F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Barcelona prodaje karte i za sledecu godinu

Valensija iznenadjena potezom Barcelone

Regionalni guverner Valensije je iznenadjen sa Barceloninim potezo prodaje karata za VN Španije 2014. godine. Nedavno je postignut dogovor izmedju predsednika Valensije Alberto Farbe i Artur Massa iz Katalunje da će od 2014. godine VN Španije biti naizmenično održavana, s tim što je dogovoreno da 2014. godine Valencija ugosti VN Španije.

Medjutim, Španska agencija EFE sada izveštava da su karte za VN Španije 2014. godine za stazu Catalunya već u prodaji.

"U principu, alternativni dogovor je još uvek živ", izjavio je izjavio je potpredsednik Valensije Jose Ciscar.

"Dogovor izmedju Massa i Farbe je postignut i verujem da će Katalonska strana u potpunosti saradjivati".

Što se tiče prodaje karata za narednu godinu, Ciscar je rekao.

"Ukoliko stvarno to rade, morate njih pitati zašto je to tako. Jose je takodje priznao da alternativni dogovor izmedju Barcelone i Valencije još uvek nije zvanično potpisan, jer i dalje traju pregovori sa šefom F1 Bernie Ecclestoneom oko cene.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

RB negira kopiranje Mercedesovog testa

RB je u ponedeljak brzo zvanično negirao glasine da planira kršenje pravila, kao kontru na presudu test-gate skandala

Prema The Timesu, šampion tim je navodno bio toliko besan zbog blagih kazna izrečenih Mercedesu, da je razmatrao bojkotovanje testa mladih vozača na Silverstoneu.

Na mesto toga, Red Bull - i moguće i Ferrari - bi navodno sproveo svoj privatni trodnevni test, kao direktan kontra potez protiv FIA-e, koja bi teško mogla da donese kazne teže od benignih 'ukora' Mercedesu.

Ali Red Bullov Dr Helmut Marko je rekao danas: "Naravno da nećemo prekršiti pravila."

Međutim, Marko je jasno izneo Red Bullovo viđenje, da je zabrana učestvovanja na testu mladih vozača - teško odgovarajuća kazna.

"U stvarnosti, ne možete ništa da probate na testu mladih vozača. Vozači za volanom samo uče o Formuli 1, dok je Mercedes imao tri dana sa svojim regularnim vozačima."

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Felipe Nasr blizu F1 debija 2014.

Livio Oricchio, čuveni dopisnik, kaže da je vrlo verovatno da će Felipe Nasr debitovati u F1 naredne godine

20-godišnjak iz Brazilije je trenutno drugi u ovogodišnjem GP2 šampionatu, ali u intervjuu sa Oricchiom, bio je oprezan kada je govorio o prelasku u F1.

"Naravno da nismo daleko od toga, i biće vremena za razmišljanje o Formuli 1, ali u ovom trenutku želim ovu sezonu da završim dobro, i fokusiran sam na to. Jer ako sam šampion, to će mi olakšati život."

Oricchio kaže da Nasr verovatno cilja debi sa nekim timom sa sredine grida, kao što su Force India, Toro Rosso, Sauber ili Williams, ali vozač kaže da još uvek nije u pregovorima.

"Ceo svoj život sam radio da bih bio tamo, i nadam se da ću biti naredne godine. Sa svim novim pravilima, to je veoma dobro vreme za debi."

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Bernie se ne plasi zatvora

„Ako treba da idem u zatvor, ići ću“

Ukoliko ga proglase krivim za učestvovanje u aferi sa podmićivanjem, Bernie Ecclestone bi mogao da završi u zatvoru, iako tvrdi da nije kriv.

Medjutim, on dodaje da ukoliko bude trebalo da ide u zatvor, da će se i sa tim pomiriti.

„Ja nisam kriv ni za šta“, rekao je on: „Ali ako me pošalju u zatvor, moraću da se pomirim sa tim.“

„Mislim da mi se to neće mnogo svideti, ali morate da se pomirite sa takvim stvarima.“

Ovaj 82-godišnjak, koji ne pokazuje nikakve znake umora ili odustajanja, kaže da će nastaviti da radi sve do svoje smrti, bez obzira što je odavno medju najbogatijim ljudima na svetu.

