Originally posted by Rayli
ATEST
Collapse
X
-
U poseldnje vreme mi se više ljudi žalilo da su im naplatili 2000 ili su se jedva izvukli. Ne znam odakle cifra od 2000 ali svi to spominju. Nije ih bilo stotine ali znatno više nego do sada. Ustvari do pre mesec dva niko nije ni spominjao takvu kaznu ili bilo kakavu.
Comment
-
-
Auuuuuu sto je komplikovana procedura.
Moracete da menjate zakon pod hitno u vezi ovlascenja majstora za gas.
Zanima me ko je dao ovlascenja onom sto pregleda gasnu instalaciju i na osnovu cega on to radi odn. na osnovu cega mu je neko rekao radi to i to jer tako treba.
Standardi moraju da stoje na papiru tj. Sluzbenom glasniku. Znaci da postoji ZAKON u skladu sa danasnjim vremenom opremom i vozilima.
Ne kazem da oni bas nemaju pojma sta da gledaju ali se to ne radi tako.
Jos se to zove ATEST. Koja sramota.
Bolje je da ga ima svakako ali ne bas ovako. Siguran sam da je kvalitet ugradjenih instalacija jos uvek veoma "saren" bas zbog toga sto se ne zna precizno sta i kako MORA po zakonu pa radi (ili moze da radi) ko kako hoce i u servisu i na atestu. Izgleda da su delimicno uzeli inace najgori nemacki model za uzor. Nemci su jos uvek bebe za gas u automobilima.
Bice valjda bolje jednog dana.
Comment
-
-
ATEST
Ovako, samo da napomenem, lokacija je Vrsac.
Nisam hteo da platim na licu mesta, pomislio sam da je neka navlakusa ali izgleda da nije.Sada cu da citiram zapisnik:
"Zapisnik o izvrsenoj kontroli ucesnika o saobracaju-vozila(bla,bla) utvrdjeno je da navedeni vozac upravlja putnickim vozilom u saobracaju i tom prilikom ima ugradjeni pogon na tecni naftni gas(uredjaj) i da nema uverenje o tehnickoj ispravnosti istog koja je propisana od strane za to ovlascenog organa
Na osnovu cinjenicnog stanja, uciniocu prekrsaja je izrecena novcana kazna za prekrsaje iz clana 229,st.1,tacka 34 ZOBS za koji je propisana kazna u iznosu od 2000,00 din"
Comment
-
-
ATEST
Originally posted by vegaOde pozadi, vidi da imas prikljucak pa krene da drkelja ili?
Slozio mi je pricu kako je danas republicka akcija kontrole vozila sa TNG uredjajima, zagledao se u prekidac pored volana, a i na zadnjem vetrobranu imam veliku reklamu gos`n ABARTH-a(ucesnika ovog foruma), mada mislim da je mogao da provali prvo po mirisu izduvnih gasova!
Comment
-
-
Standardi moraju da stoje na papiru tj. Sluzbenom glasniku. Znaci da postoji ZAKON u skladu sa danasnjim vremenom opremom i vozilima
potpuno se slažem sa tobom, niti mnogo što šta drugo kod nas još nije regulisano, tako ni pojasevi za vezivanje za sve putnike nisu obavezna oprema za ugradnju u auto.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
34) voza? koji u saobra?aju na putu upravlja vozilom koje nema ispravne propisane ure?aje i opremu, osim ure?aja za upravljanje, ure?aja za zaustavljanje, ure?aja za spajanje vu?nog i priklju?nog vozila, tahografa i pneumatika (?lan 192 stav 1);
?lan 229, stav 1 ta?ka 34 ZOBS
?lan 229
Nov?anom kaznom od 1.000 dinara kazni?e se na licu mesta za prekršaj:
tako kaže Vlada Srbije,
http://euprava.rzii.sr.gov.yu/files/Fil ... racaju.doc
dakle, po zakonu kazna za propisane uredjae i opremu je 1,000 dinara.
auto gasni uredjaj nije propisan ZOBS kao uredja ili oprema, ni u jednom ?lanu...dalje zaklju?ite sami.
policija lažno napla?uje kaznu za nepostoje?u povredu važe?eg zakona. (?)volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
E sad cu da odstampam tvoj post i da ga drzim u autu za slucaj da me zaustave!EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
Comment