Alfa 156 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Originally posted by 156V6
    Sto se BRICK-ovog pitanja tiche o prednostima i manama prednje vuche prilikom granicne voznje bi mogli ceo dan ono sto meni prvo padne na pamet je mnogo bolja upravljivost na vlaznoj podlozi i bolje kontrola u krivinama naravno ima i mana...ali cinjenica je ovo- da je samo Alfa uspela da prebaci 350ks na prednje tockove i sa tom snagom postigne vreme bolje na stazi(video klip) ispred M-a,Honde,AMG-a,Impreze 4x4 itd....

Imam jedan mnogo dobar video te Alfe 147 GTA Autodelta, od spolja i iznutra, voze ga negde po engleskoj....nasao sam ga na sajtu

www.alfa156.net pa na downloads

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

killaz jesam zapazio sam. 250 konja ako se ne varam. medjutim to nije toliko bitno, pitam za vesanje. isti taj motor ide i u 147 i u 156 ALfu, taj od 3200 V6. 156 ima osobine zadnjeg pogona, 147 ima osobine prednjeg pogona, tako im je postavljen setup. pitam sta je od ta 2 tipicna Alfa za koju Alfisti kazu da je neponovljiv utisak voznje?
      btw, na klipu se solidno vidi koliko 147 bezi sa putanje i koliko je veliki debalans upravo kroz krivinu.(tipicno ponasanje prosecnog auta prednje vuce prosecno podesenog). ne uspevam da vidim gde je tu prednost Alfe 147?
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141

Sto se BRICK-ovog pitanja tiche o prednostima i manama prednje vuche prilikom granicne voznje bi mogli ceo dan ono sto meni prvo padne na pamet je mnogo bolja upravljivost na vlaznoj podlozi i bolje kontrola u krivinama
        bolja kontrola u krivinama?
        na sta konkretno mislis.
        rekao bih da je to upravo najveca mana prednjeg pogona, los prolaz kroz krivinu sa po pravilu totalnim gubitkom kontrole kada se predje prag prijanjanja.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Sasha
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 4126
          • Novi Sad

Originally posted by brick
          btw, na klipu se solidno vidi koliko 147 bezi sa putanje i koliko je veliki debalans upravo kroz krivinu.(tipicno ponasanje prosecnog auta prednje vuce prosecno podesenog). ne uspevam da vidim gde je tu prednost Alfe 147?
          da li smo mi gledali isti film!? Da li si video tabelu na kojoj je Alfa po krugu ispred automobila kakvi su M3,impreca,porse 911 i td.Ta Alfa ima LSD i lezanje joj je extra!
          www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Sasha
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 4126
            • Novi Sad

Vec smo u off topicu pa predlazem da se ovo nastavi na nekom drugom mestu!
            www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Nikola
              CBC Senator XXL
              • 29.09.2004
              • 975
              • Indjija/Vojvodina

brick skini film sa linka koji je par postova gore dao sasha.

brick prica o autu koji ima 250KS (znaci obicnoj GTA)

dok drugi misle na AutoDelta GTA koja ima 328 KS!!!!
              .:Cuore Sportivo:.
              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Originally posted by Sasha
                Vec smo u off topicu pa predlazem da se ovo nastavi na nekom drugom mestu!
                Bas sam se zapitao kakve veze ima to sa mojim autom

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

hm, ajde onda selidba na bolje mesto.
                  nego ostade pitanje bez odgovora- sta je tipicna vozna osobina koju najvise cene Alfisti, klizanje prednjeg zadnjeg kraja ili neutralnost?
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

Jedno pitanje

Imam u alfi onu imitaciju drveta na centralnoj konzoli, napravljenju od plastike. Hocu da je prefarbam tako da bude alu-look. Jel radio to neko i kako izgleda. Kako se radi ?

