F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Rosberg zadovoljan prvim danom testa

Nemac je danas sa svojim Mercedesom izvezao 157 krugova.

Rosberg je danas zabeležio tek treće najbrže vreme ali je izvezao veliki broj krugova.

"Cilj od samog početka bio je da izvezemo što više kilometara i iz mog ugla gledanja danas smo to uspeli da izvedemo. Ako to ponovimo svaki put onda možemo da sagledamo koje probleme zapravo imamo. Danas je dobro što nismo imali nikakvih poteškoća. Pouzdanost je veoma važna za nas, jer nam je to prošle sezone to bila slaba tačka. Sada želimo da što više testiramo kako bi uvideli naše granice i isprobali ostale sisteme pre prve trke."
    "Danas sam imao dobar osećaj. Dan nam je bio pozitivan, bez velikih problema i balans bolida je bio prigodan. Naravno da nije bio perfektan ali do tada nas čeka puno posla kako bi optimizovali ceo bolid." izjavio je Nico Rosberg.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Vettel zadovoljan Ferrarijevom polaznom tačkom

Nemac je bio zadovoljan nakon što je prvog dana testiranja postavio najbolje vreme.

„Mislim da je dan bio dobar i da imamo dobru polaznu tačku. Mnogo stvari je ovde novo zamene, počev pre svega od volana na kome su komande potpuno drugačije raspoređene i bilo mi je potrebno malo vremena da se prilagodim. Naravno i osećaj u bolidu je potpuno drugačiji, filozofija je drugačija, ljudi su novi, ali na svu sreću, imao sam dovoljno vremena tokom zime da se upoznam sa timom i sada mi je lakše da se fokusiram samo na bolid. Mercedes je svakako i dalje ispred svih. Samo danas su vozili preko 150 krugova što pokazuje da imaju pouzdan bolid. Nadam se da neće biti toliko brzi kao prošle godine, ali mora im se odati poštovanje na odlično obavljenom poslu. Bilo bi veliko iznenađenje da nisu zadržali prednost“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Bottas: FW37 je odličan bolid

I pored toga što je završen tek prvi test dan, Finac smatra da je Williams proizveo još jedan odličan bolid.

„Dan je počeo malo sporo za nas, ali je na kraju sve ispalo kako treba. Imali smo malo odlaganje početka programa, ali potom nismo imali niti jedan problem što je impresivno za potpuno novi bolid. Pre podne smo vozili kraće, a popodne duže stintove. Zadovoljni smo postignutim, ali smo u isto vreme svesni da imamo još mnogo prostora za napredak. Ovaj bolid ima dosta dobrih osobina i zadovoljan sam napretkom tokom samo jednog dana testiranja“, rekao je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Lotus se nada da će se u utorak pojaviti na stazi

Novi bolid E23 je tek danas kasno poposne stigao u Herez.

Lotus je tek prekjuče po prvi put upalio bolid u svojoj fabrici u Enstonu a danas je kamionom kasno popodne stigao na stazu u Herezu. Mehaničari tima bi trebalo da već od sutra krenu sa sklapanjem bolida koji bi prema prvim rečima trebao da se u utorak pojavi na stazi.

"Imali smo veoma tesan vremenski period za razvoj i dostavu bolida za prvi test. E23 je jedan od dosta tehničkih zahtevan i za njega nam je bilo potrebno puno vremena. Na stazu ćemo izaći što je pre moguće čim automobil bude spreman iz inžinjerske perspektive. Bolid smo upalili u Enstonu i jedva čekamo da okrenemo prve krugove. Svi se nadamo da ova godina može biti potpuno drugačija od prošlogodišnje." kazao je tehnički direktor tima Nick Chester.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Dennis: Promenićemo boje na našem bolidu

Prvi čovek tima kazao je da će se boje bolida promeniti ali da ne zna kada će se to desiti.