„Ja znam da ću jednog dana umreti, od toga se ne može pobeći, ali me to ne plaši. Nadam se da ću umreti od srčanog udara. Voleo bih da se to desi za mojim radnim stolom“, rekao je Bernie.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

"Svetla buducnost" za VN Meksika

Carlos Slim veruje u povratak Meksika u F1

Najbogatiji čovek na svetu, Meksikanac Carlos Slim, vidi "svetlu budućnost" za VN Meksika, i veruje da će se F1 ponovo vratiti u njegovu zemlju.

Slim je ključna ličnost povratka F1 u Meksiko, prvi put nakon 1992. godine, a i verovatno je najbitnija ličnost u karijerama Sergio Pereza i Estebana Gutierreza preko Scuderia Telmex programa mladih vozača, a i kao partner Sauber F1 tima.

"Verujem da postoji potencijal za još trka na Američkom kontinentu i mislim da je Meksiko na pravom putu da bude sledeća zemlja iz Amerike koja će ugostiti najbrži cirkus na svetu", izjavio je Slim za AUTO magazin.

"Naša zemlja je stabilna, naša ekonomija je vrlo dobra a to potvrdjuju i vozači koji su trneutno u F1".

"Sve nam se kockice poklapaju i mislim da promoteri rade odličan posao kako bi nam osigurali organizaciju trke".

Perez je takodje podržao Slima u izjavama da bi F1 mogla da se vrati u Meksiko, a njegovi bolji rezultati bi samo pomogli promovisanju VN Meksika.

"Interes je veoma veliki od kako sam ja počeo da vozim u F1, a moji rezultati prošle godine (pogotovo podijumi) znači da ljudi postaju sve uzbudjeniji, pogotovo sad kad sam u McLarenu. Zaista se nadam da mogu pomoći da se F1 vrati u Meksiko", izjavio je Perez.

Gutierrezu je ovo prva sezona u F1, a on veruje da će se F1 vratiti u Centralnu Ameriku pre ili kasnije.

"Oni čekaju pravo vreme za to. Znam da su u pregovorima, i naravno da bi bilo odlično imati VN Meksika", izjavio je Gutierrez.

"Ljudi koji su zaduženi za to se zaista fokusiraju i daju sve od sebe kako bi obezedili trku u Meksiku. Kao vozač, ja jedino mogu da se fokusiramna to da što bolje vozim i da ostvarujem što bolje rezultate tako da interesovanje bude veće. Ako budemimaodobre rezultate i dobro vozio, to će sigurno pomoći Meksiku da dobije VN".

Meksiko je do sada dva pota bio domaćin F1: od 1963 do 1970. godine i od 1985 do 1992. godine.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Marussia nezadovoljna

Marussia je jedini tim koji nema komercijalni ugovor sa CVC-om

Na trenutnom gridu Formule 1 postoji samo jedan tim koji nema komercijalni ugovor sa Berniem Ecclestoneom, a to je Marussija, koja je vidno nezadovoljna zbog te situacije.
              Oni se trenutno nalaze na 10. mestu u plasmanu konstruktora i zbog toga bi trebalo da dobiju 35 miliona funti na kraju godine, ali se to neće desiti zbog problema sa navednim ugovorom.
              „Mi samo tražimo jednake uslove“, rekao je šef tima, Graeme Lowdon: „Svi timovi bi trebalo da budu jednako tretirani. Iz nekog razloga to sada nije slučaj. Mi jednostavno nemamo ugovor sa vlasnikom komercijalnih prava. Zašto je tako? Ovaj sport je pun čudnih misterija i ovo je jedna od njih.“
              „CVC treba da odluči kako će se ponašati prema kompanijama sa kojima saradjuje. Mi smo jedna od tih kompanija i oni su odlučili da se prema nama ponašaju drugačije. To za mene nema nikakvog smisla, ali ja ne radim za CVC. Možda oni imaju neki maestralan plan“, rekao je Lowdon.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Hamilton bi vozio u Ferrariju

Hamilton bi voleo da vozi u Ferrariju

U jednom trenutku svoje karijere, Britanac bi voleo da bude vozač tima iz Maranella, ali kaže da je za sada srećan u Mercedesu.

