ATEST

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexk
    CBC Veteran
    • 15.09.2006
    • 116
    • BGD

Re: ATEST

evo ja sam uradio pre dva dana

uput za atest-uzeti na tehnickom pregledu 500
    uplata nekakve takse u ljermontovoj 1420
    atestiranje u amss - ruzvaltova 3600
    +troskovi registracije ako vam istice
    ovo je za beograd

Comment

• doktor79
      CBC Početnik
      • 10.11.2009
      • 6
      • Srbija

Originally posted by ragazzoni
      Još malo o predlozima ATESTA sa sajta AMSS, ako nije neko pre mene ovo već okačio! Opet ista priča, dosta nedorečenosti i razlika u sagledavanju problema između Mašinca i AMSS. Ništa jednobrazno za sve.[attachment=0:epyxs9ks]uputstvogaspredlog.pdf[/attachment:epyxs9ks]
      Pozdrav svima,

Procita ovo uputstvo iz .pdf-a. I jedno mi nije jasno, zasto cim vide plasticnu usisnu granu traze sekvencijali plin?

Ovde lepo pise da to treba samo na vozila proizvedena posle 01.01.2001.

Uređaji i oprema moraju biti ugrađeni u skladu sa uputstvom za montažu proizvođača uređaja i
      opreme za pogon vozila na TNG, a ukoliko takvo uputstvo ne postoji, minimalni uslovi usaglašenosti
      su:
      1. Uređaji i oprema sa vakuum sistemom regulacije može se primeniti samo na usisnim
      karburatorskim motorima i
      2. Motori sa plastičnom usisnom granom i motori sa MPI sistemom kod vozila proizvedenih
      posle 01.01.2001. godine moraju imati gasnu opremu sa sekvencijalnim ubrizgavanjem gasa.

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

2. Motori sa plastičnom usisnom granom i motori sa MPI sistemom kod vozila proizvedenih
        posle 01.01.2001. godine moraju imati gasnu opremu sa sekvencijalnim ubrizgavanjem gasa.
        Neznam sta je nejasno? Odnosi se na motore sa plasticnom usisnom i motoresa Euro3 i novijim standardom...
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Nejasno je to što ne odgovara. U pitanju su motori sa plastčnom usisnom granom i motori proizvedeni posle tog datuma, dve kategorije, prva je bezuslovna a druga je uslovna sa datumom.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• doktor79
            CBC Početnik
            • 10.11.2009
            • 6
            • Srbija

Znaci sva sa plasticnom usisnom moraju imati sekvenc,a sa MPI sistemom samo proizvedena posle 01.01.2001.

Mada to moze i ovako da se protumaci.
            Sva vozila prioizvedena pre 01.01.2001. mogu bez sekvenca, a posle 01.01.2001. moraju da imaju sekvenc ako imaju nesto od ovog pl.usisnu ili MPI sistem.

Comment

• ragazzoni
              CBC Senator XXL
              • 24.02.2009
              • 774
              • Obrenovac i okolina
              • Opel Omega 2.0i-16v

Stvar je što se tog dela tiče jasna, sekvent na plastiku zbog detonacije, a sekvent kasnije zbog EURO standarda i dosta naprednijih softvera kod auta-može imati i metalnu granu, ali ide sekvent. Ostaju druge nedorečenosti jer ono što svako može da tumači na svoj način, to je nezgodno. Taj pravilnik, ako je uopšte važi za AMSS. Mašinac ima svoj koji je manje više tu negde, ali taman toliko, koliko je potrebno da na MAŠINCU prođete a u AMSS ne prođete, i obrnuto. Meni su pre dva dana vratili jednu LADU sa primedbom da benzinski ventil mora da se ugradi između rezervoara i pumpe, a ne između pumpe i karburatora!!!! (mogu postaviti sliku da vidite, ako ne verujete) Trpeo sam svakakve vragolije STRUČNJAKA-ATESTDŽIJA, od pitanja da li je to sekvent ili običan, što niste STAVILI jedan teleskop, bolje je, pa sve do toga da ventil za benzin kod Juga treba da stoji na desnom KRILU JER GA OBIČNO SVI TU STAVLJAJU!!!! Šta da se radi????
              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ništa, odeš tamo i nahebeš im se mile mame pred 50 ljudi sa sve razlogom i ukažeš na propuste koje prave i ******štine koje traže. Onda sledećih desetak meseci kažu nemojte dovoditi majstore na atest, a naročito ne onoooog... Nisma ni ja otišao sam, zvali su me da mi pokažu propust samo nisu bili svesni koga zovu... Ima jedna tema u nesvestima posvetio sam je tom dogadjaju.

https.autogas.rs

Comment

• somi_kac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.04.2009
                  • 796
                  • Kać

Ja se izvinjavam sto je pitanje glupo, off i stvarno nije na mestu, ali imamo veliki problem a ne znam gde drugo da se raspitam.
                  Drugar ima neatestiran plin, kasne mu papiri za carinjenje motora a vec ga je ubacio, a svakodnevno mu je potreban auto zbog otezane zdravstvene situacije u familiji (njegov cale vozi njegovu kevu svaki dan na zracenja). I, sad, dok se ne resi problem oko te firme koja je njemu utrapila motor, ko zna koliko ce vremena proci, a on mora da vadi atest na gas, da ne bi placao 6000 na svako otvaranje gepeka. Da li na masincu gledaju broj motora prilikom provere?
                  OPEL Astra 1.6i
                  OPEL Kadett 1.6
                  ŠKODA Favorit

