F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Hamiltonov zivot preokrenut

''Izgubio sam nekog posebnog u mom životu''

Mercedesov vozač Lewis Hamilton je rekao da se bori da prevaziđe raskid sa svojom sada već bivšom devojkom Nicole Scherzinger.

Par je prekinuo svoj petogodišnj vezu prošle nedelje, rekavši da njihovi užurbani rasporedi i posao opterećuju njihovu vezu.

''Srce mi je u rukavu i teško mi je da sakrijem emocije. Najjače se trudim da budem pozitivan i prolazim kroz težak period u ovom trenutku,'' rekao je za Sky Sports News.

''Izgubio sam nekog posebnog u mom životu i moj svet se preokrenuo. Pokušavam da spojim stvari i držim glavu uspravno što je veoma teško.''

Hamilton je završio na petom mestu za VN Nemačke juče.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

De la Rossa bio spreman da zameni Bianchia

Da Bianchi nije mogao da vozi trku u Nemačkoj, de la Rossa bi ga menjao

Izveštaji iz Španije navode da je De la Rossa bio "neverovatno blizu" da se nadje na gridu F1 na nedeljnoj trci u Nemačkoj. Španac je trenutno predsednik GPDA (Grand Prix Driver Association) i igrao je ključnu ulogu u nedavnom fijasku guma, i u mogućem bojkotu na VN Nemačke.

Takodje, prema rečima Španskog dopisnika Manuela Franca, Pedro de la Rossa je bio najavljen kao zamena za Julesa Bianchija iz Marussie jer se do poslednjeg trenutka nije znalo da li će Francuz biti spreman za trku posle stomačnih tegoba. Bianchi je bio primoran da s epovuče sa trneinga u petak zbog problema sa stomakom, ali je ipak bio spreman da se vrati u bolid i završi trkački vikend.

Franco navodi da je de la Rossa bio toliko blizu da ponovo vozi F1 bolid da je čak odradio i podešavanje sedišta. U izveštaju se navodi da je Marussia odlučila da angažuje 42-godišnjeg de la Rossu zbog "dobrih odnosa sa timom Ferrarija", a Bianchi je vozač Marussie koji je prošao Ferrarijevu vozačku akademiju.

Za narednu godinu se očekuje da Marussia predje sa Cosworth na Ferrarijeve motore.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Van der Garde vozi na testu mladih vozaca

Caterham potvrdio van der Garda za test mladih vozača

Caterhamov vozač potvrdjen je da će biti deo promenljivog testa mladih vozača na Silverstonu koji se održava ovog meseca.

Nakon fijaska koji se dogodio na Vn Velike Britanije gde je 5 vozača imalo identičan problem sa gumama, FIA je odlučila da ovogodišnji test mladih vozača modifikuje i dozvoli trenutnim vozačima timova da voze na testu kako bi pomogli Pirelliju da razvije sigurnije gume, koje će prvi put biti korišćene u Madjarskoj na kraju meseca.

Ferrari takodje planira da koristi aktuelne vozače tokom trodnevnog testa koji se održava od 17 do 19 jula. Marussia i Red Bull još uvek nisu potvrdili imena malidh vozača za Silverstone.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Kamermani dobijaju mesto na pit wallu

Nakon incidenta u Nemačkoj, kamermani od Madjarske stoje na pit wallu

TV osoblje će od trke u Madjarskoj morati da stoji na pit wallu kako se ne bi ponovio incident iz Nemačke kada je kamerman jedne TV stanice dobio udarac od strane točka koji je otpao sa bolida Marka Webbera.

Pre nego što je točak sa Webberovog bolida udario kamermana, on je takodje prošao pored mehaničara Mercedesa, Ferrarija i Lotusa.

Trenutna pravila nalažu da 6. kamermana imaju neograničen pristup garažama tokom kvalifikacija i trke. Kao dodatak, 6. fotografa ima mogućnost da slikaju sa pit walla tokom vikenda.

Ipak, od naredne trke, snimatelji će morati da stoje na pit wallu zajedno sa fotografima.

"U kontaktu sam sa svima koji su umešani u ovu priču", izjavio je Ecclestone.