Comment

• 156V6
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 415
                      • BEOGRAD

Brabus : I ja sam o tome razmisljao...ima 2 nachina prvi da stavis neke alu/carbon look folije preko(nisam za tu varijantu ali znam da moze) i druga varijanta da odes u neki dobar Alfin servis u svabiji /italiji trazis catolog sa svim varijacijama komandne table(konzole) za 156 i narucis ono sto ti se svidja...naravno posto se skida ceo ram ne rachunaj da ces proci jeftino ali dobices priblizno ono sto trazis

Ako te budu zanimali jos neki detalji javi mi na PP

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

Ja se jos uvek zanosim idejom da izvadim tu imitaciju sa centralne konzole, mislim da je nije tesko izvuci, posto je umetnuta, samo treba naci gde su srafovi.
                        Kad je izvadim, mislim da je preprskam plastic praymerom i nakon toga preprskam auto lakom - sivim. Isto to hocu da radim i sa retrovizorima, samo sto cu u tom slucaju da koristim metalik boju za farbanje.

Za konzolu bi trebalo da radi ta kombinacija, ako ne....nacicu valjda na otpadu neku sa imitacijom aluminijuma.

Cim budem sledeci put dosao u Srbiju, na malo duze vreme probacu tu kombinaciju, pa cu da ti javim rezultate

Comment

• maki
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 878
                          • Budva, CG

Dobio sam ponudu za takvu alfu,ista kao ta sto ti je na avataru,98 god,presla oko 110 000km, sad je uvezena i covjek mi trazi 8300 eur, valja li to auto te pare,kako te sluzi i na sta da obratim paznju prilikom kupovine
                          HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Nikola
                            CBC Senator XXL
                            • 29.09.2004
                            • 975
                            • Indjija/Vojvodina

maki, cekamo te u timu

Taj alfin dizel je jedan od najboljih na trzistu. Ako je ta kilometraza, i ako su kola u celini Ok, uzimaj i ne razmisljaj.

Ovde kod nas je nema za te pare
                            .:Cuore Sportivo:.
                            Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• maki
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 878
                              • Budva, CG

Pa pravoda ti kazem za kilometrazu sumnjam da je ta,bojim se da je duplo,najvise me privlaci sto moze kompenzacija,da mu dam punto i doplatim,sve u svemu unutra je ocuvana perfektno,ful oprema bez koze,ali ima navigaciju cini mi se,samo spolja je malo zapustena,farba je OK ali neke sitnice kao npr one rucke na prednjim vratima i felne(boja je otpala na nekim mjestima),u svakom slucaju bi ja izmjerio kompresiju i poveo na detaljan pregled,samo me zanima ima li nekih skrivenih mana
                              HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• BRABUS
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2004
                                • 2399
                                • London

Pazi maki....od 1. septembra do danas sam presao tacno 10200km, bez ikakvih problema, bez grama potrosenog ulja, potrosnja mi je 6.3 - voznja lagana do posla i nazad, delom auto-put, delom po gradu (40km u jednom smeru). Do sada nisam imao ama bas ni jedan problem, i prezadovoljan sam autom stvarno.
                                Nemoj da gledas kilometrazu kakva je, gledaj u kakvom je stanju auto....i naravno coveka koji ti je prodaje. Moj auto je gledao majstor, covek je bio sasvim OK koji mi je prodao, raspitao sam se kakva vozila prodaje i da li je neko imao problema sa autima koje je kupio od njega.

Cena je sasvim OK, s obzirom da Passaat i A4 nemas ispod 9500-10.000e kod nas isto godiste.

Moja Alfa je stigla iz Italije juna, a zadnji servis po knjizici je uradjen marta, i imao je 180.000km na satu. Cenim da sad ima preko 200.000, al na satu pise 140.200km

Delovi nisu skuplji od auta te klase, dok je nesto cak i jeftinije od Passata - npr plocice su za Passat TDI Lucasove 4400din, a za Alfu 3500

Ako je auto u dobrom stanju, neces se pokajati sigurno....ne mogu da ti opisem osecaj kad izadjes iz auta, pa te nesto tera da pogledas na auto ponovo i onda se odusevis, kao prvi put kad si je video

Comment

Working...
                                X