Fiat punto 1.2 elx

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

@Graha@
    Mogla su i fabrička da se srede ali je ojačanje u vratima (ona šipka u dnu vrata) pomerena pa bi bio veći posao da se to sredi nego da se uzmu druga.

@zoranbg@

E čudni su ti nivoi opreme kod punta
    Dosta mojih drugara ima elx i niko nema naslone za glavu. Jedan moj kolega je uvezao punta iz Nemačke, nivo opreme hlx i on ima zadnje naslone za glavu, bočne vazdušne jastuke ali npr nema policu ispod suvozačevog sedišta. Opet pre neki dan kum uvezao punta iz Italije 2004 god i nema naslone na zadnjoj klupi. Prošle godine sređivao sam dva sportinga (za prodaju stigli iz uvoza) imaju svu živu opremu ali nemaju naslone na zadnjoj klupi a jedan je čak imao i zavese nisam ni znao da to ima kod punta. Sve je to kod Fiata jako čudno, ko zna možda ga zato i volim :-)

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Nabavljene felne za letnji set guma. Oprane su jednom, sledi detaljno pranje kada vreme bude dozvolilo. Ima po koja ogrebotina ali za sada neće biti farbane.

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Graničnik desnih vrata je počeo da se oglašava tako da je on došao na zamenu.

screenshot on pc

Comment

• macaneli
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2008
          • 327
          • sremska mitrovica - Genova
          • S-max

manijace
          ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1338
            • Stara Pazova
            • Fiat Idea 14.16v lpg

Manijak nego šta

Pojavio se problem sa graničnikom vrata prilikom montaže. Graničnik sam uzeo u jednom ovlašćenom servisu, otvorili tamo postojeći program, ukuca godište itd, nađe kat broj i donese mi graničnik. Kada sam krenuo da ga montiram javio se problem, graničnik neće da prođe kroz rupu na vratima. Naime postojeći graničnik na kolima je imao osovinicu koja se skida te se deo koji se zavrće na šasiju skida dok kod ovog novog osovinica je zanitovana (odmah sam to video ali sam predpostavio da neće biti problema). Čak sam i skinuo vrata sa kola misleći da je potreban neki poseban ugao da se progura ali ne, ili da se raznituje tj uništi ili da se širi rupa na vratima.Pozovem servis da proverim da mi možda nije dao pogrešan, proveri kaže samo taj postoji i taj ide na taj punto bla bla. Ok, ponesem oba graničnika i na licu mesta ga ubedim da to nije to i pare povraćene. Rešio da to sredim , obiđem sve žive prodavnice ali nema taj stari model. Postoji mogućnost poručivanja ali dođe preko 3000 dinara (dok model sa zanitovanom osovinicom košta 1.950 dinara). Na kraju sam odneo stari graničnik kod strugara koji mi je napravio biksnu koja je postavljena na mesto plastične koja se pojela i problem rešen za dž

imag

open source screen capture

Puntu je danas bila devojka (oduvek je voleo velike žene )

image hosting without account
            Last edited by slobodank; 26.05.2013, 22:01.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Što se tiče devojke, pogrešno je stao, treba obrnuto
              A graničnik, nema druge slike a da li može sa kontra strane da se provuče?
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• slobodank
                Moderator
                • 26.11.2007
                • 1338
                • Stara Pazova
                • Fiat Idea 14.16v lpg

Ne bi o puntu on je perverznjak

Ne može da se ubaci ni sa unutrašnje strane, rupa je jednaka sa obe strane nego sam ovako slikao da se bolje vidi. Sat vremena sam pokušavao da ubacim, pa burazer, pa ćale, pa sam zvao i druga (kojeg zovu punto manijak) ali nema šanse, jedino da se širi otvor na vratima a to baš i nisam rad. Dimenzije otvora na vratima su 15,5 mm sa 32,5 mm dok su na kragujevačkom punto vizuelno dosta veće, nisam merio dimenziju ali se vidi golim okom. Na kraju sam ustanovio da postoje dva modela graničnika i u većini prodavnica će vam ponuditi ovaj zanitovani, a oni koji znaju ponudiće Vam i model sa osovinicom. Inače ovi graničnici koji su bolna tačka na puntu stradaju na tri načina, ili im pukne opruga, ili se pojede plastična biksna na osovinici pa se čuje pucanje prilikom otvaranja i zatvaranja, ili se pojedu zubi na graničniku što se ogleda u pucanju prilikom otvaranja a to se može rešiti tako što se obruse zubi na graničniku tj ublaži im se ugao. Sve se može srediti osim kada pukne opruga. Kao što sam rekao cena zanitovanog je najpovoljnije 1950 dinara dok se cene modela sa osovinicom kreću od 2800-3200.

