F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Hulkenberg: Ovakav rezultat mi je trebao

Nico Hulkenberg izrazio je svoje zadovoljstvo jer je na kvalifikacijama zabeležio četvrto mesto.

"Sve se odvijalo onako kako smo i očekivali i srećan sam što sam uspeo da zabeležim četvrto startno mesto. U ovakvim situacijama potrebno je da se nađete na pravom mestu u pravo vreme i sa određenom količinom sreće. Vremenski uslovi su se brzo menjali posebno u trećem delu gde se staza veoma brzo sušila. Nadam se da ću sutra uspeti da potvrdim ovako dobar rezultat." kazao je Hulkenberg.

Preuzeto sa http://www.formula1.com/wi/gi/597x478/I5XJ/sutton/2011/d11br528.jpg
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Bianchi: Fantasticne kvalifikacije

Francuz je bio presrećan nakon još jednog dobrog rezultata za Marussiju.

„Ovo je bio fantastičan dan za tim i srećan sam zbog svih. Nakon prvih bodova u monaku, sada smo ostvarili i najbolji kvalifikacioni plasman u istoriji tima. Situacija nije bila jednostavna danas, a za ovaj rezultat su pre svega zaslužni strategija i predviđanje vremenskih uslova. Kockali smo se, ali nismo imali šta da izgubimo. Na moj poslednji krug u Q2 su uticale žute zastave nakon Gutierrezovog izletanja. Da toga nije bilo, bio bih brži i ko zna kakav bih plasman onda imao. U svakom slučaju, zadovoljan sam i videćemo šta možemo da izvučemo sutra“, izjavio je Bianchi.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/bianchi-fantasticne-kvalifikacije

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Razocaravajuce kvalifikacije za Sauber

Oba vozača tima su na današnjim kvalifikacijama doživela incidente.

"Imali smo veoma dobru strategiju. Mislim da su uslovi bili dosta teški. U mom poslednjem pokušaju neko me je sustigao i tada sam ja pokušao do ubrzam. Nažalost tako sam izgubio kontrolu nad bolidom i završio u zidu." objasnio je Guttierez koji će u trku krenuti sa 14. mesta.

"Nažalost danas sam napravio grešku. Nisam predvideo da je naredna krivina u mom brzom krugu veoma mokra. Izgubio sam zadnji deo bolida i ostao zaglavljen u šljunku. Zbog toga nisam mogao da učestvujem u drugom delu kvalifikacija. Bolid je na ovako lošim vremenskim uslovima bio težak za vožnju." kazao je Sutil koji je zabeležio 16. startno mesto.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/razocaravajuce-kvalifikacije-za-sauber

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Grosjean zadovoljan pozicijom

Francuz smatra da će sutra moći da se bori za bodove.

„Bila je ovo dobra sesija za mene i pored toga što su vremenski uslovi bili nezgodni. Bilo je teško u Q1, ali smo na svu sreću prešli na slikove u pravom trenutku. U Q2 su nas poremetile žute zastave i verovatno bih imao dovoljno dobro vreme za prolaz među prvih deset. Bolid se sasvim dobro ponašao danas. Svi su obavili dobar posao i sutra ćemo ponovo pritiskati kako bi smo došli do novih bodova“, rekao je Grosjean.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/grosjean-zadovoljan-pozicijom

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Maldonado diskvalifikovan sa kvalifikacija

Pored njega i Max Chilton je dobio kaznu pomeranjem za pet mesta zbog promene menjača.

Pastor Maldonado morao je da zaustavi svoj Lotus na stazi tokom drugog dela kvalifikacija, a kao rezultat toga u njegovom bolidu nije se nalazilo neophodan jedan litar goriva kojeg FIA uzima za uzorak. Zbog toga će Venecuelanac kažnjen i u trku krenuti sa 20. mesta ispred vozača Caterhama.

Sa druge strame Max Chilton pomeren je za pet mesta zbog promene menjača a sa 19. pozicije u trku će krenuti Esteban Gutierrez koji je svoju kaznu dobio još na prošloj trci.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/maldonado-diskvalifikovan-sa-kvalifikacija

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Perez se izvinio Wolffovoj

Perez se izvinio Susie Wolff zbog seksističkih komentara

Tokom prvog treninga u petak na stazi Silverstone smo imali čast da prvi put, posle 22 godine, vidimo ženu za volanom bolida Formule 1 i to dugogodišnjeg razvojnog vozača Williamsa-Susie Wolff.

