F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Williams: Ovo nije rezultat koji smo očekivali

Bottas i Massa prirodno nisu bili zadovoljni nakon slabih kvalifikacija Williamsa u Abu Dabiju.

„Očekivali smo više od kvalifikacija, ali mislim da imamo bolid koji može da bude konkurentan. Balans je danas bio dobar, ali nam jednostavno fali brzine. Mislim da će trka biti uzbudljiva i borićemo se da ostvarimo što bolji rezultat na kraju sezone“, izjavo je Bottas.

„Moj krug nije bio loš, ali su vremena bila veoma izjednačena. Force India je bila jako brza, dok je bolide u sledećem redu ispred mene razdvajala svega desetinka. Naš trkački tempo je u redu, ali će biti teško sutra pošto su i timovi ispred nas jaki“ rekao je Massa.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Button očekuje tešku trku u Abu Dabiju

Jenson Button očekuje da će na trci na Jas Marini, već posle par krugova propasti na neku od poslednjih pozicija.

Vozač McLarena je na kvalifikacija za VN Abu Dabija došao do 12. pozicije, ali uprkos tome Britanac nema velika očekivanja na sutrašnjoj trci.

"Mislim da će trka biti mnogo više bolna nego kvalifikacije. Uveren sam da ću posle par krugova biti negde na kraju grida sa Alonsom. Mogu da kažem da sam razočaran sa 12. startnom pozicijom, jer sam mislio da ovoga puta mogu u Q3. Malo nam je falilo i pritom smo pokušali sve. Poslednji sektor je bio dobar ali u drugom smo dosta patili zbog loše distribucije ERS-a. Trenutno nam fali 28 km/h na pravcima, što nam zadaje puno problema." kazao je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Perez prezadovoljan još jednim dobrim rezultatom

Meksikanac će VN Abu Dabija započeti iz drugog startnog reda.

„Četvrto mesto je sjajan rezultat za mene i zadovoljan sam našim performansama. Doneli smo neke bitne odluke pre početka vikenda i to nam se isplatilo. Mislim da su se analize koje smo napravili nakon vikenda u Sao Paulu bile od velike koristi. Svi moji krugovi danas su bili čisti i izvukli smo maksimum iz bolida. Iza nas ima brzih bolida, ali mislim da možemo i da nadoknadimo neke pozicije na startu“, izjavio je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Ricciardo zadovoljan Red Bullovim šansama

Australijanac je rekao da je zadovoljan svojim performansama u Abu Dabiju nakon osvajanja petog mesta.

„Zadovoljan sam sesijom. Mislim da smo obavili dobar posao. Pravili smo konstantan napredak tokom vikenda i nije bilo nikakvih problema do sada. Naša vremena su se poboljšavala i to je dobar indikator da radite dobar posao. Sutra nam je cilj da zadržimo Williams iza sebe i probamo da obiđemo Pereza. On je bio jako brz danas i samo se nadam da neće ponoviti takav tempo i u trci“, izjavio je Riccairdo.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Grosjean razočaran zbog probelma sa menjačem

Francuz je zbog problema sa bolidom morao da parkira bolid pored staze.

Roman Grosjean swprema se da odraditi za sada svoju poslednju trku za Lotus, ali će zbog problema u kvalifikacijama sutra startovati sa 15. mesta.

"To je bilo veoma frustrirajuće, ali ovo je kraj sezone i ovakvi problemi su mogući. Uradiću sve šta mogu, a već sam rekao momcima da odvrnu motor do kraja. Teško je ali potrudićemo se da zabeležimo dobar rezultat." kazao je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Sainz ponovo među prvih deset

Španac je ovim rezultatom nadmašio Verstappena u ovosezonskim duelima u kvalifikacijama.

„Definitivno mi je trebao dan bez problema. Uspeo sam da dobijem na samopouzdanju kada je trebalo i preći trening je bio odličan. Kvalifikacije sa druge strane nisu bile ni malo jednostavne pošto sam morao da se naviknem nad uslove u kojima sunce zalazi pošto sam juče propustio dobar deo drugog treninga. Bilo je važno ostvariti dobar rezultat, i uspeo sam da ostanem miran u ključnim trenucima“, izjavio je Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Težak dan za vozače Saubera

Oba vozača švajcarskog tima u trku će krenuti sa veoma niskih pozicija.