Evo još jednom slike biknse koja je rešila problem.

open source screen capture

image hosting 30 mb

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Mali update, ne tako zanimliv.
                  Sinoć idem za Pazovu i stanem na semaforu kod metroa (Zemun). Tek što se upalilo crveno par sekundi kad booom. Taksista koji je izgubio koncentraciju ili šta već udari me. Pokušao je da me izbegne ali mi je zakačio zadnji levi deo i u tom manevru on se odbije i udari svojim levim delom u zaštitnu ogradu. Lepo me je odbacio jedno 4-5m napred, sva sreća zakočio sam da ne udarim u kola ispred i zaustavim se na 1mm od kola napred, možda sam ih čak i dodirnuo. Nije bilo prepirke, vidim čovek uništio službena kola, dogovorimo se ne zovem policiju platiće. Jutros oteram kod limara, mora da se farba zadnju branik, da se izvuče ćošak zadnjeg levog krila, da se zavari branik na jednom mestu i da se ofarba celo zadnje krilo, kaže 200 evropskih novaca. Odem na drugo mesto tamo 210 evropejaca. Zovnem čoveka koji me je udario, nije pravio probleme dolazi večeras. Kao garanciju da mi je svoje dokumente koje mu vrećam tek kada donese novce.

Moj puntiša...

a evo kako je on prošao....

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

Radovi u toku....

image upload software

Comment

• slobodank
                      Moderator
                      • 26.11.2007
                      • 1338
                      • Stara Pazova
                      • Fiat Idea 14.16v lpg

Puntiša ofarban, urađeno pedantno nemam zamerki. Jedini moj trošak bio je što sam kupio lasnu na zadnjem braniku pošto je predhodna bila izderana a bilo je glupo da ostane pošto je sve lepo ofarbano. Juče urađen četvrti mali servis od kada je auto kod mene, urađen preleg kod majstora, utvrđeno da je stradala desna manžetna koja je odmah zamenjena.

taking a screen shot
                      Jedan zanimljiv automobil koji sam uhvatio na nekoj pumpi...

how to screen capture

Comment

• slobodank
                        Moderator
                        • 26.11.2007
                        • 1338
                        • Stara Pazova
                        • Fiat Idea 14.16v lpg

Juče se malo više vozikao i u jednom trenutku čujem auspuh, negde je probio ali ništa strašno, reko srediću kroz koji dan. Nastavim put i kada sam prešao preko malo grbavijeg puta tandrkkkkk, otpao auspuh. Prvo htedoh da ga privežem ali pošto sam juče skidao neke mladeže na leđima nisam mogao da se zavlačim pod kola da ne napravim neki belaj i tako nastavim 15km i skroz ga sredim, nije mu više bilo spasa. Staradala je pletenica tako da je i ona išla nova. Auspuh je malo privezan kući, čisto da izdrži do servisa. Stavljen asso lonac ništa poslebno. Ono što me iznenadilo je cev između dva lonca, skroz je progorila a auspuh se nije čuo ništa do juče dok nije otpao. Izašao me neplanski ceh 7.500.

image hosting 20mb

Comment

• Paranoid
                          CBC Senator XXL
                          • 13.01.2009
                          • 622
                          • Beograd
                          • Fiat 131 1300

Cekaj sta je sve zamenjeno za 7.500 hiljada ?
                          Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1338
                            • Stara Pazova
                            • Fiat Idea 14.16v lpg

Srednji lonac, cev, pletenica.

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

zanimljivo, ja nemam srednji lonac. bila mi progorela cev posle mrezice i varili mi prosle godine.ove godine ponovo probila na istom mestu i odem kod ovih " mala privreda " i zamene mi cev komplet od mrezice do zadnjeg lonca .sve komplet i cev i ruke 2200 din.
                              ja nisam imao srednji lonac. a cev je bila dosta stara mozda i orginal.a auto je uvezen iz Italije pre 3 god ?!
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

Nema ga ni kod mene.
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X