Moj AE86 - od babe devojka
Collapse
X
-
Re: Moj AE86 - od babe devojka
Originally posted by VockoStavi na auto, pa da vidimo kako ce da izgleda, ovako mi se nesto i ne dojme zbog sljokica.
Koje su najsire i najnize standardne 13tice ?
185/60 R13 ?
Kilsone, sta se da naci po vulkanizerima ?work in progress
Comment
-
-
Jos nesto.
Ko ce mi izvari stelovanje na panhard sipku ?
Moram je skinem, isecem i stavim kontranavoje i odgovarajucu maticu.
Nesto ovako:
Dajte preporuku za nekog varioca da to lepo uradi.
Hvalawork in progress
Comment
-
-
Javi ko ti radi kontra navoje i matice za to, treba i meni ovako nesto za miciku. Trenutno sam samo produžio šipku, a hoću isto da bude štelujuće.
Ili odmah da odrade i za mene komplet.
Comment
-
-
Sale ne treba ti varioc bre uopste,
Te matice nisu ni zavarene one sluze tu da daju kontru samo.
Kad iseces svoj panhard rod na pola, u te dve polovine razbusis rupe pa urezes navoje, kupis ovaj deo sto ima maticu na sredini i kontra navoje sa jedne i sa druge strane ( ima toga nije problem ) a ove dve matice ti sluze posle kad podesis da ih stisnes uz pahnard i osiguras kao kontru da se ne odvrce prilikom rada.
Napomena: Prilikom presecanja na pola ( ili nesimetricno) moraces da izvadis jedan deo tj svaki da skratis za jos malo otpilike manji nego matica sa kontra navojima da ti se ne bi desilo da ti panhard rod stelujuci prilikom namestanja bude duzi kad umetnes matice i navoje. znaci jedan umetak mora napolje
Naram se da si me razumeo
Comment
-
-
Kapiram da je ovo na slici to sto si objasnio, samo sto bih ipak isao na varijantu sa varenjem navoja na krajeve i velikom srednjom maticom+ dve da udaraju kontru.
Nisam nasao odgovarajucu slikuwork in progress
Comment
-
-
Originally posted by kalibaRJavi ko ti radi kontra navoje i matice za to, treba i meni ovako nesto za miciku. Trenutno sam samo produžio šipku, a hoću isto da bude štelujuće.
Ili odmah da odrade i za mene komplet.
Ti treba 1 komplet ili vise ?work in progress
Comment
-
-
Ja i mislio na AE86
Eclipse tesko da ima ovakvu sipku, verujem da mu je Mitsu napravio neku verziju nezavisnog oslanjanja. Panhard imaju samo matori RWD prevozi, moguce jos nesto, ali to je odavno prevazidjeno. Siguran sam da Tokyo ima sta da kaze na tu temuwork in progress
Comment
-
-
Znam za šta mi trebaa na šta ti misliš nemam pojma hehe
Na Eclipseu kad sam ga spustio pozadi točkovi su otišli u jednu stranu, jer je ta da kažem šipka trebala da bude kraća.
Rešio sam tako što sam je skratio koliko treba i zavario i tako korigovao to pomeranje u stranu.
E sad, zbog bilo kakvog daljeg štelovanja, moram da namestim ovo sa kontra navojem i maticama
A "standard" za 13ice ti je širina do 175.
Comment
-
-
Ako je ovo tvoj slucaj:
I skracivao si ovu zlatnu, u prvom planu, onda pricamo o istom stvarima.
Njima se steluje zadnji "camber", pretpostavljam da su ti tockovi otisli u minus (gornji deo tocka ka karoseriji, donji od) kada si spustio auto.
Ako je to to, onda sam pogodio da ce ti trebati dva komada/kompleta.
Btw, izmeri debljinu sipke pa da vidimo koliko se podudara sa panhardom na AE86.
Ovo:
work in progress
Comment
-
-
Comment
-
Comment