Kada ga je španska Antenna3 upitala šta misli o Susie Wolff, Perez je rekao da je ona „odličan vozač“,ali kada su ga pitali da li bi voleo da ima ženu za timskog kolegu, Perez je odgovorio: „Ne ... njima je bolje u kuhinji.“

Wolffova se nije naljutila na Pereza, i umesto toga se samo nasmejala na te komentare.

Na svom Twitteru je napisala: „Videla sam neke komentare koje je izneo Checo Perez dok sam sinoć pravila večeru u kuhinji ..?? Molim Vas, ostavite ga na miru.“

„Njegovi komentari su potpuno izvučeni iz konteksta. U svakom slučaju, kao što će vam moja porodica i potvrditi, ja mnogo bolje vozim nego što kuvam.“

Medjutim, Meksikanac se izvinio koleginici.

„Osećam se zaista neprijatno što su moje reči izvrnute kada smo pričali o prilici da se trkam sa ženom rame uz rame“, rekao je Perez.

„Želim da bude potpuno jasno da moja namera nije bila da nekoga uvredim, i moji komentari ne oslikavaju neko moje „mačo“ ponašanje. Shvatio sam da moj komentar nije bio na mestu i da je neprihvatljiv, iako sam to izgovorio u šali.“

„Ja verujem u ravnopravnost medju polovima, i u mom životu postoje žene koje su mi veoma bitne i to mi svakog dana pokazuju i ja se njima divim.“

„Sa Susie Wolff gajim blisko prijateljstvo i divim se njenoj odlučnosti. Želim joj sve najbolje kao osobi i kao profesionalnom vozaču.“

„Još jednom želim svima da se zahvalim i ovu trku u Silverstoneu želim da posvetim svim ženama u mom životu koje su uvek bile tu za mene i koje su pomno pratile moju karijeru.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7284

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Hamilton pobedio u Silverstoneu i vratio se u trku za titulu

Britanac je zahvaljujući odustajanju timskog kolege Nica Rosberga smanjio svoj zaostatak u šampionatu sa 29 na samo 4. boda.

Rosberg je rutinski obavio start trke i zadržao je prvo mesto, Button se probio na drugu poziciju, a Vettel je katastrofalno startovao i sa trećeg pao na peto mesto iza Magnussena i Hamiltona koji je nadoknadio dve pozicije. Po izlasku na Wellington pravac, je došlo do velikog udesa nakon koga je trka prekinuta. Kimi Raikkonen je na začelju po izlasku na pravac otišao preširoko i po povratku na stazu je u travi naleteo na neravninu, zbog čega se izvrteo, udario u zid i odbio se sa jedne strane staze na drugu. Na njega je tokom toga naleteo i Massa, ali je kontakt na svu sreću bio blag. Finac je bio vidno ugruvan nakon udesa, ali većih posledica nije bilo.
                Vožači su se ponovo poređali na gridu, a onda je usledila duga pauza, pošto su redari morali da poprave zaštitnu ogradu u koju je Raikkonen udario. Bolid Felipea Masse je bio dosta oštećen po povratku na na grid pa je on neslavno završio svoju jubilarnu dvestotu trku u Formuli 1.
                Restart je nekoliko puta odlagan zbog popravki na stazi, a kako je vreme odmicalo, tako se i povećavala mogućnost da dođe do padavina.
                Trka je konačno nastavljena nakon tačno sat vremena pauze, a poredak prvih deset je u tom trenutku bio Rosberg, Button, Magnussen, Hamilton, Vettel, Hulkenberg, Ricciardo, Kvyat, Bottas i Bianchi.
                Hamilton je već u prvom krugu obišao Magnussena, a veliki napredak je napravio Bottas koji je došao sa devetog do sedmog mesta. Hamilton se u četvrtom krugu probio i ispred Buttona nakon čega se dao u poteru za Rosbergom koji je napravio prednost od pet sekundi.
                U dobro. Raspoloženju je bio i Alonso koji ju u prvih nekoliko krugova sa trinaestog došao do sedmog mesta.
                Vettel je bio prvi od vodećih koji je promenio gume u 11. krugu, a Alonso je dobio kaznu od pet sekundi zbog toga što je pri prvom startu trke nepropisno zauzeo svoju poziciju na gridu.

