F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Rosberg: Nema izgovora za ovoliki zaostatak

Nemac kaže da je jedino objašnjenje za njegov zaostatak za Hamiltona to sto je Britanac verovatno imao savršen dan.

„Moje jedino objašnjenje je da je on vozio fantastične krugove. Ja sam imao dobre krugove, ali očigledno nisu bili dovoljno brzi. Nije bilo nekog problema. Ovo su jednostavno bile njegove najbolje kvalifikacije nakon nekog vremena i to je to“, izjavio je razočarani Rosberg.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Hamilton ponosan nakon izjednačavanja rekorda

Britanac se današnjim rezultatom izjednačio po broju pol pozicija u Monci sa Fangiom i Sennom.

„Veoma sam srećan. Tek na početku vikenda mi je rečeno da imam priliku da izjednačim rekord i nadao sam se da mi razmišljanje o tome neće napraviti problem. Jako sam počastvovan što sam se izjednačio sa Fangiom i Sennom. Nikada ne bih pomislio da bi moje ime moglo da se pominje u istoj rečenici kao njihova. Imao sam dobar osećaj, pogotovo je bilo dobro u poslednjem krugu. Imam sreće što vozim za ovaj tim koji mi je i danas obezbedio savršen bolid. Mislim da gume iz Q2 nisu previše oštećene i mislim da to neće biti problem“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Vettel: Mercedes je poseban svet za sebe

Vozač Ferrarija kazao je da nije imao šanse da danas ugrozi nemački tim.

U samom finišu kvalifikacija Sebastian Vettel se nalazio iza svog timskog kolege, ali je uspeo da i pored izletanja u Parabolici tokom poslednjeg kruga zabeleži treće vreme i tako se pozicionira odmah iza vozača Mercedesa.
        “Prvo, nisam bio zadovoljan moji krugom u Q3. Osećao sam se kao da sam izgubio ritam, ali sam uspeo da se sastavim i zabeležim dobar krug. Malo sam preforisrao u poslednjoj krivini, kada sam dodao gas nešto kasnije. Sa druge strane lepo je što smo zauzeli drugi startni red jer je razlika za Mercedesima bila prevelika. Izgleda da su oni u svom svetu, ali svašta se može sutra desiti.” izjavio je Sebastian Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Hamilton dominirao i na kvalifikacijama

Niko od rivala nije mogao ozbiljnije da ugrozi Britanca u njegovom pohodu ka 56. pol-poziciji u karijeri.

Hamilton je u prvom delu kvalifikacija ponovo pomerio granice pošto je bio prvi vozač koji je tokom ovog vikenda vozio krug brži od 84 sekunde. Njegovo vreme od 1m21.854s je bilo čak šest desetinki bolje od Rosbergovog, dok je Vettel bio još toliko sporiji od njega, ali su on i Raikkonen jedini koristili meke gume u Q1.

Na kraju su se od dalje borbe u kvalifikacijama oprostili Kvyat, Nasr, Ericsson, Palmer, Magnussen i Ocon koji zbog kvara na bolidu nije stigao ni da zabeleži vreme.
          Drugi deo kvalifikacija je ponovo pripao Hamiltonu. On je ovoga puta na mekim gumama vozio 1m21.498s što je bilo tri desetinke bolje od Rosberga, dok je Vettel imao zaostatak od sedam desetinki. Iznenađenje nakon Q2 je bilo ispadanje Masse ako se uzme u obzir da je Bottas bio četvrti. Pored njega su se od borbe za pol-poziciju još oprostili Grosjean, Alonso, Wehrlein, Button i Sainz.
          Hamilton je već u prvom pokušaju u Q3 imao dovoljno dobro vreme za pol poziciju, ali je on u svom finalnom krugu popravio vreme za još dve desetinke i došao do pol pozicije sa vremenom 1m21.135. Rosberg je bio čak četiri desetinke sporiji, dok su Vettel i Raikkonen bili jedini koji su imali zaostatak manji od sekunde za Mercedesom. Bottas je prikazao iznenađujući tempo i došao je do petog mesta, dok su Ricciardo i Verstappen bili šesti i sedmi. Perez je bio osmi, Hulkenberg deveti, dok je Gutierrezu pripalo deseto mesto.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Ricciardo se nada borbi sa Williamsom i Ferrarijem

Australijanac započinje trku u Monci sa šeste pozicije, izaoba Ferrarija i Valtterija Bottasa.

