F1 sezona 2007

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alfacrazy
    CBC Veteran
    • 21.01.2005
    • 125
    • Kragujevac

Kimi ipak sampion

Stewards say temperature issues ambiguous

By Jonathan Noble Monday, October 22nd 2007, 00:07 GMT

BMW Sauber and Williams were not punished for the fuel temperature discrepancy at the Brazilian Grand Prix because the FIA stewards could not prove that their petrol was outside the permitted limit.

A statement issued by the stewards at Interlagos on Sunday night said that they could not say for certain that the fuel in the cars was below the 10-degree maximum limit allowed in the regulations.

The stewards said that there was a discrepancy between the Formula One Management temperature of 37 degrees and that provided by the FIA and team-contracted meteorologists Meteo France, which was a few degrees cooler.

Furthermore, they made it clear that they did not have certain data in their possession that would have helped prove the teams were in breach of the regulations.

In particular, their statement said they lacked: "a precise reading of the temperature of 'fuel on board the car' which shows fuel at more than 10 degrees centigrade below ambient temperature"; and "a regulation stating in clear terms that for the purposes of Article [6.5.5] the definitive ambient temperature shall be indicated on the FOM timing monitors alone."

The statement added: "In view of the matters referred to above, the stewards consider that not withstanding the presumptions referred to above there must be sufficient doubt as to both the temperature of the fuel actually 'on board the car' and also as to the true ambient temperature as to render it inappropriate to impose a penalty."
    Evo i linkova

When Henry Ford saw an Alfa go by he used to lift his hat in salute, so should BMW owners!!!

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Originally posted by 206
      Da li sam ja jedini kome ovo smrducka na namestaljku, odnosno dogovor izmedju McLarena, Ferarrija i Bernija da se titula prepusti Ferariju da im ne lupe jos drasticniju kaznu od 100 miliona koje vec moraju da plate?

Bice da je malo radila dvosmerna telemetrija iz McLarenovog boksa, ili nesto slicno... Da se pogodi ovakav, prilicno neverovatan raspored i rasplet koji je mogao samo teoretski da se desi pa da Kimi pobedi a da posle ovakve sezone u ovakvom trenutku Hamiltona zadesi ovakav "peh"...meni malo neverovatno.

Iskreno, voleo bih da je Hamilton pobedio posto klinac vozi ne za medalju nego za tri medalje, i da u sezoni napravi ovakav rsum i nauci nadobudne "sampione" tipa Alonsa pameti i malo ih spusti na zemlju - to je za respekt. Ali titula je titula, svaka cast vecitom drugom na njenom osvajanju.

Dvosmerna telemetrija je zabranjena vec dobre dve godine. Inzinjeri skupljaju podatke, ali povratno da ih salju nazad u bolid ne mogu i ne smeju. Ono sto se dogodilo Hamiltonu, nije nemoguce jednostavno imao je izlet pre toga malo elektronika zabrljaci, i eto nevolja. Inace od sledece sezone spremajte se za ovo posto kompletan ECU za motor i menjac daje sama FIA a proizvodjac je verovali ili ne Microsoft!!!!! Tako da ako vozaci moraju da stisnu ctrl+alt+del ako zabudaci bolid da znate sta je u pitanju Alonso je bio spor jer je za razliku od Kimija, Mase i Luisa vozio motor od prosle trke (tako se namestilo po onom pravilu za dve trke) dok je ostala ekipa imala nov motor koji ne treba da stede. Iako su svi oni ove sezone limitirani na 19000 rpm i kazu da to nije bitno, samo se setite koliko nov mootor moze da radi vise u onom rezimu do kraja bez stednje. To je pola sec po krugu. Pa vi racunajte.
      Neko jos pomenu da je Kimi nepotrebno vozio najbrze krugove na kraju kada je imao 40 sec ispred Alonsa?? Nije nepotrebno, u tom delu trke presli su Luisa za ceo krug, on je bio iza dva ferarija, hteli su jednostavno da mu ne dozvole da se vrati u isti krug jer kad oni predu cilj, a on za njima to je to. A ako bi bio ispre dnjih rizikuju da ima jos jedan krug a ako se neko sudari na 4-5-6 mestu eto preoblema. Znaci nema nepotrebno. Uvek je to sa razlogom.

