F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Pomešani utisci u Mercedesu

Rosberg je bio zadovoljan tempom svog bolida, dok Hamilton veruje da je čak mogao do pobede da ponovo nije imao problem sa motorom.

„Ovo je bila tek četvrta trka od 21. Lewis će se vratiti. Motivisan je i još je jako rano. Ja idem trku po trku i samo želim da pobeđujem. Ceo vikend je bio sjajan. Bolid je bio fantastičan i bio je poseban osećaj voziti danas. Lewis je brzo napredovao sa desete pozicije. U svakom trenutku sam znao šta radi i radio sam na tome da održim prednost što većom“, izjavio je Rosberg.

„Verovao sam od starta da mogu da pobedim, ali sam onda opet imao problem sa motorom. Na pravcima nisam vozio pod punim gasom i pokušavao sam da pričuvam bolid. Prva krivina nije bila jednostavna, ali tako je bilo na svim trkama ove sezone. Za Kimija ne znam da li je očekivao manevar u krivini 6, dok sam u duelu sa Veltterijem kasno kočio, mada mi se čini da se nije trudio da odbrani poziciju“, rekao je Hamilton.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Raikkonen: Nismo dovoljno brzi

Finac je priznao da Ferrari nije imao odgovor na Mercedesov tempo u Rusiji.

„Jasno je da ovo nije ono što želimo. Mi želimo da pobeđujemo i budemo u samom vrhu sa oba bolida. Ja sam imao dobar start i prošao sam Veltterija u prvom krugu. Ali kao prošle godine, na restartu nismo imali tempo. Valtteri me je prošao, a kada sam ja pokušao da vratim poziciju, prošao me je Lewis. Uspeo sam da obiđem Williams u boksu, ali nismo imali tempo da napadnemo Mercedes. Morali smo i da štedimo gorivo i nisam mogao da pritiskam koliko sam mogao“, izjavio je Raikkonen.

Last edited by Pro FX-Sniper; 02.05.2016, 18:10.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Vettel besan na Kvyata

Vozač Ferrarija bio je vidno iznerviran posle incidenta koji je imao sa Danilom Kvyatom.

Pre dve nedelje Sebastian Vettel javno je kritikovao vožnju Danila Kvyata na VN Kine, pa su se i na VN Rusije njihove "sudbine" ponovo srele u prvom krugu. Rus je na prilazu za drugu krivinu udario Nemca od pozadi, tako da se Ferrarijev bolid odbacio u stranu i pritom udario u Daniela Ricciarda. Vettel je uspeo da nastavi trku ali je Kvyat opet pogrešno procenio situaciju i još jednom "torpedovao" vozača Ferrarija koji je ovoga puta završio u zidu.

"Iskreno. Šta se tamo dešavalo? Gledao sam snimak, bilo je sve jasno. Prvi udarac imao sam na drugoj krivini, posle čega sam oprezno nastavio trku ali sam posle par stotina metara ponovo bio udaren, što me je odmah odbacilo u ogradu. Ove stvari se dešavaju. Lako se može desiti da u prvom krugu završite trku. Nije moja greška ništa drugačije nisam mogao da učinim. Nije da ne volim Kvyata, ali je napravio dve velike greške." kazao je Sebastian Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Alonso: Sada treba da ciljamo bodove na svakoj trci

Oba vozača McLarena su današnju trku završila u bodovima.

„Imali smo sreće sa situacijom u drugoj krivini pa smo zaradili neke pozicije bez muke. Ovoga puta smo nakon dobrog starta uspevali da zadržimo tempo i poziciju, što prošle godine nije bio slučaj. Bolid je sve bolji i mislim da bi sada mogli da ciljamo bodove u svim trkama“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Magnussen doneo Renaultu prve bodove u sezoni

Danac je uspeo da sa 17. startnog mesta timu donese 6 bodova.

"Mislim da smo danas imali dosta sreće, jer je dosta vozača imalo incidente i nekoliko njih je moralo da odustane. Ali sve u svemu, odradili smo dobar posao, sa perfektnim pitstopovima. Naša strategija bila je odlična, što nam je omogućilo da se nađemo ispred Ricciarda i Grosjeana. Juče na kvalifikacijama nismo uspeli da razumemo ponašanje guma, što je u velikoj meri uticalo na ponašanje bolida. U trci, bolid je bio teži što nam je omogućilo da gume duže držimo u životu. Sada ostaje da se fokusiramo na popravljanje kvalifikacionog tempa a sedmo mesto u Rusiji je svakako zadovoljavajući rezultat." kazao je Kevin Magnussen.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Hulkenberg: Frustrirajući kraj vikenda za mene

Nico Hulkenberg morao je da trku za VN Rusije završi već u prvom krugu zbog incidenta koji je imao sa Estebanom Gutierrezom.