"Ovo je težak vikend za mene. Mučili smo da nađemo balans bolida sa kojim bi se osećao udobno. U kvalifikacijama je sve to bilo bolje, ali sam već u svom drugom pokušaju naišao na određene probleme. Sve u svemu ovaj rezultat je za mene razočaravajući ali ipak mislim da smo uspeli da napravimo korak napred. Očekujem bar pozitivnu trku." izjavio je Marcus Ericsson.

"Mislim da smo napravili pozitivan korak ako se u obzir uzmu jučerašnji treninzi. Startna pozicija nije idealna, ali su određene izmene dale rezultate. U mom brzom krugu napravio sam grešku u drugom sektoru što me je koštalo boljeg plasmana. Nadam se dobroj trci jer nam je cilj da zadržimo osmo mesto u šampionatu konstruktora." rekao je Felipe Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Rosberg ubedljivo pobedio u Abu Dabiju

Mercedes je za kraj sezone zabeležio još jednu dvostruku pobedu.

Na startu nije bilio promena u plasmanu u samom vrhu i Rosberg je odmah krenuo da pravi prednost u odnosu na Hamiltona. Najproduktivniji su bili Hulkenberg koji je napredovao do šestog mesta i Vettel koji je došao do dvanaestog mesta.

Kvyat je već u šestom krugu bio prvi koji je zamenio gume, a krug kasnije su isto uradili Ricciardo, Perez i Massa. Par krugova kasnije smo videli incident u pit-laneu kada je Bottas pri pustanju udario u Buttona koji je prilazio svojim mehaničarima zbog čega je kasnije dobio i kaznu.
                  Rosberg i Raikkonen su svoje gume promenili u 11. krugu, dok je Hamilton svoj pit stop obavio krug kasnije. Vettel je očekivano ostao na stazi pošto je startovao sa mekim guama. On je nakon prve runde pit stopova bio na drugoj poziciji između dva Mercedesa. Njega su nešto kasnije obišli Hamilton i Raikkonen koji su bili na svežim gumama, a Nemac je konačno otišao u boks u 24. krugu i ostao je na mekim gumama. On se vratio na šesto mesto iza Pereza i Ricciarda i dao se u poteru za njima.
                  Za to vreme, na vrhu je Rosberg imao problema sa prednjim gumama što je omogućilo Hamiltonu da mu se potpuno približi. Nemac je ipak izdržao nalet svetskog šampiona i on je na drugu promenu guma otišao u 32. krugu. Raikkonen je otišao na svoju promenu krug kasnije, dok je Hamilton duže ostao na stazi.
                  Vettel je na poslednju promenu otišao u 40. krugu kada je prešao na super-meke gume. Hamilton je konačno promenio gume u 42. krugu i ostao je na mekim gumama iako bi možda logičnije bilo da je prešao na super-meke. On je do kraja trke samo smanjio prednost Rosberga, ali nije imao nikakve šanse da ga ugrozi.
                  Tako je Rosberg došao do treće uzastopne pobede i na najbolji mogući način je zatvorio sezonu. Hamilton je morao da se zadovolji drugim mestom, dok je Raikkonen zabeležio još jedan podijum. Vettel je bio četvrti, Perez peti, Ricciardo šesti, Hulkenberg sedmi, Massa osmi, Grosjean deveti i Kvyat deseti.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Mercedes: Još jedna fantastična sezona je za nama

Rosberg i Hamilton su imali samo reči hvale na račun ekipe koja je i ove godine bila dominantna u šampionatu.

Ostin je za mene bio prekretnica. Nakon te trke sam postao mnogo jači i zadovoljan sam zbog toga. Finiš sezone je odlično protekao i što se mene tiče, sledeća može da krene već sutra. Verujem da je pred nama još jedna dobra godina i da će tim ponovo pripremiti sjajan bolid. Potpuno smo svesni pretnje koju će predstavljati „crveni“ i ne želimo da nam se previše približe. Daćemo sve od sebe preko zime kako bi zadržali ovu formu“, izjavio je Rosberg.

„Iskreno, mislio sam da bi drugi set guma mogao da izdrži do kraja. Ipak, na kraju taj plan nije realizovan. Bila je ovo neverovatna sezona. Presrećan sam i sada mogu da uživam. Skidam kapu ekipi koja je nadmašila svoja očekivanja. Pokazali su da je Mercedes najbolji tim na svetu i ponosan sam što sam deo ove grupe ljudi“, rekao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Raikkonen: Podijum zahvaljujući vikendu bez problema

Finac je bio zadovoljan kako su se stvari odvijale tokom celog vikenda.