"Ovo je užasna stvar za reći, ali to se dešava ponekad. Točak je prošao pored dosta mehaničara iz drugih timova i pravo je čudo kako nikog od njih nije zakačio".

"Kamerman je bio u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, ali u budućnosti svi kamermani će morati da snimaju akciju sa pit walla".

Što se tiče sledeće godine, svi članovi tima koji rade u boksu će tokom trkačkog vikenda morati da nose zaštitu na glavi, što bi moglo naterati i ostalo osblje u padoku da učine isto.

"Mislim da bi trebali da sednemo i donesemo neku odluku koja bi primorala svo osoblje u padoku da nose zaštite, kako se ovakve stvari ne bi dešavale", izjavio je šef Mercedesa Ross Brawn.

Red Bull je zbog incidenta kažnjen sa 26.000 funti, a šef tima je izjavio:"Mehaničari moraju da nose zaštitnu opremu i kacige, a možda je vreme da i ostalo osoblje u padoku počne da nosi neku vrstu zaštite", izjavio je Horner.

"Ako kamermani stoje na pit wallu onda su na višljem nivou od staze", izjavio je Ecclestone

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Mercedes se nada produzetku testa

Mercedes se nada da će se učestvovati na testu mladih vozača

Mercedes je zatražio od FIA-e da dobije jedan dan na predstojećem testu mladih vozača kako bi isprobao nove Pirellijeve pneumatike.

Tim je u početku bio spreman da prihvati da neće učestvovati na Silverstonu sledeće nedelje kada će vozači moći da učestvuju u testu pošto su kažnjeni zbog tajnog Pirelli testa ranije ove godine.

Ali Autosport je saznao da Mercedes čeka odluku FIA-e koja se odnosi na njihovo učestvovanje kako bi prikupili neke podatke o novim pneumaticima uoči VN Mađarske.

Jedan od argumenata je da su Pirellijevi novi pneumatici uvedi zbog bezbednosti, i za Mercedes ne bi bilo mudro da uđu u trkački vikend a da nisu odvezli ni jedan krug na njima.

''Kada je reč o bezbednosti bilo bi dobro da svi timovi jasno vide da li pneumatici rade na njihovim bolidima. Ali na FIA je da odluče,'' rekao je Toto Wolff.

''Bezbednost je prioritet za FIA-u i siguran sam da oni žele zaštitu koja je ista za sve.''

Mercedesov šef tima Ross Brawn je međutim priznao da je Mercedesova realna šansa da vozi ukoliko bude i četvrtog dana – nešto zašta su šanse male da se desi.

''Ako se produži na četiri dana onda bi za taj četvrti dan imali argumenta – dodatni dan – onda bismo bili u mogućnosti jer je naša kazna tri dana,'' rekao je Brawn.

''Mi sigurno nećemo biti u mogućnosti da prisustvujemo prva tri dana i ne deluje da će test biti produžen.''

Odluka FIA-e se očekuje kasnije ove nedelje.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Ecclestone kupuje Nurburgring

Kako bi spasao trku, Ecclestone planira da kupi Nurburgring

Bernie Ecclestone otkrio novinarima da razmišlja o tome da kupi stazu Nurburgring, kako bi spasao legendarnu trku za VN Nemačke.

Nurburgring se odavno nalazi u finansijskim problemima i trenutno je na prodaji, a ovogodišnju trku održava u velikoj meri zahvaljujući činjenici da je Ecclestone smanjio taksu koju uzima sa svake trke u sezoni.

Kada je upitan o budućnosti ove trke, nakon 2013., Bernie je odgovorio Die Weltu: „Veoma je moguće da ću kupiti ovu stazu.“

„Barem razmišljam o tome“, rekao je Ecclestone dodajući da će svoju konačnu odluku doneti za nekoliko meseci.

„U svakom slučaju, VN Nemačke će se sledeće godine održati na Hockemheimu. Oni imaju važeći ugovor i nastavićemo sa njima.“

Ecclestone kaže da se nada da će „dve nove“ trke u Americi, Long Beach i New Jersey, upotpuniti godišnju trku u Austinu, i dodaje da planira trku na Thailandu, kao i u Baku-u, glavnom gradu Azerbaijana.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Hulkenberg prelazi u Lotus?