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Gledaju saobraćajnu.

https.autogas.rs

Comment

• neca84
                      CBC Član
                      • 09.10.2008
                      • 31
                      • Beograd

E ljudi ,jel moze neko da mi ispirca celu proceduru za atest,sta mi je sve potrebno od dokumentacije,gde prvo da idem.........
                      I naravno koliko ce me to zadovoljstvo kostati orjentaciono???
                      Inace registorvao sam auto pre 3 meseca ,pa jer moram opet na tehnicki???
                      Hvala unared!

Comment

• djurdjija
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2006
                        • 365
                        • Prokuplje

Najnovije iskustvo sa atesta.Ljudi koji su moroni,krelci,neznalice,sa niskog masinskog fakulteta da ne poverujete.Elem uradio sam coveku pre nekih 7meseci plin u auto i on otiso danas da atestira.Dolazi covek sav unezveren kod mene u radnju ,vratio ga tip sa atesta sa obrazlozenjem da je papir za bocu FALSIFIKOVAN,i jos lepo mu natovario da moze i krivicno da odgovara za to.Odem ja kod tiposa da vidim sta nije u redu,sacekam lepo kulturno da zavrsi auto koji je poceo da pregledjuje.Slika tip sa aparatom kao Blagoje Toplicic ,zauzima razne poze, da me izvinete guzi se levo desno skljoca li skljoca a boca od 50 l bez treceg kaisa,nema t racvu za ventilaciju .I zavrsi se to slikanje cekaju ljudi napolje ,trce za njim kao neki skolarci a on sav vazan.Udjem ja u jednu prostoriju gde pise papire i upitam ga lepo zasto je vratio coveka sa atesta.Ponovi on pricu a ja ga priupitam da li je on kompetentan da se bavi poslovima kriminalne policije.On iskezi zube i poce da mi drzi pred\vanje kako ga ometam u radu.Kazem mu ja potpisi se ti na ovaj papir od boce ili na izjavu o ugradnji zasto coveka vracas sa atesta.On ni za zivu glavu.Nosismo se tako mi 5-6 minuta ali ni za zivu glavu nece da potpise niti hoce coveku da vrati pare ,kaze izvrsio je pregled.Ja u klin on u plocu a u radnji me cekaju musterije.Izadje on iz kancelarije ,ja mislim radi atest ljudima i cekam ga unutra kad on ode u auto i pobeze.M....cu mu njegovu da izvinete pobeze tip.Od 8-10 sati pregledao je 5 i slovima pet auta a imao je 30 ljudi koji su cekali.
                        Sta biste vi uradili u takvom slucaju?
                        Gde je cela poenta po mmojoj proceni.Pregled ovih boca koje se uvezene radio je niski Mininspekt.Verovatno su uvozniku ponudili bolju cenu nego masinski fakultet koji isto ima labaratoriju za ispitivanje.Malo im sto uzimaju bez veze 3600 dinara vec se prave vazni.E Srbijo gde idemo.

Comment

• neca84
                          CBC Član
                          • 09.10.2008
                          • 31
                          • Beograd

E kad smo vec na toj temi,sta oni koji moj proveravaju i zbog cega sve vracaju!!!!!
                          I sta ako nadju zamerke????Jel vazi nesto od papirologije???
                          Inace ja za koji sat treba da stignem na red,pa se nadam da me nece poslati kuci!!!!!

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

Zar primedbe ispitivaca ne treba da postoje u nekoj pisanoj formi ? Ima li neki propis vezan za to?
                            Nekako mi je nelogicno da se sve svodi na razgovor. Ispada da musterija treba da prepricava majstoru zbog cega ga je "naucnik" vratio...
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Plinadzija
                              CBC Senator XXL
                              • 29.07.2008
                              • 1514
                              • Paracin

Naravno da postoji, kod AMSS-a se zove uverenje o neuskladjenosti i izdaje se ako auto ne moze da prodje a ne moze se na licu mesta otkloniti nepravilnost. Iskren da budem, meni je pun q masinskih fakulteta, radim sa AMSS i no problemo, u stvari ima problemo kad auto sa mojom izjavom ode na atest kod komisije sa masinskih faq i onda oni tupe nesto i izmisljaju mi gluposti razne i gore vec navedene da bi vratili coveka... U tom slucaju savetujem da traze pare nazad i da dodju kod mene u garage da odrade atest jer se to vec savetuje tako...
                              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• djurdjija
                                CBC Senator XXL
                                • 07.02.2006
                                • 365
                                • Prokuplje

Pitanje za Doru, Ivana,Gorkya,Abartha, Plinadzije,Slavka i molim da mi ne zamere neki koje sam izostavio kako da ovim moronima stanemo na put?Ima li neko neki pametan predlog da se osnuje neko udruzenje ili slicno

Comment

Working...
                                X