„Bolje smo započeli ovu sezonu, ali jasno je da ovo nije bila savršena godina. Brzina je tu, ali smo imali često neke greške i probleme koji su nas ometali da damo svoj maksimum. Međutim, ovog vikenda je bilo bolje. Sve je dobro radilo, nije bilo problema i bolid se dobro ponašao. Nije bilo dovoljno da pobedimo Mercedes, ali smo dali sve od sebe“, izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Grosjean osvojio bodove na poslednjoj trci za Lotus

Francuz je završio svoju saradnju sa Lotusom na veoma pozitivan način.

„Bilo je ovo emotivno za mene i jako mi je drago što sam uspeo da nagradim ceo tim bodovima u svojoj poslednjoj trci. Morao sam konstantno da pritiskam, a odluke koje su donesene na pit-wallu su bile dobre. Puno dugujem ekipi koja je za mene bila kao druga porodica. Nadam se da ću se jednoga dana vratiti. Ovo je bila najbolja sezona u mojoj karijeri“, izjavio je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Alonso: Treba da se ugledamo na WEC i MotoGP

Španac je nakon trke dobio kaznene poene zbog čega je kritikovao Međunarodnu automobilističku federaciju da joj je preče da izdaje trivijalne kazne nego da rešava konkretne probleme.

„To je tipična FIA. Tribine su nam polu prazne i ovde i na mnogim drugim stazama, a Formulu 1 nadmašuju mnogi šampionati kao što su WEC i MotoGP. Mi moramo da se bavimo time da motore učinimo bučnijim. Mislim da nam treba malo zdravog razuma. Neverovatno je kada dobijete kaznu zato što vas je neko drugi udario. Formula 1 treba sebi da postavi pitanje o buci motora i da utvrdi šta je razlog slabe posete trkama. Ovakve stvari ne viđamo ni u jednoj drugoj trkačkoj seriji i skoro sve su zanimljivije od nas“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Kvyat uzeo bod i pored problema sa elektronikom

Rus je bio zadovoljan svojim učinkom nakon što je tokom dobrog dela trke imao probleme sa elektronikom na svom Red Bullu.

„Dobro je što smo završili trku i zadovoljan sam svojim tempom u prvoj polovini trke. Međutim, onda smo sredinom sesije imali problem sa elektronikom zbog koga smo morali da odustanemo od borbe sa Massom i Hulkenbergom. Gubili smo puno vremena na pravcima tako da je ako sve uzmemo u obzir ovo sasvim dobar rezultat“, izjavio je Kvyat koji je za tri boda pobedio timskog kolegu Ricciarda u generalnom plasmanu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Verstappen dobio kaznene bodove u teškoj trci

Holanđanin je rekao da je današnja trka bila izuzetno teška za njega.

On je takođe dobio i tri kaznena boda nakon duela sa Buttonom i sada ima 8 na svojoj dozvoli. Vozači dobijaju trku suspenzije kada u periodu od godinu dana nakupe dvanaest bodova.

„Ovo nije bio moj dan. Tempo je bio dobar, pogotovo na početku trke. Šteta je što sam imao jedno jako kočenje sredinom trke zbog koga sam morao na neplaniranu promenu guma. Od tog momenta, moja cela trka je bila kompromitovana i znao sam da će biti jako teško osvojiti bodove“, rekao je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Perez: Peto mesto je blo naš maksimum

Meksikanac je u trku krenuo iz drugog startnog reda ali nije uspeo da izdrži nalet Ferrarija.

Vozač Force Indije imao je veoma dobar vikend za VN Abu Dabija, pa je tako trku završio odmah iza fabričkih vozača Mercedesa i Ferrarija.

"Lepo je kada trku završite sa tako jakim performansama i veoma sam zadovoljan učinkom na ovom vikendu. Pokušali smo da se nosimo sa Vettelom danas, ali njegov tempo na super mekim gumam bio je odličan. Ostali deo vikenda bio je bez problema a tokom trke pokušao sam da štedim gume. To je dozvolilo Ricciardu da se približi ali sam uspeo da se odbranim. Mislim da možemo biti ponosni." izjavio je Perez.

Comment

Working...
                                X