„Peto mesto bi verovatno bilo idealno za nas. Znali smo da ćemo doći do te pozicije ako sve bude kako treba, ali na kraju nam je nedostajala samo jedna hiljaditinka. Ipak, zadovoljni smo rezultatom i videćemo šta možemo da uradimo sutra. Peto mesto je cilj i moramo da pokušamo da uhvatimo Valtterija tokom trke. Bilo bi lepo kada bi mogli da ugrozimo i Ferrari. To bi mogli da ostvarimo dobrim startom, ali ako nam pobegnu, biće teško uhvatiti ih“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Button: Definitivno mi je potrebna pauza od Formule 1

Ovaj Britanac objasnio je svoju odluku da se naredne godine ne nađe u ovom šampionatu.

McLaren je objavio da će njegovu vozačku postavu naredne sezone činiti Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne, što znači da će mladi Belgijanac zameniti iskusnog Jensona Buttona. On će ostati naredne sezone na mestu test vozača a kako je i sam Button izjavio potrebna mu je pauza od Formule 1.

“Fantastično sam se proveo tokom letnje pauze svojom familijom i prijateljima, a to je nešto što nisam radio 17 godina. Sa Formulom 1 sam živeo i disao od svoje 19. pa sve do 36. godine. To znači da sam svaki vikend bio na trci a svaki drugi sam se spremao za narednu trku.”

“Tokom odomra odlučio sam da ubrzam pregovore sa Ronom Dennisom u Belgiji, što sam i uradio. Tada smo dogovorili dvogodišnju saradnju u jednom novom obliku koji ste sada imali prilike da čujete. Sledeće godine biću ambasador tima a radiću i na novom bolidu i njegovom razvijanju. Takođe, imaću prilike da se nađe u simulatoru, kao i da ću putovati sa timom na trke. Pored toga imaću mogućnosti da uživam u stavrima koje nisam radio skoro 17 godina, a to je da provedem više vremena sa familijom i prijateljima. Veoma sa uzbuđen zbog toga.”
              “Naredne sezone tim će imati priliku da me ponovo aktivira, što je veoma dobro. Očigledno je da je to još daleko. Bila je ovo interesantna nedelja za mene a puno vremena sam proveo pričajući sa Ronom preko telefona. Drago mi je što se ovako završilo.” izjavio je Jenson Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Razočaravajuće kvalifikacije za Sauber u Monci

Oba vozača tima nisu uspela da uđu u drugi deo kvalifikacija.

“Ovo su za mene razočaravajuće kvalifikacije. Q2 je bio naš cilj, ali nismo uspeli da ga dostignemo. Moj balans na bolidu se promenio u odnosu na treći trening. Imao sam više preupravljanja, pa mi tokom kruga bilo sve teže i teže. To je bio glavni razlog zašto sam današnji dan završio u prvom delu.” kazao je Marcus Ericsson.
                “Velika je šteta što nismo uspeli da se domognemo drugog dela, jer mislim da je takav rezultat bio moguć. Imao sam solidan prvi krug i znao sam da mogu da poboljšam vreme tokom drugog pokušaja. Sve je bilo dobro do pre izlazak iz krivine Lesmo 1 kada sam izgubio snagu u motoru. Sa druge strane možemo biti zadovoljni pomakom na polju aerodinamike.” dodao je Felipe Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Renault: Očekivano slab rezultat

U Francuskom timu nisu bili preterano iznenađeni svojim lošim tempom na današnjim kvalifikacijama.

„Očekivali smo teške kvalifikacije i u Spa i u Monci. U Belgiji smo bili bolji nego što se očekivalo, ali ovde već nismo imali formu. Nadao sam se da bi možda sa savršenim krugom prošli u Q2. Dao sam sve od sebe u prvom pokušaju, onda sam u drugom pokušao da iskoristim Hamiltonovu zavetrinu, ali nije bilo dovoljno. Uvek stremimo ka tome da budemo što bolji i stvarno sam dao sve od sebe danas“, izjavio je Magnussen.

„Predviđali smo da će biti teško u Monci i tako je i ispalo. Ono što je pozitivno je što smo juče imali dobru simulaciju trkačkog tempa i možda nam se sutra i ukažu neke prilike. Ja ću se nadati nekoj gužvi ispred nas kako bi se stvari dodatno izmešale“, rekao je Palmer.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Vandoorne: Osećaj je neverovatan

Stoffel Vandoorne nije krio oduševljenje što će naredne sezone postati trkački vozač tima iz Vokinga.