Da li je kriza u Sauberu naterala Hulkenberag da traži novi tim?

Prema navodima Nemačkog lista Bild.de, Nico Hulkenberg je već odlučio da napusti Sauber na kraju ove sezone i kako Bild navodi predje u Lotus.

Ukoliko se ispostavi kao tačno, Hulkenbergu će to biti 4. tim u isto toliko godina u F1. Jedna od ključnih stvari koje bi mogle naterati Hulkenberga na ovakav potez je sigurno finansijska kriza koja pogadja Sauber trenutno, a pojedini izvori navode da zbog te krize vozaci nisu dobili plate.

Bild takodje navodi da su Sauber i Hulkenberg još ranije odlučili daprekinu saradnju, ali da će Nemac ostati u timu do kraja sezone. Hulkenberg je takodje impresioniran sa Lotusovom formom ove godine, a navodi se da bi ugovor mogao biti samo formalnost, jer je kako bild navodi Hulkenberg već u pregovorima sa Lotusom.

Hulkenbergove performanse u nedovoljno dobrom C32 bolidu ove godine govore za sebe, i pokazuju očiglednu vozačku veštinu koju ovaj Nemac poseduje, a većina timova bi volela da ima takvog vozača u svojim redovima. Hulkenberg je u karijeri osvojio i jednu pol poziciju, u Interlagosu 2011. godine sa Williamsom.

Sad se nameće još jedno pitanje. Ako Hulkeberg odlazi u Lotus, da li to znači da Raikkonen prelazi u Red Bull?

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Lotus potvrdio razgovore sa Hulkenbergom

Hulkenberg kandidat za mesto u Lotusu - Boulier

Odlazak Marka Webbera iz Red Bulla pokrenuo je lavinu u padoku, i dosta potencijalnih promena je na vidiku.

Eric Boulier, šef Lotusa, potvrdeio je danas da je tim zainteresovan za mladog Nemca. Razlog ovoga, je nesigurnost Lotusa da će Kimi ostati u timu i naredne godine, jer su priče oko njegovog prelaska u Red Bull sve jače.

Iako je rekao da će tokom letnje pauze tim razgovarati sa Raikkonenom, Boulier drži svoje opcije otvorene i ukoliko Finac ode iz tima, Boulier želi da osigura drugog vozača.

Hulkenberg je prošle sezone završio trkanje u Force Indiji, i prešao u Sauber, ali se Švajcarski tim muči ove godine, i Hulkenberg je najavio da bi mogao da potraži novi tim za narednu godinu.

"Da u kontaktu sam sa Hulkenbergom", izjavio je Boulier, koji je nedavno takodje rekao da je i Paul di Resta mogući kandidat za mesto u timu.

Ipak, Raikkone je i dalje u timu, a i teško da će mu se dopasti komentari koje je nedavno izneo savetnik Red ull tima Helmut Marko.

Raikkonen ne voli da žuri sa svojim odlukama, a Lotus je spreman da čeka na odluku dokle god je to potrebno.

Marko je u medjuvremenu izjavio da Red Bull "želi da imenuje Webberovog naslednika tokom letnje pauze".

"Budimpešta je početak letnje pauze, a Spa je kraj. Tako da ćemo u tom periodu doneti konačnu odluku", izjavio je Marko za Austrijsku televiziju Servus.

Marko je takodje naveo da bi Webberov naslednik morao da "se obaveže timu na duže vreme", što se kosi sa Raikkonenovim planovima.

"Taj ugovor ne bi trebao da bude na jednu, već na tri godine. Kontinuitet je naš tim učinio poznatim", izjavio je Marko.

Sa druge strane, Raikkonen je neko ko ne voli previše reklamiranja i sponzorskih obaveza, ali svoje dragoceno vreme voli da provede sa inženjerima.

Marko, ipak želi da Sebastianov novi timski kolega "radi dosta simulatorskog posla" kao i da "odradjuje neverovatno mnogo posla" sa tehničkim osobljem tima.