Hamilton je posle 6. godina provedenih u McLarenu prošle godine prešao u Mercedes, a trenutno je četvrtoplasirani u šampionatu. Hamilton za sada priča da je srećan u Mercedesu i da bi u tom timu voleo da ostane dugo, ali je takodje priznao da bi u jednom trenutku svoje karijere voleo da bude vozač Ferrarija.

"Za sada ne mogu da vidim sebe u nekom drugom timu, jer sam srećan u Mercedesu. Ali čak i kada sam vozio u kartingu, jedan od najboljih timova je bio Ferrari, tim koji je želja svakog vozača, hteo neko to da prizna ili ne".

"Tako da svako ko dobije šansu za mesto u Ferrariju, bez obzira gde se nalazite i za koji tim vozite uvek gledate u Ferrari i mislite:"To je veoma dobar bolid". Ali, za sada sam srećan u Mercedesu i nadam se da ću u ovom timu biti dugo vremena".

Hamilton je takodje izjavio da bi voleo da vozi u timu sa bilo kojim vozačem, posebno sa Sebastianom Vettelom, kada je upitan da li bi pristao da bude deo Red Bulla.

"Vozio bi protiv bilo kog vozača, Bilo gde, bilo kada i u bilo kom timu. Ko god to bio ja nisam zabrinut. Bio bi srećan kada bi bio timski kolega Sebastiana Vettela. On ima odličan bolid, tako da bi bilo odlično iskustvo trkati se protiv njega".

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Force India nece zadrzavati Di Restu

Force India neće zadržavati di Restu ako odluči da ode u neki drugi tim

Postoje glasine da je mladi Škot nezadovoljan situacijom u timu, kao i svojim mestom u plasmanu vozača, pa je pre izvesnog vremena kritikovao strategije svog tima, a postoje izveštaji koji navode da je čak došlo i do tuče u Montrealu.

„Paul je, i onako, pod ugovornom obavezom i sledeće godine, tako da je pitanje da li neko drugi dolazi, ali to neće biti naša odluka“, rekao je zamenik šefa tima, Bob Fernley.

„Ali, mi mu ne bi stajali na putu. To nije naša politika. Ako vozač oseća da mu je bolje negde drugde, koja bi poenta bila zadržati ga?“

Fernley je rekao da činjenica da je Force India uspela da nastavi nakon odlaska Nica Hulkenberga samo pokazuje da je tim sposoban da se nosi i sa odlaskom Paul di Reste.

„Mi smo dovodjenjem Adriana dokazali da smo u stanju da se oporavimo u takvoj situaciji i da nastavimo sasvim normalno.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Bolidi u 2014. ce biti tezi

Bild piše da će bolidi Formule 1 biti teži sledeće godine

Izveštaj koji je podneo novinar Bilda, Frank Schneider, navodi da će bolidi u 2014. godini biti za 50 kg teži od ovogodišnjih, zbog novih V6 motora, KERS sistema i baterija.

„To će sigurno biti velika promena“, rekao je Sebastian Vettel: „I biće veoma drugačije za vožnju.“

Medjutim, nije samo 50 kg u pitanju.

Naime, trenutna težina V8 motora je oko 95 kg, a novi V6 motori će biti teški oko 145 kg, bez dodatnih ERS baterija, ali će zato rezervoari bolida biti manji.

Dok bolidi sada startuju sa 150 kg po trci, pravila za sledeću godinu navode da će bolidi startovati sa 100 kg po trci.

„To je značajna razlika“, rekao je Charlie Whiting.

I minimalna težina bolida za sledeću godinu se menja, i to sa trenutnih 640 kg na 660 kg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Ko ce zameniti Webbera?

Kandidata je mnogo a samo jedno mesto

Sada, kada je i zvanično potvrdjen odlazak veterana Formule 1, Marka Webbera, postavlja se pitanje ko će ga zameniti u trenutno najboljem timu Formule 1.

Kimi Raikkonen

Još juče, Christian Horner je priznao da je šampion iz 2007. godine potencijalni kandidat za mesto u Red Bullu. Raikkonenov ugovor sa Lotusom ističe na kraju godine.

Iako je očigledno da Kimi uživa u Lotusu, pobedivši u dve trke, možda ipak postoje problemi na relaciji Lotus-Kimi. Čak je i njegov trkački inžinjer priznao da su Kimija „izdali“ na VN Canade sa serijom problema koje je imao sa svojim automobilom.

Red Bull pruža mnogo bolju finansijsku podršku, u odnosu na Lotus, i to će možda biti ključna stvar dogovora. Sa druge strane, on i Vettel su u dobrim odnosima, ali se postavlja pitanje da li bi Kimi pristao da bude „druga violina“ u timu u kome je neprikosnoveni Br.1 upravo njegov prijatelj, Sebastian Vettel. Takodje, pitanje je i koliko će Kimi biti spreman da toleriše povećanje PR-a i medijskih dešavanja, s'obzirom na zahteve Infinitija, jer je svima poznato koliku averziju on ima prema medijima.

Daniel Ricciardo

Red Bull ima veoma hvaljen program za razvoj mladih vozača koji služi kao odskočna daska mladim talentima za ulazak u top tim. Zbog toga, Red Bull ima svoj „sestrinski“ tim koji služi za sticanje iskustva i nadgledanje novih talenata. Ako program ne bude mogao da raste sa prilikom, onda će ideja propasti.

Sa druge strane, možda već postoji pritisak u okviru Red Bulla da promoviše jednog od dva pilota Toro Rossoa. Daniel Ricciardo je ovu sezonu započeo sa prednošću u odnosu na svog timskog kolegu, Jean-Eric Vergnea.

Jean-Eric Vergne

Ispostavilo se da Vergneovo šesto mesto u Kanadi nije moglo da dodje u boljem trenutku. Ta pozicija ga je postavila ispred Ricciarda u poretku vozača. Ako bude mogao da nastavi u tom pravcu, možda će moći sebi da obezbedi plasman u Red Bullov prvi tim.

Nico Hulkenberg

Dok je vozio u Williamsu i Force Indiju, pokazao je svoj potencijal, iako se to sada ne vidi u Sauberu. Iako se odavno nalazi na radaru Ferrarija, ovaj „brzi“ Nemac bi mogao da dodje u Red Bull.

Paul di Resta

Bivši timski kolega Sebastiana Vettela koji ga je pobedio u šampionatu F3 Euroserije 2006. godine. Di Resta se dokazao kao dobar trkač iz srednjeg reda u Force Indiji, a upravo juče je iz njegovog tima javljeno da su spremni da ga puste, ukoliko reši da ode u neki drugi tim.

Valtteri Bottas

On je, do sada, odvezao samo sedam F1 trka u svojoj karijeri, ali je nesumljivo pokazao više potencijala nego Riccirado i Vergne, posebno osvajanjem trećeg mesta na kvalifikacijama za VN Canade.

Antonio Felix da Costa

Pre šest meseci se pojavila priča da bi mladi Red Bullov razvojni vozač, Antonio Felix da Costa, mogao da prati karijeru Lewisa Hamiltona i odmah „uskoči“ u top tim, što sada deluje veoma realno. On je „zapalio“ Formula Renault 3.5 seriju nakon promocije sredinom sezone, pobedivši u niz trka.

Ali, njegova kompletna sezona u šampionatu nije prošla dobro, do sada. Pobedio je samo jednom i trenutno se nalazi na trećem mestu u šampionatu, zbog kombinacije grešaka vozača i nepouzdanosti vozila. To je, zapravo, već poznata situacija od ranije, ali sa jednim drugim vozačem u prvom planu: Sebastianom Vettelom.

Zato je da Costa verovatnije sledeći u nizu za mesto u Toro Rosso timu, ukoliko jedan od vozača zameni Marka Webbera od sledeće godine.

