F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Schumachera napustaju sponzori

Schumacherov lični sponzor prekida ugovor

Godinama unazad, mineralna flaširana voda Rosbacher, redovno je sponzorisala Michaela Schumachera u različitim sportskim pozama.

Početkom ovog meseca, dok se sedmostruki svetski šampion još uvek nalazio na intezivnoj nezi u Grenobleu, šef matične kompanije Hassia Gruppe, Dirk Hinkel, izjavio je da nastavljaju sa podrškom.

„Ostajemo posvećeni njemu i njegovoj porodici“, rekao je on: „Želimo mu sve najbolje.“

U isto vreme, Hinkel je izjavio da je saradnja sa Schumacherom, koja traje više od osam godina, dovela do „mnogo veće popularnosti“ Rosbacher brenda.

Medjutim, Švajcarski nedeljnik Sonntagsblick izveštava da je Hinkel promenio svoje mišljenje.

Negde u vreme kada je Schumacher prebačen u bolnicu za rehabilitaciju u Švajcarskoj, izveštaji su naveli da Rosbacher neće produžiti ugovor sa legendarnim vozačem.

„Nakon toga“, rekao je poptarol firme: „naše reklamiranje će biti posvećeno samo na proizvodu.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7215
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Lewis nije zabrinut

Hamilton kaže da nema razloga da se oseća zabrinuto zbog svoje situacije u šampionatu

Nade Britanca da će pobediti na Red Bull Ringu srušene su u subotu kada je napravio dve greške u kvalifikacijama – otišao je preširoko u krivini 8 i okrenuo se u krivini 2. Iako je izveo fantastičan povratak i završio kao drugi u trci, to što nije uspeo da nadmaši Rosberga dodalo je još sedam poena na njegov zaostatak u generalnom plasmanu vozača.

Ali sa 11 trka do kraja – i duplim poenima u poslednjoj – Hamilton kaže da će ga lekcije naučene u Austriji učiniti jačim.

„Srećan sam što sam uspeo da se povratim. Uvek se uči, ali je takođe bitno upamtiti poene koje sam izgubio nezavršavanjem. Ja sam na 29 poena zaostatka – iako nisam sve trke završio onako kako sam želeo – i još uvek je dug put pred nama. Mnogo pozitivnih stvari se može poneti iz Austrije. Imao sam tempo. Nisam ga iskoristio, ali postaraću se da u narednoj trci to učinim.“

Hamilton ne misli da je vreme koje je izgubio tokom dva pit stopa – u poređenju sa Nicom – napravilo razliku. Rosbergovo ukupno pit lane vreme je bilo 1.643s brže.

„Imao sam problema sa prednjim levim točkom tokom jednog zaustavljanja i mislim da je prvo bilo malo duže. Ukupno sam izgubio dve sekunde. To je značajno ali ne bi me postavilo na prvo mesto.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7212

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

McLaren kontaktirao Hamiltona?

Prema nekim navodima tim iz Vokinga ostvario je kontakt sa svojim bivšim vozačem.

Lewis Hamilton trenutno je član Mercedesa u kojeg je 2013. godine došao upravo iz McLarena. U ovoj sezoni Britanac trenutno zaostaje 29 bodova za svojim timskim kolegom Nicom Rosbergom. Tokom ove sezone Britanac je dva puta bio primoran da odustane sa trke pa zbog toga u nemačkom timu vlada velika tenizija između ova vozača.

Daily Telegraph prenosi da ovu situaciju želi da iskoristi McLaren kako bi vartio Hamiltona u svoje redove.
        "McLaren je otvorio probni dijalog sa Lewisom Hamiltonom, jer oni žele da iskoriste situaciju koja vlada u Mercedesu. Ukoliko Hamilton izgubi šampionat od Rosberga onda bi tim iz Vokinga bio u prilici da vrati svog nekadašnjeg vozača. Za ovakav potez postoje dobri razlozi, jer naredne godine u McLaren dolazi Honda koja želi da u timu vidi jakog vozača kao i da bi se Mercedes oslobodio dodatne tenzije u garaži tima."

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/mclaren-kontaktirao-hamiltona

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Ferrari vec krenuo da pregovara sa Alonsom o nastavku saradnje?

Italijanski tim želi da ovaj Španac ostane u Maranelu i posle 2016. godine.

Ovu informaciju prenela je španska Marca pozivajući se na određene izvore u Italiji. Ipak, neimenovani izvor iz Ferrarija kazao je da ova priča nije tačna i da je ova informacija potekla iz Britanije oslanjajući se na pojedine navode kako Jenson Button možda nije osigurao mesto u McLarenu za narednu sezonu.

