Plin u motocikl Honda CBR600F sa 4 karburatora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Plin u motocikl Honda CBR600F sa 4 karburatora

Mešač rešava taj problem.Predhodno je već,u razradi,obrazloženo kako.
    Za prvu ruku probaj da prigušiš ulaz na kućištu filtera rukom tako što ćeš ga držati na 2000rpm i polako zatvarati rukom usis a u isto vreme popuštati gas.
    Ako uspeš,onda ćeš se već nekako snaći za dalje.

A,da

Comment

• lakyb
      CBC Član
      • 21.05.2007
      • 57
      • Novi Becej

Evo stavio sam i slike kako to sve izgleda. Da li bi vredelo da poravnam krajeve cevi i jos nize spustim do samog sibera i otvora na 1mm. Mesaci ??? hm!!! Smanjuju mi precnik difuzora. Bojim se da ce na benzinu da ima prebogatu smesu.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Kam gi slike, nema slike...

Kad se stavljaju cevi u grlo moram im se spljoštiti kraj, izgleda kao broj 3 ili z ćirilicom, glumi mali venturi. ne treba ih pribijati skroz do zida ili leptira i ne treba da su sečene pod uglom. Pod uglom ide kad su horizonzalno.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Treba pojačati vakum iliti povećati brzinu vazduha/smeše pa kako god to izveo. Odnosi se na ler.
          Probaj kako sam ti napisao,pa ako upali,napravi prigušnicu sa što većim prolazom.To se utvrđuje probom.Ebiga,moraš da napraviš bar neki kompromis.

Comment

• lakyb
            CBC Član
            • 21.05.2007
            • 57
            • Novi Becej

Dora, nisam bas siguran da sam dobro shvatio. U stvari kontam spljostim kraj cevi a prethodno poravnam, da ne bude u koso. Sta prakticno dobijam time. Manji precnik na kraju cevi i manja sila koja ce da vuce plin napolje iz cevi a ja svakako u manjku sa njim. Po meni imacu jos manje gasa na manjim obrtajima a ne vise sto meni treba. Jel mozes da stavis neku sliku kako bi to od prilike trebalo da izgleda. Mislim taj kraj cevi. To 3 mi nije bas jasno.
            Ja jos mislio da sirim kraj, u fazonu kao siri deo levka da povecam usis a ovo mi ispada kontra. Da li gresim.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

3 znači recimo da uzmeš sečice i spljoštiš cev po sredini tako da ti ostane jedna strana ravna. Odgore kao 3 a dole ravno, ne spljoska se skroz naravno. Tako izgleda svaki original mikser za karburator kad se stavlja cev odgore.

https.autogas.rs

Comment

• lakyb
                CBC Član
                • 21.05.2007
                • 57
                • Novi Becej

Dobro, sad je malo jasnije, mada sledi eksperimentisanje koje ce naj verovatnije iziskivati malo vise zivaca i strpljenja. Sinula mi je jedna ideja gledajuci ovu tvoju sliku. Krecem da prepravljam. Uffff !!!

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Nisi napisao koji isparivac si stavio.
                  Cevi su na kraju suspljostene da nebi smetale leptiru gasa prilikom otvaranja.

Jel postoje neke dizne kroz koje vuce vazduh na leru?
                  Jedino sto mi pada na pamet je da si ugradio vakumski isparivac a da nisi povezao vakum crevo.

Slikaj kompletnu instalaciju pa kaci slike.

Svaka cast na projektu.

Comment

• Plinadzija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.07.2008
                    • 1514
                    • Paracin

Ja sam stavio koja ogranicava usis i aktivira se kad se prebaci na plin. Landirenzo je proizvodio te klapne samo sto ja sad ne umem da ti kazem gde to mozes nabaviti. U svakom slucaju razmisljaj u tom pravcu, ogranici usis na neki nacin na koji ces moci da ga otvoris kad je na benzinu, presteluj plin i vozi.
                    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• lakyb
                      CBC Član
                      • 21.05.2007
                      • 57
                      • Novi Becej