McLaren je danas u Monci objavio da će Stoffel Vandoorne postati trkački vozač tima, dok će Jenson Button uzeti godinu dana slobodno od Formule 1 i obavljati ulogu test vozača. Mladi Belgijanac je 2015. ubedljivo osvojio GP2 seriju a takođe imao je impresivan debi nastup za McLaren u Bahreinu kada je zamenio povređenog Fernanda Alonsa i pritom zabeležio bod.

“Ovaj osećaj je neverovatan. Ovo je nešto što sanjam od malih nogu a to je da potpišem profesionalni ugovor. Nemam reči kojim bi mogao ovo da opišem. Jedva čekam da krenem sa radom i želim da se zahvalim Ronu Dennisu na tome što veruje u mene.”
                    “Imam dobar odnos sa Fernandom i Jensonom. Obojica su šampioni i biće pravi izazov raditi sa njima i naredne godine. Button je jedna velika inspiracija za svakog vozača i njegov savet mi je uvek bio dosta značajan.” izjavio je Stoffel Vandoorne.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

CVC prodao svoj udeo u Formuli 1

Većinski vlasnik Formule 1 je prema tvrdnjama iz više izvora, prodao svoj udeo.

Nekoliko publikacija iz Nemačke, Italije i Velike Britanije je ranije prenelo da će kompanija Liberty Media, koja je u vlasništvu Američkog milijardera Johna Malonea, preuzeti udeo Formule 1 vredan oko 8.5 milijardi dolara.

Ecclestone juče nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje informacije da će kompletan posao biti završen početkom sledeće nedelje. Prodaja će navodno biti izvršena u dve faze, a Ecclestone će sigurno ostati prvi čovek sporta, bar u fazi tranzicije.
                      „Radiću ono što sam i do sada radio. Na meni je da odlučim koju ulogu želim“, izjavio je Ecclestone za Auto Motor und Sport.
                      Takođe se pominje da bi prvi čovek Formule E Alejandro Agag mogao da nasledi Ecclestona nakon prve faze prodaje.
                      Neki mediji prenose da Ecclestone još uvekpokušava da nagovori CVC da proda svoj udeo Qatar grupi, zahvaljujući čemu bi on gotovo sigurno ostao na čelu Formule 1.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Rosberg po prvi put pobedio na VN Italije

Nemac je na ovaj način smanjio zaostatak u šampionatu na samo dva boda.

VN Italije označava praznik u svetu motorsporta, kao i da sa sa ovom trkom završava evropski deo sezone. Vremenski uslovi pred početak trke bili su veoma dobri, temperatura staze bila je 39 a vazduha 29 stepeni.
                        Odmah na startu Sebastian Vettel je krenuo kao i topa, obišao Hamiltona i do prve krivine vodio bitku sa Rosbergom za prvo mesto. Vozač Merecdesa uspeo je da sačuvao vodeću pozciju a na trećem mesto došao je Kimi Raikkonen. Četvrti je bio Valtteri Bottas isped Lewisa Hamiltona i Daniela Ricciarda a na 9. poziciji našao se Fernando Alonso. Jolyan Palmer i Felipe Nasr imali su incident na izlazku iz prve šikane, zbog čega su obojica morali da odustanu sa trke.
                        Već od petog kruga Hamilton je pokušavao da obiđe Bottasa, a Verstappen je u tom mometu obišao Hulkenberga u borbi za 10. mesto. Koji momenat kasnije, Holanđanin je uspeo da iza sebe ostavi i Fernanda Alonsa, koji je otišao preširoko u Parabolici. U 11. krugu Hamilton je uspeo da pretekne Bottasa, posle čega se Britanac dokopao 4. mesta. Tri kruga kasnije Bottas je bio prvi vozač koji je otišao u boks, a pratili su ga Verstappen, Alonso i Kvyat. Sledeći na redovan servis bili su Raikkonen, Perez i Vettel koji su opet namontirali super meke gume.
                        Do 22. kruga vodeći Rosberg napravio je 13 sekundi prednosti u odnosu na Hamiltona, ali oba vozača Mercedesa do tada još nisu išla na do svojih mehaničara, dok su Vettel i Raikkonen do tada zaostajali oko 35 sekundi. U 25. krugu Nico Rosberg ide na svoj prvi servis kada je montirao medijum gume a odmah iza njega, istu stvar učinio je i Lewis Hamilton. Od tada oba Ferrarija uspela su da obiđu Hamiltona na stazi, koji je pao na četvrtu poziciju.
                        Ubrzo zatim Pascal Wehrain je morao da parkira bolid i odustane sa trke zbog problema sa motorom. Na 19. krugova do kraja Sebastian Vettel je otišao na poslednju redovu zamenu kada je uzeo meku komponent a krug kasnije to je učinio i Kimi Raikkonen. Danil Kvyat je tada dobio kaznu dodavannjem 5 sekundi na ukupno vreme zbog prevelike brzinu u pitlejnu, a Daniel Ricciardo je na 15 krugova do kraja otišao na servis i na stazu se vratio sa super mekim gumama.
                        Lewis Hamilto je u jednom momentu prebrzo ušao u prvu šikanu, zbog čega je morao da je preseče, pa je tako izgubio još vremena za vodećim Nicom Rosbergom. Daniel Ricciardo je pokazao svoje umeće, kada je u prvoj krivini uspeo da iznenada obiđe Valtterija Bottasa u brobi za peto mesto. U samom finišu trke Rosberg i Hamilton su sigurno čuvali svoje prve dve vodeće pozicije isperd Vettela i Raikkonena. Daniel Ricciardo kroz cilj je prošao kao petoplasirani a spisak prvih deset vozača zaključili su Valtteri Bottas, Max Verstappen, Sergio Perez, Felipe Massa i Nico Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Mercedes: Start je odlučio ishod trke

