Plin u motocikl Honda CBR600F sa 4 karburatora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Plinadzija
    CBC Senator XXL
    • 29.07.2008
    • 1514
    • Paracin

Odg: Plin u motocikl Honda CBR600F sa 4 karburatora

Za burgmana nije problem, bilo koji servis koji ima volje da se "bakce", malo ce biti problem da se nadje boca. Hondu ti ne bih preporucio da radis, em sto je to sve nelegalno em nije sigurno, pricam ti iz iskustva jer sam ugradjivao, vozio se i skinuo.
    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• lakyb
      CBC Član
      • 21.05.2007
      • 57
      • Novi Becej

Odg: Plin u motocikl Honda CBR600F sa 4 karburatora

Originally posted by pedjokakis View Post
      Zainteresovan sam da saznam gde i kako mogu da ugradim plin u Suzuki Burgmana 400 2009g.
      Ako može neki fon ili adresa kome da se javim,a imam i Hondu CBR 600f2,na kojoj bi isto ugradio plin.Pozz
      pedjokakis, da li si resio ugradnju gasa u burgman. Ja sam se vozio celu proslu godinu sa mojim Burgmanom na gas. Ide super. Ako imas volje da ti nesto pomognem., tu sam.

Comment

• zoran032
        CBC Početnik
        • 10.10.2012
        • 6
        • Cacak
        • Rover 414si, Honda XRV750 (Africa Twin)

pozdrav drugari, evo da malo osvezimo temu... i ja resio na moj motocikl da ugradim plin, vozim putni enduro motor Honda Afrika tvin, u njemu je dvocilindricna V masina od 750 kubika i 60ak konja... materijal za ugradnju plina uglavnom imam nesto mi je dao drugar sto mu vise ne treba nesto sam i ja imao, pa ce mi malo trebati i vase pomoci. isparivac koji imam je tomaseto at 07, plinski i benzinski ventili su lovato, prekidac za plin-benzin nemam,mesace nemam a i mislim da nemam dovoljno mesta da ih stavim jer mnogo malo prostora ima izmedju kutije filtera vazguha i karburatora, a bocu imam jednu sa starog auta od 30 litara koju planiram da prepravim da moze da stane u zadnji kofer (komsija moj je vec sekao i vario boce bas za ove namene tako da sam se i ja resio za takav korak) da napomenem da je boca precnika 25 cm sto mi tacno i odgovara za kofer samo cu postojecu bocu koja je sad duzine nekih 70 cm skratiti na 40... e sad posto je to motor starije generacije, mislim da nece biti velikih problema oko resavanja struje planiram preko releja da povezem pumpu za gorivo da se automatski iskljuci kad se zatvori benzinski ventil a posto je karburator malo veci (motor kad se zatvori benzin moze da radi skoro minut) mislio sam da sve to povezem na obican prekidacic sa tri polozaja...druga stvar koja me interesuje je ima li potrebe da montiram i plinski ventil post na isparivacu vec postoji i filter i ventil koji prekida dotok plina? svaka pomoc je dobro dosla, u sustini necu se sam sigurno upustati u montazu uredjaja, ali bih svakako voleo da znam sta se i kako radi... svaki savet i pomoc je dobrodosla...
        veliki pozdrav iz cacka

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Resio si da prepravis Africa twin u Moonlight flashbang...

PREPRAVLJANJE BOCE JE NO NO!

Svaka cast komsiji ti nisi toliko glup.
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• zoran032
            CBC Početnik
            • 10.10.2012
            • 6
            • Cacak

recite mi nesto vise ako nije problem, dali moram da povezujem i plinski ventil iako imam na isparivacu i filter i ventil? zasto ne prepravljati bocu? pa i u fabrici ih vare... u sustini ja cu samo izbacitti tih 30ak cm koji su mi visak, naravno ne razmisljam o atestu... a inace te prepravke boca se uveliko rade, mnogi na kuhinjske boce postavljaju izlaz za multi ventil, pa ih krate, ja sam nasao idelanu bocu koja se vec koristila u automobilu i ima na sebi multi ventil znaci ja bih je samo prekratio na duzinu koja meni odgovara i opet zavario staru bocnu stranu koja je i bila... a naravno da bih po zavrsenom varenju testirao bocu na pritisak...

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Napunis je vodom i hidraulicnom pumpom je testiraj na 30 bari. Ne pokusavaj sa vazduhom opasno je.

Comment

• zoran032
                CBC Početnik
                • 10.10.2012
                • 6
                • Cacak

tako sam i planirao da proverim... vec tri dana ispiram vodom staru bocu, u sredu boca ide na secenje i varenje... izvestavacu o toku radnji...

Comment

• zoran032
                  CBC Početnik
                  • 10.10.2012
                  • 6
                  • Cacak

danas napravljena boca i testirana i sve je ok, sutra cu da je presmirglam i ofarbam zastitnom pa i zavrsnom bojom... posto sam imao problem oko prebacivanja slika ostavicu za sutra tu obavezicu!
                  isparivac je spreman, ventili su spremni, creva za grejanje isparivaca i za odvod plina u karbove su takodje spremna jedino sto mi fali jesu bakarne cevi, prekidac za prebacivanje plin-benzin i da resim kako uvesti plin u karburatore...valjala bi nek pomoc ako neko do vas ima neku ideju...

Click image for larger version

Name:	IMG_20121018_210941.jpg
Views:	1
Size:	238.0 KB
ID:	881082Click image for larger version

Name:	IMG_20121018_211104.jpg
Size:	521.3 KB
ID:	881080Click image for larger version

Name:	IMG_20121018_211023.jpg
Size:	198.2 KB
ID:	881081Click image for larger version

Name:	IMG_20121018_211136.jpg
Size:	524.6 KB
ID:	881079
                  Last edited by zoran032; 19.10.2012, 09:32.

Comment

• lakyb
                    CBC Član
                    • 21.05.2007
                    • 57
                    • Novi Becej

Sekvent

Da li je neko razmišljao možda o ugradnji SEKVENT sistema umesto klasičnog venturi. Možda se smanji potrošnja. Moj Burgman 400 potrosi izmedju 5 i 6 pa i preko 6 litara gasa na 100 km. To mi je nesto mnogo.... ili se varam.

Comment

• slavko_bgd
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2009
                      • 771
                      • Batajnica
                      • Stilo 1.6 16V MW

To je previše, toliko troše mali gradski automobili...
                      Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

Nije,toliko trosi i benzina

Comment

Working...
                        X