b_samardzic nisam ugradio vakumski isparivac. Znaci nema ono malo vakuum crevo. Zovu ga "Elektronac" ne pitaj me zasto. Uz njega ide prekidac koji je malo koplikovaniji od klasicnog prekidaca, u smislu sto kada das kontakt sam pusti plin u motor u trajanju od 4 sekunde. U medjuvremenu ako ne anlasujes zaustavi dotok gasa u isparivac a ako anlasujes ne prekida dotok gasa pod uslovom da ti motor upali, posto signal da li ce da otvori ili zatvori ventil dobija od bobine. Ako ti se iz nekog razloga ugasi motor, a kontakt ostane, prekidac opet od bobine dobija signal da motor ne radi i ventil (plinski naravno) se zatvara. Na sta si mislio kada pominjes posebne dizne kroz koje vuce vazduh na leru? Isparivac sam kupio nov na buvljaku u NS pod nazivom "Aldesa". Neko Tursko da ne kazem sr..nje.Na sebi ima ugradjen jedan plinski ventil bez filtera i ja sam dodao redno jos jedan Lovato sa filterom. Dobro, videcemo mozda i ne ispadne do kraja tako lose, al s obzirom da je Turski .....Prvi je razlog sto je svega 11cm u precniku. I sa ovim imam problema sa velicinom a ne da je slucajno veci.
                      Plinadzija, kazes stavio si neke "ogranicavace" u****. Nisam cuo za to a i na sta si to stavio. I kako to uopste izgleda. Landirenzo klapne. Nisi bio bas konkretan.
                      Sto se tice cevi u difuzoru koje treba spljostiti na kraju ili ne, mislim da nikakvo smanjenje precnika na kraju nije dobro u mom slucaju. Slusajuci "Nadzornika" sam spljostio cevi na kraju i dobio to da motor nije mogao da dobije ni polovinu goriva koliko mu ustvari treba. Ni na leru ni na punim obrtajima. Ustvari nisam ni mogao da zavrtim masinu na pune obrtaje. Znaci -nema veze- . Sve sam povadio i krajeve rasirio malo u vidu trubice. Kontrola gasa se drasticno popravila. Mislim da cu sada moci da uravnotezim rad na leru. Ceo projekat je stao zbog vremenskih uslova. Na 8 stepeni C ne mislim da radim na dvoristu dok se temperatura ne digne bar na 15. Malo sam alergican na hladnocu.

Naravno da ovo nista nije gotovo i da treba jos da se dovede u red da bi sve radilo kako treba. U globalu izgleda ovako.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Ispraivač nema filter, ima samo ventil za otvaranje i zatvaranje gasa, zato ti treba ventil sa filterom kako si već stavio. To što se spominje liči na blendu fotoaparata, zatvori se do odredjenog prečnika ili otvori skroz kad radi na benzinu, zaboravio sam na to skroz..

Da li si proba oda prešteluješ gas kad si spljoskao cevi?

https.autogas.rs

Comment

• Plinadzija
                          CBC Senator XXL
                          • 29.07.2008
                          • 1514
                          • Paracin

Preduhitrio me Dora, elektromehanicka zajebancija za suzavanje protoka vazduha izgleda tako a ja sam vise mislio na mehanicku bez elektro gde bi ti rucno putem neke sajle ili vec nekog drugog sistema zatvarao usis na filteru za vazduh...
                          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• lakyb
                            CBC Član
                            • 21.05.2007
                            • 57
                            • Novi Becej

To smanjenje i povecavanje difuzora bi imalo smisla za 1 karburator, a za 4 vec nema smisla. Eventualno staviti na ulazu vazduha u filter za vazduh. Mada mi i to deluje vec komplikovano, posto mi je filter ispod rezervoara za benzin, znaci poprilicno nepristupacno. A sajle i te stvari ... ne znam. Nemam volje vec za i to. A ne znam ni kako to sve izgleda. Blenda od fotoaparata? Nikad video. Mislim u smislu funkcije na uredjaju za gas. Gde to ima da se kupi. Majstori - jel ima to neko od Vas??? Bar da vidim kako izgleda.
                            Kada sam spljostio cevi - normalno da sam probao sve da prestelujem Dora. Varijanta sa cak sta vise blagim prosirivanjem cevi na kraju se bolje pokazala. Vrti obrtaje ko lud a i blize sam ler gasu od nekih 1200 o/min. Jos uvek neravnomerno, al sledi prestelavanje i dalje eksperimentisanje i motora i mojih zivaca. Pa ko duze izdrzi. Mozda jos sutra. Danas bilo mnogo `ladno.
                            Ipak to ljudi na zapadu rade odavno.

Comment

• acabayk
                              CBC Početnik
                              • 22.12.2010
                              • 5
                              • barajevo

ja sam ugradio na kawu radi bez problema pogledajte-

Comment

• lakyb
                                CBC Član
                                • 21.05.2007
                                • 57
                                • Novi Becej

acabayk, pozadina za ovaj video ti je prva liga. Ipak mislim da je bolje da si ostavio neki komentar kako si ti to sve uradio i da cujemo malo zvuk tog motora. Ajd da te i pitam nesto, pod uslovom da si ti ovo montirao i da je tvoj snimak. Da li imas problem sa isparivacem s obzirom da ga nisi povezao da ti ga greje voda. Vidjao sam na manjim skuterima da isto tako montiraju i ide. Kod auta kada bi tako stavio "smrzao" bi se kroz par kilometara. Interesuje me da li se kod tebe smrzava. Hoce da ima povecanu potrosnju ako je "ladan". Koliko si presao sa plinom i koja su iskustva ako mozes malo opsirnije. Kako ide, koliko trosi.

Comment

Working...
                                X