F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Napustanje Ferrarija "najbolji potez" za Massu

To što Felipe Massa napušta Ferrari mogla bi biti najbolja stvar za njega

Nakon što je italijanski tim odlučio da Brazilca zameni za Kimi Raikkonena od 2014., mnoge osobe misle da je Massina odluka dobra.

''Naš odnos sa Felipeom je bio jasan,'' rekao je predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo za La Gazzetta dello Sport ove nedelje.

''Trebali su mu rezultati, kao i nama. Ostvario ih je ali ne konstantno.''

''Imao je neke prelepe trke ali ih nije ponovio.''

''Prošle godine su nam nedostajali njegovi bodovi u konstruktorskom šampionatu. Promena će mu dobro doći,'' dodao je Montezemolo.

Pošto nisu osvojili titulu vozača od Raikkonena 2007., Ferrari je odlučio da Finca spari sa 'brojem 1' Fernandom Alonsom za sledeću sezonu i tako jasno stavio do znanja šta im je namera.

Ali prema Massinom prijatelju, zemljaku i bivšem rivalu Lucianu Burti, napuštanje Ferrarija bi takođe mogla da bude najbolja stvar za 32-godišnjaka.

''Da je (Massa) nastavio sa Ferrarijem ostao bi u istom ritmu kao i sada, koji nije idealan,'' rekao je bivši Jaguarov i Prostov vozač.

''Dakle ako dobije relativno dobar bolid za sledeću sezonu – što nije lako jer postoji samo Lotus – to će biti najbolja stvar za njega.''

''Verujem da će to biti novi početak za njega,'' Burti je rekao za brazilski Totalrace.

Čini se da čak i Massa ima slično viđenje.

Massa je već rekao da će se, zbog svoje karijere u Ferrariju, boriti za svoje sopstvene interese a ne za timske i za Fernanda Alonsa.

Njegov menadžer, Nicolas Todt, je rekao da stalno služenje timskom kolegi ''uništava instinkt vozača''.

''Želimo da ostanemo u Formuli 1, ali mora biti u timu gde ima slobodu,'' rekao je Todt za list O Estado de S.Paulo.

''Mislim da ćemo onda videti istog Felipea koji je 2008 izgubio titulu za jedan bod od vozača koji je na nivou Lewis Hamiltona,'' dodao je.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Ferrari mora napasti "kao vuk"

Stefano Domenicali je pozvao Ferrari da napadne svaku grešku koju načini Red Bull

Sa samo još sedam trka do kraja, Ferrariju ističe vreme da pronađe potrebnu formu kako bi savladala Red Bull na samom kraju.

Sebastian Vettel je pobedio na VN Italije, po šesti put ove sezone, i ponovo povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Fernanda Alonsa.

Nemac sada ima prednost od 53 boda dok Red Bull, koji je imao oba vozača na podijumu u Monzi, vodi ispred Ferrarija 104 boda u borbi za konstruktorsku titulu.

Međutim, Domenicali insistira na tome da nije sve izgubljeno i pozvao je svoj tim da iskoristi svaku grešku koju Red Bull napravi.

''U Monzi smo jasno videli da je Red Bull bio jak,'' rekao je Italijan.

''Dali smo svoj maksimum i imali neverovatnu trku, ostvarujući dobru poziciju sa Fernandom.''

''Šteta je jer sam takođe želeo Felipea na podijumu. Ali kada se borite sa jačim bolidom igrate se strategijama, što nije uvek lako.''

''Jasno je sa činjenicom da je Red Bull pokazao odličan tempo pa je borba za šampionat veoma, veoma teška, ali to ne menja naš pristup.''

''Moramo ostati tamo i iskoristiti naše mogućnosti ako dođu, da skočimo i priđemo bliže jer je iskustvo od prošle godine još a našoj strani.''

''Ako im se nešto desi moramo biti tamo, kao vuk, da ih napadnemo, tako da moramo biti u toku i skoncentrisani.''

Međutim, šef tima je priznao da se brzo približava vreme kada će Ferrari morati da svu svoju koncentraciju prebaci na sledeću sezonu i ogromne tehničke promene.

''Što se tiče odluke o tome kako i kada ćemo sve svoje resurse prebaciti na nov bolid, veoma smo blizu finalne odluke,'' dodao je Domenicali.

''To je tako uprkos činjenici da smo proteklih par nedelja već postepeno menjali naše resurse, kao što smo planirali pre letnje pauze.''

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Sutil frustriran sa saljivim kaznama

Adrian Sutil priznao da je frustriran 'šaljivim' kaznama u Formuli 1

Vozač Force Indie veruje da bi sudije Formule 1 morale da budu u skladu sa kaznama i da bi trebale da izbegnu 'šaljive' odluke poput Maldonadovog prolaska kroz pit stop na Spa.

Sutil je zaradio kaznu od +3 mesta na gridu jer je blokirao Lewis Hamiltona na kvalifikacijama za VN Italije, iako je Britanac kasnije rekao da je incident ''svakako nebitan''.

Dok je Sutil prihvatio kaznu rekao je da je to učinio u nadi da će to podesiti nešto i dovesti do više doslednih odluka u budućnosti.

''Mislim da su samo želeli da naprave primer kako bi rekli 'konstantni smo u kaznama','' rekao je za Autosport.

''Ali se nadam će za sledeću trku, kao i sve druge trke, biti jasnih kazni za slične stvari.''

''U Spa sam imao situaciju gde sam imao tri bolida ispred sebe koji su mi smetali a nisu dobili kaznu, ča nisu bili ni pod istragom. Dakle, sada sam ja, prihvatam bez problema ukoliko smo na pravom putu i ukoliko sudije to rade na svakoj trci.''

''To je ono što svi vozači žele. Ponekad ne razumemo – u jednoj situaciji nema kazne a u istoj situaciji ponovo dobiješ veliku kaznu.''

Sutil takođe ismeva neke kazne, navodeći primer Maldonada na Spa kada je dobio kaznu prolaska kroz pit stop zbog incidenta sa Paul di Restom u šikani Bus Stop.

''Mislim da je kazna za Maldonada bila šala,'' rekao je.

''Bio je van trke svakako nakon tog incidenta i dobio je, šta, prolazak kroz pit stop? Zaslužio je kaznu pozicije na gridu.''

''Svi želimo da imamo bolji sport sa jasnim odlukama, i ukoliko neko učini nešto pogrešno onda da, u redu, oni zaslužuju kaznu.''

''Problem je što nekada postoje vozači koji su nekako glupi. Nisu inteligentni, i zbog njih svima nam trebaju pravila.''

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Villeneuve: Ferrari je lud

Jacques Villeneuve je kritikovao Ferrari zbog potpisivanja sa Kimi Raikkonenom

Pre svog pada u formi i Ferrarijeve odluke da ga otpusti na kraju 2009., Finac je 2007. osvojio za svoj tadašnji tim njihovu poslednju titulu.

Međutim svetski šampion iz 1997. Villeneuve misli da dovođenje 33-godišnjeg Raikkonena ponovo u Ferrari umesto Felipea Masse i nije toliko pametan potez.

''Ferrari je potpuno poludeo,'' rekao je Kanađanin za nemački list Bild.

''On može brzo da vozi bolid, ali ne može da radi sa inženjerima, ne može da razvija bolid, neće ići na sponzorska dešavanja,''rekao je Villeneuve.

Villeneuve nije jedini koji razmišlja o Ferrarijevom izboru, posebno zbog postojanja vatrenog temperamenta trenutnog broja 1 u timu, Fernanda Alonsa, koji je na drugoj strani garaže.

''Ukoliko Kimi počne da bude bolji u kvalifikacijama od Fernanda to bi bila velika stvar, jer Fernando nije najbrži momak ali je sve ukupno odličan,'' rekao je McLarenov Jenson Button ove nedelje.

''Za nas koji gledamo sa strane je zabavno, ali da li to tim čini jačim? Lično mislim da ne čini,'' dodao je svetski šampion iz 2009.

Bivši Ferrarijev vozač Rene Arnoux se slaže sa onima koji misle da su Alonso plus Raikkonen jednako nevolja.

''To će trajati 3 ili 4 trke,'' rekao je Francuz kada je u pitanju 'mir' u timu iz Maranella na početku 2014.

''Što se tiče karatkera, vidim Alonsa kao slabijeg,'' rekao je za italijanski La Gazzetta dello Sport.

''Setite ga se sa Hamiltonom u McLarenu? Mir je bio kratak, i dok se nadam da sam prvi koji greši, za konstruktorsku titulu su vam potrebna dva veoma jaka vozača i karaktera.''

''Ali, od ova dva, jedan je ljut a jednog nije briga. Svake nedelje postoji mogućnost da to eksplodira.''

''Da, kao neutralni posmatrač sviđa mi se Ferrarijev izbor,'' nasmejao se.

Arnoux, koji sada ima 65, misli da postoji mogućnost da Raikkonen dobije prednost.

''Izgleda zrelije ovih dana. Naravno, njegov karakter je i dalje isti, ali od kada je u Lotusu deluje više konstantno.''

''Grosjean je i dalje vozač srednjeg nivoa i izgleda da se Lotus gotovo isključivo oslanja na Kimija,'' dodao je.

S' druge strane Arnoux se pita da li Alonso može da se nosi sa vozačem kalibra Raikkonena.

''Definitivno ima loš temperament, ali to može biti i kvalitet kada se koristi u borbi,'' rekao je.

''Ali ne kada se koristi u timu, stvara poteškoće i podele.''

''Iskreno, želim da vidim da li je Alonso onakav kako ljudi govore o njemu. U Barseloni je odvezao neverovatnu trku, remek delo, a onda na par trka nije učinio ništa,'' dodao je Arnoux.

Još nešto što može dovesti do pucanja Alonsa je to što će pored sebe imati Raikkonena koji nije uvek tako dobro raspoložen za 'druženje'.

Finac je poznat po tome što ne voli medije i sponzorske događaje, i uvek pregovara kako bi umanjio svoje obaveze van staze.

Ferrarijev predsednik Luca di Montezemolo je rekao ove nedelje: ''Nadam se da će njegovi (Raikkonenovi) odnosi sa javnošću da se sastoje od pobeda, kao i doprinos timu i marljivo prisustvo u Maranellu.''

''Alonso ne može sav posao da nosi sam na svojim leđima,'' insistirao je.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Webber vise za talenat nego za "placene vozace"

Mark Webber podržao Ricciarda kao svoju zamenu sve u cilju borbe protiv 'plaćenih vozača' u F1

Australijanac je priznao da je talenat bitniji kod vozača i da mu se ne sviđa što je u današnoj Formuli 1 sve više takozvanih 'plaćenih vozača'.

''Daniel zaslužuje posao, što je najbitnija stvar,'' rekao je Mark Webber.

Webber, koji je došao na grid 2002 sa slabašnim Minardijem, nikako ne može da sakrije svoje razočarenje sa sve većim uticajem 'plaćenih vozača'.

''Postalo je nomalno videti da vozač dobija mesto ne zbog svog talenta već zato što plaća,'' citiran je Australijanac od strane brazilskog Totalrace-a.

''Mislim da to nije dobro za F1.''

Webber je rekao da je jedan od izuzetaka Marussia sa svojim Jules Bianchijem, koji je bio u mogućnosti da pokaže svoj talenat uprkost nedostatku konkurentnosti svog bolida.

''Nije lako kada imate spor bolid – bio sam u toj situaciji sa Minardijem,'' rekao je 37-godišnjak , koji je na kraju ove sezone napustiti F1 sa više od 200 trka i 9 pobeda i otići u Le Mans u 2014.

''Mislim da je on (Bianchi) obavio dobar posao i da zaslužuje šansu sa vrhunskim timom u budućnosti.''

Još jedan primer po Webberu je obećavajući Williamsov ruki Valtteri Bottas.

Njegov timski kolega u 2013. je bio Pastor Maldonado, koji je, iako ima jednu pobedu na VN Španije prošle godine, jasno spao u Webberovu kategoriju 'plaćenih vozača'.

''Bottas nije imao lak put u Williamsu,'' rekao je Webber.

