F1 2017

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Alonso: Ova trka je bila još bolja od one u Australiji

Španac kaže da je McLaren danas prikazao još bolje performanse nego u Australiji.

„Neverovatno. Nisam verovao da ćemo moći da ponovimo performanse iz Australije, a ovde smo bili još bolji. Vremenski uslovi su nam pomogli i iskoristili smo ih. Ljudi su se okretali na sve strane, a mi smo nadoknađivali pozicije bez veće borbe, a u trenucima kada je staza bila mokra, uspevali smo da održimo tempo. Mislim da bi smo se na kraju borili sa Perezom i Magnussenom za bodove. Potpuno je bilo nerealno, pogotovo u trenucima kada je Bottas bio iza i nije mogao da nas prođe“, izjavio je Alonso.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Vettel zadovoljan novim podijumom

Nemac je bio zadovoljan načinom na koji se vratio do drugog mesta nakon pada na šesto posle prve promene guma.

„Intermedijum gume su se puno trošile. Dobar deo staze je bio suvi i znao sam da neće izdržati mnogo. Zadovoljan sam što smo rizikovali pošto smo tokom virtualnog vozila bezbednosti uštedeli vreme, a onda samo u trenucima kada su se slikovi grejali i postajali brži i mali i period u kome zsmo vozili iza bezbednog vozila nakon udesa Giovanazzija. To mi svakako nije pomoglo i izgubio sam pozicije. Nakon toga je moja trka bila uzbudljiva. Bio sam zaglavljen iza nekoliko bolida, ali sam uspeo danapravim odlučujuće manevre. Na kraju sam pokušao da sustignem Lewisa koliko god sam mogao, ali je on imao odgovor. Naš tempo je bio sličan i mogla je ovo da bude uzbudljiva trka. Ipak zadovoljan sam svojim povratkom sa šestog mesta, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Verstappen: Nisam očekivao podijum

Holanđanin kaže da ni u ludilu nije pomišljao da bi današnju trku mogao da završi na podijumu.

„Bilo je jako teško. U prvom krugu sam obišao devet vozača, tako da to nije bilo loše. Trka je i nakon toga bila prilično dobra za mene. Nisam proveo dovoljno vremena na stazi u kvalifikacijama kako bi poboljšao balans bolida, ali sam uspeo nekako da dođem do cilja na trećem mestu. Jako mi je drago što sam na podijumu. Ovo svakako nisam očekivao pre trke.“, izjavio je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Raikkonen: Moramo da istražimo sve probleme

Vozač Ferrarija nije uspeo da na trci održi ritam sa vodećima.

Kimi Raikkonen trku za VN Kine završio je na petom mestu iza Lewisa Hamiltona, Sebastiana Vettela i dvojca Red Bulla.

“Bolid je bio dobar u trenucima kada su gume bile sveže, ali smo prebrzo gubili postojanost prednjih pneumatika. Na nekim mestuma u određenim trenucima nismo imali potrebnu brzinu. Mislim da smo mogli da zabeležimo bolji rezultat ali šta je tu je. Ostaje da vidimo zbog čega nam se ovi problemi javljau.” kazao je Finac.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Sainz: Rizik sa gumama se isplatio

Španac je sam doneo odluku na kojim će gumama započeti trku.

„Trebali ste da vidite lica mojih inženjera. Gledali su me kao da sam lud. Nisam mogao da verujem kada sam video da su svi osim mene na intermedijum gumama. Rizik se na kraju isplatio. Morate da govorite sebi da ste doneli ispravnu odluku i od jednom su svi morali da pređu na slikove, pošto je dobar deo staze bio suv. To je bilo olakšanje i ispao sam pametan. Kada se borite u sredini poretka, ovakvi rizici umeju da donesu mnogo. Takođe mi je drago što sam neposredno nakon povlačenja vozila bezbednosti sa staze uspevao da održim tempo za vodećima. Odlično sam se osećao u bolidu i tim je veoma zadovoljan. Završili smo 35 sekundi ispred naših konkurenata i to dovoljno govori o našem tempu i izboru guma na startu“, rekao je Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Hulkenberg: Virtualno vozilo bezbednosti mi je upropastilo trku

Nemac je ranije otišao na zamenu guma, ali je ta strategija propala nakon što je na stazi proglašen period virtualnog vozila bezbednosti.