Iako sam navijac Ferarija, ne bi mi uopste bilo krivo da je titulu uzeo Hamilton, ali neiskustvo u zadnje dve trke ga je kostalo titule. Nista strasno za njega ima vremena.
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Gtiboy
        CBC Veteran
        • 15.12.2006
        • 110
        • Doboj

Cestitke za Kimija, konacno i on da postane sampion
        Hamilton ima jos vremena, mlad je djecak imace vremena.
        Imao je odlicni sezonu, ali zadnje 2 trke je sve to otislo u vjetar...
        Sledece sezone Renault bi mogao ugodno iznenaditi sve ...

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Zabranjena telemetrija - zabranjeno i spijuniranje, pa eto...otkud ja znam, mozda je i sam Hamilton namerno nesto zeznuo iza volana po instrukcijama iz boksa...ne znam, meni sve ovo smrducka.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Sasha
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 4126
            • Novi Sad

Tesko da bi Hamilton propustio sansu da osvoji sampionat u debitantskoj sezoni. Cuda se desavaju
            www.arcs.org.rs/forum

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Uvek ce nekom da bude krivo i onda ce da se prica kako je namesteno itd...
              Raikonena ne gotivim zato sto je takav iceman ali ipak pobeda ferrari-ja je u pitanju tako da sam zadovoljan!
              Onaj nafurani derpe Alonso mi ide na bubreg...

Comment

• CLD
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2005
                • 1225
                • Belgija - ranije Luna-Chico

sve je namesteno gde se velika para vrti, tako da je i ovo namesteno 100%.

Treba samo pogledati kladionice da su se svi kladili na Hamiltona i eto jos jedan od razloga zasto je pobedio Kimi. Inace ne navijam ni za jednog tako da nisam pristrasan.
                Teorije zavere postoje i ima ih u sportu svakodnevno. Primer Tajsona i Holifilda, svi se kladili na Tajsona, a Holifild dobija. Znajuci sta mu je ciniti on odgriza uvo Holifildu da ne bude da ga je ovaj dobio na poene.

Comment

• Vukasin
                  CBC Senator XXL
                  • 19.10.2006
                  • 528
                  • BGD, Padina

Verovatno je FIA sklopila dil sa Mozzartom

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

namesteno ???? Dajte bre ljudi...
                    Kad ti neko namesti...ti za to i ne znas, jel' tako ? Obicno saznas kada je vec kasno da bilo sta promenis...ili cak nikada i ne saznas...
                    E, sad price tipa '' namesteno da Kimi osvoji titulu''...onda je i sam Hamilton ucestvovao u tome...Prvo nije znao da udje u box u Kini, a sada je zaboravio i da menja brzine u Brazilu...Ako je neko bio privilegovan ove sezone, to je ''novajlija ''...Dajte bre, vracali su ga na stazu i uz pomoc krana ako je trebalo...
                    Hamilton je kao pokazao ostalima kako se vozi - GLUPOST !
                    Pobedio je ukupno na 4 trke [ kao i Alonso ]...a, Kimi ima 6 pobeda...
                    I, ko je kome pokazao ??? Kimi je u Brazilu bio ceo krug ispred novajlije !!!
                    I, onda je ''Hamilton njima pokazao???? Sta im je pokazao...kako ne treba uci u box...ili kako ne treba menjati brzine...ili kako ne treba pokusavati preticanje posle 1 km trke kada gume jos nisu zagrejane
                    [ kao sto je pokusao odmah da vrati poziciju od Alonsa, pa je izleteo ]...?
                    E, nek' im je pokazao...
                    Culi ste Alonsa na konferenciji za stampu kako govori da je mislio na osnovu prva tri kruga, da Ferrari nije brzi od njega, i da ce moci da prati Masu i Raikonena...ali onda je shvatio da su samo cekali da im se gume zagreju, i da su odmah nakon ta tri kruga poceli da prave razliku...
                    A, tek sledece godine...kada McLaren bude morao sam da pravi bolid
                    [ a ne da se sluzi tudjom dokumentacijom ]...pa jos neiskusnog prvog vozaca [ samo 17 trka u F1 ] koji nece ni znati sta da kaze inzinjerima, sta to ne valja...Setite se samo koliko je znacio Schumacher Ferrari-ju sa svojim iskustvom, i znanjem o tome sta treba podesiti na bolidu i kako...
                    Kimi ce imati konkurenciju sledece godine samo ako Milos Pavlovic bude vozio bar neku trku...