"Mi ne žurimo sa produženjem Alonsovog ugovora. On ima dogovor sa našim timom sve do 2016. godine i mi smo potpuno fokusirani na poboljšanje performansi bolida." kazao je izvor iz Ferrarija.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/ferrari-vec-krenuo-da-pregovara-sa-alonsom-o-nastavku-saradnje

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Button ostaje bez sedista u McLarenu?

Najiskusnijem vozaču na gridu ističe ugovor sa britanskim timom na kraju sezone.

Iako je šef McLarena Eric Boullier kazao da bi voleo da produži saradnju sa Jensonom Button, obe strane još nisu krenule sa pregovorima. Britanski Daily Mail prenosi da bi naredna VN Velike Britanije mogla biti poslednja za ovog iskusnog vozača.

Naredne sezone u tim iz Vokinga dolazi Honda koja želi da vidi nekog od zvučnijih imena, uključujući Fernanda Alonsa, Sebastiana Vettla ili Lewisa Hamiltona.
            Takođe je prvi čovek McLarena potvrdio da se oni trenutno ne žure oko finaliziranja svoje vozačke postave.
            Sa druge strane Button želi da ostane tu gde jeste: "Ne znam zašto oni ne bi želeli da produžimo ugovor. Naredna godina je veoma bitna za tim. Sve odluke moraće da sačekaju do poslednjeg momenta kako bi mogli da razgovaramo o novom ugovoru. Ja ne žurim sa ovim pitanjem. Da sam ja inicirao sastanak verovatno bi se on i desio, ali to nisam učinio, pa pustiću da se stvari odvijaju svojim tokom."

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/button-ostaje-bez-sedista-u-mclarenu

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Ecclestone: I naredne sezone imacemo 19 trka

Bernie Ecclestone potvrdio je da će broj trka naredne godine ostati isti.

Već nekoliko godina unazad FOM pokušava da u kalendar Formule 1 smesti 20 trka, ali prema rečima Bernia Ecclestona to se neće dogoditi naredne sezone.

"To se neće desiti naredne godine. Kao i ove i u 2015. imaćemo 19. trka." kazao je prvi čovek Formule 1.
              Takođe, Britanac se osvrnuo na moguće trke u Azerbejdžanu i Nju Jorku.
              "Mi želimo da odemo u Azerbejdžan na uličnu trku kao i da još pregovaramo sa ljudima u Nju Jorku oko održavanja trke." dodao je on.
              Provizorni kalendar za 2015. godinu već je poznat pa je staza u Austriji već pustila u prodaju karte za narednu sezonu.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/ecclestone-i-naredne-sezone-imacemo-19-trka

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Renault prodaje svoje odeljenje za motore?

Tokom VN Austrije pojavile su se informacije da bi francuski proizvođać mogao da napusti Formulu 1.

Posle ne tako dobrih performansi na trci u Austriji, šef tima Red Bulla Christian Horner javno je kritikovao Renault i kazao da su performanse njihovog motora neprihvatljive. Tim iz Milton Kinsa je na svojoj domaćoj trci koristio novo gorivo koje mu je dalo 10 konjskih snaga više, ali ni to nije uspeo da popravi utisak.

Kako pojedini izvori navode, Red Bull iz Renaultove jedinice izvlači 40 konjskih snaga manje u odnosu na Mercedes dok je taj odnos znatno veći kod Lotusa koji zaostaje 70 "konja" za nemačkim timom.
                Na prošlom trkačkom vikendu u padoku se je mogla čuti informacija da Renault želi da proda svoje odeljenje za motore, jer ga F1 projekat košta mnogo više nego što su očekivali. Francuski proizvođač daje 50 miliona evra za razvoj motora u Formuli 1, dok ostatak budžeta popunjavaju timovi koji koriste ove agregate. Sudeći prema Renaultovom izveštaju, pojedine uplate klijentskih timova nisu redovne.
                Sa druge strane Helmut Marko zahteva je od Renaulta da nadoknadi štetu tima koju su uzrokovali kvarovi na pogonskoj jedinici, tako što neće morati da plaća određene rate za najam agregata.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/renault-prodaje-svoje-odeljenje-za-motore

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Crni oblak nad Vettelom

U nedelju je trebalo da bude njihova trka, ali…

Prošlog vikenda ekipa Red Bulla se takmičila na domaćem terenu. Izlišno je napominjati da su očekivanja bila velika, naročito posle nedavne pobede u Kanadi.
                  Međutim, nedeljna trka je bila razočaravajuća za šampionsku ekipu.