"Ima mnogo kriterijuma koji treba da budu ispunjeni", izjavio je Marko.

Drugim rečima, Marko želi da Raikkonen bude potpuno posvećen timu, i da ne bude kontraverzi kao sa Ferrarijem kada je ostao bez mesta u timu.

"Mi imamo mnogo mogućnosti. Tu je Kimi, ali tu su i drugi vozači. Svako od njih bi hteo da bude u našem timu".

"Nama trebaju dva jaka vozača, da bi smo mogli da osvojimo i šampionat konstruktora. Mi smo totalna suprotnost Ferrariju koji sve stavlja na Alonsa i vozačku titulu".

"Ali mi želimo obe titule", završio je Marko.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Coultard-Ferrari bi mogao da ostane bez Alonsa

Škot kaže da Ferrari mora da se popravi ako žele da zadrže Alonsa

Alonso je prošlu trku završio na četvrtom mestu, a trenutno se nalazi 34. boda iza Sebastiana Vettela u šampionatu vozača.

Crveni bolidi takodje zaostaju za Red Bullom u šampionatu konstruktora za 70. bodova, a Coulthard izjavljuje da bi Ferrari mogao da ostane bez Španca ukoliko ne pronadje način da dovede bolid na konkurentan nivo.

"Davno je bilo kad je Alonso poslednji put osvojio šampionsku titulu, a to nije zato što on ne pruža svoj maksimum", izjavio je Coulthard za BBC."On stalno daje sve od sebe i izvlači apsolutno sve iz bolida".

"Ako se ovako nastavi još dugo vremena, morate se zapitati koliko Alonso može da ostane u Ferrariju".

"On trenutno ima 32 godine i pred njim je još nekih 5-6 godina u kojima može da se takmiči na vrhunskom nivou, možda malo više, ali ako Ferrari ne sredi svoje probleme, on će možda početi da razmišlja o svojoj budućnosti".

Ove godine Španac je pobedio na dve trke, u Kini i Španiji.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Hillov sin ostavio moto sport

Talentovani Josh Hill se povukao iz motor sporta

Nakon pola sezone u Evropskim Formula 3 serijama, Hill se odlučio za drugi posao.

Mladi Hill je svoju karijeru započeo 2008. takmičeći se u britanskoj Ginetta i Formula Ford šampionatu, Toyota Racing serijama, britanskoj Formuli renault i Formula Renault 2.0 NEC pre prelaska u F2.

''Uživao sam u tome i želeo bih da se zahvalim svima koji su bili uključeni u moju trkačku karijeru,'' rekao je Hill za Reuters.

''Dolaskom iz porodice Hill bilo je jasno da ću se baviti trkanjem.''

''Puno sam naučio i zaista uživao u iskustvu, ali ne želi da se takmičim ukoliko nisam 100% posvećen.''

''S' obzirom da sada imam ambicije ka drugim oblastima mislim da je pravi potez povlačenje iz trkanja.''

Hillov otac Damon je dodao: ''Roditi se u dinastiji trkača nije nešto sa čim mnogi od nas mogu lako da se nose. Sasvim je razumljivo ukoliko Josh mora da shvati da li je trkanje njegov glavni poziv ili ne.''

''Tako da sa malo tuge objavljujemo ovo. Siguran sam da će biti mnogo razočaranih Hillovih navijača ali se nadamo da će razumeti. Ponekad je hrabrije stati nego nastaviti. On kao i uvek ima moju potpunu podršku.''

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Alonso-Srecan sam u Ferrariju

"Karijeru ću završiti u Ferrariju"

Iako je David Coultard juče izjavio da bi Alonso mogao da napusti tim u jednom trenutku, Alonso je ipak odlučan da ostane u Italijanskom timu.

Španac je potvrdio da iako bude u F1 posle 2016. godine dokle mu važi trenutni ugovor sa Ferrarijem, da će i dalje voziti crveni bolid.

"Nemam pojma koliko ću još biti u F1. Ali ukoliko posle 2016. godine i dalje budem vozio to će sigurno biti u Ferrariju", citiran je Alonso od strane Nemačkog lista Sport Bild.

