F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Raikkonen: SF15-T je odlična polazna tačka

Finac se prema sopstvenim rečima u novom Ferrarijevom bolidu oseća vrlo dobro.

„Situacija je svakako mnogo bolja nego prošle godine. Paket je dobar, ali sada nam predstoji veliki posao kako bi smo ga dodatno unapredili. Ipak, ovo je definitivno odlična polazna tačka. Nismo vozili previše krugova, ali osećaj je dobar i po suvom i po kiši. Vremena ne znače mnogo. Nismo se mnogo ni trudili da jurimo. Radimo svoj posao i za sada nemamo nikakvih problema sa pouzdanošću. Juče smo odlično započeli moj program i tim je definitivno odradio odličan posao preko zime. Sada imamo konkretno nešto sa čime možemo da radimo“, izjavio je Raikkonen.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Williams: Test u Herezu okončan onako kako smo predviđali

Ekipa je zadovoljna pouzdanošću i znaju u kojim oblastima bi mogli da se poboljšaju.

„FW37 je još jednom bio pouzdan i dan je prošao bez problema. Bolid je bio konstantan tokom protekla četiri dana i napravili smo dobar napredak. Znamo na kojim stvarima treba da radimo pre Barselone. Stojimo čvrsto sa obe noge na zemlji i fokusirani smo na unapređenje brzine bolida“, izjavio je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Hamilton: Ovo je bio pozitivan test za nas

Svetski šampion je zadovoljan onime što je Mercedes prikazao u prva četiri dana predsezonskih testiranja.

„Bilo je ohrabrujuće videti da je bolid pouzdan s obzirom na to koliko smo kilometara prešli. Tim je ovde na stazi, ali i u fabrici radio punom parom i svi su puni energije. Svima nam se dopao osećaj koji smo imali prošle godine i želimo to da ponovimo. Svi timovi će donositi unapređenja tokom testova, tako da će bolidi biti sve bolji kako vreme bude odmicalo. Ne mogu da sudim o performansama bolida, ali definitivno ne deluje ništa lošije od prošlogodišnjeg. Već sada se radujem sledećem testu u Barseloni“, rekao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Kvyat: Nismo tamo gde želimo da budemo

Za Red Bull je test u Herezu bio prosečan.

„Jutros smo imali problem, ali smo uspeli da ga rešimo i popodne smo mogli da vozimo prema planu. Mislim da je dan generalno bio produktivan i videli smo i neke dobre stvari. Mislim da smo svesni gde smo sada, ali moramo da budemo bolji u Barseloni. Napravljen je solidan napredak ove nedelje i nadam se da će u budućnosti biti još bolje“, izjavio je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Verstappen pozitivan nakon prvog testa

Holanđanin smatra da je tokom prva dva dana u bolidu stekao dragoceno iskustvo.

„Moj drugi dan u bolidu je prošao dobro. Vozili smo puno krugova, a ne mogu da se žalim ni po pitanju brzine. Ono što je najvažnije je da je bolid pouzdan što nam dozvoljava da prikupimo velike količine podataka. To odgovara i meni i timu. Što se fizičke spremnosti tiče, mislim da su se moje pripreme isplatile“, rekao je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Ericsson: C34 je očigledno jako dobar auto

Ovaj vozač je oduševljen novim bolidom.

Marcus kaže da je veoma optimističan za nastavak sezone poslije odlično odrađenih zimskih testiranja na stazi u Herezu.

"Imali smo jako dobar test i svakog dana smo radili veliki broj krugova bez nekih pravih problema sa autom. Ja sam vozio prvi dan testa i danas i za mene je očigledno bilo ogromno poboljšanje kompletnih voznih karakteristika bolida. To je velikih nekoliko koraka naprijed u razvoju. Generalno, napredak je napravljen na čitavom bolidu. Kočenje, ulazak u zavoje, upravljivost, sve je to puno bolje sada nego prvi dan, a da ne govorim kolika je razlika u odnosu na testove u Abu Dhabiju", kaže on.
              Ericsson je prvi put testirao za Sauber prosle sezone,u Abu Dhabiju bolid C33. Upitan da prokometariše ta dva testa,on je odgovorio:
              "Nemoguće. Potpuno različiti uslovi, potpuno drugačiji bolidi."

