F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

To je deo gde i nema bas nesto kladionica. Nisam siguran da li mozda negde u TC Usce imas bilo kakvu mogucnost za tako nesto, mada....sumnjam.
    Ali recimo 2, 3 stanice nize ti je Yu Biznis centar. A tu definitvno imas kladionice i mogucnost da gledas F1.
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Ricciardo prekinuo Mercedesovu dominaciju u kvalifikacijama

Australijanac je fantastičnim krugom došao do prve pol pozicije u sezoni I tako prekinuo niz vozača Mercedesa.

Već na samom početku je došlo do prekida sesije nakon što je Nasru na izlasku iz tunela otkazao Ferrarijev motor, pa je morao da parkira bolid na stazi. Prekid nije trajao previše dugo, a po nastavku su se na čelu uglavnom smenjivali Vettel i Hamilton. Na kraju je Nemac imao najbolje vreme u Q1 i ono je iznosilo 1m14.610s što je bilo dve desetinke bolje od Britanca u Marcedesu.

Šest minuta pre kraja je udes imao Max Verstappen koji je u svom prvom pravom brzom krugu napravio grešku u šikani kod bazena i zakucao se u zaštitnu ogradu. Pored njega i Nasra od kvalifikacija su se nakon Q1 oprostili još Ericsson, Palmer, Haryanto i Wehrlein.
      Q2 je bio znatno mirniji i nije bilo incidenata i prekida. Rosberg je imao najbolje vreme od 1m14.043s, 13 hiljaditinki ispred Hamiltona i dve desetinke ispred Vettela. Zanimljivo je da je četvrtoplasirani Ricciardo iskoristio činjenicu da se staza u finišu ubrzala pa je za razliku od drugih postavio najbolje vreme na super-mekoj gumi koju će sutra imati na startu. Od kvalifikacija su se nakon Q2 oprostili Bottas, Gutierrez, Button, Masaa, Grosuean i Magnussen.
      Poslednjih 12 minuta su pripali danielu Ricciardu koji je u prvom izlasku na stazu ostvario vreme od 1m13.622s što je bilo desetinku brže od Rosberga I tri od Hamiltona koji je na samom početku Q3 ponovo imao problem sa bolidom. Četvrti je bio Vettel sa skoro sekundom zaostatka, dok je peti bio Hulkenberg. Šesto mesto je pripalo Raikkonenu, sedmi je bio Sainz, osmi Perez, deveti Kvyat, a deseti Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Ricciardo: Razmišljao sam o pol poziciji celog vikenda

Australijanac je nakon fantastičnog kruga rekao da je žarko želeo pol poziciju u Monaku.

„Još kada smo dolazili sam znao da ću imati priliku. Delovalo je dobro još u četvrtak i sve vreme mi je pol pozicija bila na umu. Ni u Barseloni na trci nije bilo loše, samo tamo nisam dobio zasluženu nagradu. Verovao sam da mogu do ovog rezultata i dobar je osećaj sada kada smo ga ostvarili“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Različita mišljenja u Mercedesu nakon kvalifikacija

Rosberg smatra da nije mogao da ugrozi Ricciarda, dok Hamilton veruje da je mogao da bude najbrži.

„Bile su ovo teške kvalifikacije. Stvarno ne znam šta da kažem. Ono što je dobro je što sam uspeo da postavim dovoljno dobro vreme. Nije bilo tako loše kao na nekim prethodnim trkama i zahvalan sam što sam treći. Definitivno sam mogao do pol pozicije, ali probaću da nadoknadim šta mogu u trci“, izjavio je Hamilton.

„Mislim da nam pol pozicija nije pobegla. Jednostavno nismo imali tempo. Daniel je jednostavni bio previše brz. Red Bull je potpuno zaslužio ovu pol poziciju, a na nama je da analiziramo situaciju pošto danas nismo imali najbrži bolid“, rekao je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Vettel: Nismo dobro obavili svoj posao

Nemac je priznao da on i Ferrari nisu dobro pripremili bolid za kvalifikacije.

„Počelo je dobro, a završilo se loše. Početak je bio u redu, imao sam samopouzdanje, ali smo se onda kasnije mučili da izvučemo maksimum iz bolida. Za razliku od drugih, naša vremena se nisu značajnije popravila. Nismo dobro obavili posao i sada treba da se fokusiramo na trku. Mislim da smo imali realne šanse za pol poziciju, ali nismo bili na nivou. U četvrtak smo imali malo problematičan dan, ali nije bilo nerešivih problema. Međutim, mi ih nismo rešili i to je problem“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Alonso: Ovo je bilo pravo mučenje

Španac nije bio preterano zadovoljan i pored plasmana u Q3.