Vozači Mercedesa su se složili da je početak trke odlučio pobednika.

„Potpuno je neverovatno. Ovo je poseban dan za mene. Jako sam srećan što sam konačno pobedio u Italiji. Na startu sam znao da ću imati priliku za napad i to je odlično ispalo. Malo sam se pribojavao Ferrari zbog činjenice da startuju na mekšim gumama od nas, ali je na kraju sve ispalo dobro i mogli smo da kontrolišemo trku“, izjavio je Rosberg.

„Ne znam šta se dogodilo na startu pošto sam sve uradio kao i inače. Ovde je teško preticati, tako da sam na kraju dobro prošao. Sećam se na startu kako su me obilazili sa svih strana. Mislim da su mi zadnji točkovi previše proklizavali, slično kao Nicu na Hockenheimu. Ovo je i pored toga bio sjajan dan za tim i ponosan sam što sam deo ovog projekta“, rekao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Vettel prezadovoljan nakon podijuma u Monci

Nemac je došao do prvog podijuma još od VN Evrope.

„Start je bio dobar, mada sam se malo zaglavio. Mislim da sam trebao da obilazim Hamiltona sa leve strane, a ne kroz sredinu. Nico je odlično kočio na prilasku prvoj krivini, dok u četvrtoj nisam bio dovoljno blizu za napad. Mercedesi su bili brzi u trkačkim uslovima, ali je i pored toga ovo bio sjajan dan za nas. Imali smo veliku podršku, veću nego prošle godine i nadam se da će sledeće biti još bolje“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Palmer: Nasr me je isterao sa staze i treba da ga kazne

Britanac je bio razočaran potezima Felipea Nasta na startu VN Italije.

„Imao sam jako dobar start i nadoknadio sam pozicije. Pokušavao sam da prođem Nasra, bili smo jedan pokraj drugog u prvoj krivini, a onda me je on isterao u krivini 2. Nije bio fer i to je okončalo trku obojici. Nije mi jasna kazna od 10 sekundi koju je dobio. Bio je van trke i onda se vratio na stazu i uopšte nije bio u konkurenciji. Treba da ga kazne na sledećoj trci pomeranjem na gridu nakon kvalifikacija, ali ovo je bio besmisleno.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Ricciardo zadovoljan učinkom na trci

Oba vozača Red Bulla znala su da njihove mogućnosti na stazi u Monci jesu ograničene zbog limitiranih performansi bolida.

Daniel Ricciardo zadovoljan je učinkom na VN Italije, jer je zabeležio peto mesto i tako se plasirao odmah iza vozača Mercedesa i Ferrarija.

“Zadovoljan sam. Iskreno, nadao sam se podjumu, ali Ferrari je bio daleko ispred nas. Peto mesto je bio naš cilj.” kazao je Australijanac.
                                On je takođe prokomentarisao njegovo preticanje nad Valtterijem Bottosaom:
                                “Samo sam pomislio da mogu da prođem. Bio sam iza Valtterija veći deo trke, pa sam video rupu pred prvu krivinu i morao sam da iskoristim priliku.”

Comment

Working...
                                X