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

kakva sam ja kesa... kvota na kimija je bila 10 i padne mi na pamet da uplatim jer sam imo osecaj da ce da dobije i trt... ne uplatim
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Bane
                        CBC Senator XXL
                        • 30.05.2006
                        • 344
                        • Konjarnik Bg

Nekada najpopularni FBI agenti, Molder i Skali dobili su poziv da istraze sta se desilo na poslednjoj trci u F1.

Comment

• Rocky Balboa
                          CBC Veteran
                          • 11.06.2007
                          • 165
                          • Novi Beograd, BKII

Forza Ferrari. Ma nek im je Kimi pokazao kako se vozi.

Neko odustaje na pocetku sezone neko na kraju. Nema namestanja imaju samo bodovi.

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

Kad ti neko namesti...ti za to i ne znas, jel' tako ? Obicno saznas kada je vec kasno da bilo sta promenis...ili cak nikada i ne saznas...
                            namesteno ne znaci pod obavezno da ti za to ne znas. Ima vise varijanti u vrhunskom sportu uglavnom se zna za namestaljke jel u njima ucestvuju dve, a nekad i vise strana.
                            Ko ce kome da pokaze ili ko je kome pokazao verovatno nikada necemo saznati jel nikada nece biti dozvoljeno i jednima i drugima da rade sto najbolje znaju.

Comment

• bagu
                              CBC Senator
                              • 21.06.2006
                              • 245
                              • NS

Namešteno je jedino zamena mesta u Ferrariju.
                              Videli smo start,čuli smo kome bolje leži staza pre trke
                              Hamilton treba da sazri još,mislim vozaču F1 je nedopustiva onakva greška iz prošle trke.
                              Alonsa nisam cenio mnogo zbog raznih stvari,ali u Mađarskoj tj u ringu onako zaobići dva doslovce konkurentna bolida i vozača na dva različita mesta to je više nego za poštovanje.Ne bih se ljutio i da je on uzeo titulu mada je kimi stvarno na redu.
                              E sad nama ostaje samo da polemišemo o tome šta se Hamiltonu desilo sa bolidom,čudno da da se zakuca i otkuca šta god ali evidentno je to da je na startu pogrešio tj timski rad Ferrijevog dvojca ga je izblokirao kao Gerić i Mešter ,Alonso iskoristio a Hamilton opet početnički pogrešio.
                              u principu mi je sve jedno ko će pre ,hoću borbu,kao GP,DTM............. a ne da se rešava u boksu.

DOPUNA
                              Čisto da podsetim ,Ferrari sledeće sezone nosi BR 1
                              Ne jedu veliki male ,nego brzi spore
                              Ne jedu veliki male ,nego brzi spore

Comment

• neshaoct
                                Banovan
                                • 18.08.2007
                                • 1754
                                • Beograd, Rakovica

Originally posted by CLD
                                namesteno ne znaci pod obavezno da ti za to ne znas. Ima vise varijanti u vrhunskom sportu uglavnom se zna za namestaljke jel u njima ucestvuju dve, a nekad i vise strana.
                                Ko ce kome da pokaze ili ko je kome pokazao verovatno nikada necemo saznati jel nikada nece biti dozvoljeno i jednima i drugima da rade sto najbolje znaju.
                                Ovaj deo bas nisam razumeo...
                                A, i onaj deo da je Hamilton mogao da osvoji titulu
                                [ i tako postavi nove rekorde u F1 ], da osvoji bukvalno sve nakon toga, ali eto...dobar je momak pa nije hteo, i zato se slozio da se sve namesti u korist Kimija....
                                BEZVEZE !!!

Comment

Working...
                                X