Naš glavni cilj je bio da prođemo u Q3. To smo ostvarili, ali ja i dalje nemam potpuno samopouzdanje u bolid. Nemam savršen osećaj u kvalifikacijama i jednostavno nisam mogao da napadam krivine onako kako želim. Možda su naša predviđanja bila optimistična, ali videćemo kako će biti sutra. Trebaće nam kiša, sneg ili šta god već kako bi bilo akcije. Start će diktirati tok trke, ali se nadam da će vreme promešati karte. Bilo bi lepo kada bi smo završili vikenda sa dobrom količinom bodova“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Sainz: Treći smo po brzini u krivinama

Španac veruje da njegov tim ima bolid koji je na ulicama Monaka treći po brzini u krivinama.

„Moj krug je bio skoro savršen. Možda sam ispustio malo vremena u krivini 1, ali to ćemo tek proveriti. Bio je dobar osećaj i zaostao sam samo dve stotinke za petim mestom. Zadovoljan sam jer sam nakon Q2 rekao mehaničarima da sam već tada vozio skoro savršen krug i da nemamo puno prostora za napredak. Ali onda sam se popravio za desetinku u Q3 i stvarno ne mogu da tražim više. Imamo jako dobar bolid u krivinama 3 i 4 i u sekciji kod bazena, ali gubimo vreme u sekciji pred ulazak u tunel i na usponu od krivine 1 do krivine 2. Mislim da je generalno naš bolid treći po brzini u krivinama“, izjavio je Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Palmer se nada kiši

Britanac kaže da je kiša jedini način da izvuče dobar plasman sa vikenda u Monaku.

„Bila je teška sesija, a na kraju smo završili na našoj uobičajenoj poziciji. Lepo je trkati se ovde, ali nadao sam se prolasku u Q2. Trka je duga, i nadam se da bi neka oluja mogla da nam pomogne do možda dođemo do kog boda pošto je ovde jako teško preticati“, izjavio je Magnussen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Najbolje kvalifikacije u Monaku za Hulkenberga

Hulkenberg sutra startuje kao peti što je njegova najbolja startna pozicija u Monaku.

„Danas sam se definitivno osećao bolje nego prethodnih dana. Ovog vikenda je od samog početka sve bilo sjajno. Bolid je poboljšan u odnosu na Barselonu, a znali smo i da će nam ovakav tip staze odgovarati. Sutra nas čeka pravi izazov i moramo sada da se fokusiramo na trku. Sutra bi moglo da bude neizvesno zbog eventualne kiše, ali bićemo spremni i nadam se dobrom rezultatu“, izjavio je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Nasr besan zbog ranog odustajana sa kvalifikacija

Motor na Nasrovom Sauberu je eksplodirao neposredno po izlasku iz boksa u Q1.

„Šteta je što su se kvalifikacije završile tako rano za mene. Kada sam izašao iz boksa, osetio sam neke vibracije, a onda sam potpuno izgubio snagu kada sam punim gasom prolazio kroz tunel. Imao sam dobar osećaj pred kvalifikacije pošto smo napravili neke dobre promene na bolidu. Sada moramo da se fokusiramo na trku. Ne gubim nadu. Ovde svašta može da se desi“, izjavio je Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Red Bull poklonio pobedu Hamiltonu u Monaku

Hamilton je zahvaljujući velikoj grešci Red Bullovih mehaničara, ali i odličnim čuvanjem guma uspeo da dođe do prve pobede u sezoni.

U noći između subote i nedelje i u nedelju pre podne je u Monaku bilo obilnih padavina, pa je direkcija trke odlučila da VN Monaka počne iza vozila bezbednosti.