Sebastian Buemi

I ne zaboravimo bivšeg vozača Toro Rosso tima, a sadašnjeg rezervnog i test vozača Red Bulla, koji je, u prethodnom periodu veoma aktivno učestvovao u radu na simulatoru Red Bulla i razvoju delova, a priča se da je on zapravo „kriv“ za poboljšanje performansi ovog šampionskog tima.

Kao što smo napisali, mnogo je vozača koji čekaju u red za ovo mesto, ali samo jedno mesto je u pitanju. Taj vozač će, osim svoje brzine, morati da zna i to da će biti No.2 u timu, kao što je to bio Webber, ili kao što je to Felipe Massa u Ferrariju, i ako bude imao ta dva potrebna atributa, on će definitivno naslediti mesto Marka Webbera.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Bernie izbacuje Monzu?

Istorijska staza bi mogla da bude sledeća „žrtva“ Bernija Ecclestonea

Bernie Ecclestone je i sam rekao da čak ni istorijske evropske staze nisu bezbedne u ovo vreme kada se F1 cirkus preseljava na „rastuća tržišta“.

„Moguće je da će Evropa izgubiti nekoliko trka, u korist tržišta koja su u razvoju“, rekao je Bernie: „Ako se udaljimo od Monze, i kažem „ako“, jer još nije doneta nikakva odluka, to bi bilo samo iz ekonomskih razloga.“

„Naravno, kvalitet staze i organizacija bi, takodje, bili bolji, ali to nije ključna stvar.“

Ranije, ove nedelje, i svetski šampion iz 1996. godine, Damon Hill, je upozorio da postoji realna opasnost da se ukloni „kamen temeljac“ ovog sporta, tj. ključne evropske trke.

„Bez evropskog entuzijazma, ako samo preselite sport u Kinu, Indiju ili Ameriku, on će umreti za minut“, rekao je Hill: „Ali ja ne mislim da je Bernie zainteresovan za sport. On je samo zainteresovan za povraćaj uloženog.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Ako ode Monza, ode i Ferrari

Ferrari treba da napusti F1, ukoliko Monza bude izbačena iz kalendara

To je mišljenje Roberta Maronija, predsednika Lombardije, nakon što je Bernie Ecclestone izjavio da čak ni Monza nije sigurna, ukoliko Formula 1 krene u izbacivanje evropskih staza.

„On (Ecclestone) misli da je otac i vladar sveta, ali on ne može o tome da odluči bez konsultacija sa ljudima.“

„Ako izbaci Monzu, onda će samo preostati jedna stvar, a to je da se Ferrari povuče iz Formule 1.“

Kada je upitan da li bi Lombardija mogla direktno da se umeša u taj problem, Maroni je je potvrdio da je „zainteresovan za sve solucije.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Michelin bi razmotrio povratak u F1

Ukoliko Pirelli ne produži ugovor, Michelin bi razmotrio povratak u F1

Kako stvari trenutno stoje, Pirelli ima sporazum sa Berniem Ecclestoneom i svih 11 timova o snabdevanju pneumaticima za narednu sezonu, ali nema dogovor sa najbitnijim elementom Formule 1 - FIA-om.

Veruje se da predsednik FIA-e, Jean Todt, želi da vidi povratak Michelina u Formulu 1, ali se još uvek ne zna tačno da li je izneo svoju ponudu ovom dobavljaču guma.

Michelinov šef trkačkih operacija, Pascal Couasnon, nije demantovao svoj interes, ali je rekao da mora da dođe do nekih promena, kako bi ponuda bila atraktivnija.

„Ne“, rekao je Pascal Speedweeku kada je upitan da li se Michelin protivi snadevanju Formule 1. „Mi svi živimo u istom svetu, i nama je jasno šta Formula 1 želi u promotivnom smislu.“

„Kada je u pitanju tehnologija, to bi moglo da bude veoma interesantno. Mi smo voljni da sednemo i da napravimo neke predloge u pogledu vrste guma i prave mešavine u smislu spektakla i izazova za proizvođača.“

Jedan od njegovih predloga su bile i veće felne - nešto što i Pirelli želi da vidi, ali najveći faktor koji trenutno blokira njihov povratak u F1 su uslovi za brzo-degradirajuće gume.