Mnogi ljubitelji McLarena bili su vidno razočarani kada su na prezentaciji bolida ugledali stare boje koje nisu imali mnogo veze sa Hondom. Brazilska televizija Globo prenela je informaciju da je tim iz Vokinga "premašio sva očekivanja" i da boje bolida nemaju nikakve istorijske i najavljivane veze sa japanskim proizvođačem.

Ron Dennis se odlučio da posle dužeg vremena prisustvuje prvom danu testiranja, gde je otvoreno govorio za medije pre svega na pitanje o boji MP4-30.
            "Naše boje bolida će se promeniti, ali ja ne znam kada će se to desiti.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Testiranje 2015. Herez - 02.02.2015.

Drugi dan predsezonskih testiranja na stazi Herez.

Posle uvodnog dana timovi Formule 1 nastavljaju sa testiranjem na jugu Španije. Većina timova dovršavaće već započeti posao dok će Lotus pokušati da sastavi svoj bolid koji je tokom predhodnog dana kasno stigao u Herez.

Vozačke postave:

Merecdes
              2. februar - Lewis Hamilton

Red Bull Racing
              2. februar - Daniil Kvyat

Williams Martini Racing
              2. februar - Valtteri Bottas

Scuderia Ferrari
              2. februar - Sebastian Vettel

McLaren Honda
              2. februar - Jenson Button

Toro Rosso
              2. februar - Max Verstappen

Lotus F1 Team
              2. februar - Romain Grosjean

Sauber F1 Team
              2. februar - Felipe Nasr

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Force Indija propušta VN Australije?

Pojavili su se navodi da ovaj tim neće biti spreman ni za prvu trku u sezoni.

Tim iz Silvrestona još u potpunosti nije objasnila svoje odsustvo sa testa u Herezu a mediji sve više nagađaju da Force Indija ima finansijske probleme. Nico Hulkenberg se oglasio na društvenoj mreži Tviter gde je pokazao slike kako gleda tenis dok njegove kolege testiraju na stazi.

Ralf Bach, novinar lista Sport Bild i TZ Munchen kazao je da je saznao da razlog zbog čega Force Indija nije stigla u Herez je taj što tim nema gotov monokok. Njima je zbog određenih dugovanja firma EOM odbila da izvrši isporuku "kostura" bolida VJM08.
                Takođe, on tvrdi da je tim oko 50 miliona evra u dugovima uključujući neisplaćene rate prema Mercedesu i Pirelliju i da možda neće biti spremna ni za prvu trku u sezoni.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Hamilton: Postoje neka škakljiva pitanja u vezi ugovora

Britanac tvrdi da bi ugovor trebao biti finalizovan bez problema, ali da postoje određene stvari koje treba rešiti.

Lewis Hamilton tvrdi da ostaje pri stavu da treba nastaviti svoju karijeru u Mercedesu, ali i da treba rešiti neka "škakljiva" pitanja koja se tiču određenih stavki u ugovoru.

Mercedesov šef Toto Wolff nedavno je rekao da će Fernando Alonso biti prioritet za 2016. ako Britanac ne potpiše ugovor, ali Lewis tvrdi da će dogovor biti postignut:
                  "Nemam poseban osećaj,"kaže Lewis. "Bilo bi dobro kad bismo na vreme rešili neka primarna pitanja i u ranoj fazi postigli konačan dogovor. Zaista, siguran sam će to biti rešeno. Želim ostati i tim želi da ostanem."

O testovima u Jerezu Hamilton kaže:
                  "Nisam bio mnogo u garaži. Bavio sam se nekim drugim stvarima."

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Vettel možda menja određene navike

Nemački vozač je poznat kao jedan od pionira promene dizajna kacige na svakoj trci F1.

Sebastian Vettel kaže da se više neće igrati sa dizajnom svoje kacige i da ce trenutni izgled i boje nastojati da zadrži što duže kroz sezonu.

