F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Haas u svom timu zeli vozaca sa velikim budzetom

Gene Haas potvrdio je da želi da u svom timu vidi "plaćenog vozača".

Za sada prvi čovek novog američkog tima izjavio je da bi bilo lepo da u svom bolidu vidi Danicu Patrick koja se trenutno takmiči u NASCAR-u.

Još neimenovani tehnički direktor tima Gunther Steiner, se za sada nije složio sa ovom Haasovom izjaviom. On je kazao da pored "plaćenog vozača" tim morao da ima neko od zvučnih imena kako bi došao do boljih rezultata.
    "Imati u timu jednog od američkih vozača je svakako ključ za uspeh. Ali za sada nama bi koristio neko od veterana u Formuli 1, odnosno vozač koji je već vozio bolid u 2014. godini. Sa druge strane želimo i vozača koji bi doneo veliko sponzorstvo u tim." kazao je Steiner.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/haas-u-svom-timu-zeli-vozaca-sa-velikim-budzetom
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Novi motori nece izgubiti na snazi u Austriji

Novi turbo motori neće izgubiti na svojoj snazi zbog promene u nadmorskoj visini.

Staza Red Bull Ring smeštena je 700 metara nadmorske visine, što je uticalo da predhodne verzije motora izgube i do 7% na svojoj snazi, zbog razređenijeg vazduha koji se u****va u pogonsku jedinicu.

Ali novi turboprehranjivani agregati u svakom trenutku u****vaju istu količinu vazduha pod pristiskom u svoj turbo punjač i kompresor, što znači da će uvek biti dovoljno kiseonika unutar motora.
      "Velika razlika u nadmorskoj visini doprineće na tome da se novi V6 motori brže vrte." kazao je šef trkačkih operacija Renaulta Remi Taffin.

"U našoj labaritoriji uspeli smo da simuliramo ove uslove i uverimo se u performanse našeg agregata. Stazu Red Bull Ring okružuje niži atmosferski pritisak, što stavlja drugačiji zadatak pred našu pogonsku jedinicu. Biće interesantno videti kako će se ona ponašati." dodao je tehnički direktor Mercedesa Paddy Lowe.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/novi-motori-nece-izgubiti-na-snazi-u-austriji

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Newey: Ricciardo je neverovatno smiren u bolidu

Adrian Newey izjavio je da je Daniel Ricciardo već sada premašio sva očekivanja.

Australijanac je na trci u Kanadi zabeležio svoju prvu pobedu u Formuli 1 i prvu pobedu za Red Bull u ovoj sezoni, gde je uspeo da prekine dominaciju Mercedesovih vozača.

Tehnički direktor Red Bulla istakao je Ricciardovu smirenost u teškim trenucima kao ključ ovog uspeha.
        "Daniel je veoma impresivan ove godine. On je zasigurno premašio sva očekivanja. Zadivila me je njegova smirenost u bolidu. Kada nam prenosi informacije preko radija, to vam je kao da sa njim sedite na šoljici čaja. To je izvanredno." kazao je Newey.
        I šef tima Christian Horner iznenađen je brzinom kojom se Ricciardo privikao na novi tim.

"Način na koji on vozi i pretiče pokazuje da je bezprekoran tokom dosadašnjeg dela sezone. Imao je priliku u Kanadi koju je ugrabio i oduševljen sam što je pobedio na toj trci. Mislim da je već dosada odgovorio na sva pitanja koja su mi bila upućena kada sam ga postavio za novog vozača na kraju prošle sezone." dodao je Horner.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/newey-ricciardo-je-neverovatno-smiren-u-bolidu

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Dve DRS zone na Red Bull Ringu

Organizaori su se odlučili da i u Australiji postave dve DRS zone.

Posle 2003. godine karavan Formule 1 vraća se na stazu Red Bull Ring koja je ranije nosila naziv A1 Ring. Konfiguracija staze je malo promenjena u odnosu na raniji perod pa se tako FIA odlučila da ovde postavi dve DRS zone.

Prva zona smeštena je na pravcu između druge i treće krivine, dok će se detekcija izvršavati nekoliko stotina metara isprd krivine 2. Druga zona nalazi se na startno-ciljnom pravcu a detekcija odmah posle osme krivine.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/dve-drs-zone-na-red-bull-ringu

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Marko: Ferrarijeva ponuda za Neweya bila je apsurdna

Helmut Marko izjavio je da je Ferrari uprkos negiranju nekoliko puta pokušavao da dovede Adriana Neweya.