Posle četiri uspešne sezone u Formuli 1 aktueni svetski prvak ove godine prolazi kroz veoma teške trenutke. Loši rezultati, nadmoć timskog kolege, koji je uz to još i novajlija u ekipi, te na kraju debakl pred domaćom publikom na stazi koja nosi ime glavnog sponzora Red Bulla.

Vettel je bio prinuđen da odustane na samom početku, ali se ni Ricciardo nije proslavio zauzimanjem 8.mesta na kraju trke.
                  "Čeka nas puno posla. Ovo nije bila dobra trka za nas," rekao je australijski vozač.

Ekipa u lošem raspolozenju očekuje naredni okršaj u Silverstonu. To je najslikovitije opisao Christian Horner:

"Ogroman crni poblak lebdi nad Vettelom. Očigledan je pad forme, ne samo kod njega već u celom timu. Sa nama su isti ljudi koji su učinili Red Bull onako dominantnim u prethodnom periodu, ali sada rezultati izostaju”.

Sebastian Vettel je ove godine morao da odustane sa tri trke i, kako sada stvari stoje, odbrana titule izgleda kao nemoguća misija.

"Loše sam plasiran i nema napretka. Ne treba da budete genije kako biste zaključili da ću teško doći do još jedne titule. Mnogo je problema, ali možda je to sve deo sveta Formule 1. Nisam se navikao na neuspeh i želim da izvučem neke pouke iz svega što se dešava. Duplo više me boli što smo morali da odustanemo pred domaćom publikom. Međutim, trudim se da ostanem smiren. Govorim sebi da sigurno postoji neki razlog zbog čega se sve ovo dešava i trudicemo se da ga pronađemo. Neuspeh ne sme da nas obeshrabri. Valjda će naša losa sreća uskoro proći”, završio je Vettel.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7220

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Villeneuve: Vreme je da se Kimi povuce

“Ukoliko više ne može da vozi Formulu 1, treba da ide kući”

Jacques Villeneuve je oduvek bio poznat kao čovek “bez dlake na jeziku”. Kanadski as, svetski šampion iz 1997.godine, otvoreno je iznosio svoje mišljenje o svemu, čak i kad je bio aktivan vozač Formule 1.
                    Ovih dana Villeneuve se osetio pozvanim da prokomentariše lošu sezonu Kimija Raikkonena.

Mnogo se već pisalo o tome kako se povratnik u redove Ferrarija nije najbolje snašao. Iako je očigledno da je italijanska ekipa podbacila što se bolida tiče, činjenica je da Kimi ne vozi na zadovoljavajućem nivou.
                    Jacques Villeneuve je istakao da je bio veoma iznenađen kada je čuo da se Raikkonen vraća u ekipu koja ga je svojevremeno odbacila na vrlo ružan način.

"Niko nije očekivao da će se Kimi uopšte vratiti u Formulu 1. A ko je uopšte mogao da pretpostavi da će želeti ponovo da vozi za Ferrari ?”

Villeneuve smatra da najstariji vozač na gridu nema prava da kritikuje bolid :

"Za Kimija, gas je ili pritisnut do maksimuma, ili ništa. Zbog takvog stava je uvek imao mnogo okretanja na stazi, čak i u mlađim danima".

"Ukoliko više ne može da vozi Formulu 1, treba da ide kući. On je veoma iskusan vozač, tako da za njega ne važe opravdanja koja važe za debitante. Nema izvinjenja za svetske prvake, jer se od njih uvek očekuje maksimum”.

"Trebalo bi da pokuša da malo promeni svoj stil vožnje, a ukoliko ne uspe, onda je definitivno vreme za penziju”.

Villeneuve se osvrnuo i na ovogodišnje rezultate Sebastiana Vettela:

"Mislim da je Red Bull počeo da mu okreće leđa, iako je četvorostruki šampion. Oni su prebacili fokus na Ricciarda, a Seb se sada našao u situaciji u kojoj je Webber bio prethodnih godina. Vettel bi trebalo ozbiljno da razmisli o promeni ekipe. Ne sme sebi da dozvoli još jednu ovakvu sezonu. Čak je i Helmut Marko počeo da ga kritikuje. Kada izgubite poverenje u ekipu, sve je gotovo”, završio je Jacques Villeneuve.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7222

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Prodromou stize u septembru u McLaren

Peter Prodromou dolazi ranije nego što se očekivalo

Peter Prodromou je, još prošlog oktobra, potpisao ugovor sa McLarenom, medjutim nije mogao da se vrati u Woking do 2015., tj. sve dok mu ne istekne ugovor sa Red Bullom.

