F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

RB zeli Vettela na "duge staze"

Horner nije zabrinut odlaskom Vettela u drugi tim

Trostruki šampion i trenutno vodeći u šampionatu Sebastian Vettel je do sada bio povezivan sa prelaskom u Ferrari.

Poslednje glasine nadvode da je Niki Lauda iz Mercedesa zaiteresovan za Nemca.

Medjtuim, VCettel je i dalje pod ugovorom sa Red Bullom, a i njegov šef, Christian Horner je izjavio za Sport Bild:"Koji tim ne bi hteo Sebastiana".

"On je deo Red Bullove porodice veoma dugo, i jedan je od najbitnijih delova našeg uspeha. Zajedno sa njim, naš tim se postepeno razvijao iz godine u godinu".

"Trenutni problem nije sa dužinom ugovora, već koliko se dobro osećaš u timu".

"Seb se oseća kao kod kuće u našem timu, i mi osećamo isto sa njim. I nemam razloga da ne verujem da će se tako nastaviti i u budućnosti".

Seb je fantastičan, ali ne verujem da smo još uvek videli najbolje od njega".

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Sato ne planira povratak

Takuma Sato ne planira da svoju jaku IndyCar formu iskoristi kao odskočnu dasku za povratak u F1

36-godišnji bivši vozač Jordana, BAR/Honde i Super Agurija, vodi u generalnom IndyCar plasmanu, i prošlog meseca je pobedio na Long Beachu, nakon prelaska u legendarni tim A.J. Foyta.

Sada vozi četvrtu sezonu, i vidi IndyCar kao svoju dugoročnu budućnost.

"Sada sam potpuno fokusiran na Indy, 100 posto. F1 je bila sjajna, ali mislim da je posao koji treba odraditi ovde. Srećan sam tu gde sam, i zelim dugoročnu budućnosti u IndyCar-u."

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Alonso treci po zaradi

Prema Sport Illustratedu, Fernando Alonso je treći sportista na svetu po zaradi

Ako izuzmemo američke sportiste, kao što su neporaženi bokser Floyd „Money“ Mayweather koji je do sada već zaradio 90 miliona dolara u 2013., najplaćeniji sportista je britanski fudbaler David Beckham.

Njegovih 48 miliona dolara prati teniser Roger Federer sa 43 miliona zaradjenih ove godine, a iza Federera se nalazi pilot Ferrarija, Fernando Alonso sa zaradjenih 42 miliona dolara u 2013., koje uključuju njegovu platu i sponzorstva.

Kako navodi Sport Illustrated, Španac Alonso zaradjuje više i od zvezde Real Madrida, Cristiana Ronalda (35 miliona) i njegovog rivala iz FC Barcelone, Lionela Messija.

Na listi se nalazi i Lewis Hamilton i to na 11. mestu sa zaradom od 24 miliona dolara, dok se na listi nalazi i dalje Michael Schumacher sa zaradom nešto manjom od 20 miliona dolara.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Pirelli je upozorio timove da će se povući iz Formule 1 na kraju godine ukoliko u dogledno vrijeme ne dobiju novi ugovor za 2014. godinu. Razgovori između talijanskog proizvođača guma i timova oko novog dogovora su zastale posljednjih nekoliko tjedana. Pirelli kaže kako vrijeme ističe te da bi htjeli što prije znati hoće li proizvoditi nove gume jer će pravila za 2014. godinu biti znatno drugačija.
          Paul Hembery, motorsportski direktor Pirellija, izjavio je u četvrtak da neće uspjeti napraviti nove gume na vrijeme, ako se nastavi odugovlačenje s novim ugovorom:
          “1. rujna bi momčadima trebali priopćiti što je sve potrebno znati o gumama za sljedeću sezonu, a polovica svibnja je već prošla.”
          “Možete zamisliti kako je apsurdno što još nemamo novi ugovor.”
          “Možda nećemo biti ovdje…”, izjavio je Hembery
          Rekao je kako su njegove gazde u Pirelliju već dali interni rok za novi ugovor:
          “Uvijek sam govorio da nećemo dati interni rok, ali mislim da smo zakasnili.”
          “Sport mora donijeti brzu odluku, jer osim stalnih sredstava koji su potrebni za Formulu 1, tu je i tehnički posao. Njega moramo dobro napraviti i za to treba vremena.”
          “Promjene su toliko velike da će nam trebati reinžinjerenig guma. No, vrijeme ističe i ubrzo ga neće biti dovoljno a mi nećemo stići odraditi posao”, zaključio je Paul.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Iskren da budem, po meni je Bridgestone oduvek bio mnogo bolji...i dao Bog da se vrate nazad u F1.

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

ovo je ipak manje monotono

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Jel' to mislis zbog toga sto je Ferrari non-stop pobedjivao

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

nema to veze sa ferarijem, uvek nekoj ekipi dodje period dominacije

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Vozaci Mercedesa ostaju oprezni

Nico Rosberg bio ja najbrži na prva dva slobodna treninga.

Vozači Mercedesa dominirali su na prva dva slobodna treninga na stazi u Monte Karlu. Nemački tim pokazao je da ima dobar tempo u jednom krugu, što ih stavlja u red favorita za pol poziciju.