''Imao je odlične kvalifikacije u Kanadi i mislim da je u suštini sam u timu, jer dok Pastor ima iskustvo mislim da Bottas ne može da mnogo nauči od njega,'' dodao je.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Lotus okrece novi list

Lotus je rešio da okrene novi list nakon što Kimi Raikkonen ode u Ferrari

Lotus sada mora da ''počne novu priču'' bez Kimi Raikkonena, rekao je šef tima Eric Boullier, jer insistira na tome da postoji duga lista potencijalnih zamena.

Govoreći za Autosport uoči VN Singapura, Boullier je ostao pri tvrdnji da gubitak Raikkonena nije udarac.

''To je život na padoku. Srećan sam što smo se pre dve godine kockali na Kimija i bila je to lepa priča medenog meseca dve godine,'' rekao je.

''Sada on odlazi u Ferrari. To je život. Kombinacija Lotusa i Kimija je bila dobra u smislu popularnosti i sporta na stazi.''

''To je na neki način razočaravajuće ali nije udarac. Hajde da okrenemo novi list i započnemo novu priču.''

Nico hulkenberg vodi na listi kandidata za prazno mesto u Lotusu, ali Boullier je rekao da je uži izbor bio ''ustvari prilično dug, sa nekim interesantnim imenima... iznenađujući timovi.''

Dodao je: ''Tačno je da su ljudi koje možete videti, Massa i Hulkenberg, na tržištu – tako da je istina da pregovaramo sa njima.''

''Ali je lista mnogo, mnogo duža.''

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Ferrari odustaje od titule?

Ferrari je na vrhuncu odustajanja od bitke u 2013.

Iako je drugi, iza Sebastiana Vettela u borbi za naslov, razlika Fernanda Alonsa u odnosu na Red Bull je čitavih 53 boda sa samo 7 trka do kraja.

I sa Red Bullom koji stalno ima tempo u odnosu na druge bolide, šef tima Stefano Domenicali je priznao da se bliži vreme kada će tim iz Maranella promeniti svoj fokus na veliki izazov za 2014.

''Nakon rezultata VN Singapura napravićemo procenu o tome šta da radimo,'' citiran je od strane brazilskog Totalrace-a.

''Moramo biti realni i videti kako da se poboljšamo za trke koje slede.''

''Pa ako razlika za vodećim nastavi da bude velika besmisleno je misliti da bi desetina sekunde bila dovoljna za oporavak,'' dodao je Domenicali.

''Napravićemo izbor nakon Singapura, ali ćemo uvek raditi da ne izgubimo puno jer želimo da se borimo za drugo mesto u konstruktorskom šampionatu.''

Dakle, iako su skoro doživeli još jedan poraz u borbi za titulu, Ferrarijev predsednik Luca di Montezemolo insistira da Domenicalijev posao nije u opasnosti.

''Tokom protekle tri godine izgubili smo dve titule u poslednjoj trci i to nije bila njegova krivica,'' rekao je Montezemolo za La Gazzetta dello Sport.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Massa nudi finansijsku pomoc

Massa priznaje da će doneti finansije u tim za narednu godinu

Nakon što je Raikkonen potpisao za Ferrari, a Massa ostao bez mesta u timu, Brazilac je počeo da traži mesto za narednu godinu. Prvo se pominjao samo Lotus, pa se onda i McLaren uključio u pregovore, a sada, u Singapuru Massa ne otpisuje ni Force Indiju, Sauber i Williams.

32. godišnji Massa je priznao da se ne stidi da budućem poslodavcu ponudi dodatnu finaskijsku pomoć.

"Ne kažem da ću dati novac iz svog džepa da bi vozio negde. Ne, ja sam i dalje vozač koji je plaćen od tima da vozi, ali mogu da dovedem sponzore u tim koji žele da se reklamiraju na globalnom nivou, a takvih je mnogo u Brazilu", izjavio je Massa.

"Takodje, mislim da to nije dobro samo za mene, već i za ceo Brazilski Motor sport".

Ukoliko se nedesi ništa od navedenog, Massa kaže da sigurno neće moliti nikog niti će voziti za tim na zadnjem delu grida.

