Lada Niva

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Lada Niva

Pozdrav svima,
    Ugradio sam plin u nekoj 'boze me sacuvaj' radionici jer je to bio jedini nacin da zadrzim garanciju za motor jer je Niva nova.
    Problem koji imam je da auto ocajno radi na punom gasu, kada se otvori drugo grlo. Znaci na prvom ide solidno, ali kada otvorim drugo ne desi se nista ili auto cak malo posustane.
    Da li je to nesto sto mogu sam rasiti ili treba da vozim auto kod strucnjaka (zna se koga )
    Sistem je BRC. Sa isprivaca ide jedno srevo koje se ispred filtera deli na dva i svako od njih ide iznad karba na mikser. Na racvi je i jedan sraf za regulaciju.

Ne znam da li je ovo uobicajeno kod karburatorskih motora, ali moram da vam opisem kako su mi ugradili plin. Ispraviac i to je manje-vise ok ugradjeno, ali kada su prisli karburatoru... Probusili su dve velike rupe kroz kuciste filtera i sam filter i tu sproveli creva. To izgleda uzasno... Da li mogu da ubacim dve krive cevcice koje ce iz kucista filtera da izadju sa dodnje strane i tu da se spoje sa crevima? Ne svidja mi se ideja sa busenim filterom...
    Nadam se da sam dobro objasnio sve sto me muci...

Hvala na pomoci
    Uros

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Lada Niva

Originally posted by Uros Piperski
    Pozdrav svima,
    Sistem je BRC. Sa isprivaca ide jedno srevo koje se ispred filtera deli na dva i svako od njih ide iznad karba na mikser. Na racvi je i jedan sraf za regulaciju
    Trebalo bi da odvrneš taj šraf za pola kruga pa da probaš kako ide.

Ne znam da li je ovo uobicajeno kod karburatorskih motora, ali moram da vam opisem kako su mi ugradili plin. Ispraviac i to je manje-vise ok ugradjeno, ali kada su prisli karburatoru... Probusili su dve velike rupe kroz kuciste filtera i sam filter i tu sproveli creva. To izgleda uzasno... Da li mogu da ubacim dve krive cevcice koje ce iz kucista filtera da izadju sa dodnje strane i tu da se spoje sa crevima? Ne svidja mi se ideja sa busenim filterom...
    Nadam se da sam dobro objasnio sve sto me muci...

Ovo je kretenski. Ne zbog izgleda nego zbog toga što ti se parčad filtera otkida i uleće u motor. Treba da probušiš kućište filtera odole i da tuda provučeš cevi. Možeš sa nekim kolenom ali ne mora. Probuši se rupa taman za crevo pa to dihtuje samo po sebi.
    Ovako pametna izvedba može ujedno da ti pravi probleme sa snagom jer verovatno uleće previše falš vazduha. Ako im je to servis za garanciju kakvi su im tek ostali

[/quote]
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Sraf sam vec jednom odvrnuo (1/4 kruga) i cini mi se da je isao malko bolje. Pokusacu opet. Sve se plasim da ne povecam potrosnju. Trenutno trosi 15l.

Sto se tice filtera, mislim da nema dovoljno mesta da provucem creva. Plasim se da se ne prelome. Pogledacu jos jednom, ali cini mi se da cu morati da izvedem neke cevi, pa spolja da povezem sa crevima.

Uzgred, kako se racuna precnik miksera? Od cega to zavisi? zanima me jer je na svim motorima koje sam video prilicno mali i pravi smetnju protoku... Sta ce se desiti ako se stavi veci mikser? (Ovo nije vezano za Nivu nego uopste).

EDIT: Zasto majstori cesto zatvaraju dovod hladnog vazduha i/ili drasticno smanje precnik usisnika, onog krajnjeg, posle filtera

Pozdrav i hvala na pomoci

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Sraf sam vec jednom odvrnuo (1/4 kruga) i cini mi se da je isao malko bolje. Pokusacu opet. Sve se plasim da ne povecam potrosnju. Trenutno trosi 15l.
        Perpetum mobile ne postoji, ako hoćeš da ide mora da troši, ako troši previše odeš kod majstora.

Sto se tice filtera, mislim da nema dovoljno mesta da provucem creva. Plasim se da se ne prelome. Pogledacu jos jednom, ali cini mi se da cu morati da izvedem neke cevi, pa spolja da povezem sa crevima.
        Ima dovoljno mesta, mnogo Lada je ugradjeno pa ni tvoja nije izuzetak

Uzgred, kako se racuna precnik miksera? Od cega to zavisi? zanima me jer je na svim motorima koje sam video prilicno mali i pravi smetnju protoku... Sta ce se desiti ako se stavi veci mikser? (Ovo nije vezano za Nivu nego uopste).
        Proračun vrše stručnjaci a mikser se stavlja za taj tip motora i nerazmišljaš, ne smeta za protok vazduha. Ako ne smeta onaj mikser u karburatoru ne smeta po istom principu ni ovaj.

Ako staviš veći, neće raditi.

EDIT: Zasto majstori cesto zatvaraju dovod hladnog vazduha i/ili drasticno smanje precnik usisnika, onog krajnjeg, posle filtera
        Ako se već zatvara onda se zatvara topla strana a ne hladna, a na drugi deo pitanja, zato što su šabani i nisu videli M od majstora.

