Novi vlasnik Đuđaro 156-ice (i novi član foruma)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nidza
    CBC Senator XXL
    • 16.04.2008
    • 496
    • nbgd

Nikome ne pada napamet da je fabrička mapa namerno takva, da se prenos ne bi razvalio sa previše momenta u niskim obrtajima?

BTW, moj motor ima max moment upravo na 1500, a obično šaltam na 2000-2200 rpm, nekad i niže.
    Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• Ognjen
      CBC Senator XXL
      • 21.02.2008
      • 438
      • Novi Beograd
      • -

Originally posted by nidza
      Nikome ne pada napamet da je fabrička mapa namerno takva, da se prenos ne bi razvalio sa previše momenta u niskim obrtajima?

BTW, moj motor ima max moment upravo na 1500, a obično šaltam na 2000-2200 rpm, nekad i niže.
      Fabrička mapa je verovatno iz mnogo razloga takva kakva jeste, ali sada već mnogo ljudi već dugo vremena vozi čipovane automobile, i nisam čuo za neki kvar koji je simptomatičan baš za čipovane automobile. Ni ovde, ni napolju.

Ono što može da trpi taj veći moment je zamajac, a i za njega ne postoje neki dokazi da čipovanje u nekim procentima smanjuje njegovo trajanje.

Verovatno je tvoj motor namešten tako da ti da baš taj moment za što opušteniji start, naušturb nečeg drugog. Kod TDI motora recimo, uzbrdica malo veća (penjem se na gazelu sa N.bgd kod Sava centra), gužva metar po metar, prva bez gasa puštam kvačilo i TDI ide bez napora, još i brže nego što želim. Kod Alfe to nisam mogao pre čipovanja. Mora malo gasa da ide. Sada odlično.

Da se briše ako je mnogo OFF

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

E jaka ti uzbrdica

Comment

• Ognjen
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2008
          • 438
          • Novi Beograd
          • -

Najveća na N. Bgd. ,a još u desno.

Comment

• igorkrnic
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2007
            • 572
            • Kikinda

Ja sam primetio nesto kod mene u zadnje vreme, mislio sam da mi zapravo slajfuju gume al nesto sumnjam...
            Meni u cetvrtoj ili petoj od 2000 pa na gore, ko da nesto proklizava znaci cujem ono kako se obrtaji dizu al auto ne ubrzava (kao da slajfuje) pa onda se nakon 2 sekunde spuste obrtaji (govorim za oko 300 rpm) i onda kao da je uhvatio asfalt i krece da "leti", ali recimo u drugoj uvek kad dam gasicnu bas bas slajfuje ako je gladak asfalt ali onda mi se upali asr lampica koja se ne pali nad 100km/h pri 4 ili 5. brzini tako da pocinjem da sumnjam da mi mozda lamela proklizava a ko zna mozda su i gume jer em su bile polovne em sam presao vec preko 9000km

Comment

• byMaX
              CBC Član
              • 29.07.2008
              • 72
              • Beograd

Ljudi, meni off ne smeta, pre svega jer je diskusija zdrava. Htedoh samo da kažem da su mi sinoć na ELP-u syebali zatvarač za gorivo (spoljnji, metalni). Dečko sipao, zatvorio, ali verovatno ga je namerno odvalio rukom i nije mogao da se otvori (na onaj prekidač pored sedišta). Da sam to primetio sinoć, vratio bih se i nalupao mu šamare! Ne samo da je to uradio, nego je, kad je video da ga je nabio previše unutra, pokušao ključem da otvori i na tri mesta mi ogulio farbu (milimetar, dva, nije strašno, ali znate kakvi smo mi Alfisti). Nije uspeo i tek sam ja danas otišao do mog limara (pominjao sam ga u ovom topicu), koji mi je zamazao tih par mesta i ispravio poklopac. Da ne pričam o tome da mi je prosuo bar pola litra po celom zadnjem delu... (verovatno i ukrao malo, ko zna).

Kakvih ljudi debila ima, pa to nije zdravo!!

Nikad, ali nikad više nekome da dam da mi sipa, ja ću sam HVALA!
              www.benchmark.co.yu/forum
              Benchmark Hardware Community

Comment

• IgorBGD
                CBC Član
                • 01.04.2007
                • 74
                • Novi Beograd

Uzas! =]
                Ja upravo zbog toga uvek sam sipam benzin, a i plin bih sam da moze... Ovako samo cekam kada ce mi ofrlje zasrafiti onu plastikicu, a desice se sigurno.

