F1 2017

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Ricciardo očekuje pad u kvalifikacijama

Australijanac smatra da će njegov tim teško moći da se suprotstavi Mercedesu i Ferrariju u Abu Dabiju.

„Dan je bio prilično dobar. Jutros nismo mogli da poredimo vremena pošto smo se pripremali za test koji imamo sledeće nedelje. Ipak, u popodnevnoj sesiji smo potpuno spreman bolid i osećaj je bio dobar. Kvalifikacioni tempo je bio dobar, ali sam očekivao da trkački bude bolji od onoga što sam prikazao. Ipak, očekujem da će sutra i Ferrari i Mercedes napredovati i teško ćemo moći da im se suprotstavimo“, izjavio je Ricciardo.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Problemi sa elektronikom omeli Grosjeana

Francuz je na popodnevnoj sesiji vozio samo 12 krugova.

„Jutarnja sesija je bila dobra, ali popodnevna nije. Nismo uspeli da podesimo bolid kako treba kada je pao mrak. Potom smo imali i problem sa elektronikom koji nam je okončao dan. To svakako nije bilo idealno, pošto je drugi treninga pravi pokazatelj forme za kvalifikacije i trku. Daćemo sve od sebe da sutra budemo spremni kako treba“, izjavio je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Produktivan prvi dan za Williams u Abu Dabiju

Oba vozača britanskog tima napravili su dobar napredak na današnjim treninzima.

“Mislim da je ovo bio normalan dan za nas. Pokušao sam da na što bolji način osetim bolid. Sve je bilo dobro tako da se nisam osećao ništa drugačije nego li na drugim slobodnim treninzima. Meni je ovo poslednji petak u Formuli 1 pa zato želim da na što bolji način uživam u viknedu.” kazao je Felipe Massa.
        “Danas je bio baš produktivan dan i uspeo sam da izvezem puno krugova. Sutra je ono što se računa a najviše biće važni poeni u nedelju. Imamo dobar osećaj o bolidu a danas nisam imao problema. Ostaje da vidimo za određene detalje na kojima možemo da poradimo pre sve u zadnjem sektoru.” dodao je Lance Stroll.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Formula 1 menja logo za 2018.

Liberty media će nakon trke u Abu Dabiju predstaviti novi logo Formule 1.

Trenutni logo se pojavio još 1994, ali zavod za zaštitu intelektualne svojine Evropske unije je primio tri potpuno nova dizajna. Velika je verovatnoća da promena neće biti dobro prihvaćena u javnosti, ali novi vlasnici su odlučni da osveže sve vezano za sport.

„Svaki put kada nešto menjate dobijate različite povratne informacije. Želimo da donesemo novu energiju ovom sportu i imamo puno planova za budućnost. Smatrali smo da je promena loga dobar način da pokažemo da želimo da promenimo stvari. Poštujemo ono što se dešavalo u prošlosti, ne želimo da menjamo duh sporta, ali želimo da uvedemo inovacije koje će biti velika stvar za nas“, izjavio je prvi čovek Formule 1 Chase Carey.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Force Indija testirala puno novih delova

Vozači ovog tima iskoristila su priliku da testiraju neke od delova za narednu sezonu.

“Danas smo testirali puno delova na bolidu i tako smo imali malo drugačiji plan za ovaj vikend. Prvi trening nije bio baš reprezentativan, jer to nisu uslovi koji će biti na trci i kvalifikacijama, ali smo napravili dobar pomak napred tokom drugog treninga. Balans bolida je onakav kakav treba što i za kvalifikacije tako i za trku. Očekuje nas još posla ali moramo da se poboljšamo tokom noći.” kazao je Sergio Perez.
            “Lepo je ponovo voziti pod ovakvim svetlima. Zadovoljan sam mojom sesijim. Performanse su solidne i bolid se dobro ponaša, ali imamo još prostora za napredak. Nadam se da možemo da zabeležimo dobar rezultat.” dodao je Esteban Ocon.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Pomešani utisci u Toro Rossu u Abu Dabiju

Brendon Hartley će zbog zamena delova na motoru dobiti dodatne kazne.

“Sve u svemu ovo je pozitivan početak vikend. Uspeo sam da prva dva treninga odradim bez problema. Takođe, izvezao sam i dosta krugova što mi je omogućilo da završim svoj planirali program. Imao sam dobra vremena na super mekim gumama dok na ultra mekim nisam uspeo da se popravim. Nadam se dobrom rezultatu.” kazao je Pierre Gasly.
              “Lepo je vratiti se u tim posle slobodnog vikenda. Imao sam puno posla koji sam morao da obavim i trebalo mi je određeno vreme na postigne svoju brzinu.” kazao je Brendon Hartley koji je već zaradio kaznu pomeranja od 10 mesta zbog zamene MGU-H komponente.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Standardan početak vikenda za Renault na Yas Marini

Oba vozača ovoga tima zadovoljna su današnjim učinkom.