Tehnički direktor Red Bulla potvrdio je tokom VN Monaka da će karijeru nastaviti u svom dosadašnjem timu. Adrian Newey će pored rada na bolidu za 2015. godinu biti angažovan i na projektima u naprednom tehnološkom centru.

"Adrian je otvoreno priznao da je malo umoran od svega. Ovo je zbog pravila koja vam ostavljaju sve manje prostora za inovacije. Mi ne želimo da ga izgubimo pa zato ćemo pored naše baze da napravimo centar gde bi se on bavio nekim drugim projektima pored Formule 1." kazao je Marko.

Jedan od vodećih ljudi u Red Bullu priznao je da je Ferrari ponudio pravo bogatstvo Adrianu Neweyu da pređe u tim iz Maranela.
            "Imali smo dug razgovor sa Neweyem. Tačno je da je Ferrarijeva ponuda bila apsurdna i veoma bogata. Uspeli smo da se sa Adrianom dogovorimo oko novca i oko budućih projekata." dodao je Marko.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/marko-ferrarijeva-ponuda-za-neweya-bila-je-apsurdna

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Rosberg: Sada ja imam psiholosku prednost nad Hamiltonom

Nemac veruje da zbog velike razlike u šampionatu sada ima prednost u odnosu na Lewisa Hamiltona.

Nico Rosberg uspeo je da pobedi na trci u Monaku i tako prekine dominaciju Lewisa Hamiltona. Nemac je uspeo da i pored velikih problema trku u Kanadi završio kao drugi u kojoj je šampion iz 2008. godine morao da odustane.

"Kada imam ovako dobre rezultate iza sebe, oni mi daju vetar u leđa za dalji nastavak, kao i prednost u odnosu na mog timskog kolegu." kazao je Rosberg.

On je dodao da Mercedes mora da nastavi da radi kako bi još poboljšao svoje performanse.

"Moramo da popravimo pouzdanost našeg bolida. Želimo da budemo neprobojni. Za sada smo imali dobar učinak, ali su se i nama dešavali razni problemi." rekao je Nemac.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/rosberg-sada-je-imam-psiholosku-prednost-nad-hamiltonom

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Force India se zalila na Perezovu kaznu

Uz ovu žalbu tim sa bazom u Silverstonu priložio je i nove dokaze.

Perezu je posle VN Kanade zbog incidenta sa Felipeom Massom dodeljena kazna od pomeranjem za pet mesta na startu trke u Austriji. Sudije u Montrealu odlučile su da je Meksikanac promenio svoju trkačku liniju, što je bio jedan od glavnih uzroka udesa.

Zbog toga Force Indija je u Austriji uložila žalbu gde je pritom priložila nove elemente. Sudije će sutra održati sastanak gde će preispitati ovaj incident.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/force-indija-se-zalila-na-perezovu-kaznu

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

F1 odbila plan rekonstrukcije

Raspored događaja u Formuli 1 ostaće nepromenjen i naredne sezone.

Prvi predlog koji su timovi razmatrali bio je ukidanje jednog treninga koji se vozio petkom, kako bi ceo karavan Formule 1 za jedan dan smanjio boravak na svim stazama.

Ovaj predlog odbila je Komisija Formule 1, što znači da će ovo takmičenje zadržati svoj oblik i naredne sezone. Takođe, postojao je plan da se odbace grejači guma, ali je Pirelli odlučio da ubaci reklamu na ove elemente kako bi smanjio troškove svih timova.
                  Naredne zime imaćemo tri predsezonska testa u trajanju od četiri dana a sa druge strane ostaće samo dva sezonska testa. Sve ove odluke treba još da ratifikuje Svetski Savet Motor Sporta.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/formula-1-odbila-plan-rekonstrukcije

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Montezemolo: Nikad nisam rekao da ce Ferrari napustiti F1

Predsednik Ferrarija porekao je navode da njegov tim želi da napusti Formulu 1.

