DRAG/STREET voznja. Iskustva i saveti!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

JA uvek shaltam u nizhu sa medju gasom navikao sam tako,ali kolko sam skapirao ovo kochnica-gas je za krivine prvenstveno zar ne?

I love my

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by zverko
      ok ok, to mi je jasno, ko sto rekoh na saxicu sam to stalno radio, nekako mi je to bilo normalno da ne kazem navika. doduse na njemu su sportske papucice pa je to bilo vrlo lako raditi ali na audiju recimo za tim stvarno nema potrebe posto auto "slusa" bez ikakvih problema cak i kad ga iz VI prebacim u III. u svakom slucaju kapiram da je taj debalans koji se desava izrazeniji na RWD nego na FWD ili AWD. nemam iskustva sa RWD pa zato i pitam
      Na FWD se stvarno ne primeti toliko koliko na RWD, kada nije balansiran prelaz.
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Ovaj zanat sam ispekao na Fordu kod koga mi to i dalje ide, skoro, bez greske, kod Mazge znam povremeno da omanem

Mnogo dobra stvar i za svakodnevnu voznju bez jurcanja, ali treba vremena da se stekne osecaj, ako pre toga niste navikli da saltate u nizu brzinu kada kocite na semaforu, recimo.

Comment

• SALE
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2005
          • 841
          • Banovo Brdo

Samo ti saltaj u nizu na svakom semaforu pa ces da dolivas i preko litar na 1000km

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Jezik pregrizo!!! Izmedju ostalog to je jedan od uzroka

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

...to bi trebalo da izgleda ovako :

http://www.youtube.com/watch?v=A8-zbfdP ... re=related

Sve se lepo vidi...i obrtaji, i sta se desava sa brzinom auta pri saltanju na nize...ali, ipak je to Senna...

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

ali gilje....
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

...eto koliko je vazna posebna obuca za trke...
                  Jedan je Senna...ni naocare nije skinuo...

Comment

• nikolaf7
                    CBC Veteran
                    • 23.12.2007
                    • 181
                    • beograd

Sto bi ih skidao? Bitno je da je obukao lasere
                    Ali kako druka gas dok kliza u krivini, ko ja na snijegu
                    If God rides a Harley............
                    The Devil rides a Duke!

Comment

• Alfonso
                      CBC Član
                      • 08.06.2007
                      • 60
                      • Pogorica081

A U! Nisam mogao da prenesem bash utiske uchio sam, probao ja to na ugashenom autu, i rachunam poshto nosim 46 br nece biti nikakvih problema, ali au alfi nekako chudno to dodje, vrhom pritsnem kochnicu ali da bih petom dohvatio gas moram nekako da se nagnem, glupo... Ali rachunao dovro moza ce u voznje biti izvodljivije, jer kad je ugashen auto, kochnica se odma napumpa, i nije isto, odem ja na neki parking probam, prsti(kochnica) peta(gas), ne ide, probam obratno ali nemam bash neki osjecaj za kochncu kad je pritiskam petom, pa nabijem gas, zaboravim kvachilo i malo krhhhrr menjach, ali djeluje ok. Probao sam da pritisnem oboje od jednom, ali mi prsti ostanu na kochnici, a to malo gasa sto dodam ne podize obrtaje, skoro da ga i ne dodam!

Medjutim, nisam odustajao da isprobavam shta i kako, ali sam bio vec u saobracaju, i sinoc vozim za nekim range roverom, i tako probam 3-2, da pritisnem zajedno, i kako sam znao da ce mi ostati noga na kochnici reko da je malo nagnem na gas, kliznu mi noga i ja na pola gasa krenuh direktno da se zakucam u ovoga, samo sam skrenuo i uletio na benzinsku stanicu, nije nikoga bilo ali sam se svakako odma i zaustavio, ali shto znam svashta je moglo biti, tako da cu se drzati parkinga neko vrijeme kad je ovo u pitanju, mada koliko god da pokushavam sve vishe uvidjam da nije Alfa za to!

Comment

• Cepa D
                        CBC Senator
                        • 28.09.2005
                        • 242
                        • Cerak

Dobro, nemojte vezbati ovo zakljuchujem da ma koliko prednosti daje pri nekoj jurnjavi nije vredno lupati ljude okolo.

Tip: Odalji sedishte shto vishe mozesh da ti noge budu ravnije, lakshe se popreshi desna noga.
                        NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• tepSIJA
                          CBC Veteran
                          • 01.02.2005
                          • 173
                          • Sarajevo

"Heel and Toe" saltanje u manju sam davno probao, citao, vjezbao i djelom naucio. u voznji posebno malo brzoj isto to koristim, desi se da kad kad fulam jednu od operacija, par puta sam bash zeznuo kroz krivinu i jedva "uhvatio" auto. poslije toga opreznije puno...

neke drasticne razlike u brzini prolaska krivina ne vidim, u odnosu na "klasicno", ali puno je bolji osjecaj... adrenalin skace kao LUD, jos u mene auto s minimalno izolacije i bucan izduv imam...

ono sto se zove feeling je zagarantovan

vozio sam mnoga auta ali ni jedno kao punto mk2 HGT nema tako dobar raspored papucica za navedenu radnju. mozda je to navika, mozda nije ali sve je nekako na "dohvat".
                          Opet se ljudi grudvaju sa tim konjima ko da su jabuke!
                          http://www.tuningshop.ba/

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

pa ne moze to da se vezba na parkingu. mora da se "zatrcis" malo. idi u kosutnjak...

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Ah... Jbt gde ga posla... Idi na Nbg, pa vezbaj, dovoljo su siroke ulice da mozes da se ispravljas ako napravis gresku.

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

ma treba da ide negde de ce biti sam a ne gde ima saobracaja. zasto, ako se desi da nabode kocnicu prejako da mu se neko ne nabije u pedu. neka ide u kosutnjak, ne mora da jurca ko nenormalan, ali neka vozi ko sto obicno vozi samo neka pred svaku krivinu salta u nizu sa medjugasom.

Comment

Working...
                                X