“Ovo je bio normalan petak za nas. Ovoga jutra smo malo više odvrnuli performanse našeg agregata ali smo odlučili da ga za popodne vratimo u standardan mod. Izgledamo dobro na stazi i mislim da nije velika razlika između nas, Force Indije i McLarena. Biće zanimljivo na sutrašnjim kvalifikacijama kao i na trci.” izjavio je Nico Hulkenberg.
                “Današnji dan je bio dosta pozitivan. Tokom prvog treninga testirali smo neke dove delove dok smo popodne radili na brzi i samoj pripremi za vikend. Naš tempo je dobar i izgledamo mnogo bolje nego na predhodnih par trka. Nadam se da možemo doći do novih poena.” kazao je Carlos Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Hamilton najbrži na trećem treningu u Abu Dabiju

Vozač Merecdesa zabeležio je prvo mesto na poslednjem treningu u ovoj sezoni.

Toplo vreme dočekalo je sve vozače pred početak završnog treninga u ovoj sezoni. Temperatura vazduhabila je 25 a staze 43 stepena dok je duvao malo jači vetar koji bi mogao da pravi probleme pre svega u trećem sektoru.
                  Prvi krug na stazi na samom početku treninga postavio je Stoffel Vandoorne koji je stazu Jas Marina obišao za 1m41.103s. Ubrazo zatim vozači svoje bolide ubacuju u veću brzinu pa je tako Kimi Raikkonen bio najbrži sa vremenom od 1m38.999s. Ubrzo zatim na stazi su se našli i vozači Mercedesa koji su zauzeli prva dva mesta predvođenim Vlatteri Bottasom – 1m38.637s. Zatim je usledila i druga razmena krugova, pa je tako Lewis Hamilton poboljšao svoje vreme 1m38.159s.
                  Na polovini sesije izbačeno je stanje siguranosnog automobila jer na stazi uleteo jedan suncobran. Ovaj period trajao je veoma kratko pa je u sledećem naletu Finac u Ferrariju poboljšao krug i tako za samo 2 hiljaditinke bio brži od Britanca u Merecdesu. Ipak, Hamilton je uspeo da odgovorio na ove napade Kimi Raikkonena i tako otavio novi najbrži krug kojin je ikada viđen na ovoj stazi od 1m37.627s.
                  Do kraja sesije vozači su polako ispšrobavali svoje trkački tempo pa se nešto vremena nisu značajnije menjala.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Bottas iznenadio Hamiltona na kvalifikacijama

Tokom celog vikenda je delovalo da Hamilton ima prednost u odnosu na rivale, ali su ga na kvalifikacijama prvog mesta koštali nedostatak koncentracije i sjajna brzina Valtterija Bottasa.

Hamilton je tokom većeg dela u prvih osamnaest minuta držao odličan tempo, ali ga je u svom poslednjem pokušaju nadmašio timski kolega Bottas. Najbolji krug Finca od 1m37.356s je bio tri stotinke bolji od Hamiltonovog i nešto manje od desetinke od Raikkonenovog. Vettel je zaostao četiri desetinke na četvrtom mestu, dok su vozači Red Bulla bili još dve desetinke iza Nemca. Nakon Q1 od kvalifikacija su morali da se oproste Grosjean, koga je u poslednjim trenucima nadmašio Stroll, Gasly, Wehrlein, Ericsson i Hartley.
                    Drugi deo kvalifikacija je pripao Hamiltonu koji je sa krugom 1m 36.742s bio desetinku ispred Bottasa i tri ispred Vettela. Iza njih, Raikkonen je bio siguran na četvrtom mestu, dok su se zaostaci vozača Red Bulla povećali u odnosu na Q1.
                    Pozicije izvan prvih deset su zauzeli Alonso, Sainz, Vandoorne, Magnussen i Stroll čime su izgubili pravo da se bore u finalnom delu kvalifikacija.
                    Poslednj9h dvanaest minuta je prošlo u znaku Bottasa. On je bio potpuno skoncentrisan od starta i već u prvom pokušaju je ostvario vreme 1m36.231s koje je bilo dovoljno za pol-poziciju. Hamilton je sa druge strane pravio dosta grešaka i on je na k kraju imao desetinku ipo sporije vreme. Oba vozača Mercedesa su u svom drugom pokušaju bili još sporiji tako da promene na čelu nije bilo. Vettel je zauzeo treće mesto sa pola desetinke zaostatka za Bottasom, dok je četvrto mesto pripalo Ricciardu, koji je u finišu sesije preskočio Raikkonena. Verstappen je bio šesti, dok je sedmo plasirani Hulkenberg imao čak sekundu zaostatka za Holanđaninom. Prvih deset su kompletirali osmo plasirani Perez, deveto plasirani Ocon, dok je deseta pozicija pripala Massu koji se od Formule 1 oprašta još jednim plasmanom u Q3.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Ricciardo cilja na podijum posle današnjih kvalifikacija

Vozač Red Bulla nada se da može da na što boljem mestu završi ovu sezonu.