Ali, izgleda da će ipak ranije stići.

„Peter Prodromou nam dolazi u septembru, tako da će to biti veliki korak“, potvrdio je Ron Dennis: „To će učvrstiti naš revitalizovan aero-tim, tako da nisam zabrinut zbog aero-performansi za sledeću godinu, sve će doći na svoje.“

„Dolazi nam i Honda sledeće godine, sa kojom smo u periodu od pet godina pobedili na 50 posto trka, tako da se ne brinem, iako će biti malo izazovno na početku.“

„Ovo je moto-trkanje, ide gore-dole, samo morate da pognete glavu i da nastavite da radite“, tvrdi Dennis.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7223

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Villeneuve: Rosberg je ubitacniji od Hamiltona

Po mišljenju eksperata Formule 1 najveće šanse za osvajanje ovogodišnje titule ima Nico Rosberg.

On je uspeo da napravi bodovnu zalihu u odnosu na svog timskog kolegu, pre svega zahvaljujući tome što je Hamilton ove godine imao dva odustajanja.
                        Istovremeno, Nico Rosberg je svaku trku u 2014-oj završio osvajanjem prvog ili drugog mesta.

Zbog toga stižu pohvale na njegov račun sa svih strana.
                        "Poslednji put sam video takvu konstantost kada je vozio Schumacher ," izjavio je Christian Danner .

David Coulthard je takođe prokomentarisao Rosbergove rezultate rekavši:
                        "Mislim da je Nico odlučio da ne rizikuje previše tokom kvalifikacija kako bi uz malo sigurniju vožnju izbegao greške”.

Zanimljiva je bila i izjava Gerharda Bergera:
                        “Sada vidimo jednu potpuno novu stranu Rosbergove ličnosti. Mislim da smo u prošlosti svi bili zavarani njegovim anđeoskim licem”.

Na kraju, oglasio se i Jacques Villeneuve:
                        "Kao i svi ostali, i ja sam mislio da je Hamilton “ubica”, odnosno da je on agresivniji deo tog tandema. Međutim, prevario sam se. Rosberg je ubitačniji od njega. To je dokazao u prethodne tri trke. Slikovito rečeno-videli smo da ume da zabode nož u leđa, ako zatreba. A to je upravo ono što morate da radite ako želite da postanete šampion”, rekao je kanadski as.

Posle svih hvalospeva oglasio se i Hamilton koji poručuje da se neće predati:
                        “Imao sam par loših trka, ali vratiću se u velikom stilu. Biću opet onaj Hamilton na kojeg ste navikli”.
                        Rosberg trenutno ima 29 poena od timskog kolege. Ukoliko ga i dalje bude služio bolid, Hamilton će teško nadoknaditi ovu prednost.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7226

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Lauda: Zazvonio je alarm

Na nedeljnoj trci u Austriji ekipa Williamsa je bezmalo mogla ravnopravno da se bori sa dominantnim Mercedesima.

Niki Lauda se odmah oglasio poručivši kolegama iz nemačkog tima da je “zazvonio alarm”.

Vozači Williamsa Felipe Massa i Valtteri Bottas su zapretili već tokom subotnjih kvalifikacija kada su uspeli da obezbede prvi startni red.
                          Iako je na kraju trke Mercedes osvojio prvo i drugo mesto, Lauda tvrdi da je prednost nemačke ekipe sve manja i da mora da se obrati pažnja na vozače Williamsa:

“Massa i Bottas nas polako sustižu. Zazvonio je alarm što je siguran znak da moramo nešto da preduzmemo kako bismo im ponovo odmakli. Moramo i dalje da poboljšavamo performanse bolida. Nećemo sedeti skrštenih ruku i gledati kako nam se približavaju.”
                          Lauda je izjavio kako se nada da će se i u narednim trkama voditi borba između Rosberga i Hamiltona:
                          “Hamilton je imao lošu trku u Kanadi. Sada je bilo OK, ali na narednoj trci idemo u Silverstone, gde znam da će biti izuzetno jak. Nema mesta za brigu, jer je Lewis izuzetno motivisan pred nastup na domaćem tlu.”

“Nadam se da se niko neće isprečiti između njih dvojice. Nama je potrebno da podstiču jedan drugog kako bi Mercedes još više napredovao”, istakao je Lauda.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7227

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Rosberg: Ne delimo sve podatke

Nico je priznao da nema razmene svih informacija sa timskom kolegom.