"Osećam se veoma dobro u bolidu. Sve je danas išlo jako dobro, ali mi ne znamo koliko su ostali vozači imali goriva. Sigurno je da smo medju vodećima, ali ne znam da li bi to bilo dovoljno za pol poziciju. Problem je idalje trkački tempo, i na tom problemu smo dosta radili tokom današnjeg dana", kazao je Rosberg.
                    "Pokušavali smo da popravimo naš trkački tempo. Imao sam prilično dobru simulaciju trke. Moraćemo da poradimo na prikupljenim podacima i da pokušamo da se što bolje spremimo za subotu", kazao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Vettela brine kvalifikacioni tempo

Sebastian Vettel priznao je da Red Bullu nedostaje tempo za jedan krug.

Ni Sebastian Vettel nije uspeo da isprati tempo Nico Rosberga na današnjim treninzima održanim u Monaku. Trostruki šampion je drugu sesiju završio čak na 9. poziciji.

"Moj tempo na super-mekim gumama bio je veoma slab. Mi moramo da razuemo zašto je to tako. Čak, nisam uspeo da popravim svoje vreme. Treba nam mnogo više performansi u jednom krugu. Moramo da pogledamo podatke i da vidimo zašto je to tako", kazao je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Button: Tempo u dugim stintovima je iznenađujuće dobar

Jenson Button se nada dobroj trci u nedelju pošto se prema njegovim rečima McLaren danas pokazao veoma dobro u dužim stintovima.

Button je vozio 1m15.959s sa super mekim gumama na drugom treningu, što je bilo 1.2 sekunde sporije od prvoplasiranog Rosberga.
                        Iako je priznao da to nije bio specijalan rezultat, Britanac je bio ohrabren trkačkim tempom svog bolida.
                        „Mučili smo se jutros pošto je staza bila prljava. Nismo mogli da zagrejemo gume, ali svi su imali isti problem. Naš trkački tempo deluje iznenađujuće dobro, mada je kvalifikacioni još uvek slab“, izjavio je Button.
                        On veruje da McLaren i pored svih problema na početku šampionata, ide u dobrom pravcu.
                        „Zadovoljniji sam bolidom nego što je to bio slučaj do pre nekoliko nedelja. Postoje oblasti u kojima smo se ranije mučili, ali sada je situacija definitivno bolja. Možda ne postavljamo najbolja vremena, ali srećan sam što idemo u dobrom pravcu. Nadam se da ćemo sutra biti bolji na kvalifikacijama“, dodao je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Raikkonen: Ne smemo da ponovimo iste greške

Finac nije bio zadovoljan prvim slobodim treningom.

Raikkonen je svoj današnji rezultat popravio na drugom slobodnom treningu, ali mu fali još četvrtina sekunde kako bi bio blizu Mercedesovih vozača.

"Današnji dan nije bio idealan. Nisam počeo dobro, imali smo nekih problema, ali su se stvari postepeno poboljšavale. Na dužim stintovima situacija je bila mnogo bolja. Moraćemo da sačekamo subotu kako bi videli koliko smo napredovali. Mislim da možemo da se približimo Mercedesu", kazao je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Force India: Gume su pod kontrolom

Force India je danas imala uspešan dan pošto su Pirellijevi pneumatici dobro funkcionisali, a ekipa je uspela da prikupi znatnu količinu podataka.

„Ovo je bio dobar dan, i pored toga što se između sesija u Monaku obično dosta diskutuje po pitanju setupa. Postoje neke stvari sa kojima bi smo mogli dodatno da unapredimo balans, pogotovo u trkačkim uslovima. Program sa gumama je prošao bez problema i prikupili smo dosta podataka koje ćemo imati vremena da analiziramo večeras i tokom sutrašnjeg dana. Moj utisak je da smo danas krenuli u dobrom pravcu“, izjevio je di Resta.

„Uvek je lepo vratiti se u Monako i voziti bolid Formule 1 na limitu. Nisam vozio ovde dve godine, ali nije bilo teško pronaći ritam i mislim da sam se dobro sanšao. Napravili smo napredak između sesija. Imamo jasan plan za sutra koji bi trebalo da nam omogući da što bolje pripremimo bolid za subotu“, rekao je Sutil.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Pozitivan dan za Caterham

Charles Pic bio je zadovoljan učinkom na današnjim treninzima.

Francuz je bio zadovoljan rezultatima na slobodnim treninzima, a pre svega set-upom i balansom bolida.

"Zadovoljan sam načinom kojim su se neke stvari odvijale. Nažalost, nisam bio u mogućnosti da pred sobom imam čistu stazu, tako da nisam uspeo da na pravi način testiram super meke gume. Zadovoljan sam balansom, a bolid se dobro ponašao na obe vrste pneumatika", kazao je Pic.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Sauber: Ima još prostora za napredak

I pored jasnih poboljšanja na današnjim treninzima, vozači Saubera veruju da u bolidu ima još potencijala.

„Danas je sve prošlo po planu i nije bilo problema. Balans se popravio tokom drugog treninga što je verovatno povezano i sa boljim uslovima na stazi. Sakupili smo dosta podataka i smatram da ima prostora za napredak“, izjavio je Hulkenberg.

„Ovo je bio pozitivan dan. Uspeo sam veoma brzo da steknem samopouzdanje. Na početku je bilo teško predvideti kako će se bolid ponašati, ali su se stvari popravile tokom popodneva. Zaostatak za vodećima je veliki i treba nam još malo brzine u kvalifikacionim uslovima. I pored svega, uživao sam danas i nastaviću da pritiskam do maksimuma“ rekao je Gutierrez.

Comment

Working...