F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Montezemolo: Raikkonen može da pobedi Alonsa

Ferrarijev predsednik uporedio je Kimija Raikkonena sa Nikijem Laudom.

"Raikkonenov slučaj je sličan sa Laudinim slučajem. Tako je i Niki u odredjenom trenutku rekao da mu je dosta svega jer nije mogao sve da podnese. Sada ja kao da pričam o bratu blizancu Kimija Raikkonena, jer vozač koji je vozio za nas više nije isti sa onim koga smo zaposlili za narednu sezonu", kazao je di Montezemolo.
    "Pauza je dobro uticala na njega, jer je on prikazao dosta dobre performanse gde je pobedjivao na trkama i bio stalno u poenima. Ja sam želeo vozača koji bi me naterao da se osvrnem na Massu sa žaljenjem. Od Raikkonena zahtevam pobede, konstatntnost i podijume. Alonso će biti prioritet, ali kada se Lauda vratio posle pauze on je pobedio Prosta u borbi za titulu", dodao je prvi čovek Ferrarija.
    Na pitanje kada je prvi put razgovara sa Fincem oko novog ugovora, on je izjvaio da je to bilo deset dana pre VN Italije. Montezemolo je kazao da ga još nije video, ali da se sa njim čuo preko telefona. On je dodao da je Alonso stalno bio obaveštavan o mogućem dolasku Raikkonena u tim.
    "Mi smo želeli da Alonso zna sve o dolasku novog vozača, jer je i Nico Hulkenberg bio u ovoj kombinaciji. Zbog težine naredne sezone odlučili smo da to bude Finac", kazao je Montezemolo.
    On je dodao da Stefano Domenicali ostaje na svom mestu i pored još jedne teške sezone za tim, jer je Kimi Raikkonen zahtevao da prvi čovek tima ostane na svom mestu.
    "Domenicali bi nam nedostajao. On je bio ključan faktor u dovodjenju Kimija Raikkonena a uradio je dobar posao za budućnost tima. Setite se da smo u poslednje tri godine titule gubili na poslednjim trkama, tako da greška nije njegova", izjavio je on.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Massa: Raikkonen i Alonso nece uspeti u Ferrariju

Brazilac je upozorio da se ovo partnerstvo neće slavno završiti.

Upravo Kimi Raikkonen zameniće Felipea Massu u Ferrariju, koji konkuriše za mesto u Lotusu kako bi popunio poziciju koju napušta Finac. Sledeće sezone za Ferrari biće prvi put da ima dva broja jedan u timu posle 1953. godine.

"Znam dobro i Fernanda i Kimija i oni su odlični vozači, ali mislim da oni zajedno ne mogu da uspeju u timu. Rekao sam mojim šefovima da se sada nadišu svežeg vazduha pošto kasnije to neće moći da urade", kazao je Massa.
      On je dodao da neće više do kraja sezone da igra pomoćnika Fernandu Alonsu na stazi.
      "Više se neću trkati za Fernanda Alonsa. Od ove trke ja ću raditi samo za sebe. Napadaću svo vreme u svakom krugu. Vreme je da počnem da se za sebe brinem", izjavio je Brazilac.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Dve DRS zone u Singapuru

I ove godine na stazi Marina Bay imaćemo dve DRS zone.

Prva zona biće postavljenja izmedju 5. i 7. krivine, dok će tačka detekcije biti na četvrtoj krivini. Što se tiče druge zone, ona je postavljenja na startno-ciljnom pravcu a bolidi će se detektovati nešto malo ispred 22. krivine.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Organizator VN Nju Džersija se nada trci

Promoter trke nada se da će se bolidi Formule 1 naći na ulicama Nju Džersija sledeće godine.

Staza je prema nagoveštajima trebala da se uvrsti u kalendar za narednu sezonu, ali to nije bio slučaj sa provizornim kalendarom. Naime, prvi nacrt kalendara koji je bio objavljen za VN Italije nije sadržao stazu u Nju Džersiju.

Leo Hindery, koji je glavni u odboru za za promociju ove trke je izjavio da oni čekaju rešenje za popust na odredjene takse i taj posao bi trebalo da se završi za nekoliko dana. Kada sve to bude gotovo onda bi Svetski Savet Motor Sporta trebao da zaseda gde bi dao zeleno svetlo za održavanje trke.
          "Mi se nismo nadali da ćemo se naći na preliminarnom kalendaru. Ali sve to ume da utiče na nas jer sledeće godine imamo puno novih staza. Bernie nam je rekao da ako ostanemo u granica pravila i rokova sve će biti u redu", kazao je Hindery.
          Za sada se sugeriše da bi trka mogla da se održi u junu.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Red Bull odbio Sauberov predlog

Red Bull odbio je predlog Saubera za smanjenje test dana.