„Rešili smo da rizikujemo na kraju prvog kruga i pređemo na slikove pošto je dobar deo staze bio suv. U trenutku kada sam izlazio iz boksa, Stroll je imao izletanje i imali smo period virtualnog vozila bezbednosti. Tu tim trenucima nisam mogao da pritiskam i izgubio sam svu temperaturu u gumama. Nisam imao prijanjanje i bilo je kao na ledu. Izvrteo sam se nekoliko puta. Nakon toga je sve otišlo u pogrešnom smeru. Šteta je pošto mislim da smo mogli da ostvarimo dobar rezultat danas“, izjavio je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Strollov debi u Šangaju okončan nakon udesa sa Perezom

Direkcija trke je odlučila da niko nije bio kriv u incidentu između Willimsa i Force Indije.

„Udaren sam pozadi u krivini 10 i to je bio kraj moje trke. Bio sam ispred i znao sam da imam prednost. Bolid je bio oštećen nakon kontakta. Mislim da je pukla guma i da je vešanje pretrpelo znatno oštećenje. Šteta je pošto je to bio kraj moje trke. I pored teške trke, ima nekih pozitivnih stvari. Kvalifikacije su bile dobre, bolje nego ranije. Još je rano i biće svakako novih prilika. Sada čekam Bahrein sledećeg vikenda i maksimalno ću se skoncentrisati na tu trku“, izjavio je Stroll.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Giovinazzi ostavrio svoj san na testu u Bahreinu

Italijanski vozač danas je imao priliku da testira Ferrarijev bolid.

Antonio Giovinazzi trenutno ima sezonu iz snova, jer je na prvoj trci sezone dobio šansu da zameni povređenog Pascala Wehrlaina u Australiji i Kini a sada se našao i za bolid pobedničkog Ferrarija SF70H.
                  “Uživao sam u svakom krugu. Voziti bolid koji je pobedio na zadnjoj trci i trenutno vodi u šampionatu, raditi sa Ferrarijevim inženjerima je svakako ispunjenje sna. To sam želeo od malena.” kazao je Italijan.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Grosjean: Nove kočnice su daleko bolje

Ekipa Haas je danas na testu u Bahreinu isprobala novu specifikaciju kočnica.

„Brembo nam je doneo unapređenje i kočnice su danas radile znatno bolje nego ranije. Napravljen je veliki korak napred. Bilo je potrebo dosta vremena da dobijemo ovo unapređenje. Isprobaćemo neke stvari na drugi način i videćemo kako će onda biti. Takođe jedva čekam da isprobamo kočnice od Carbon Industrie. Njihove kočnice su nam znatno pomogle prošle godine i osećaj na ulasku u krivine je bio znatno bolji. Imamo dosta različitih opcija i videćemo na koji način možemo najbolje da unapredimo bolid“, izjavio je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Hamilton ohrabren boljim tempom u dužim izlascima na stazu

Britanac veruje da je Mercedes napravio značajan napredak u pogledu trkačkog tempa tokom prvog dana testiranja u Bahreinu.

„Fokusirali smo se na bolje razumevanje guma i performanse zadnjeg kraja bolida u cilju poboljšanja trkačkog tempa, pre svega na super-mekoj gumi. Imali smo jasan cilj i drago mi je što smo uspeli da ga ostvarimo. Staza u Sočiju je drugačija, a podloga glađa tako da mislim da potrošnja guma tamo neće biti problem. Nadam se da ćemo moći da se u potpunosti oslonimo na naš tempo, a ne na potrošnju guma“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Gelael: Neverovatan dan

Sean Gelael je danas imao debi u bolidu Formule 1 pošto je vozio za Toro Rosso na testu u Bahreinu.