Četverostruki svetski prvak bio je poznat baš po menjanju koloristike na svojoj opremi, uzimajući u obzir i naviku da penzioniše određeni dizajn nakon što bi pobedio sa takvim na određenoj velikoj nagradi.
                    Ove godine, on tvrdi da to neće biti slučaj. Da napomenemo da je kaciga za premijeru u Ferrariju jednostavne bele boje sa nemačkom zastavom na sebi:
                    "To je moja prva kaciga u 15.godina koja nema logo Red Bulla na sebi i sigurno mi nije bilo svejedno", kaže Sebastian.
                    "Pokušaću je zadržati vrlo jednostavnom kao i dizajn na njoj i trudiću se da ga ne menjam često kao pre."
                    Drugi Vettelov tik tiče se bolida i toga da je svakom svom automobilu davao ime:
                    "Za to se obično odlučim u nekoj kasnijoj fazi,"kaže on.
                    Što se tiče Ferrarija, tvrdi da je o toj ideji razmisljao još u Red Bullu:
                    "O trkama u Ferrariju počeo sam razmišljati jako rano, ali u tom periodu sam još vozio kart i Ferrari je bio daleko isto koliko i F1. Mislim da je za mene najbolja stvar bila ono što sam i uradio. Držao sam oči i uši otvorene i na kraju prošle godine kad sam osetio da je vreme za promene to sam i uradio. Zaista, očigledno je da je to poseban osjećaj."

Comment

• jevrem
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2006
                      • 948
                      • Smederevska Palanka
                      • A4 2.0TDI quattro

Unofficial Monday testing times from Jerez
                      1. Sebastian Vettel, Ferrari, 1m 20.984s, 88 laps
                      2. Felipe Nasr, Sauber, 1m 21.867s, 89 laps
                      3. Valtteri Bottas, Williams, 1m 22.319s, 61 laps
                      4. Lewis Hamilton, Mercedes, 1m 22.490s, 91 laps
                      5. Max Verstappen, Toro Rosso, 1m 24.167s, 73 laps
                      6. Pastor Maldonado, Lotus, 1m 25.802s, 41 laps
                      7. Jenson Button, McLaren, 1m 54.655s, 6 laps
                      8. Daniil Kvyat, Red Bull, No time, 18 laps
                      preuzeto sa www.f1.com

Ne zvanični rezultati drugog dana testa. Izgleda da nam se ferari naoštrio
                      Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                      Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Horner objasnio razlog kamuflaže

Šef Red Bulla prvi put je službeno objasnio šare na njihovom bolidu.

Christian Horner je otkrio da je testni vizuelni izgled bolida sa crno belom kombinacijom šara na njemu u stvari inspirisan dizajnom kacige Sebastiana Vettela koju je ovaj nosio na VN Italije prošle godine.

Novi kamuflažni izgled mešavina je crnih i belih pruga izlomljenih pravolinijskih i krivolinijskih oblika. U teoriji, ljudskom oku je u takvoj konstalaciji dosta teže uočiti većinu detalja na određenom predmetu, a u ovom slučaju na F1 bolidu.
                        Koncept se prvi put koristio u Prvom i Drugom Svetskom ratu na brodovima britanske i američke mornarice i imao je za cilj prikriti veličinu, udaljenost i smjer brodova od neprijatelja.
                        Od tada, opsežno se koristi od strane proizvođača drumskih automobila, a u sklopu tajnog testiranja modela.
                        "Kamuflaža je potekla od ideje Sebastianove kacige u Monci prošle godine ", kaže Horner.
                        "Mislili smo da bi bilo zabavno proširiti taj koncept i na ostatak automobila. Dietrichu se to jako svidelo, a stoji da Red Bul voli stvari raditi malo drugačije. I ideja je tu."
                        "Trenutni izgled bolida je dojmljiv, a takođe je praktičan jer je drugima vrlo teško dobiti detaljne fotografije bolida u ono vreme godine kad svi žele biti što više tajnoviti i misteriozni", rekao je Horner.
                        Na konstataciju novinara da je ovaj izgled već postao hit medu fanovima, i na pitanje da li će biti takav i na prvoj trci u Melburnu Horner je rekao:
                        "Navijači neće biti razočarani jer će izgled biti još kvalitetniji. Zaista, sjajno je raditi nešto drugačije kad je ovako dobro prihvaćeno."
                        Po svemu sudeći, Red Bull će u Australiju doći sa vizuelnim uređenjem bolida sličnom prošlogodišnjem.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Vettel ponovo najbrži u Herezu

Nemac je drugi dan za redom imao najbolje vreme u svom Ferrariju.

