F1 2017

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Bottas: Nadam se da ću nadoknaditi pozicije na startu

Finac se nada da bi kombinacija krivina na početku kruga u Sočiju mogla da mu omogući da napreduje na startu trke.

„Po rezultatu se jasno vidi da je Ferrari bio brži danas. Na kraju smo bili blizu, ali ne dovoljno. Iskreno, tokom celog vikenda su bili u prednosti i mogli su da izvuku više iz bolida, pre svega na ultra-mekoj gumi. To je bila naša glavna boljka juče, a preko noći smo napravili određene pomake. Ipak, nije bilo dovoljno. Tim je odradio dobar posao. Pripao nam je drugi startni red i sutrašnji rezultat je onaj koji se računa“, izjavio je Bottas.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Ricciardo pozitivan i pored velikog zaostatka

Australijanac radije gleda poziciju sa koje startuje, nego zaostataka za Ferrarijem i Mercedesom.

„Pre gledam poziciju nego vreme. Znali smo da je peto mesto naš maksimum u kvalifikacijama i zadovoljan sam što smo potvrdili taj rezultat. Video sam vremena i naš zaostatak je prilično veliki, ali ova staza ionako nije preterano dobra za nas. Ipak, i prošle godine smo ovde imali sličan zaostatak, a onda smo već nakon dve trke bili na pol-poziciji. Ostajem u pozitivnom raspoloženju i prihvatam ovu poziciju“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Massa uživa u Borbi sa Red Bullom

Brazilac je prezadovoljan činjenicom da ovog vikenda ima priliku da se ravnopravno bori sa Red Bullovim vozačima.

„Ovo su definitivno bile dobre kvalifikacije za nas. Ugurali smo se između dva Red Bulla. Rob Smedley mi je rekao da bi možda mogli da ih razdvojimo, pokušao sam i uspelo mi je. Lepo je što možemo da se radnopravno borimo sa timom koji je konstantno bio brži od nas na prvih par trka. Naš trkački tempo je u petak čak bio i bolji od njihovog i nadam se dobroj borbi sutra. Nisam na savršenoj strani na startu, ali bi snaga motora mogla da nam pomogne. Kroz krivinu 3 može da se pretiče i nakon toga počinje trka“, izjavio je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Ocon nezadovoljan i pored prvog plasmana u Q3

Francuz veruje da je mogao da ostvari bolju startnu poziciju u svom prvom nastupu u Q3.

„Ovo je prvi put da sam se našao u Q3 i zadovoljan sam u tom pogledu. Ekipa je obavila odličan posao, bolid je bio sve bolji kako je vikend odmicao i do početka kvalifikacija je sve bilo postavljeno na svoje mesto. Napravio sam nekoliko grešaka u Q3 i malo sam frustriran zbog toga, pošto verujem da sam mogao da imam bolji plasman. Ako na startu ne bude problema, imaćemo priliku da se borimo i nadam se novim bodovima“, izjavio je Ocon.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Grosjean: Bolid nije reagovao onako kako želim

Francuz priznaje da se mnogo mučio na kvalifikacijama u Sočiju.

Nikako nisam bio zadovoljan bolidom. Problemi su prisutni još od juče. Nešto jednostavno ne radi kako treba, a danas smo imali i žute zastave u finišu Q1 kada sam pokušavao da popravim vreme. Treba nam neko rešenje. Ovo je već treći put da je jedan od naših bolida ispao iz Q1 zato što nije mogao da završi krug zbog žutih zastava. Kevin je prilično zadovoljan svojim bolidom. Ovoga puta problem nisu bile kočnice. Bolid jednostavno nije reagovao kako bi trebalo i mislim da će sutra biti jako teško“, izjavio je Gorsejan.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Sauber potvrdio prelazak na Hondine motore od 2018.

Švajcarski tim će od naredne sezone koristiti agregate japanskog proizvođača.

Sve špekulacije koje su kružile po padoku i zadnjih nekoliko meseci danas su i zvanično potvrđene. To znači da će dugoročna saradnja koju su Sauber i Ferrari imali prestaje na kraju ove godine, pa će tako tim iz Hivnila (za sada) pored McLarena biti još jedan koji će u padoku imati Hondine agregate.

I pored toga što je kompanija iz Sakure ima još jednu tešku sezonu u Formuli 1, ovaj novi ugovor sa Sauberom trebalo bi da ubrza njihov razvojni proces.
              “Velika je čast za Sauber što će moći da radi sa Hondinim inženjerima. Mi sada imamo novu viziju sa novim vlasnicima koju želimo da unapredimo kroz tehnološki razvoj sa Hondom. To je nama prilika za novi početak i zbog toga smo dosta uzbuđeni. Nadamo se da će naše partnesrtvo biti uspešno.” dodala je šefica Saubera Monisha Kaltenborn.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Prva pobeda u karijeri za Valtterija Bottasa

Finac je zahvljujući odličnom startu i dobroj vožnji zasluženo ostvario prvu pobedu u karijeri.