Sledeće godine testiranje biće ponovo dozvoljeno, ali timovi kao što su Force Indija i Sauber možda ne mogu da priušte niti jedan test dan. Prema pisanju Auto Motor und Sport, Sauber je predložio da umesto test dana kao zamena budu uvedena testiranja u vazdušnom tunelu sa pravom veličinom bolida.

"Red Bull je ovo odbio. Ovaj dogovor koji je napravljen od strane Red Bulla, glasi da oni mogu da više nauče od testiranja na stazi nego li da naprave tuneli koji može da primi pravi model bolida", kazao je Michael Schmidt.
            On je dodao da je Red Bull jedan od timova koji se ne žure sa rezovima oko smanjenja troškova.
            "Veliki timovi glasno protestvuju oko smanjenja troškova da to podseća na orkestar na titaniku, koji je kasnije potonuo", kazao je novinar Auto Motor und Sporta.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Pirelli objavio komponente za naredne tri trke

Italijanski proizvidjač objavio je spisak guma koje će se koristiti u Koreji, Japanu i Indiji.

Pirelli je potvrdio da će se u Koreji koristiti medijum i super meke gume, jer je površina staze Yeongam dosta klizava. Zato će zbog veoma brzih krivina na Suzuki koristiti medijum i tvrdi pneumatici, dok će u Indiji na raspolaganju biti medijum i meke gume.

Italijanski proizvodjač je insistirao da je ova odluka doneta kako bi timovi izvukli maksimum iz bolida.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Button: Ugovor sa McLarenom je samo formalnost

Britanac je izjavio da je samo pitanje vremena kada će potpisati novi ugovor sa timom.

On je za vreme VN Belgije izjavio da je novi ugovor sa McLarenom formalnost i da novinari prave mnogo više drame nego što tako izgleda.

"Ja ne mislim da treba da brinem oko mesta u timu. Tačno je da nemam ugovor sa timom, ali je pitanje vremena kada ću potpisati novi. Osećam da sam veliki deo McLarena i lepo mi je ovde. Jednostavno ako odem dosta stvari bi mi falilo, kao što sam siguram da ću i ja faliti timu. Mislim da je ovo jako dobro partnerstvo i posao kao obavljamo je dosta dobar", kazao je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Ferrari se sprema da obustavi razvoj bolida

Italijanski tim se sprema da sav svoj fokus prebaci na projekat za narednu sezonu.

Pošto Fernando Alonso zaostaje 53 bodova u odnosu na Sebastiana Vettela, Ferrai se polako sprema da sav svoj napor usmeri ka bolidu za 2014. godinu. Ovo je priznao i prvi čovek tima Stefano Domenicali.

"Posle rezultata na VN Singapura, donećemo odluku šta ćemo da radimo. Moramo da budemo realni i vidimo šta možemo da popravimo u trkama koje predstoje. Ako je zaostatak za vodećima prevelik, nema poente da idalje radimo na ovom bolidu", kazao je Domenicali.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Serijal Red Bulla: Kako nastaje F1 bolid-prva epizoda

Predstavljamo vam prvu epizodu Red Bullovog serijala "Kako nastaje F1 bolid".

U današnjoj epizodi možete videti kako nastaju prvi delovi bolida u fabrici u Milton Kinsu. Kroz razgovor vas vodi šef tima Christian Horner kao i nekoliko dizajnera i inžinjera. Sledeća epizoda je na programu 25. septembra.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Montezemolo računa na Massu do kraja sezone

Prvi čovek Ferrarija nada se da će do kraja sezone Massa ostati timski igrač.

Ovog vikenda u Singapuru Felipe Massa zna da mu je ovo jedna od sedam poslednjih trka u Ferrariju. On trenutno je u razgovorima sa Lotusom oko daljeg angažmana u Formuli 1, pa je zato najjavio da više neće podržavati Fernanda Alonsa u timu.

Ipak, Luca di Montezemolo očekuje da Massa nastavi sa poslom koji je radio u dosadašnjem delu sezone.
                      "Tim će podržati Alonsa sve do poslednjeg trenutka, pa tako očekujem da istu stvar učini i Felipe Massa. On je dobar momak i izuzetna osoba. Felipe je rekao da neće podržati Fernanda? Molim vas! On će definitivno uraditi to, kako bi ostali u trci u šampionatu konstruktora", izjavio je Montezemolo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Hamilton srećan što nije bio u centru pažnje

Britanac je izrazio zadovoljstvo jer ove godine nije bio u centru pažnje oko vozačkih transfera.