„Četvorostruki šampion je jutros imao nekoliko jako brzih stintova na srednje tvrdoj gumi tokom kojih je u nekoliko navrata postavljao najbolja vremena. Pred kraj sesije je u Herezu pala i kiša, tako da niko nije mogao da ugrozi Nemca na prvom mestu.

Sauber je sa druge strane koristio meke gume što je pomoglo Felipeu Nasru da zabeleži drugo vreme. Iza njega je bio Valtteri Bottas koji je takođe na mekoj gumi došao do treće pozicije.
                          Mercedes je ponovo izvezao najviše krugova, ali je Hamilton koji je danas zamenio Rosberga, bio sprečen da zabeleži veću kilometražu zbog curenja vode u Mercedesovom motoru.
                          McLaren i Red Bull su danas imali probleme. Button je kao i Alonso juče kompletirao svega šest krugova, dok Daniil Kvyat nije uspeo ni da zabeleži vreme.
                          Button je vozio samo jedan mereni krug koji je bio 33 sekunde sporiji od Vettelovog, dok je Kvzat bio ograničen samo na instalacione krugove pošto je jutros oštetio jedino prednje krilo koje je Red Bull u tom trenutku imao na stazi. On je zbog toga instalacione krugove vozio bez prednjeg krila.
                          Lotus je stigao da pripremi bolid za današnji dan i oni su obavili solidan posao pošto su izvezli 41 krug. Tim iz Enstona je doduše bio zaslužan za jedini prekid sesije danas, kada je Maldonado stao u poslednjem sektoru na stazi.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Kvyat: Greške se dešavaju

Rus veruje da će se Red Bull povratiti nakon izgubljenog dana testiranja u Herezu.

On je jutros prilikom jednog izlaska na stazu blago dotakao zid zbog čega su se oštetili nosači prednjeg krila. Red Bull nije imao rezervne delove na raspolaganju pa je Kvyat do kraja dana vozio instalacione krugove bez prednjeg spojlera.

„Danas nije bilo idealno. Greške se dešavaju i tu ne može mnogo šta da se promeni. Nakon problema sa krilom smo pokušali da uradimo što više možemo. Imaću još jedan dan na raspolaganju i gledaću da ga što bolje iskoristim“, izjavio je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Felipe Nasr zadovoljan debijem u Sauberu

Brazilac je rekao da je njegov glavni prioritet da se uklopi u novom timu.

„Bio je ovo odličan dan za nas. Vozili smo dosta krugova i zadovoljan sam svime što sam video. Privikavao sam se na neke sisteme, procedure i karakteristike novog bolida. Ovo je definitivno bio odličan start i mislim da znamo kako stojimo. Za mene je važno da se brzo uklopim u novu sredinu, ali mislim da sam posle današnjeg dana uspeo da se adaptiram na neke bitne situacije. Sada možemo da počnemo da radimo na detaljima“, izjavio je Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Bottas: Još jedan pozitivan dan

Finac je bio srećan po završetku drugog dana testiranja pošto Williams nije imao nikakvih problema.

„Još jedan dobar dan za Williams. Obavili smo neka aero testiranja jutros koja smo propustili juče. Danas je definitivno bilo bolje i konstantno učimo. Ipak, ima još mnogo posla, ali baza je dobra. Nismo hteli da izlazimo kada je krenula kiša pošto nemamo spreman program za te uslove. Pre kiše smo radili na različitim podešavanjima bolida i promena vremenskih prilika nas je malo poremetila, ali situacija je bila ista za sve“, rekao je Bottas.

Comment

Working...
                                X