Nego, imam neki utisak da je to bio jedan od onih iskompleksiranih debil*ina, ne bi me cudilo da je namerno hteo da ti s*ebe. A koliko samo ima takvih mozgova...

Comment

• Tihomirce
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2008
                  • 443
                  • Arandjelovac

Pa m..u li mu njemu

to samo kanapce pa , nesmem ni da pomislim na to ,
                  neznam kako bi reagovao .

Comment

• Manfred
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2007
                    • 905
                    • Beograd

Originally posted by igorkrnic
                    Ja sam primetio nesto kod mene u zadnje vreme, mislio sam da mi zapravo slajfuju gume al nesto sumnjam...
                    Meni u cetvrtoj ili petoj od 2000 pa na gore, ko da nesto proklizava znaci cujem ono kako se obrtaji dizu al auto ne ubrzava (kao da slajfuje) pa onda se nakon 2 sekunde spuste obrtaji (govorim za oko 300 rpm) i onda kao da je uhvatio asfalt i krece da "leti", ali recimo u drugoj uvek kad dam gasicnu bas bas slajfuje ako je gladak asfalt ali onda mi se upali asr lampica koja se ne pali nad 100km/h pri 4 ili 5. brzini tako da pocinjem da sumnjam da mi mozda lamela proklizava a ko zna mozda su i gume jer em su bile polovne em sam presao vec preko 9000km
                    vrlo moguce da je lamela u pitanju...

Comment

• igorkrnic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2007
                      • 572
                      • Kikinda

^
                      |
                      Al fora je sto ako je izlizana lamela, tvrdo je kvacilo i viskoko hvata, ovo moje je bas meko i extra hvata pogotovo kad krece, uzbrdo bez gasa opusteno danas sam nesto vise testirao i ipak mislim da ce biti da je do guma jer nekad se desi nekad ne i to uglavnom na glatkom putu sto implicira na gume...uskoro treba da ih menjam pa cu videti onda
                      Ne verujem da je lamela otisla na 80k plus se zamajac uopsete ne cuje tj motor se poprilicno lepo gasi

Comment

• ZEPELINBG
                        CBC Veteran
                        • 06.04.2008
                        • 133
                        • BEOGRAD

Igore..logično je da je lamela...gume bi ti proklizavale više pri polasku!! I mislim da je tvrdo kvačilo znak korpe..a ne lamele...
                        SOMETIMES IS GOOD TO BE BAD

Comment

• igorkrnic
                          CBC Senator XXL
                          • 02.12.2007
                          • 572
                          • Kikinda

Vidi, kao sto sam napisao u drugoj kada krene da puni na oko 2000 rpm gume klize ajao, prvom tek nema sanse ako je asfalt gladak, a prosto ne mogu da verujem da moze lamela da ode na 80k km... ak oje tak oprelazim na bmw...
                          videcemo kad zamenim gume

Comment

• nidza
                            CBC Senator XXL
                            • 16.04.2008
                            • 496
                            • nbgd

Lamela sto posto, a ona galopirajuće riknjava.

Ubaci u 4. ili 5. idi kontantom brzinom, ali obrtaji da budu negde oko obrtnog momenta ili malo ispod, pa zabodi gas do poda, ako skoči kazaljka eto ti simptoma.

Imao sam iste simptome kao ti.
                            Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• Tihomirce
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2008
                              • 443
                              • Arandjelovac

@igorkrnic
                              jedno pitanje , kada brzo sklonis nogu sa pedale kvacila,
                              jel se ona lagano vraca ili nestignes nogu da sklonis a pedala vec stigla na vrh?
                              Moze se desiti da malo zadrzava cilindar ,
                              pa pri brzem saltovanju da malo prokliza jel nije otpustio korpu do kraja.

Comment

• ZEPELINBG
                                CBC Veteran
                                • 06.04.2008
                                • 133
                                • BEOGRAD

da...obrati pažnju na obrtaje..i ja mislim da je lamela...mada postoji i mala mogućnost da je jedan od cilindara..ipak je to hidraulika ..gume..hm..pa možda..ali mala verovatnoća..bar tako mislim
                                SOMETIMES IS GOOD TO BE BAD

Comment

Working...
                                X