“Mislim da su kvalifikacije prošle dobro, pa zbog toga mislim da možemo da se borimo za podijum. Moj krug u Q3 bio je loš, čak ni ne znam zbog čega je to tako. Ipak, verujem da imamo šansu da dođemo do podijuma, ali nam je za to potreban dobar start. U donosu na juče, naš trkački tempo je bio nešto spojiji u odnosu na Ferrari i Merecedes pa zbog toga moraćemo i večeras da analiziramo neke stvari, ako bi smo želeli da dođemo do podijuma.” izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Ocon iznerviran zbog propuštene prilike na kvalifikacijama

Mladi Francuz bio je vidno nezadovoljan devetim mestom na kvalifikacijama u Abu Dabiju.

Ulazak u Q3 ove sezone je normalna stvar kod Estebana Ocona ali vozač Force Indije nije bio zadovoljan devetim mestom jer smatra da je mogao više.
                        “Mislim da sam imao tempa za sedmo mesto. Iz drugih razloga mi to nismo uspeli, ali dobro to su samo kvalifikacije. Nadam se da ćemo sutra imati dobar start. Trenutno ne mogu da vam kažem razlog, to će ostati unutar tima i rešćemo ovu stvar kako se ne bi ponavljala.” dodao je Ocon.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Vettel uveren da će trkački tempo Ferrarija biti bolji

Vozači Ferrarija zauzeli su drugi startni red iza Mercedesa na Yas Marini.

Sebastian Vettel završio je na trećem mestu na kvalifikacijama za VN Abu Dabija, dok je njegov timski kolega dobio poziciju odmah iza.
                          “Mislim da je ova pozitivna sesija, ali ostaje gorak uskus što nismo mogli da ostavrimo bolji rezultat. Sutra ćemo videti da li naš trkački tempo može parirati Mercedesu koji su ovoga puta veoma jaki.” izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Hamilton: Bottas je ovoga puta obavio bolji posao

Britanski vozač imao je puno reči hvale za svog timskog kolegu.

Valtteri Bottas uspeo je da zabeleži svoji novu pol poziciju na kvalifikacijama za VN Abu Dabija, ali i potred toga postavio je najbrži krug od 1m36.231s koji je ikada viđen na Jas Marini. Zbog toga puno reči hvale imao je i Lewis Hamilton.
                            “Kakav krug. On je bio neverovatan. Valtteri je odradio odličan posao tako da sam veoma srećan zbog njega. Izgubio sam tempo na kvalifikacijama a najviše na prvoj, petoj i šestoj krivini. Sve u svemu ovo je bila neverovatna godina u kojoj sam puno uživao. Vidim da ove ima puno Britanaca što me posebno raduje.” kazao je Lewis Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Bottas: Pobeda je glavni cilj nakon poraza u Brazilu

Finac je jasno svima stavio do znanja da je pobeda na VN abu Dabija za njega glavni prioritet.

„Danas su se stvari poboljšavale iz kruga u krug. Uspevao sam tu i tamo da pronađem još vremena, sve je bilo pod kontrolom i osećao sam se odlično u bolidu. Prvi pokušaj u Q3 je očigledno bio dobar i bio je dovoljan za pol poziciju. Bio sam jako besan nakon trke u Brazilu koju sam izgubio nakon starta sa pol pozicije. Zato je sutra pobeda primarni cilj“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Massa: Rizikovaću sve

Brazilac je odlučan da ostvari što bolji rezultat nakon plasmana među prvih deset na VN Abu Dabija.

„Bilo je dobro i veoma sam zadovoljan krugom. Ne znam kako sam dospeo do Q3. Bio sam na limitu, ali su krugovi bili dobri i ja sam bio zadovoljan bolidom. Mislim da je ovo danas bio naš maksimum. Pokušao sam sve, od kasnijih kočenja, ranijeg dodavanja gasa i sve mi je polazilo za rukom. Tek sam deseti, ali je krug bio savršen. Lepo je što ću se sa ovakvim rezultatima oprostiti od sporta. Želim da se zabavim i sutra. Nemam šta da izgubim i rizikovaću sve“, izjavi je Massa.

Comment

Working...
                                X