Lewis Hamilton je prošle godine bio ključna figura kada su u pitanju bili transferi vozača, jer je boje McLarena zamenio Mercedesovim. Ova sezona je isto tako bila uzbudljva kao i prošla, ali su akteri ovogodišnje sapunice bili Kimi Raikkonen, Red Bull i Ferrari.

"Prošle godine jako sam se trudio da izbegnem špekulacije. Bio je teško nositi se sa svim pitanjima i činjenicama, jer u nekim trenucima nisam znao gde ću voziti. To mi je oduzimalo dosta energije i baš mi je drago što na to ne moram da mislim. Lepo je biti u poziciji kada celu stvar možete gledati sa distance. Razlika je ko dan i noć", kazao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Alonso potvrdio da ostaje u Ferrariju

Španac je izjavio da nema želju za promenom tima.

Sef McLArena Martin Whitmarsh je izjavio da bi ponovo voleo da vidi Alonsa u svom timu, na šta su se podigle špekulacije kako bi on mogao da napusti italijanski tim. Španac je kazao da nema problema zbog toga što će naredne godine za timskog kolegu imati Kimija Raikkonena.
                          "Ovo ponavljam svakog vikenda, ali ni sam ne znam zašto. Volim Ferrari i ostaću ovde sve do kraja. Lepo je videti ovakve komentare od ostalih šefova timova, što znači da poštuju moj rad, posebno kada dolaze iz McLarena gde su svi mislili da imam problema sa timom a ustvari nije bilo tako", kazao je Alonso.
                          "Ja nemam nameru da napustim Ferrari. Ovde imam ugovor još na tri godine i nadam se da ću ga kasnije produžiti", dodao je vozač Ferrarija.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Hamilton: Bolid se loše ponašao na drugom treningu

Vozač Mercedsa imao je najbolje vreme na prvom slobodnom treningu.

Ipak, Britanac nije bio zadovoljan ponašanjem bolida na noćnoj sesiji, jer je imao problema sa balansom.

"Nije ovo bio perfektan petak za nas, ali smo uspeli da odradimo ceo program i za sada nam ostaje da analiziramo učinjeno. Balans bolida je bio dobar na prvom treningu, ali nije bio isti i na drugoj sesiji. Očekuje nas dosta posla tokom noći, ali smo na to navikli", izjavio je Hamilton.
                            On je objasnio da sutra cilja na prvi startni red, jer će biti veoma teško da se obidje Red Bull.
                            "Ovde je veoma teško za preticanje, zato su nam kvalifikacije važne", dodoa je vozač Mercedesa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Webber: Izmenjena krivina 10 je poboljšanje

Ova krivina je u prošlosti mnogima izgledala besmisleno, a i nekim bolidima je ranije često pucalo vešanje ili je dolazilo do kontakta sa zidom.

Webber je u prošlosti dosta kritikovao stazu u Singapuru, a danas je rekao da je promena u krivini 10 korak napred.

“Bolje je. Ranije je bilo baš nezgodno. Organizatori još uveko pokušavaju da pronađu pravo rešenje za tu krivinu, ali je ona i sada veoma izazovna. Mislim da je balans između izazova i sigurnosti dobar ove godine.
                              “Ranijih sezona nisam bio preterano uspešan na ovoj stazi, ali sam zadovoljan današnjim performansama. Sebastian deluje odlično na super-mekoj komponenti, dok je sa tvrđom gumom situacija ujednačenija. Mislim da smo mi na obe komponente konkurentni i to je ono što je najvažnije”, izjavio je Webber.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Williams: Nemamo prijanjanje na medijum gumi

Britanski tim se nada da će staza dovoljno evoluirati tokom vikenda kako bi se balans na tvrđoj komponenti popravio.

„Nisam imao većih problema sa učenjem konfiguracije staze i uživao sam u vožnji ulicama Singapura. Na nekim mestima je staza veoma izazovna i sutra će biti veoma neizvesno u kvalifikacijama. Ako pogledamo naš tempo iz drugog treninga jasno je da imamo još posla ako želimo da sutra ostvarimo željeni rezultat“, rekao je Bottas.

„Danas smo obavili sve što je planirano, ali još uvek nemamo željeni tempo. Moramo da se popravimo u svim oblastima, a dodatni problem će biti velika vrućina. Poboljšanje balansa će biti ključno ako želimo da nešto uradimo u nedelju“, izjavio je Maldonado.

Comment

Working...
                                X