Već tokom kruga za zagrevanje smo videli prvo odustajanje kada je Alonso parkirao svoj bolid na ulasku u pit-lane pošto je imao problema sa punjenjem baterije. Zbog toga je vožen još jedan pripremni krug, a redari su brzo uklonili McLaren sastaze.

Vrlo dobar start trke je imao Bottas koji je, kao što su neki predviđali, iskoristio dugačak pravac i čistom brzinom obišao Vettela. Raikkonen je u jednom momentu pao u plasmanu iza Hamiltona, ali je u prvoj sekciji krivina uspeo da povrati treće mesto. Dobar start je imao Verstappen koji se probio isped Masse i Ricciarda, dok su Perez i Ocon obišli Hulkenberga. Na izlasku iz krivine 3 je došlo do incidenta između Grosjeana i Palmera, pa je na stazu moralo da izađe vozilo bezbednosti.
                Trka je nastavljena u četvrtom krugu, a prva četvorica su odmah počela da stvaraju prednost u odnosu na ostale. Neposredno nakon restarta je sa trke odustao Ricciardo kome se zapalila zadnja desna kočnica.
                Bottas je odmah nametnuo jak tempo i stvorio prednost od oko tri sekunde nad Vettelom koji je u proseku zaostajao između dvei tri desetinke po krugu. Hamilton je sa druge strane imao velikih problema sa pregrevanjem bolida i njegov tempo je bio veoma loš.
                Vettel je sredinom trke drastično počeo da smanjuje Bottasovu prednostkoja je sa 5.5 pala na 2.5 sekunde.
                Bottas je promenio gume u 28. krugu, dok je prvi sledeći bio Raikkonen dva kruga kasnije. Hamilton je svoje pneumatike promenio krug kasnije, dok je Vettel imao odličan tempo na ultra-mekoj gumi i čekao do 35. kruga kada se vratio oko 4 sekunde iza Mercedesovog vozača.
                Bottas je u 38. krugu napravio grešku kada je prilikom jednog kočenja blokirao oba prednja točka i oštetio gume što je omogućilo Vettelu da se prilbliži na ispod dve sekunde, ali Finac nije dozvoljavao da se Ferrari nađe u DRS zoni.
                Vettelu je u samom finišu malo pomogla gužva na stazi da izvrši finalni pritisak, ali to nije bilo dovoljno da obiđe Bottasa koji je zasluženo došao do prve pobede u karijeri. Vettel je morao da se zadovolji drugim mestom, Raikkonen je bio treći, dok je Hamilton završio na četvrtom mestu sa ogromnim zaostatkom. Verstappen je bio peti za Red Bull, Perez i Ocon šesti i sedmi za Force Indiju, Hilkenberg osmi, Massa deveti pošto je morao još jednom da promeni gume, dok je Sainz uzeo poslednji bod.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Bottas: Vredelo je čekati na ovaj trenutak

Finac je bio presrećan nakon što je na trci u Sočiju došao do prve pobede u karijeri.

„Neverovatno je. Trebalo mi je vremena da dođem do prve pobede, ali je vredelo čekati i sticati novo iskustvo na svakoj prethodnoj trci. Zimus mi se ukazala čudna prilika da se pridružim ovom timu koji mi je omogućio današnji rezultat. Zbog toga želim svima da im se zahvalim. Imali smo neizvestan početak sezone. Botba sa Ferrarijem je danas ponovo bila na granici, ali smo se održali na vrhu. Moramo da nastavimo da pritiskamo, ali sada sam zadovoljan“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Vettel: Pobedu sam izgubio na startu

Nemac kaže da je do pobede mogao jedino da je zadržao prvo mesto na startu.

„Mislim da je moj start bio prilično sličan Valtterijevom. Imao je možda malo bolji momentum u prvoj fazi, ali je imao veliku pomoć zavetrine. Pokušao sam da branim unutrašnju stranu, ali me je on do prve krivine obišao celom dužinom bolida i samo mi je zatvorio vrata. Svaka mu čast na tome i upravo taj momenat mu je i doneo pobedu. Imao je odličan prvi stint i nisam mogao da ga pratim. Pokušao sam sve do kraja i mislio sam da bih možda mogao nešto da probam na zadnjem pravcu. Verovao sam da će Felipe pustiti gas u krivini 3 i da će me pustiti, ali nisam znao šta će se tačno dogoditi. Tu sam izgubio poslednju priliku, ali to nije toliko bitno“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Massa: Nema razloga da se Vettel ljuti

Brazilac je rekao da Vettel ne treba da se ljuti zbog vremena koje je izgubio obilazeći njegov Williams za ceo krug.

