga godinu dana i nikad mi niko od pandura nije trazio nikakav atest. Takodje sam isao i u Grcku i Bugarsku i takodje mi niko nista nije pitao!!!
                  Atest na ugradjene delove dobijes od firme koja ti ugradi plin, ali atest na funkcionisanje uredjaja treba da uradis, kako bi ti u saobracajnoj pisalo da je vozilo na plin!
                  Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• mirko
                    CBC Senator
                    • 18.05.2006
                    • 202
                    • Prokuplje

Originally posted by AkiMan
                    A kako zna koji je voza? pio a koji nije?! Nego duneš lepo i sazna. Proba pa ako ubode ubode a ako ne ništa. Isto i ovo otvorite gepek aha boca plin(povoljnost imaju oni sa toro bocom koja se nevidi) a atest.

samo što ja mislim da bi u ovim slu?ajevima oni trebali da šalju auto na vanredni tehni?ki pregled koji auto sa plinom bez atesta ne može da pro?e e onda tek neka kazna, prijava ili šta ve?

Ovako mislim da oni nisu stru?ni da ocene na licu mesta da li je na mom vozilu izvršeno dovoljno tehni?kih prepravki da mora atest. Šta ako ja samo vozam bocu okolo eto svi?a mi se pa sam je stavio u gepek , imam mnogo svetlucavih prekida?a i rupu na braniku

Mislim ovo bi trebalo da je po logici zar ne ali...
                    'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Aki
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2006
                      • 1133
                      • Beograd
                      • Yugo 1603, Yugo 1301

Jel moze iko da navede clan zakona koji je trenutno na snazi u kome pise da je obavezno imati atest za plin i da je u suprotnom kazna tolika i tolika?
                      "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                      - Lousie Smith

Comment

• Heinz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 1027
                        • Beograd, Voždovac
                        • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by mirko
                        samo što ja mislim da bi u ovim slu?ajevima oni trebali da šalju auto na vanredni tehni?ki pregled koji auto sa plinom bez atesta ne može da pro?e e onda tek neka kazna, prijava ili šta ve?
                        Ubeđen sam da mogu samo da te sa tehničkog pošalju da uzmeš uput u MUPu i da sa njim odeš na atest
                        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Možete vi biti ubedjeni u šta god ho?ete. Vozilo bez atesta je neispravno za saobra?aj i treba da se isklju?i momentalno.
                          Šta sad panduri rade i kako koga tretiraju je sasvim druga stvar.
                          Ovo važi za sve promene koje nije uradila fabrika a ne samo za gas.

https.autogas.rs

Comment

• Heinz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 1027
                            • Beograd, Voždovac
                            • Avensis 2.0 D4D

Pa po zakonu postoji rok u kome je potrebno uraditi atest. 15-20 dana, tako nešto.
                            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Ta?no a ti dokaži da si ugradio pre 3 dana, kod nas je sve naopako. Ugradiš gas i onda imaš fore 15 dana da curiš po gradu i praviš svašta... U hrvatskoj prvo ideš na punionicu pa ti daju atest nepropusnosti pa onda na štelbanje...
                              Da ne pomisli neko da sam na strani atestiraša, naprotiv, sve bi ja to niz Dunav polako ali... neki red mora da bude a zakon je nikakav, mož da bidne al ne mora da zna?i...

https.autogas.rs

Comment

• Pantah
                                CBC Veteran
                                • 25.03.2007
                                • 159
                                • Beograd

Nema roka. Svaka promena podleže momentalnom prijavljivanju na tehni?ki prelged. Tamo ?e odlu?iti (na osnovu metodologije iz zbornika propisa za tehni?ke preglede) da li je vozilo za atestiranje ili se direktno na tehni?kom pregledu vrši evidentiranje izmene. Ovo pre svega važi za izmenu motora istim tipom ili tipom koji se ugra?uje u tu karoseriju. Ostale izmene su ve?inom podložne atestiranju.

Za sada naš zakon ne poznaje "tipsku upotrebnu dozvolu" kao recimo kod nemaca. Da to postoji onda bi kupovinom recimo spojlera sa takvom dozvolom uz ispunjavanje uslova montaže navedenih u dozvoli mogla na tehpregledu da se samo izvrši evidentiranje izmene.

Ovako, spojleri, repovi, suknjice, spuštanje, prošitrivanje guma-felni-koševa, pove?avanje diskova, dodavanje turbine, chip tuning, NOS, hidropneumatsko ogibljenje sa upravljanjem i gomila drugih stvari podleže atestiranju.

E sad o kaznama. Koliko ja znam, ne postoji kazna (nov?ana) za vlasnika koji nije na vreme prijavio izmenu ali postoji mogu?nost skidanja tablica na licu mesta do kraja postupka. Zna?i ne važi osiguranje, tehni?ka ispravnost i vozilo ne može da dobije ni probne tablice (legalno) i mora na šleperu da obilazi tehni?ki pregled i instituciju za atestiranje što u stvari košta više nego pomenutih dve, tri hiljade.

S druge strane postoji kazna za radionicu koja je izvršilka izmenu ako vozilo nije uredno evidentirano sa svim izmenama koje su tu izvršene. Tako policija kada je raspoložena vrši odre?eni pritisak na ugra?iva?e.
                                Money for nothin' and chicks for free

Comment

Working...
                                X