"Ovo je bio veoma frustrirajući dan za mene. Na prilazu za drugu krivinu osetio sam kako me je neko otpozadi udario. Ja sam se posle toga okrenuo na stazi, gde sam poprimio i udarce od ostalih vozača. Na kraju moj bolid je bio previše oštećen tako da nisam mogao da nastavim trku. Veoma sam razočaran, ali se nadam da ću u Španiji imati više sreće. Tada bi trebalo da imamo i neka nova unapređenja." kazao je Nico Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Loša potrošnja guma udaljila Bottasa od podijuma

Valtteri Bottas nije uspeo da iskontroliše ponašanje svojih pneumatika na trci u Sočiju.

Finac je uspeo da trku u Rusiji krene iz prvog startnog reda, pa čak se nalazio na drugom mestu sve do perioda kada su vozači odlazili na svoj servis. Posle toga usledio je pad Willamsovih performansi, što je bacilo Bottasa na četvrto mesto.

"Na kraju, kontrola potrošnje pneumatika je bila mnogo bolja kod naših rivala nego kod nas. Mislim da smo uradili pravu stvar što smo u boks otišli ranije. Tada su mi se zadnje gume pregrevale, zbog čega sam gubio na brzini. Šteta je za sve nas jer mislim da smo mogli da uradimo više. Tokom prvog stinta mogao sam da pariram Lewisu i Kimiju, ali posle zamene pneumatika to više nije bio slučaj. Sve u svemu, mogu biti zadovoljan." kazao je Valtteri Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Sauber: Nismo imali tempa u Sočiju

Oba vozača tima nisu imali dovoljno tempa da zabeleže bolji rezultat.

"Za mene ovo je bila pristojna trka. Bio je ovo težak vikend, ali sam se mučio da dovedem gume na radnu temperaturu. Posle odrađene simulacije trke na slobodnim treninzima, očekivali smo da će se sa većom količinom goriva ovaj problem rešiti i tako je i bilo. Ja sam bio zadovoljan mojim performansama. Naravno da rezultat nije bio onakav kakav smo želeli ali to znači da trebamo da radimo na našem bolidu." kazao je Marcus Ericsson.

"Imao sam dobar start i uspeo sam da iz toga zaradim neke pozicije. Nažalost, u prvom stintu na super mekim gumama sam doživeo defekt prednjeg pneumatika, pa sma u 12. krugu morao na prvi servis. To je uticalo na moju trku. Sve u svemu oovga puta sam se osećao udobno u bolidu." kazao je Felipe Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Verstappen: Dok sam bio u trci imao sam dobar tempo

Mladi Holanđanin morao je da zbog defekta motora ranije završi trku u Rusiji.

Max Verstappen se posle 33 kruga na trci za VN Rusije nalazio na šestopj poziciji, ali ga je kvar na Ferraijevom motoru sprečio da ostavri dobar rezultat.

"Nažalost, morao sam da odustanem sa trke kada sam se nalazio na šestoj poziciji. Imao sam dobar tempo, sustizao sam vozače ispred mene i nisam osećo nikakav pritisak. Pritom smo dobro kontrolisali gume i sve je izgledalo jako dobro. Nažalost, mehanički kvar na motoru me je primorao da se parkiram pored staze. Sada mi ostaje da se što bolje pripremim za dolazak u Evropu i VN Španije." kazao je Max Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Grosjean zadovoljan učinkom na VN Rusije

Francuz je posle teškog vikenda na trci u Sočiju uspeo da dođe do novih poena.

Roman Grosjean je u trku krenuo sa 15. mesta, ali se posle prvog kruga našao na 8. poziciji. Vozač Haasa uspeo je da ovaj tempo održi do samog kraja, što mu je donelo 4 poena u šampionatu vozača.

"Lepo je ponovo biti u poenima, pogotvo jer smo imali dosta težak vikend. Na trci sam bio veoma zadovoljan ponašanjem bolida. Imamo još dosta stvari koje možemo da poboljašmo na automobilu, pre svega na njegovom balansu. Sve u svemu ovo je pozitivna stvar i nadam se da ćemo i u Barseloni moći da budemo u bodovima." izjavio je Romain Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Kvyat, Sainz i Gutierrez dobili kaznene poene

Sudije su odlučile da ovoj trojici vozača dodele kaznene poene zbog izazivanja incidenata na trci u Rusiji.

Danil Kvyat dobio je tri kaznena poena zbog toga što je čak dva puta u prvom krugu udario Sebastiana Vettela. Rus je pord toga odradeo i kaznu stajanje od 10 sekundi u boksu. Esteban Gutierrez je na svojoj licenci dodao dva poena takođe zbog udesa na prvoj krivini ali oni su se desili na samom začelju grida, gde je ponajviše stradeo Nico Hulkenberg. Calos Sainz je kažnjen istom merom zbog udaranja Jolyona Palmera.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Horner: Kvyatova greška je i nama uništila trku

Šef Red Bulla kazao je da greška Danila Kvyata nije uspropastila trku samo Sebastianu Vettelu već i Danielu Ricciardu.

Odmah posle ovog incidenta u prvom krugu vozač Ferrarija morao je da odustane sa trke, posle čega je po dolasku na pitvol otišao do garaže Red Bulla kako bi porazgovarao sa Christianom Hornerom. Šef tima iz Milton Kinsa izvinio se Nemacu, zbog lošeg ponašanja svog vozača.