U 17. krugu je fenomenalni Bottas došao i do Buttona i lako ga obišao za treću poziciju.
                Rosberg je svoju prvu promenu guma napravio u 19. krugu, dok je Hamilton tek 6 krugova kasnije promenio svoje. Hamilton je odabrao i drugačiju strategiju pošto je prešao na tvrde gume za razliku od Rosberga koji je ostao na medijum komponenti.
                Po povratku na stazu Rosberg se žalio na probleme sa menjačem ali u tim trenucima većih posledica nije bilo.
                Alonso je sa pete pozijcije otišao u boks i tokom stajanja je promenio gume i odradio svoju kaznu od pet sekundi.
                U 29. krugu menjač na Rosbergovom bolidu je potpuno otkazao zbog čega je Nemac po prvi put ove sezone morao da odustane.
                Valteri Bottas je sa drugog mesta otišao na prvu i jedinu zamenu guma u 32. krugu i on se na stazu vratio malo iza Vettela za koga se znalo da mora još jednom u boks.
                Nemac je dva kruga kasnije promenio gume, a po izlasku iz boksa ga je za peto mesto obišao Alonso. Vettelove gume su krug kasnije postigle optimalnu radnu temperaturu pa se otvorio duel između njega i Alonsa.
                Hamilton, koji je imao veliku prednost, je radi preventive bilo kakvih problema još jednom promenio gume deset krugova pre kraja i on je zadržao svoju prvu poziciju.
                Vettel je konačno nakon mnogo muke i puno žalbi na Alonsovu vožnju preko radija uspeo da prođe na peto mesto ispred Španca.
                Do kraja nije bilo drugih promena u plasmanu. Hamilton je mirno priveo trku kraju i zahvaljujući ovoj pobedi i odustajanju Rosberga je smanjio zaostatak u šampionatu na samo četiri boda. Bottas je sjajnom vožnjom došao do drugog uzastopnog podijuma, dok je Ricciardo bio treći. Button je morao da se zadovolji četvrtim mestom, Vettel je bio peti, Alonso šesti, Magnussen sedmi, Hulkenberg osmi, Kvyat deveti, a deseti Vergne.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/hamilton-pobedio-na-silverstonu-i-vratio-se-u-trku-za-titulu

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Bottas: Korak u dobrom pravcu

Finac je nakon drugog uzastopnog podijuma rekao da Williams ide u dobrom pravcu.

“Krećemo se u dobrom pravcu i tim je obavio sjajan posao. Zadovoljstvo je voziti ovaj bolid i danas smo iskoristili njegove performanse. Žao mi je što je Felipe ovako završio svoju jubilarnu dvestotu trku pošto smo svakako mogli da se borimo za dobar plasman i pored slabih startnih pozicija”, izjavio je Bottas.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/bottas-korak-u-dobrom-pravcu

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Button: Dao sam sve od sebe i zadovoljan sam plasmanom

Jensonu Buttonu je za malo izmakao podijum na Velikoj Nagradi Velike Britanije.

„Bio sam jako blizu Ricciarda na kraju. Dao sam sve od sebe. Trka je bila teška jer sam u isto vreme morao da pritiskam, ali i štedim gorivo. Ipak, krajnji rezultat nije loš i moramo biti zadovoljni. Napravili smo određeni korak napred i svakako se nadam da će se ovaj trend nastaviti“, rekao je Button.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/button-dao-sam-sve-od-sebe-i-zadovoljan-sam-plasmanom

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Hamilton: Mislim da sam mogao da sustignem Rosberga

Britanac je rekao da bi verovatno bio u prilici da napadne timskog kolegu koji je zbog tehničkih problema morao da odustane pre nego što je duel započeo.

„Imao sam tempo i sustizao sam Nica. Produžio sam prvi stint zato što sam se osećao dobro na tom setu guma. Ipak, nikada ne želim da vidim da se timskoim kolegi desi ovakav kvar. Rekao sam još na početku vikenda da se nadam da će mi publika pomoći. Jurio sam veliki zaostatak i bilo je teško pošto sam i ja imao neka odustajanja. Ipak, tempo je bio dobar i sada se fokusiram na drugi deo sezone“, rekao je Hamilton.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/hamilton-mislim-da-sam-mogao-da-sustignem-rosberga

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Ricciardo: Alternativna strategija se isplatila

Ricciardo je bio zadovoljan nakon što mu je rizičnija strategija sa jednim zaustavljanjem omogućila da dođe do još jednog podijuma.