Iako u ekipi Mercedesa insistiraju na tome da se svi podaci moraju deliti, Rosberg i Hamilton sve manje poštuju to pravilo.

Nico je izjavio da su informacije koje se tiču bolida dostupne obojici, ali detaljnije podatke o podešavanjima kojima se stiče prednost tokom trkačkog vikenda svako od njih ipak zadržava za sebe.

"U suštini, podaci nisu nedostupni, ali sigurno nećete doći i reći timskom kolegi-Evo, pogledaj šta sam uradio. Ako uspemo da pronađemo neke nijanse koje će nam doneti prednost, zadrzaću to za sebe”.

"Naravno, većina podataka se deli jer je to neophodno Mercedesu kako bi napredovao. Nas dvojica sarađujemo jer znamo da smo tako najjači. Ipak, ako bilo ko od nas uoči mogućnost da napravi malu prednost, svakako će je iskoristiti”, rekao je Nico Rosberg.

Ovakvo ponašanje se ne sviđa Mercedesovom šefu. Naime, Toto Wolff je priznao da nije zadovoljan razmenom informacija između njegovih vozača, posebno u poslednje vreme:

"Mi želimo da zadržimo duh ekipe, a pravilo Mercedesa je uvek bilo da između dva dela garaže mora da postoji saradnja. Samo tako možemo da budemo konkurentni i naredne godine.”

"Naš cilj je da na svakoj trci naučimo ponešto, a da bismo u tome uspeli oni moraju da sarađuju. Iako obojica znaju da sve mora da bude otvoreno, situacija se malo zaoštrava. Ne smemo im dozvoliti da čuvaju podatke tokom kvalifikacija i do samog kraja da kriju jedan od drugog koliko su brzi. Na taj način nam ne ostavljaju dovoljno vremena da poradimo na bolidu, ako bude potrebno”.

"Posebno ne želim da vidim kako neko namerno uništava svoj brzi krug. Znam da je vozačima glavni cilj osvajanje titule. Međutim, ekipa želi da, pre svega, osvoji šampionat konstruktora.
                            Dakle, ako je ikako moguće, želim da prvo osvojimo titulu za tim, a onda ćemo ih pustiti da se bore koliko god hoće”, završio je Wolff.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7228

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

McLaren zeli Alonsa ili Hamiltona

Honda želi da naredne sezone napravi jak vozački tandem u timu McLarena.

Za tim iz Vokinga ova sezona nije krenula onako kako su mnogi očekivalia, a posle dužeg vremena spominje se informacija da bi Jenson Button mogao da napusti McLaren. Sa druge strane Eric Boullier kazao je da tim želi da Britancu ponudi novi ugovor, ali se veruje da bi preostalo mesto mogao da popuni neko zvučnije ime.

Telegraph prenosi informaciju da Fernando Alonso nije zadovoljan načinom kako se stvari odvijaju u Ferrariju kao i da je Španac već otvorio vrata za moguće pregovore sa Hondom. Sa druge strane dosta se špekuliše da je McLaren već imao prvi razgovor sa Lewisom Hamiltonom za kojeg ima jaku želju da ga vrati u svoje redove.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/mclaren-zeli-alonsa-ili-hamiltona

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Red Bull zeli da kupi Renaultovo odeljenje za motore?

Prema nekim navodima Red Bull nije odustao od ideje sa proizvodnjom sopstvenih motora.

Još od početka nove sezone u kojoj je Renault bio izložen velikim problemima koje su se u drastičnoj meri odrazile na Red Bull, austrijski tim za svoj neuspeh okrivio je francuskog proizvođača motora.

Prvu varnicu bacio je Helmut Marko koji je izjavio da bi Red Bull u budućnosti mogao da napravi sam svoj motor, ali su ovu informaciju ubrzo demantovali Christian Horner i Dietrich Mateschitz.
                                Renault je u svom saopštenju objavio da pojedini timovi ne plaćaju redovno za njihove usluge, što se može odraziti na budžet ovog proizvođača. Sa druge strane Lotus razmišlja da od naredne sezone pređe na Mercedesove agregate ali im za tako nešto nedostaju bankarske garancije.
                                U Austriji dosta se šuškalo da bi Renault mogao da proda svoje odeljenje za motore u Viru i da je mogući kupac za ovo postrojenje upravo Red Bull. Ipak, ljudi iz ovog tima negiraju ovakve navode.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/red-bull-zeli-da-kupi-renaultovo-odeljenje-za-motore

Comment

Working...
                                X