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Hondin šef zadovoljan napretkom

Yasuhisa Arai je rekao da mu je laknulo i da je zadovoljan napretkom koji je Honda napravila tokom testa u Herezu.

„Kada pogledam unazad na sva četiri dana mislim da mogu da budem zadovoljan. Svakako mi je laknulo što smo uspeli da spremimo bolid i vidimo ga na stazi. Bolid je potpuno nov, isto važi i za motor i ovo je veliki poduhvat za nas u Sakuri i ljude u Vokingu. Naravno, znali smo da će biti problema i ono sa čime smo se suočili je bilo manje više očekivano. Zbog toga nismo mogli da provedemo na stazi onoliko vremena koliko smo želeli. Ipak, povratna informacija Alonsa i Buttona je pozitivna i dali su nam neke bitne podatke. Svi u timu su pozitivni i u Barseloni ćemo se vratiti na stazu sa nekim modifikacijama i verujem da ćemo biti bolji“, izjavio je Arai.

Comment

• Cp6uH
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2008
                  • 553
                  • Beograd
                  • Corolla TSn

Samo Kimi, Nasr i Ericsson su postavili najbrža vremena na soft gumama, na medium je najbrži bio vettel drugi kimi

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Justin King stoji iza Marussijinog povratka?

Veruje se da ovaj ugledni biznismen iz Britanije hoće da vrati Marussiju na grid.

Bivši prvi čovek upravnog odbora lanca supermarketa Sainsbury Justin King, prema nekim navodima stoji iza organizacije koja želi da vrati Marussiju u trkački pogon. Ovaj tim je prošle godine otišao u stečaj ali je prinudni upravnik kazao da je postignut dogovor sa određenim kupcem. Oni se nadaju da naredne godine mogu se takmičiti pod imenom Manor i da se na stazi pojave sa prošlogodišnjim bolidom.

King je napustio ulogu prvog čoveka Sainsbury supermarketa i on je otac Jordana Kinga koji će se ove godine takmičiti u GP2 seriji sa timom Racing Engineering. I na 40 dana pre početka novog šampionata tim Manor se idalje nalazi na FIA-oj listi učesnika.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Kaltenborn: Ferrari je napravio veliki korak napred

Šefica Saubera potvrdila je da Ferrari poboljšao svoju pogonsku jedinicu.

Monisha Kaltenborn se pridružila onoj grupi ljudi koja je impresionirana napretkom Ferrarija na početku ove godine. Zbog bolje pogonske jedinice na testu u Herezu i Sauber je prikazao bolje performanse. Jedan od ključnih elemenata jeste upravo nova verzija motora.

"Prema našim podacima, mi predpostavljamo da je Ferrari napravio veliki korak napred. Za sada vam ne mogu reći koliko to iznosi jer sve zavisi i od ostatka konkurencije." rekla je Kaltenbornova za Motorsport Aktuell.
                      Ona je dodala da je tim sada zauzeo sasvim drugi stav u odnosu na veoma tešku prošlu sezonu.
                      "Za nas je veoma bitno da smo zauzeli sasvim drugi pravac. Morali smo da rizikujemo i da promenimo neke stvari. Zbog toga očekujemo da krenemo napred pa tako verujem da nećemo završiti sezonu na onakav način."

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Caterham na ide na aukciju

I zvanično je potvrđeno da se prodaje imovina ovog tima na aukciji 11. marta.

Imovina Caterhama je stavljena na prodaju, po objavi stečajne uprave tima i time su ugašene sve nade za mogućnosti povratka ovog na F1 grid.

Stečajni upravnik, firma "Smith and Williamson" je stavila ključnu opremu, uključujući i bolid iz 2014. na listu aukcije koja počinje 11.marta, četiri dana prije otvaranje trke u Melburnu. Vijest dolazi samo dan nakon što je suparnik sa staze Marussjia objavila da je na pragu izlaska iz stečaja.
                        Sredstva su na aukciji pod pokroviteljstvom firme "Wyles Hardy and Co." i tu će se između ostalog i naći: oprema sa pit lejna, simulator trke, te motorhom ove ekipe. Predstojeća aukcija ne garantuje da je povratak nemoguć, ali jako umanjuje mogućnosti za to.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Haas angažovao bivšeg dizajnera Red Bulla Taylora

Iako je za projekt šasije objavio drugog proizvođača Haas je izgleda promenio svoje planove