Pozdrav i hvala na pomoci [/quote]

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Probusili su dve velike rupe kroz kuciste filtera i sam filter i tu sproveli creva.
          bez ljutnje, mislim da ti je odmah istekla garancija koju daje Lada. koliko znam NISTA ne sme da se busi u toku garancije. pretpostavljam da nisu imali kit za tvoj auto i tvoj motor sa prilagodjenim kucistem filtera za ugradnju gasa ( i cevi) pa su stapom i kanapom "sredili" ono sto je fabrika ne bez razloga napravila kako je napravila.

btw, da li ti vazi garancija od 2 godine na tako prepravljen auto i to je upisano u garantnom listu ?
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

Ugradnja plina je kostala 350e s tim sto je 100e otislo dileru od kog sam kupio auto da bi vazila garancija od dve godine.

Btw, zasto mi je jedno grlo na karbu crno?

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ugradnja plina je kostala 350e s tim sto je 100e otislo dileru od kog sam kupio auto da bi vazila garancija od dve godine.

Btw, zasto mi je jedno grlo na karbu crno?
              zbog cene.... Smeša ti je siromašna pa dolazi do detonacije ili ti je paljenje loše.
              Stega na donjem crevu na slici ne može da stoji tako jer poklopac ne može skroz da se stavi pa vuče vazduh sa strane. Jedino ako nisu ispravili ono udubljenje na poklopcu. Probušen filter sam već komentarisao

https.autogas.rs

Comment

• Nikola
                CBC Senator XXL
                • 29.09.2004
                • 975
                • Indjija/Vojvodina

Ja bi nekog vijao sa stapom da mi ovako nesto uradi na autu
                .:Cuore Sportivo:.
                Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Provericu stegu i paljenje. Mada je auto nov pa bi paljenje trebalo da je ok.
                  Znaci kada odvrnem onaj ventil i grlo bi trebalo da izgubi boju?

A kako se steluje ler gas na njoj? Da li je dovoljno samo da zavrnem sraf na karbu ili mora da se cacka i plin?

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

au, pa ti sada zapravo i nemas u funkciji filter vazduha

idi kod "majstora" , trazi pare za ugradnju, nadoknadu stete da sve vrati u fabricko stanje i odstetu sto si poceo da unistavas motor...

kakvih 100 evra za garanciju?

garancija je besplatna, to jest ulazi u cenu novog auta i ne zavisi od dobre volje dilera. naravno ako je lagalno kupljen/prodat auto a ako nije, bolje da ne znam.

jaoj, tebi je auto skoro unisten, nadam se da nije elektrika za gasni uredjaj na slican nacin rasturena.

sve u svemu tuzno, a neko sebe zove majstorom
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Kako nemam u funkciji filter vazduha?
                      Zasto sam poceo da unistavam motor?
                      Garancija je besplatna ako ne diras motor. Oni ti dozvole da ugradis plin u garantnom roku ali traze 100e da bi zadrzali garanciju za motor.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by Nikola
                        Ja bi nekog vijao sa stapom da mi ovako nesto uradi na autu
                        Samo što bi moj štap imao ovakav oblik

Svake nedelje prepravljam bar tri do četiri takve instalacije. Uopšte ne moram da radim ugradnju, lepo zaradjujem od popravke novougradjenog

Danas je bio jedan primerak ali baš bez sreće. Prvo ej otišao kod jednog poznatog novosadskog majstora koji je na kraju izvadio opremu jer nije mogao da namesti auto. Posle je na njegovu nesreću otišao do drugog poznatog novosadskog majstora koji mu je ugradio onaj usrani kargas u auto od 1400 kubika. Pošto je auto išao opet loše na doradi je majstor konačno rešio problem na način da je skinuo gumu koja ide od filtera do u**** i popreko zalepio nekoliko traka izolirtrake tak oda je ostala mala kockica za protok vazduha. Normalno je da se vremenom te trake odlepile i pomalo odlepršale u motor a ovaj odbijao dalji normalan rad.

Sanirao sam šta se moglo i auto je otišao sa namerom da dodje na doradu koja će se sastojati od zamene isparivača i miksera.

Predlog o tržišnoj, radnoj, poreskoj ili bilo kakvoj inspekciji je odbijen kao i uvek do sada jer ko će se cimati.

Ja stvarno ne znam šta je ovom narodu

https.autogas.rs

Comment

• SALE
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2005
                          • 841
                          • Banovo Brdo

Pozdrav Urosu posto vidim da se dosta razumes u automobile nije mi jasno kako si dozvolio da ti ovako nesto urade na novom autu ozbiljno razmisli da ih tuzis i trazi pare nazad, pa i sam vidis da je ono smesno, a ne ugradnja ovl. servisa. Izvini na otvorenosti al malo sam popizdeo natero bi ih da pojedu onaj filter sa sve kucistem.

Comment

• cuore sportivo
                            CBC Senator XXL
                            • 16.01.2005
                            • 954
                            • Bezanijska Kosa
                            • Alfa Romeo 147 1.6

Gas

Ja se slazem sa Dorom; Ne da bih ga vijao i pucao na njega,nego bih.........................da ne kazem sta.

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Doro,
                              To je vec "grmeci stap".
                              Vidi se da si iz grada stripova (Forum NS)

Nema smisla auto je nov. A i da nije. Meni lici kao da je njihov sat jako skup pa skarabudzili na brzinu. E, pa ne moze. Kad ne moze ne vredi. Mora kako treba ili nikako. Polako, pa ispocetka.

Comment

Working...
                              X