„Odlučili smo da montiramo tvrde gume pred restart trke i bili smo veoma spori u početnoj fazi. Valtteri i Fernando su nas brzo obišli i nakon toga je ekipa odlučila da proba sa drugačijom strategijom. Sa medijum gumom smo pritiskali tokom celog stinta i bili smo iznenađeni kako je bila izdržljiva. Ovo je bila jedna od mojih najboljih trka ove godine. Na kraju me je Button sustizao, ali sam se stabilizovao na trenutak. Ipak, na kraju je bilo baš blizu, ali sam izdržao i došao do novog podijuma“, rekao je Ricciardo.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/ricciardo-alternativna-strategija-se-isplatila

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Hulkenberg: Imao sam probleme sa balansom

Nemac je nastavio svoj niz trka na kojima je osvojio bodove, ali smatra da su ga problemi sa balansom koštali boljeg plasmana.

„Bilo je nezgodno danas. Moj start nije bio dobar i izgubio sam nekoliko pozicija. Nismo imali tempo da se borimo za bolje pozicije, a imao sam i probleme sa balansom. Nadali smo se boljem rezultatu pošto smo startovali sa četvrtog mesta. Imao sam neke dobre duele na stazi, ali se osećalo da nam fali malo performansi kako bi smo bili ozbiljniji konkurent. Sada moramo da se pregrupišemo i spremimo za Nemačku“, izjavio je Hulkenberg.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/hulkenberg-imao-sam-probleme-sa-balansom

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Sauber: Moglo je i bolje od ovoga

Sutil i Gutierrez su trku u Velikoj Britaniji završili na 11. i 12. mestu.

„Imao sam dobar start trke, ali je onda usledio prekid. Nakon restarta sam se borio sa Maldonadom. On mi nije ostavio dovoljno prostora kada sam pokušao da ga obiđem i nisam mogao da izbegnem kontakt. Žao mi je tima i trka ne bi trebala ovako da se završi. Sada se fokusiramo na sledeće trke i nadamo se boljem ishodu“, rekao je Gutierrez.

„Trka nije bila spektakularna za mene. Trebalo mi je nekoliko krugova da obiđem Bianchija, a nakon toga sam imao veoma konstantna vremena. Odlučili smo se na jedno stajanje, ali nikako nisam mogao da pronađem tempo na tvrdoj gumi. Sada nas čekaju dva dana testiranja na Silverstonu i nadam se da ćemo dodatno popraviti performanse našeg bolida“, izjavio je Sutil.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/sauber-moglo-je-i-bolje-od-ovoga

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Gutierrez kaznjen nakon trke

Gutierrez dobio kaznu plus tri mesta zbog udesa sa Maldonadom

Esteban Gutierrez će trku za VN Nemačke, koja se vozi za dve nedelje, krenuti sa tri mesta niže pozicije u odnosu na onu koju osvoji na kvalifikacijama, zbog incidenta sa Pastorom Maldonadom tokom trke za VN V.Britanije.

Esteban Gutierrez je tokom trke u Silverstoneu udario u bolid Pastora Maldonada i bukvalno ga podigao od zemlje. Srećom, Maldonado je uspeo da nastavi trku, sve do 49. kruga kada je morao da se povuče iz trke zbog tehničkih problema.

Ni Gutierrez nije završio trku, jer je ubrzo i on odustao.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=107&t=7246&p=36334#p36334

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Raikkonen razocaran nakon ozbiljnog udesa

Finac veruje da je danas mogao da dođe do solidnih bodova.

„Na žalost, moja trka se završila već u prvom krugu. Imao sam jako dobar start i borio sam se za jedanaesto mesto. U krivini 5 sam izleteo sa staze i kada sam pokušavao da se vratim, udario sam u nešto. Bolid je odskočio i nisam mogao da zadržim kontrolu. Šteta je što se ovako završilo jer sam smatrao da mogu da osvojim dobru količinu bodova za tim. Veoma sam razočaran, ali sada već počinjem da se fokusiram na Nemačku“, rekao je Raikkonen.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/raikkoen-razocaran-nakon-ozbiljnog-udesa

Comment

Working...
                                X