„On se inače nikada ne žali na radiju. Ostavio sam mu otvorenu unutrašnju stranu i pustio sam gas na kočenju za krivinu 4. Ali on je bio neodlučan. Video sam da se plaši da krene unutrašnjom linijom. Bio sam skroz levo i pustio sam ga odmah nakon toga. Želim da čestitam Bottasu. Jako mi je drago zbog njega pošto znam kakav je vozač. Možda ga neki ljudi potcenjuju. Čim je potpisao ugovor sa Mercedesom sam rekao da će obaviti odličan posao i on to upravo radi. Sada će se i transformisati pošto je ostvario prvu pobedu“, izjavio je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Hamilton: Ovo je bio moj apsolutni maksimum

Britanac je VN Rusije završio kao četvrti sa velikim zaostatkom za prvom trojicom.

„Prvo, želim da čestitam Veltteriju na velikoj pobedi i odlično obavljenom poslu ovog vikenda. Imali smo velikog uspeha na ovoj stazi u prethodnim godinama i voleo bih da sam doneo timu više bodova, ali ovo je bio maksimum danas. Nakon prvih nekoliko krugova sam ostao potpuno zaglavljen. Mislim da ne bi bilo velike razlike da sam kojim slučajem obišao Kimija. Mislim da znam gde sam najviše gubio ovog vikenda“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Alonso tužan nakon novog odustajanja

Španac je rekao da je tužan nakon što ni je uspeo da završi ni četvrtu trku u sezone zbog problema sa motorom.

„Četvrta trka i četvrto odustajanje. Ovo je jako frustrirajuće. Ovoga puta nismo uspeli ni da startujemo i učestvujemo na trci. To je tužno. Ali sada ne možemo ništa da ispravimo i preostaje nam samo da se spremimo za sledeću trku. Čelnici ekipe treba da vam kažu šta je pošlo naopako. Ja sam samo vozač i pokušavam da pomognem timu, a oni su ti koji gledaju veću sliku“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Raikkonen: Ovaj podijum je dobar korak napred za mene

Finac je bio zadovoljan svojim prvim podijumom u sezoni.

„Moj početak sezone nije bio baš najbolji. Ovog vikenda smo definitivno napravili korak napred. Zadovoljan sam kako su se stvari odvijali, ali sam ipak tek treći. Izgubio sam na startu, a nakon toga se nije mnogo toga dešavalo. Sve se svodi na sitne detalje pošto su razlike jako male. Jako je lepo videti da imam veliku podršku ovde. Ovoga puta sam im dao samo treće mesto, ali ćemo sledeći put pokušati da budemo bolji“, izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Palmer: Krivim Grosjeana

Joylon Palmer prebacuje krivicu na Grosjeana za njihov incident na startu trke.

„U prvoj krivini sam imao Sauber sa spoljne strane, dok je Grosjean bio sa unutrašnje na ivičnjaku. Ne znam šta je mislio da će se desiti jer jednostavno nije bilo mesta. Nisam mogao da mu dam još mesta, on je nastavio svojom putanjom i udario me je. Možda nije video da je Sauber sa moje leve strane. Krivim njega za incident. Kada tako prilazite krivini i kada nema mesta, jednostavno ne može mnogo da se uradi. Ja njega nisam mogao da izbegavam jer nisam imao gde da idem“, izjavio je Palmer.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Verstappen: Ovo je bio naš maksimum za Red Bull

Holanđanin je imao veoma dosadnu trku tokom koje je bio usamljen na petoj poziciji.

„Sve se svelo na start i to je jedina akcija koju sam imao tokom trke. Prošao sam Felipea i Daniela i nakon toga sam bio usamljen. Video sam bolide ispred kako mi beže, a ja sam se odvajao od onih iza mene. Samo sam održavao tempo i lagano doveo bolid od finiša. Nakon problema koje smo imali jutros, trka je prošla sasvim zadovoljavajuće. Mehaničar su brzo sanirali kvar i dali mi bolid koji je završio peti u trci. Tempo nije bio tako loš i to je još jedan pozitivna stvar. Iskoristio sam prilike koje su mi se ukazale i sada čekamo Barselonu gde ćemo sa novim delovima, nadam se, moći da se uključimo u borbu za vrh“, izjavio je Verstappen.

Comment

Working...
                                X