Luca di Montezemolo je prošle nedelje u intervjuu za Wall Street Jurnal kazao da će njegov tim do 2020. godine moći da podrži samo jedan projekat, bilo to Formula 1 ili Le Man. Predsednik italijanske kompanije pisao je prvom čoveku Formule 1 Bernie Ecclestonu i zatražio hitan sastanak o budućnosti Formule 1. Ipak, izgleda da su stvari sada malo drugačije ...
                    "Ja sam poslao pismo Ecclestonu? Meni nije potrebno da mu pišem kako bi zakazao sastanak." kazao je di Montezemolo.
                    "Nikada nisam rekao da će Ferrari napustiti Formulu 1, ali mislim da je došlo vreme da se promene neke stvari u sistemu. Ferrari ima dužnost i obavezu prema obožavateljima, medijima i sponzorima. Takođe, tvrdim da mi koji smo 64 godine u ovom takmičenju imamo pravo da mislimo na njegovu budućnost. Formula 1 je izuzetan sport, ali moramo da učinimo još nešto kako bi postala bolja." dodao je prvi čovek tima iz Maranela.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/montezemolo-nikada-nisam-rekao-da-ce-ferrari-napustiti-f1

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Alonso: F1 ne pruza dovoljno dobar dozivljaj

Jedna od vodećih tema pred VN Austrije jeste Montezemolov poziv na preispitivanje novih pravila.

"Mislim da je naš predsednik potpuno u pravu. Trenutno ne pružamo dovoljno dobar doživljaj kada jedan tim dominira a svi od nas traže uzbuđenje na stazi. Pravo je vreme za novo preispitivanje pravila kako bi omogućili obožavateljima da uživaju u trkama." kazao je Alonso.
                      Od sledeće godine timovi Formule 1 imaće samo dva testa tokom sezone a to po Fernandu Alonsu donosi i dobre i loše stvari: "Znam da je važno da se smanje troškovi, kako bi pojedini timovi mogli da opstanu. Ipak, ovo je sada sport gde mladi vozači nemaju nikakav trening sa novim bolidima. Teško je kada se tokom vikenda na treningu po prvi put nađete u bolidu."
                      Španac je jedan od retkih vozača koji su vozili na ovoj stazi.
                      "Veoma se malo sećam mog poslednjeg boravka u Austriji. Ovde ima samo pet ili šest krivina gde možete da nadoknadite vreme. Očekujem da će vremena krugova biti veoma bliska, gde bi desetinka ili dve pravile veliku razliku. Mi ćemo u petak probati neke nove delove i videćemo šta od toga možemo da iskoristimo za nastavak vikenda." kazao je Alonso.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/alonso-formula-1-ne-pruza-dovoljno-dobar-dozivljaj

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Ferrari i Mercedes testiraju "varnicne blokove"

Ova dva tima žele da vrate efekat varnica na bolidima Formule 1.

Ovo je samo jedana od mogućih novina za narednu godinu, sa ciljem da se ulepša sam događaj na stazi u ovom takmičenju. Naime, Ferrari i Mercedes na prvom treningu za VN Austrije imaće titanijumske blokove na podu bolida sa željom da stvore varnice kako bolidi bili što više spektakularni.

FIA je dala dozvolu Ferrariju da ugradi dva bloka na Raikkonenovom bolidu, kao i Mercedesu koji će istu stvar učiniti na Rosbergovom automobilu.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/ferrari-i-mercedes-testiraju-varnicne-blokove

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Stevens trenira na Silverstoneu

Caterham tim potvrdio je svog test vozača za test nakon VN V. Britanije

Test vozač Caterhama i član Caterhamove Trkačke Akademije, Will Stevens, voziće CT05 automobil 8. jula na testiranju na Silverstonu, koji će se održati nakon VN V. Britanije.

Will je trenutno četvrti u Formula Renault 3.5 seriji sa 68 poena. Pobedio je u prvoj trci sezone na Monzi i dva puta je bio na podijumu. Takođe, imao je centralnu ulogu u razvoju simulatora ovog tima.

Will Stevens: „Biće sjajno vratiti se u F1 automobil po prvi put nakon testa na Silverstoneu 2013. I sa toliko vremena provedenog u simulatoru, jedva čekam da ga uporedim sa pravim automobilom. Siguran sam da ćemo imati gust raspored za taj dan. Fokusiraću se da odradim što bolje za tim, i nadogradim ono što sam cele godine radio u simulatoru u Leafieldu.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7194
                          Last edited by Pro FX-Sniper; 20.06.2014, 12:06.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Magnussen: Ne zadrzavam McLaren

Debitant kaže da ne oseća da njegovo neiskustvo zadržava tim u oporavku nakon teškog starta sezone

Danac je bio na podijumu na svom debiju na VN Australije, ali od tada nje bio na boljoj poziciji od devete. Kevinov timski kolega, Jenson Button - koji je naiskusniji vozač na gridu sa 254 starta - nedavno je sugerisao da svaki tim preferira da ima dva iskusna vozača, umesto jednog iskusnog i debitanta.

