lovato ogromna potrosnja
Collapse
X
-
Re: lovato ogromna potrosnja
Pošto nemožeš da utvrdiš potrošnju benzina,nemžeš ni da budeš siguran(osim ako ne sprovedeš opsežnu analizu) u čemu je problem.
Motorni sklop ili gasni uređaj,pitanje je sad.
Što se zazora elektroda na svećicama tiče,0,8mm za taj motor je OK.
Što se mešača (mixera) tiče,ne može da se namontira drugačije a prečnik difuzora je odgovarajući.Što se otvora na difuzoru tiče ja bih povećao proreze bušenjem rupica u prorezu,samo je pitanje koliko. Najjednostavnije je to utvrditi probom,a računica kaže da ti otvori treba da budu najmanje površine 75mm prostornih do max. 110mm prostornih.Ja bih se bazirao na 90mm takođe prostornih.Takođe bih obratio pažnju na plastični muf za crevo gasa koji je na mešač prišrafljen sa dva šrafa.Desi se da je tu usko grlo.Presek mora da je isti ili veći nego što su otvori na difuzoru.
A sada osvrt na tvoj problem.
Konfiguracija gasnog uređaja koju imaš na motoru je nekada davala zadovoljavajuće rezultate.Više ne.Šta može da bude problem?
Kao što sam već delom i napisao, nezaptivanje sistema i curenje gasa na više karakterističnih mesta,kao što su spojevi/holenderi,multiventil,šolja za utakanje gasa,gasni ventil,pohaban isparivač.Ovo poslednje može da podigne potrošnju i ako ne curi napolje,nego u motor i pravi smetnje u radu.
Dalje,takav problem mogu da prouzrokuju smetnje u sistemu VN,tj paljenja smeše u cilindru.Pogrešan ugao paljenja,problemi (karakteristični) sa samim razvodnikom paljenja u kome se nalazi hall davač i komutator.
I to nije sve. Motorni sklop je,naravno,podložan habanju,a i kada si ga kupio nije bio u cvetu mladosti.Znači,poremećaj u efikasnosti agregata.
Ako mene pitaš,ja tipujem na sve što sam naveo i još na uložak filtera vazduha,koji je Ragazzoni apsolvirao.Ne zbog osećaja.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao.
Edit: Znao sam da ću nešto da zaboravim!Radna temperatura motora je uslovljena termostatom...ako je niska,potrošnja je visoka.
Comment
-
-
Za sada hvala na opseznom objasnjenju.Kao sto sam naveo u jednom od predhodnih postova proveravao sam curenje gasa na spojevima i nema curenja a sto se tice radne temperature cinimi se da je u redu jer nije niska.Sto se tice samog motora ,merena je i kompresija i poprilicno je dobra po recima majstora a nema ni karter gasova i auspuh je cist nije cadjav i mastan. Sto se tice isparivaca rastavio bi ga da imam gde da kupim sve potrebne gumice i membrane ali ni ne znam gde to da trazim! I jos jednom hvala sto pokusavas da mi pomognes u mom problemu @Stratos.
Comment
-
-
Nisam siguran da isparivac ne valja a i sa remontom bi jos malo sacekao,jer motor dobro radi,dobro vuce ,startan je ,nema stucanja samo poprilicno trosi.Posto nisam neki duduk jer sam radio puno toga u zivotu ipak da pitam ,ako bi servisirao isparivac na sta bi trebalo da obratim posebnu paznju.Procitao sam da sa cime sme da se ciste membrane i ostali gumeni elementi ali sigurno ima jos zanimljivosti na koje bi trebalo obratiti paznju !?
Comment
-
-
Kada se nagnem iznad isparivaca ,radio motor ili ne ,osecam miris plina.Nisam siguran da li dolazi iz lule na koju je pricvrsceno crevo koje vodi plin do injektora ili iz onih otvora na limenom poklopcu injektora !?
Comment
-
-
Hvala na savetu ali to nisam mogao da proverim sa penom,nego sam slucajno osetio miris gasa pa sam poceo da njuskam i to sam nanjusio.Znaci ipak bi trebalo napraviti servis na isparivacu?Raspitacu se ovih dana, za set za remont, u euro-gasu.Ako imaju to za ovaj tip koji ja imam!? U svakom slucaju hvala za pomoc koju si mi pruzio !
Comment
-
-
Ne mogu tačno da razaznam, ali mikser se pakuje gledano odozgo sledećim redom: gornja ploča sa brizgačem, bakelitna ploča pa mešač i donji deo monoinektora sa leptirom. Ako je to uopšte bitno, jer ovaj deo nije imao izmena kad se povećala potrošnja. Curenje gasa se može utvrditi na nekoliko načina, ali nemoj to zameniti sa specifičnim mirisom teško isparljivih komponenti. Proveri aparatom''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
Kod mene nema nikakve bakelitne ploce,samo ostali nabrojani delovi.@ragazzoni da li smatras da problem ne lezi u isparivacu? Sada vec jako razmisljam da ga rastavim ,ocistim i zamenim membrane u njemu.Raspitao sam se i set za remont je oko 1000 din.S obzirom da su sve gore navedene komponente na motoru zamenjene , ne znam vise gde da trazim razlog velikoj potrosnji !? Razmisljam da rastavim isparivac a ujedno ne zanm da li ce to uroditi plodom ili jos jedan uzaludan pokusaj ???
Comment
-
-
Set za remont po toj ceni nije originalni,najverovatnije. Što će reći,nije odgovarajućeg kvaliteta,što dovodi u sumnju uspeh zahvata. Originalni je oko 50% skuplji.
Bakelitna ploča je izbačena prilikom ugradnje gasa,što je greška. Potrudi se da nađeš drugu. Verujem da ih kod plinadžije koji je ugrađivao ima gomila.
Nije umesno tražiti procenu preko neta da li će remont dati željeni rezultat. Ako si utvrdio da curi na isparivaču,odgovor je da. A ako si omašio?
Svakako nisi odmah prepoznao curenje,tako da možeš da biraš,ali sam donosiš odluku.
Jednostavnija i jeftinija varijanta je da si ... ( posetio Majstora ???)
Comment
-
-
Pokusavao sam sa majstorima ali bez vidnog rezultata.Nece do kraja ni da te saslusaju da sta si do sada utvrdio ili uradio a ono i sto te slusaju kao da im je teret a ne pomoc.A druga stvar jedino sto su pokusali je podesavanje isparivaca koje naravno nije dalo rezultatajer ga je isto tako podesavao i predhodni put i sve tako u krug a gas se nemilice trosi i odnosi pare.I da za cega je vazna ta bakelitna ploca i da tako nesto ni jedan od majstora nije spomenuo?Koliko debela treba da je ta ploca i da li moze biti od nekog drugog materijala.Da li je ona samo neki distancer?
Comment
-
Comment