„Današnji dan nikada neću zaboraviti. Svaki vozač sanja da jednog dana sedne za upravljač F1 bolida . Ja sam tu priliku dobio sa Toro Rossom, što je ukupan osećaj učinilo još boljim. Ovogodišnji bolid je prava zver. Neverovatno je brz. Lepo sam se prilagodio tokom dana i definitivno sam napravio napredak. Snaga i prijanjanje su neverovatni. Svuda se osećaju ogromne razlike u odnosu na bolid Formule 2 koji trenutno vozim. Pravo je uživanje upravljati ovim bolidom i želim svima da se zahvalim na ukazanoj prilici. Jedva čekam da ponovo vozim STR12 na testu u Mađarskoj za nekoliko meseci“, izjavio je Indonežanin.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Ricciardo: Skupili smo dosta podataka za aero odelenje

Australijanac uspeo je da današnji dan završi na trećem mestu.

Daniel Ricciardo zadovoljan je učinkom na današnjem testu, pre svega na polju aerodinamike. Ipak, problem sa motorom ga je neko vreme odvojio od staze.
                          “Skupili smo dosta podataka za aero odelenje. Tokom prvog sata prikupili smo puno brojki i sve je išlo po planu, što je nam je puno važno. Za mene to nije bilo tako interesantno, ali bitno je da se odradi posao. Posle toga odarili smo neke stintove na mekim gumama, gde smo radili na mehaničkom setupu. Razotkrili smo i neke nove stavri, pre svega oko podešavanja bolida, što će nam svakako pomoći u nastavku sezone.” kazao je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

McLaren-Honda opet imala problema sa ERS sistemom

Britanski tim veruje da im se problem sa trke ponovio i na testu u Bahreinu.

Danas za volanom bolida našao se test vozač Oliver Turvey, koji je odradio samo 16 krugova pre nego što je primećen problem na ERS sistemu. Ipak Britanac je uspeo da se vrati na samom kraju testa da izveze još jedan instalacioni krug.
                            “Odmah po izglasku Olivera na stazu, primetili smo probleme na ERS sistemu, koja je zahtevala promenu cele pogonske jedinice. Verujemo da je ovaj problem povezan sa onim koji smo imali na trci, pa tako Hondini inženjeri moraju da urade potpunu istragu.” kazao je Eric Boullier.
                            I tehnički direktor Hodndinog odelenja za motore Satoshi Nakamura potvrdio je ove navode: “Moramo da odradimo potpunu istragu ovog problema koji smo imali u Bahreinu. Ipak, ostaje nam još jedan dan ovde. Pokušaćemo da zabeležimo što veću kilometražu kao bi bili u mogućnosti da poboljšamo pouzdanost i perforamnse.”

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Bottas test u Bahreinu završio na vrhu

Finac je pored najbržeg vremena ostavrio i najveći broj krugova na stazi.

Valtteri Bottas danas je sa svojim timom radio na testiranju aero podataka i guma, pošto se Mercedes u prve tri trke mučio sa podešavanjem balansa i degradacijom guma. Sebastian Vettel je test završio na drugom mestu sa izveženih 63 krugova, jer je Ferrari tokom jutra imao problema sa motorm zbog curenja ulja, pa je zbog toga njihov program morao biti redukovan.
                              Carlos Sainz i Danil Kvyat danas su delili svoj Toro Rosso, ali sigurno najsrećniji čovek u padoku svakako je Stoffel Vandoorne koji je sa svojim McLarenom uspeo da izveze 81 krug. Belgijanac tokom današnjeg dana nije imao nikakve probleme pa je na miru odradio svoj plan i program.
                              Za Renault danas je na dužnosti bio njihov test vozač Sergey Sirotkin koji je uspeo da odradi čak 123 krugova. Rus je zabeležio čak osmo najboolje vreme a iza njega su se našli Pierre Gasly, Pascal Wehrlein i Sergio Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Bottas: Naučio sam neke trikove na testu

Finac kaže da je današnji test dan bio veoma koristan za njega.

„Danas je bilo veoma dobro. Vozili smo mnogo krugova. Fokusirali smo se na trkački tempo, koji je bio problematičan u nedelju. Sproveli smo neke zanimljive testove kako bi unapredili životni vek pneumatika i tempo. Definitivno imamo dosta stvari za analizu. Mislim da sam danas naučio i nekoliko novih trikova. Teško je ostati na stazi nakon dva uzastopna trkačka vikenda, ali su svi obavili sjajan posao tokom prethodna dva dana“, izjavio je Bottas.

Comment

Working...
                                X