Bivši Red Bullov glavni dizajner Rob Taylor ce nadgledati dizajn Haas F1 2016 bolida.
                          Kako je prvobitno rečeno, šasiju za ovaj tim je trebala odraditi Dallara, i tako je rečeno još prošle godine. Međutim, kako saznaje Autosport, Taylor će biti nadzornik radova na ovom projektu.
                          Inače, Taylor je osmislio prvi Red Bull bolid, neposredno nakon što su ovi kupili Jaugar, a pre prelaska u tim McLarena.
                          Trenutno, izgled bolida je vruća tema nakon maskirne pojave Red Bulla u Jerezu, a budući da Haas ima dil sa Ferrarijem, već se nagađa o njihovim bojama bolida.Međutim, Haas izričito tvrdi da on razmišlja samo o žutoj boji na automobilu:
                          Mi bi želeli nešto sa više imidza. Lično, svako želi automobil koji se vidi na stazi, "kaže Haas. "Nakon nekog vremena,svi ovi srebrni ili sivi na stazi postali su isti."
                          "Svi preteruju, sa druge strane, sa tim duginim bojama, i ja sam stava da je žuta idealno rešenje za naš bolid. Mislim da bi žuto bilo baš lepo,"rekao je za kraj ovaj Amerikanac.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

haaaaa....sta kazete na ovo.
                            Haas zeli "bas" zutu boju

S' obzirom da su u zescem dilu sa Ferarijem i da su takoreci njihov B tim, iznenadio bi se da Ferari nije na neki nacin ucestvovao u ovome.
                            A znamo svi koja je boja Ferarija u Modeni...osim crvene. Za sad i Haas je (moze se reci) u dobitku, jer.....Ferarijev motor, boja....a uz to....mozda dobije i deo Ferarijevih navijaca....ko zna

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Alonso:McLaren je sada dosta otvoreniji za saradnju

Španac tvrdi da je prijatno iznenađen situacijom koju je zatekao u britanskom timu

Fernando Alonso kaže da je tim McLarena kom se pridružio u 2015. daleko više otvoren za saradnju i nove ideje, nego li onaj koji je napustio 2007. pod dosta čudnim okolnostima:
                              "Mislim da je situacija sada dosta drugačija. Ja sam drugačiji, to je sigurno. Imao sam 25.godina kad sam se pridružio McLarenu prvi put te 2007, a sada imam toliko godina više. Sa druge strane, ako gledamo ljude u timu sada, u odnosu na tad, dolaskom Erica (Boulliera) tim je postao praktično međunarodni. I sa te strane je dobio na širini," kaze Alonso.
                              Za MP4-30 kaže:
                              "Dizajn je sasvim drugaciji u odnosu na prošlih nekoliko godina. Tu je vidljiv uticaj Petera (Prodromoua) koji je takođe stigao u tom novom talasu. Mislim da celi tim vjeruje u ovaj projekat i da radi odlično. Rezultati sigurno moraju doći u skorijem periodu."
                              Iako je Honda finiširala samo 79. krugova u toku četiri dana u Jerezu, on nije zabrinut:
                              "Definitivno,vidim puno potencijala. Ljudi iz Honde su jako strastveni, i jednostavno moto sport je njihov način života. Tako razmišljaju, i tako rade. Opet kažem, pre ili kasnije ćemo sigurno isporučiti ono što želimo. To je Honda, kategoričan je za kraj razgovora Fernando Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Strateška grupa blokira Marussijin povratak

Tim je još i ovoga puta naleteo na jednu veliku prepreku.

Kako navode izvori, strateška grupa Formule 1 odbila je zahteva Marussijie da se naredne godine na stazi pojavi sa starim bolidom. Promena propisa koja je vezana za prednji deo šasije označuje da je ovaj sklop bolida ilegalan dok bi "ostatak" pravila mogao da se poturi pod tepih.

Marussia je zbog finansijskih problema pala u stečaj a jedini način da se ona vrati u šampionat jeste bio da se koristi stara šasija sa Ferrarijevim motorima i menjačem. Čak kada bi tim dobio zeleno svetlo on bi prvo morao da reši nastali dug prema italijanskom proizvođaču za pogonske jedinice koje je dostigao 16 miliona funti.

Trenutno stratešku grupu sačinjavaju Mercedes, Ferrari, Red Bull, McLaren, Williamsa i Force India.

Comment

Working...
                                X