Yugo 1.1 EFI Power

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • FM III
    CBC Član
    • 28.04.2010
    • 79
    • Beograd
    • Ford Focus mk3,5

I, šta bi?

Comment

• YUgisa
      CBC Senator XXL
      • 05.06.2008
      • 793
      • Subotica
      • Yugo 1.1 EFI

Prosao i pozvan da dodjem i sledece godine ponovo
      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• FM III
        CBC Član
        • 28.04.2010
        • 79
        • Beograd
        • Ford Focus mk3,5

Dobro je da nisu zezali za duge brezone

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

To je namerno ostavljeno da privuce paznju sa drugih stvari Mada svaka cast ljudima za tehnickog koji su jedini bili od brdo tehnickih u fazonu tehnicka ispravnost vozila iznad zakonskih nebuloza...
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

Comment

• YUgisa
              CBC Senator XXL
              • 05.06.2008
              • 793
              • Subotica
              • Yugo 1.1 EFI

Namontirani osiguraci haube, postavljene plocice sa navojem cija pozicija moze da se steluje kako bi se namestili osiguraci na odgovarajuce mesto, ovo ce omoguciti laku demontazu i ponovnu montazu osiguraca kad zatreba:

Vracena nazad i GSI tabla, naravno prokletstvo se nastavilo pa ni na fabrickoj tabli nije izdrzao merac predjene kilometraze vise od par 10tina km xD

Stavljene racing ( ) matice, usteda 260g Hvala nasoj carini koja je odlucila da naplati 50% od ukupne cene, bas su skromni...

Pre i posle:

Sledece na redu vracanje branika i letnjih guma posto se ova Kama raspada nakon 300km po ovom "toplom" vremenu

Comment

• YUgisa
                CBC Senator XXL
                • 05.06.2008
                • 793
                • Subotica
                • Yugo 1.1 EFI

Teaser:

Comment

• YUgisa
                  CBC Senator XXL
                  • 05.06.2008
                  • 793
                  • Subotica
                  • Yugo 1.1 EFI

Montirane "skrge":

Izmenjeno kacenje ukrasnih plastika na sedistima posto je to bilo jos izlomljeno kod bivseg vlasnika:

Izmenjen odusak menjaca kako crevo ne bi bilo prejako savijeno zbog skucenog prostora:

Napravljena aluminijumska T racva za iber umesto neke frikombinacije koju sam ja napravio pre 12 godina:

Nabavljeno ulje (5.2l) i filter za mali servis. Dodatan kapacitet je zbog OAC koji ce uskoro biti napravljen:

Nakon 350km koriscenja, malecna razlika izmedju prednjih i zadnjih guma

Comment

• YUgisa
                    CBC Senator XXL
                    • 05.06.2008
                    • 793
                    • Subotica
                    • Yugo 1.1 EFI

Posto se polako spremamo za Kulu 2019, moramo da krenemo malo sa radovima, rasturen zadnji osteceni branik, olaksana sina i nosaci (-290g):

Popravljen branik pa uduvano sve u prajmer, a difuzor ofarban sa bumper sprejem:

I zavrsen spliter:

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Kako funkcioniše taj difuzor? Jesu to gasni amortizeri ili kako?

Comment

• YUgisa
                        CBC Senator XXL
                        • 05.06.2008
                        • 793
                        • Subotica
                        • Yugo 1.1 EFI

Jesu, gasni su, to je samo da kad ga zakacim ima sanse da se spliter podigne umesto da se polomi

Comment

• YUgisa
                          CBC Senator XXL
                          • 05.06.2008
                          • 793
                          • Subotica
                          • Yugo 1.1 EFI

Comment

• YUgisa
                            CBC Senator XXL
                            • 05.06.2008
                            • 793
                            • Subotica
                            • Yugo 1.1 EFI

Sklopljen auto:

Farbanje zadnjeg branika opet nije uspelo jer spric git koji sam koristio je reagovao hemijski sa podlogom a posle i sa farbom, tako da su dani pripreme otisli u nepovratno, usled nedostatka vremena jednostavno nisam mogao da spric git gulim pa je bzvz ofarbano, takodje sredjena i ofarbana svetla za tablice:

Usled nedostatka vremena nisam zavrsio prednji branik kako sam zamislio, pa sam napravio privremeno hladenje za kocnice:

Oil accumulator can nazalost nece biti spreman za vikend da se proba, ali veci deo je u pripremi:

I prepravljen fabricki regulator pritiska u stelujuci:

Tako da usutini mnogo nedovrsenih planova za ovaj vikend u Kuli, koji se mozda i nece odrzati zbog kise...

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 793
                              • Subotica
                              • Yugo 1.1 EFI

Zamenjena sirena posto se stalno pregrebala i obijala da svira kad je potrebno:
                              https://flic.kr/p/2gjm6UX

Bili u Kuli, nazalost pehovi danima pre odlaska su se nastavili i na sam dan plus umor od obaveza su me naterali da ne budem posebno produktivan, pa umesto uvek ciljanih 80-100krugova, odvezeno sam svega 20-25 krugova, nazalost problemi sa ispadanjem kamere iz lezista od G sila (ali uspesno reseno ispadanje kabela iz USB prikljucka sto je bio problem na Miseluku prosle godine) su doveli do toga da imam snimljena samo 4 brza kruga i to iz prvog stinta po vlaznoj stazi. Ipak, nije sve bilo tako lose, auto je mnogo napredovao od prethodnog puta, prosli put sam krenuo sa krugovima od 48+s da bih posle dva manja izletanja i dosta mucenja postavio licni rekord od 44.13s po suvoj stazi. Ovaj put auto koji je mehanicki skoro indentican tadasnjem, samo sa podesenim trapom 95% od toga kako bi trebalo, omogucilo mi da vec prvi brz krug odvezem svega 0.25s sporije od rekorda, a vec u trecem krugu da oborim svoj rekord i spustim na 43.6s. Nazalost vec receni problemi sa kamerom su me sprecili da izmerim vremena po suvom, pa samo iz nekih usputnih krugova sam uspeo spajanjem sektora da vidim da sam konstantno vozio u 43s i niskih 44s i da auto ima potencijal za 43.23s, mada ja verujem da sam mogao da spustim i u 42s da je bilo sve kako treba. Slike sa staze ce biti kad dobijem, za sada samo snimak voznje

Comment

• YUgisa
                                CBC Senator XXL
                                • 05.06.2008
                                • 793
                                • Subotica
                                • Yugo 1.1 EFI

Evo slika iz Kule:

I jos jedan karting samo sa zadnjom vucom

Gde je guma?

Tu je Salu na stranu, guma je bila ostecena prosli put u Kuli zbog kacenja ruba pa sam resio da je dokrajcim pred zamenu:

Malo kacenja bankine:

I jos jedan snimak iz drugog ugla, drug je vozio:

Comment

Working...
                                X