Trka je konačno puštena u osmom krugu, a već na kraju prvog je došlo do incidenta na prilasku prvoj krivini gde je Palmer udario u zid i završio u zidu u produžetku prve krivine. Tada je na stazi bilo virtualno vozilo bezbednosti, a staza je brzo očišćena. Nešto kasnije je došlo i do prvog odustajanja nekog od vodećih vozača. Raikkonen je udario u zid u ukosnici i malo nakon toga se povukao sa trke pošto mu je prednje krilo bilo zaglavljeno ispod bolida.
                        Ricciardo je za to vreme napravio veliku prednost ispred Mercedesa, a Vettel je prvi od vodećih prešao na Intermedijum gume u 14. krugu.
                        Nico Rosberg je bio veoma spor na stazi, pa je u 17. krugu pustio Hamiltona ispred sebe pošto je Ricciardo već imao prednost od 13 seiundi.
                        Vettel je za to vreme bio zaglavljen iza Masse što je omogućilo Rosbergu da zadrži poziciju, ali I Perezu da preskoči Vettela nakon svog pit stopa.
                        Ricciardo je svoje gume promenio u 24. krugu, dok je Hamilton ostao na stazi. Australijanac ga je brzo sustigao na bržim i novijim gumama, ali nije uspevao da ga obiđe. Staza se u tom periodu već ozbiljno prosušila.
                        Četvrtoplasirani Perez je među prvima prešao na gume za suvo, a Hamilton je isto učinio u 30. krugu i prešao je na ultre-meku komponentu. Njega su ispratili i Rosberg i Vettel, a Ferrari se nakon promene na meke gume našao ispred Mercedesa na stazi pošto su mehaničari Nemačkog tima bili jako spori.
                        Ricciardo je i pored ostanka na stazi na intermedijum gumama imao sjajna vremena i delovalo je da će se vratiti na prvo mesto. Međutim, njegovi mehaničari nisu imali spremne super-meke gume pri njegovom ulasku u boks, što je omogućilo Hamiltonu da ostane ispred Australijanca.
                        Međutim, Hamilton je bio jako spor na ultra mekoj gumi što je omogućilo Ricciardu da ga napada, a Perezu i Vettelu da skoro potpuno anuliraju zaostatak od preko 20 sekundi u samo nekoliko krugova. Verstappen je u međuvremenu u 32. krugu napravio identičnu grešku kao juče, završio je u zidu i to je bio kraj trke za pobednika iz Španije.
                        Hamilton je onda od jednom uspeo da se povrati i nađe brzinu, pa je nada da bi moglo da dođe do duela za prve četiri pozicije među četiri vozača nestala.
                        Hamilton i Ricciardo su vodili svoju borbu na vrhu, ali su Perez i Vettel pratili njihov tempo i pored toga što su bili na tvrđim gumama koje su u teoriji mogle da im omoguće da voze sa njima do kraja trke.
                        Razlike su ipak ostale nepromenjene, a Hamilton je uspešno čuvao svoje ultre-meke gume. Sedam krugova pre kraja su počele da se pojavljuju kapi kiše, ali to nije bilo dovoljno da bi se timovi odlučili na nove promene pneumatika.
                        Tako je Hamilton na kraju izdržao 47 krugova na ultra-mekim gumama što mu je omogućilo da dođe do prve pobede u sezoni. Ricciardo je morao da se zadovolji drugim mestom, dok je Perez doneo Force Indiji prvi podijum u sezoni. Vettel je bio četvrti, ispred Alonsa koji je više od pola trke uspeo iza sebe da zadrži Rosberga. Sedmo mesto je pripalo Hulkenbergu, osmo Sainzu, deveto Buttonu, a deseto Massi.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Hamilton presrećan nakon prve pobede u sezoni

Britanac je smanjio prednost timskog kolege u šampionatu na 24 boda.

„Hvala bogu da je danas sve prošlo kako treba. Hvala mom timu koji mi je pripremio fantastičan bolid. Ponestaju mi reči. Molio sam se za ovakav dan i dočekao sam. Daniel je fenomenalno vozio tokom celog vikenda. On je jedan od najboljih vozača protiv kojih sam se trkao i jedva čekam naše nove duele. Treba da bude ponosan na svoju današnju vožnju“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Ricciardo kritikuje Red Bull zbog greške prilikom pit-stopa

Australijanac nije bio srećan nakon današnje trke.

„Iskreno, ne komentariše mi se trka. Možda spolja gledano deluje da smo priredili dobru zabavu, ali nije trebalo da bude tako uzbudljivo. Već dve trke za redom gubim bez veze. Bolno je, ali hvala svim navijačima što su i dalje uz mene. Danas su me pozvali u boks, ali nisu bili spremni. Nemam šta više da kažem“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Perez hvali Force Indiju zbog uloženih napora

Meksikanac je danas u Monaku ostvario prvi podijum u sezoni.

„Jako sam srećan. Moj tim je obavio fantastičan posao sa strategijom i pit-stopovima. Ovo je moj treći podijum za tim i veoma je poseban pošto je došao u Monaku u ovako teškim uslovima. Posvećujem ovo našem šefu Vijay Malluyai. On je bio veoma posvećen timu tokom ovog perioda. Za nas je na kraju meka guma bila najbolji izbor i kontrolisao sam tempo od početka. Sebastian je bio brzi, ali sam sačuvao gume za kraj i to mi je pomoglo“, izjavio je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Vettel: Imali smo tempo

Nemac ponovo nije imao sreće iako je njegov bolid imao tempo da se bori sa vodećima.

„Nekako su obavili bolji posao i prošli su nas kod prvog pit stopa. Bili smo brži od njih, ali oni su jednostavno imali više sreće sa strategijom. Isto tako, mislim da smo mi obavili dobar posao kada smo preskočili Mercedes u boksu. Tempo je definitivno bio tu i mogli smo da se borimo sa vodećima“, izjavio je Vettel.

Comment

Working...
                                X