Alonso je ukazao na to da iako nije osvojio treću titulu još uvek, da je njemu veoma bitno kako ga ljudi doživljavaju - verovatno kao najboljeg vozača trenutno u F1.

"Ja sam zadovoljan sobom i mojim performansama", izjavio je Alonso.

"Kada sam osvojio moje dve titule bio sam priznat kao jedan veoma dobar vozač. Danas me smatraju za jednog od najboljih vozača, iako nisam osvojio titulu šampiona".

Šef McLarena, Martin Whitmarsh se složio sa Alonsom i uporedio ga sa trostrukim šampionom Sebastianom Vettelom koji juri ka četvrtoj uzastopnoj tituli.

Whitmarsh je takodje priznao da je "Vettel izvanredan vozač".

"Ali on nikada neće dobiti pravo priznanje koje zaslužuje, dokle god vozi za Red Bull", izjavio je Whitmarsh.

Shristian Horner je odbacio ove priče kao "s**nje", ali Alonso insistira.

"Da, svaki šampion treba da vozi za Ferrari ako ima priliku".

Španac je dodao da je "tim iz Maranella više od F1 tima".

"F1 bez Ferrarija je nezamisliva, što se ne može reći za druge timove koji dolaze i odlaze".

"Pojedini proizvodjači automobila dodju i odu. Isto važi iza privatne timove ili proizvodjače energestskih pića".

Alonsov poslednji komentar je direktno upućen Red Bullu, ali je i dodao da bi srdačno primio Sebastiana Vettela u crvenom bolidu kao timskog kolegu, kao i dizajenra Adriana Neweya.

"Želim da radim sa najboljim ljudima, i kada bih rekao da ne bih boleo da radim sa Neweyem lagao bih", dodao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Test Wolffove i dalje nezvanican

Još uvek nije sigurno da li će Susie Wolff voziti test na Silverstonu

Prošle nedelje je objavljeno da će 30-godišnja Susie voziti ovogodišnji Williams na trodnevnom testu mladih vozača.

''Da, to je nezvanično,'' rekla je Wolffova za nemačku televiziju Sky.

''Još uvek se ne zna koliko će setova pneumatika tim imati na raspolaganju, ali se spremam i očekujem da vozim – barem jedan dan,'' dodala je.

''Veoma sam srećna, to je veliki izazov i spremna sam. Daću sve od sebe i nadam se da je to dovoljno,'' rekla je ona, dodajući da je ojačala svoje vratne mišiće toliko da su rezultati toga sada vidljivi.

Pošto Mercedes ne može da učestvuje na testu u Silverstonu, Toto Wolff je tokom vikenda rekao da će on biti prisutan kako bi gledao svoju ženu za volanom.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Marussia potvrdila vozace za test

Rodolfo Gonzalez i Tio Ellinas će voziti za Marussiju na testu mladih vozača

Marussia je potvrdila da će njihov rezervni vozač Rodolfo Gonzalez i lider iz GP3 serije Tio Ellinas voziti na testu mladih vozača u Silverstonu sledeće nedelje.

Timovima će imati priliku da učestvuju sa svojim trenutnim vozačima na jednom od tri dana testiranja gde će biti uvedeni novi Pirellijevi pneumatici, međutim Marussija se još nije opredelila koji će njihov vozač voziti, da li će to biti Jules Binchi ili Max Chilton.

Ellians je dobio priliku da testira jer je bio najbolje plasirani Marussijin vozač u GP3 prošle godine. Momak sa Kipra, koji trenutno vodi u svojoj seriji sa Marussijom Manor Racing će biti za volanom MR02 prvog dana testa.

Gonzalez, koji je vozio na treningu u Nemačkoj će volan preuzeti u četvrtak i petak.

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Dora View Post
                              Eto, da nisam ovo napisao ti bi još pisao samo izveštaje sa trka
                              Onaj Sri je znao da ode sa roštilja, pogleda trku pa se vrati a sad ne zna dva slova da napiše ovde
                              Sve se bre ulenjilo...
                              zato je poslednji rostilj bio u subotu
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Lepo, lepo....rostiljate a nikog ne zovete....

Comment

Working...
                                X