"Ne verujem da ću se trkati u IndyCaru. Ne verujem da mogu da se trkam tamo, niti ću biti u F1 sa nekim malim timom. Ako ne budem našao neko mesto koje mi odgovara, onda ću jednostavno presedeti jednu godinu ili se penzionisati", rekao je Massa za O Estado de S.Paolo.

Massa je priznao da iako je njegova saradnja sa Ferrarijem prekinuta, ipak je zadovoljan što na njegovo mesto dolazi Kimi Raikkonen.

"Da me je tim zamenio sa nekim vozačem koji nema kvalitete Kimija, bio bih veoma razočaran, i teško bih prihvatio to", dodao je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Pomešana osećanja u McLarenu

Button je bio zadovoljan svojim učinkom ali to nije bio slučaj i sa Perezom.

"Bolid je bio dobar i ovo nisu bile loše kvalifikacije za nas. Imamo još prostora za naredak ali ja sam zadovoljan i trenutnim stanjem. Videćemo šta možemo sutra da uradimo ali mislim da će trka biti veoma zanimljiva. Biće teško za preticanje ali ja se nadam da to neće biti slučaj sa nama. Jedva čekam start ali ovo je jedna od najtežih trka u godini", kazao je Button.

"Razočaran sam današnjim učinkom, jer sam se nadao ulasku u Q3. Uslovi na stazi su bili dobri ali ja nisam mogao da popravim vreme. Promene koje smo obavili na trećem treningu nisu urodile plodom a na stazi se veoma lako gube dve do tri desetinke. Biće teška trka za mene i nadam se da uz dobru strategiju možemo do bodova", izjavio je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Sauber ponovo odličan na kvalifikacijama

Esteban Gutierrez je danas osvojio sjajnu desetu poziciju, dok je Hulkenberg bio jedanaesti.

„Deseto mesto je sjajan rezultat i trebalo mi je ovako nešto. Uzivao sam u svakom delu kvalifikacija. Jutros je delovalo da će biti teško, ali su se stvari polako popravile. Bili smo mnogo agresivniji i to se isplatilo na kraju. Mislim da će sutra trka biti teška. Degradacija je relativno velika i to moramo imati na umu. Nedeljom obično imamo dobar tempo i verujem da sutra možemo do bodova“, rekao je Gutierrez.

„Kvalifikacije su išle odlično sve do poslednjeg kruga u Q2. Imao sam problem sa DRS-om i izgubio sam vreme. Moraćemo da vidimo šta se tačno desilo kako se sutra ovo ne bi ponovilo. Mislim da smo napravili napredak tokom prethodnih nekoliko trka i nadam se da će se taj trend nastaviti i sutra“, izjavio je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Teške kvalifikacije za Williams

Ipak Valtteri Bottas je uspeo da udje u drugi deo kvalifikacija.

"Mučili smo se sa bolidom još od prvog treninga i on je bio dosta težak za vožnju. Nismo uspeli da dovedemo gume na radnu temperaturu a tokom kvalifikacija par puta sam se zaglavio u saobraćaju. Uslovi su bili dosta teški i trudićemo se da sutra zabeležimo što bolji rezultat", kazao je Maldonado.

"Trudili smo se koliko smo mogli, ali ja sam zadovoljan ulaskom u Q2 i mojim krugom. Ovo je trenutno stanje naših performansi ali trudiću se da izvučem makismumm iz bolida. Biće ovo teška trka za sve nas, ali pokušaću da iskoristim svaku priliku", dodao je Botts.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Solidne kvalifikacije za Marussiju

Ekipa Marussije veruje da je danas mogla bolje od postignutog.

„Kvalifikacije nisu bile loše, ali je šteta što nismo uspeli da poboljšamo vreme koje smo postavili u prvom brzom krugu. U drugom pokušaju je iz nekog razloga bilo dosta podupravljanja i to ćemo večeras analizirati. Ovo je još uvek nova staza za mene i nisam potpuno zadovoljan, ali mislim da možemo da imamo dobru trku ako se poklope neke stvari“, rekao je Bianchi.

„Bili smoi iznenađeni promenom balansa u drugom pokušaju. Očekivali smo da ćemo napredovati još malo, ali se to nije desilo. Ovde smo nešto bliži Caterhamu i jedva čekam moju prvu noćnu trku u karijeri. Potrudićemo se da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže“, izjavio je Chilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

U Caterhamu zadovoljni kvalifikacijama

Pre svega tim je zadovoljan velikom razlikom u odnosu na Marussiju.