"Nažalost, naša trka bila je totalno uništena posle prve krivine. Mislim da je Danil pogrešno procenio tačku kočenja, udario Sebastiana, koji je potom udario i Ricciarda. Od tog trenutka izgubili smo prednja krila na bolidima i akumulirali još oštećenja, što je rezultiralo da trku završimo bez poena." kazao je Christian Horner.
                          Novinari su prtom upitali prvog čoveka tima šta mu je sve Sebastian Vettel rekao prilikom dolaska na njihov pitvol?
                          "Naravno da je bio frustriran, ja jedino što sam mogao je bilo da se izvinim, jer je Kvyatova greška bila očigledna. Ovi momci su prepuni emocija a Danilu je ovo bila još i domaća trka. On zna šta se sve desilo na stazi. Svi su pogledali snimke, jednostavno Kvyat je loše procenio kočenje za prvu krivinu."

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Wolff: Nema mesta pričama o teoriji zavere

Šef nemačkog tima kazao je da Mercedes nikada nije i neće favorizovati nekog od svojih vozača.

Toto Wolff je tokom vikenda za VN Rusije demantovao navode da postoje određene zavere u timu koje na kraju favorizuju samo jednog vozača, a koje su se pojavile pošto je Nico Rosberg na stazi u Sočiju zabeležio svoju sedmu pobedu zaredom.

"Prvo, ne želim da mislim o tome, jer ovakva priča svakako ne dolazi od pravih fanova Formule 1. Mi podjednako gledamo svoje vozače, bili oni šampioni ili ne. Hamilton nas nikada nije izneverio pa nećemo ni mi njega. Ovo je takav sport i ovakve stvari se događaju." kazao je Wolff.
                            Pored toga što je Britanac osvojio dve titule šampiona sa Mercedesom, u javnosti se sve više pojavljuju navodi da bi nemački proizvođač želeo da Nemac bude šampion. Hamilton nije pobedio na trci još od VN SAD u Ostinu, na poslednje dve trke imao je mehaničke probleme i sada zaostaje 43 poena za timskim kolegom. Šef Mercedesa kazao je da navode o zaveri podgrevaju osobe koje ne zaslužuju da gledaju Formulu 1.
                            "Ovo je samo jedan od razloga zbog čega sam i želeo da se obratim, jer želim da zaštitim momke. Oni su na udaru javnosti i komentara, jer ponekad to može i lično da utiče na njih." dodao je on.
                            Wolff je kazao da se Merecdes posle kvalifikacija potrudio da Hamiltonu doveze dodatne delove iz fabrike u Briksfortu, gde je Niki Lauda organizovao svoj privatni avion a Bernie Ecclestone je sredio papire na carini.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Kvyat su narednim danima sastaje sa upravom Red Bulla

Mladi Rus moraće da gazdama tima objasni situaciju sa prvog kruga na stazi u Sočiju.

Posle incidenta u prvom krugu, kada je vozač Red Bulla dva puta udario Sebastiana Vettela, Danil Kvyat nije samo sebi i vozaču Ferrarija uništio trku, već je debeo kraj izvukao i Daniel Ricciardo. Zbog toga se oglasio i Helmut Marko, koji je rekao da je vožnja Rusa na njegovoj domaćoj trci bila ispod traženog nivoa.

"Kažimo da je ovako bilo. Kvyat je bio previše motivisan. Incident na prvoj krivini i gubitak prednjeg krila može svakome da se desi i preko toga možemo da pređemo, ali drugi incident nije bio primeren. Da stvar bude lošija, pored njih dvojice trka je bila upropašćena i za Daniela Ricciarda." kazao je Marko.
                              On nije želeo da otvoreno priča sa Kvyatom o incidentu u Rusiji, pre svega što je Rus bio pod jakim emocijama, pa će se ovaj razgovor održati u narednih nekoliko dana.
                              "Pustimo da se stvari slegnu. Tokom nedelje popričaćemo o svemu."

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Marchionne: Duša mi se slama kada vidim da Ferrari pati

Prvi čovek tima iz Maranela kazao je mu je teško da gleda ovakav Ferrari i da veruje da će se tim vratiti na pravi kolosek.

Ferrari je od početka sezone stalno patio zbog problema sa pouzdanošću bolida a pre svega pogonske jedinice. Da stvar bude još gora ni Sebastian Vettel ni Kimi Raikkonen nisu uspeli da imaju čistu trku, pa zbog toga italijanski tim nije mogao da iskoristi i greške koje je pravio vodeći Mercedes. Prvi čovek Fiat Chrysler grupacije kazao je da nije srećan dosadašnjim učinkom.

"Ja sam se navikao da gledam Ferrari sa Michaelom Schumacherom, tako da mi se srce slama kada vidim da tim ovako pati." kazao je Sergio Marchionne.
                                I pored toga što Nico Rosberg ima ozbiljnu prednost u šampionatu, gazda Ferrarija ne gubi nadu:
                                "Juče je bilo loš dan za nas i očekuje nas još dosta posla, ali verujem u tim i uveren sam da ćemo na kraju uspeti u svojim namerama."

Comment

Working...
                                X