Magnussen kaže da su njegove povratne informacije inženjerima drugačije od Buttonovih, ali i da oseća da to pomaže, jer daje timu više informacija iz kojih može da reši problem.

„Mi smo drugačiji i osećamo drugačije stvari iz automobila. To je dobro, jer dobijate različite ideje. Ne osećam da zadržavam tim u razvoju automobila. Osećam da doprinosim dobrim povratnim informacijama, i govorim šta osećam i šta osećam da je ispravno. Trudim se da se ne ustručavam i ne budem stidljiv, trudim se da otvaram usta. Kao klinac koji je došao u Formulu 1, morate biti dovoljno hrabri da to uradite, bilo da je ispravno ili ne – pustite da tim to utvrdi.“

Formula Renault 3.5 šampion kaže da su odgovori McLarenovih inženjera bili pozitivni, što je učinilo da oseti da ide u pravom smeru.

„Najbolji način da učite je da budete otvoreni i kažete šta mislite. Inženjeri razumeju da imam veoma ograničeno iskustvo, pa mi govore šta oni misle da je ispravno ili pogrešno, ali takođe i dosta slušaju,na šta sam ponosan. Koriste moje povratne informacije, iako sam neiskusan, i to mi daje samopouzdanje.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7190

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Danica Patrick: Prelazak u F1?Sve je moguce!

U poslednje vreme se mnogo pisalo o ulasku Haas ekipe u šampionat Formule 1 od 2016.godine. Kao jedno od glavnih imena koja se vezuju za novi tim pominje se popularna Danica Patrick. Još uvek je rano za bilo kakve zvanične potvrde, ali organizatori trka bi bili veoma zadovoljni njenim učešćem. Prisustvo lepe Danice Patrick u “najbržem cirkusu” bi svakako podiglo gledanost.

Gene Haas, kaže da je Danica najpoznatiji ženski vozač na svetu i da je ona za njegov novi tim “vozač iz snova”. Jedini problem bi eventualno ležao u činjenici da će Patrick će 2016.godine imati 34 godine.

"Ona je žena koja se žestoko bori u muškom sportu. Njeno učešće u Formuli 1 bi privukao veliku pažnju. Takođe, nije zanemarljivo ni to što Danica ima 50kg- obzirom na pravila u Formuli 1 to je i bitna činjenica i velika prednost”, rekao je Haas.

U vezi sa najavama koje se tiču nastavka njene karijere Danica Patrick je izjavila:

“Ukoliko bi mi Gene predložio tako nešto, svakako bih ga saslušala. Međutim, morala bih dobro da razmislim jer mi se čini da sam možda prestara da bih započela treću karijeru“.
                              “Srećna sam tu gde sam, ali ko zna? U budućnosti je sve moguće”.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7189

P.S. molim da ne "balavite"
                              Last edited by Pro FX-Sniper; 20.06.2014, 12:34.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Webber: Vettel ce ponovo pobediti

Mark Webber je rekao da će se njegov poslednji timski kolega na kraju vratiti u vrh sporta

Nakon četiri uzastopne titule i sa dolaskom mlađeg Autralijanca, Daniela Ricciarda, Vettel se ove godine muči. Dr Helmut Marko je povodom toga rekao...

„Sebastian se žalio na loš automobil. Dalje, on misli da F1 ne ide u pravom smeru – automobili bi trebalo da budu čudovišta, a ne relativno laki za vožnju. Sa svim tim problemima, možda nije bio motivisan kako treba, ali to se promenilo.“

Webber, koji je ovog vikenda u Le Manu bio konkurentan sve do odustajanja sa Porsche prototipom, rekao je da je Vettel ove godine imao poteškoća sa tehničkim problemima.

„Ali Daniel me nije iznenadio. Rekao sam pre Melburna da će biti na 50:50 sa Sebom i svi su rekli da sam lud. Ali Seb će se vratiti, samo mu treba malo vremena da se pozabavi automobilom.“
                                „Za Seba je u ovom momentu teško, jer je Mercedes apsolutni favorit. Ali čim ponovo vidi pobede, on će se vratiti. Isto je i sa Fernandom. Kada vidi priliku za pobedu, on je tu, uvek. U prvom delu sezone, Danielu je bilo lakše da prihvati činjenicu da samo Mercedes može da pobedi.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7188

Comment

Working...
                                X