„Možemo da predložimo, na primer, promenu dimenzija guma. U sadašnjim trkama se koriste felne od 13 inča, ali njih ne možete da nađete ni na jednom drugom vozilu. To je nešto što nas ne interesuje. 18 inča? To je potpuno druga stvar.“

„Gume koje traju samo sedam krugova, to je teško povezati sa idejom o zelenijem sportu. Mi bi bili zainteresovani za povratak, samo ako bi postojali pametniji propisi“, rekao je Pascal.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Kovalainen umesto van der Garda?

Špekuliše se da bi Kovalainen mogao da se vrati u Caterham

U padoku na Silverstonu se pojavila nova špekulacija. Naime, novinarka SkySporta, Natalie Pinkham je na svom twiteru napisala da bi Heikki Kovalainen mogao da se vrati u bolid Caterhama uesto Gieda van der Garda, i to pre kraja sezone.

Van der gardu je ovo prva sezona u F1, a za sada mladi holandjanin se postepeno popravlja i postaje sve bolji.

Sa druge strane Kovalainen je neko ko ima dosta iskustva u F1, ali takodje i odlično poznaje tim Catrhama u kome je vozio sa Petrovim, sve dok na kraju prošle godine nije odlučeno da oba vozača budu zamenjena sa Charlsom Picom i Giedom van der Gardom.

Kovalainen je i dalje u timu Caterhama i ove sezone je već bio od velike pomoći, jer su nakon lošeg početka sezone morali da angažuju Kovalainena kako bi pomogao u razvoju bolida.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Brawn ne potvrdjuje da ce biti sef 2014.

Brawn odbio da komentariše svoju budućnost

Kada je danas upitan od strane novinara Nemačkog Allgemeine Zeitunga, da li će i naredne godine biti šef Mercedesa, Bran je odgovorio:"Nadam se".

Na ovonedeljnoj trci, Paddy Lowe će zvanično po prvi put raditi na stazi u Mecredesu, a mnogi tipuju da će upravo Lowe zameniti Brawna na mestu šefa tima.

"Jednog dana moja karijera će se završiti, ali ja neću stati dok ne dodjemo na vrh", izjavio je Brawn.

"Dan kada ću se povući će biti kada ne budem mogao da doprinesem timu koliko doprinosim trneutno. Paddy je počeo sa radom ranije nego što se očekivalo, i prvo treba da se integriše u tim, ali on će preuzeti mnogo odgovornosti na sebe u budućnosti, i ako treba i moju ulogu".

Takodje Brawn je izjavio da iako ima dosta zvučnih imena u timu koji su došli u proteklih godinu dana, stvari i dalje ostaju iste i svi su tu kako bi napravili šampionski tim.

Pored Lowa iz McLarena, takodje je doveden i bivši tehnički direktor Ferrarija Aldo Costa, Bob Bell, i Geoff Willis.

"Mislim da imamo dovoljno stručnih ljudi u timu. U stvari, mislim da imamo sve što nam treba, jer svako od nas ima jedinstven zadatak".

"Trenutno, Bell se stara o ovogodišnjem bolidu, Aldo se bavi bolidom za 2014. godinu, dok Geoff razmišlja i upravlja bolidom za 2015. godinu".

"Trenutno smo odlično pokriveni sa osobljem", izjavio je Brawn i pritom nije spomenuo Lowa.

Prema špekulacija u padoku, Lowe jednostavno čeka da na kraju godine preuzme ulogu šefa tima od Brawna.

"Nikada se nisam plašio za svoj posao. Nikada o tome nisam ni razmišljao", insistira Brawn.

"Uvek sam radio ono za šta sam mislio da je ispravno. Ako to ne odgovara idejama drugih ljudi, onda je to loše, ali ja neću menjati sebe zbog drugih".

"Uvek sam bio svestan da je posao u F1 veoma težak i da konstantno doživljavate uspone i padove", dodao je Brawn.

Comment

Working...
                                X