"Tokom noći napravili smo dosta izmena na bolidu, ali to nam je malo poremetilo podešavanja na zadnjem kraju. Od tada malo sam se mučio sa balansom bolida, mada se to manje osećalo na super-mekim gumama. Drago mi je što smo zabeležili dobar rezultat na kvalifikacijama, gde sam bio brži za sedam desetinki od vozača Marussije. Ipak, sutra moramo to i da potvrdimo", kazao je Pic.

"Treći trening nije bio loš za nas, jer smo napravili napredak u odnosu na petak. U prvom delu kvalifikacija imao sam dva pokušaja na super-mekim gumama. U drugom pokušaju sam par puta dotakao zid što je uticalo na moje vreme. Svima je drago zbog prednosti koje imamo u odnosu na bolide Marussije, ali sutra moramo da to dokažemo", dodao je van der Garde.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Perezovo mesto u McLarenu nije sigurno?

Ako je Fernando Alonso odbio McLaren to ne mora da znači da će Meksikanac ostati u timu.

Perez je još u četvrtak rekao da ima sigurno mesto za narednu sezonu, odnosno da je ugovor sa McLarenom skoro pa gotov, samo se radi na nekim sitnim detaljima. Sa druge strane njegov timski kolega već je produžio saradnju sa timom.

Dosta se priča da Meksikanac želi da promeni svog menadžera Adriana Fernandeza, jer nije zadovoljan njegovim učinkom.
                              "Sergio tokom cele sezone odlično prati Jensona, koji je konstantan i obavlja veliki posao za naš tim. Perez zna da bi morao da pobedi svog timskog kolegu, pa tako nije bio dovoljno konstantan ove sezone. Njemu je potreban dobar rezultat ovog vikenda", kazao je šef tima Martin Whitmarsh.
                              Kao moguće zamene pominju se McLarenovi vozači koje se nalaze u Formuli Renault 3.5, Kevin Magnussen i Stoffel Vandoorne.
                              "Mi ih stalno pratimo. Nema sumnje da će se oni jednog dana naći u Formuli 1, jer smo zbog njih već pričali sa nekoiko F1 timova", dodao je prvi čovek tima.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Bice trke u New Jersey

Promoter VN New Jerseyja tvrdi da će trke biti

Leo Hindery Jr, promoter ulične staze u New Jerseyju, je u intervju-u za Press Assocications izjavio da će trka biti održana u 2014., bez obzira što je pred VN Italije objavljeno da je trka ispala iz kalendara Formule 1.

Hindery tvrdi da će do 20. septembra biti isplaćen dug nacionalnom sportskom organu Amerike i da onda neće biti nikakvih smetnji da FIA odobri učešće ovoj trci od 2014. godine na Savetu Svetskog Motorsporta koji se održava krajem ovog meseca u Hrvatskoj.

U prvobitnom nacrtu kalendara za sledeću godinu nema prostora za VN New Jerseyja, ali može da se ubaci 22. juna kada se Austrija pomeri za jul, ili da se ubaci u novembar kao trka za trkom sa Austinom. Montreal je zakazan za 8 jun sledeće godine i FIA tvrdi da neće biti problema sa Le Mans 24 Hours serijom koja se vozi sledeće nedelje.

„Nikada nismo ni očekivali da ćemo biti na početnom kalendaru“, rekao je on: „Ali bila je prepuštena sama sebi, jer postoji mnogo nas koji želimo da budemo u kalendaru a nismo bili pre toga: mi, Rusija, Meksiko, a i Austrija se vratila.“

„Bernie nam je rekao da ako ostanemo u skladu sa pravilima i aplikacijama, onda on očekuje da trka bude održana.“

„Vremenski gledano, uradili smo sve što nam je rečeno i kada nam je rečeno.“

„Odluka o izgledu kalendara će biti doneta krajem ovog meseca, pa i ako ne mogu ništa da garantujem, u potpunosti očekujem da ćemo biti na njemu.“

Comment

Working...
                                X