Uzgred, sutra idem da radim neke nalepnice, bas cu da pitam posto bi kostalo da se naprave i neke za nas - osecam da to uopste nije neka para, a dobro bi nam doslo da se identifikujemo.
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Dajte ljudi, ne komplikujte. Ako Boost ima nekoga, nema frke, neka se raspita koliko to kosta za recimo 100, 200 i 300 komada, da vidimo posto je komad, pa da ljudi kazu svoje.
A ni gravirana plocica ne bi kostala bog zna sta, ne verujem vise 2-2,5 eura na vecu kolicinu.
Pitanje je samo - koji znak? Ovaj ovde u zaglavlju, ili neki drugi? Da pitam drugare, koji su dizajneri?
Originally posted by sri98
Pre bih rekao da posto je bilo vojno, sada je dozvoljeno za slikanje.
Tako je, u pravi si. Ono NIJE vojno odmaraliste o kome sam ja govorio, ne slazu se ni slike, ni lokacija.
Druga stvar su nalepnice. Razgovarao sam danas sa ljudima i cuo sledece:
* ako idemo na nalepnice koje se lepe sa unutrasnje strane prozora/stakla, ne smemo koristiti fotogtafije (sto srecom nismo ni hteli), sve ostalo moze;
* ako se drzimo formata 15x5 ili 12x8 ili takvog nekakvog formata, koji je vec lepo vidljiv, nikakav problem nije napraviti koliko nam treba;
* cena bi bila 80-100 eura za 500 komada, u zavisnosti od toga koliko boja ide na sliku/slike koju/koje hocemo. Drugim recima, u najgorem slucaju, 0,2 eura po komadu, odnosno cca 17 dinara/kom.
Pa nemoj neko da mi je rekao da mu je to skupo!
Rok isporuke 5-7 dana; iskustveno znam da kada obecaju, tako i bude. Ja sve kod njih radim vec godinama.
Ako postoji raspolozenje, mogu da zamolim drugare dizajnere da nam smisle nesto neobicno, primetno ali ukusno, ne bih da mi ista sljasti iz kola. Uradice to za dzabe, vec mi duguju podosta usluga.
Pitanje - i sve ja to lepo uradim, i zavrsim sa 500 nalepnica. Sta onda? Kome ih dajem - administratoru, sto je po meni logicno, ako vec pazi na sajt? Ko ce da posalje/doda kolegama iz drugih gradova (Novi Sad je najmanji problem, em je blizu, em moze da bude regionalni centar, ali kome onda u Novom Sadu, i ko, ja ili Admin.?).
Poenta je, ja nemam nista protiv da odradim ceo posao, ali ne bih da ja budem onaj koji odlucuje ko ce ih, kada, kako i gde dobijati. Valjda ima ovde neko matoriji i od mene, meni je tek 52.
Jos da dodam, ako se odluci da Boost to odradi u Svedskoj, nema nikakvih problema, cilj je da dobijemo kvalitetno, a ko ce i gde to odraditi uopste nije bitno.
Da citiram Vin Diesel-a sa kraja filma "Fast & Furious":
"I live a quarter of a mile at a time. For those 10 seconds or less, I am free ... "
I ja sam za opciju da nam neko od struke odradi idejno rešenje nalepnice.Trebalo bi da to bude nešto jednostavno a pogotovo da ne bude šareno!Pa molim vas lepo, nije sve jedno šta ću da nalepim na Hondicu!Cena je inače više nego prihvatljiva a distribuciju bi trebalo da preuzme neko od članova iz BGD pošto nas tamo ima najviše!
Jel bi planirate da radite one nalepnice sto idu na sajbu?
Ja bi voleo neku relativno manju diskretnu velicine ko one nalepnice za alarm, eto moj predlog.
Posto novi okviri za tablice imaju mesto za drzavu (kao tablice za EU) mozda bi dimenzije nalepnice trebale da budu tacno tih dimenzija, a ta dimenzija nije velika ni da se zalepi bilo gde na auto ili staklo.
A ne bi bilo lose imati u vidu i obicne okvire za tablice (male) pa da jedna serija nalepnica bude te visine. Nekome ce tako mala visina odgovarati i za neko drugo mesto.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Pa onda najpametnije da se postavi nekoliko primera, i da glasamo, dizajneri u napad
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment