Alfa 156 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Nista ne kupujem za sad. Najverovatnije cu od marta meseca da idem na praksu u Mercedes Benz Indonezija....tako da necu da mi auto stoji bez veze. Sad mi ovde auto i ne treba nesto mnogo, posto bas ucim...pa rekoh, sto da ga ne ostavim u Nis da se prodaje. A uz to, videcu sta cu sa kesom, kad ga dobijem, gde da ga ulozim.

A postoji i opcija - i posle Alfe - Alfa To bi u slucaju da moj cale hoce da je zadrzi, a da proda Omegu Tad bih mogao da ga vozim kad dodjem kuci..hehe

A sta cu posle, videcu, nemam nikakvu jasnu viziju sto se konkretnog automobila tice. Zavisi od toga kako se bude uvecavao novac i kakve cu potrebe za autom da imam.

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

Posle 9 meseci, prodata Alfa....zamenjena za Punto II 2001 dizel sa 5 vrata + kes. Lose sam prosao sa prodajom, ali to je ceh koji mora da platis ako hoces da vozis Alfu u Srbiji...

Napisacu utiske o autu celom periodu u kome sam je imao, cim budem nasao vise vremena

E, da...ostajem pri tome da ne kupujem auto jos neko vreme, nije mi neophodan. Punto je vec na prodaju...

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

Evo da sumiram utiske...cisto zbog buducih vlasnika 156-tice, pokazem moje vidjenje o predrasudama koje prate Alfe.

auto sam imao oko 20 meseci, od toga sam ga vozio oko godinu dana, 8 meseci je bio na prodaju, vozen, ali vrlo malo i to uglavnom ne s moje strane. Auto je po mojoj proceni imao oko 200-230.000 kad sam ga uzeo. Na satu je bilo 130.000, ali je zadnji servis uradjen na 180.000 nekih godinu dana pre nego sto je auto dosao u Srbiju. Ukupno sam s njim presao oko 45.000, od toga 40.000 za godinu dana, i oko 5.000 kad sam dolazio za Srbiju, gde je auto stajao.

Auto sam najvise vozio po auto-putu, skoro 90% je bila takva voznja, na relaciji Nemacka-Srbija (6 puta za to vreme) i kad sam putovao do posla (oko 100 km dnevno, 6 meseci). U prvom slucaju, brzina je bila izmedju 150 i 160 km/h uglavnom i prtom je auto trosio 7-7.5l sa Nemackim gorivom, sa nasim oko litar vise (mereno vise puta od cepa do cepa, sa oko 900km izmedju tankanja). U drugom slucaju, brzina idealna, od 90 do 120 km/h + 5km gradska voznja, i tako sam uspevao da predjem 1000 km na tank od 63l, takodje mereno dosta puta. Po gradu po Nemackoj nisam nikad uspeo da predjem 100km u jednom cugu, a kod nas mi je na nasem gorivu trosio izmedju 9 i 10l na 100. Cale je uspevao da potrosi i 8l, ali ja imam tesku nogu. Toliko o tome da je Alfa sda 2400 kubika veliki potrosac. Jedna predrasuda srusena...

Odrzavanje: Sto se redovnog odrzavanja i potrosnog materijala, mislim da je u rangu sa cenama odrzavanja Passata i Vectre (plocice, kaisevi, filteri...). Ko ne veruje, moze da proveri vrlo lako...Jos jedna predrasuda srusena....

Kvarovi: Za 40.000 koje sam napravio u godinu dana, auto me NIKADA i nigde nije izneverio. Palio je na -20, izdrzavao bez problema 15-16 sati voznje punim tempom, pritom ulje nije trosio uopste. Samo sipam gorivo, zamenim ulje, filtere i ostalo, svakih 10.000km i vozim. Ispunjavao je svoju funkciju savrseno, bas ono sto mi je trebalo - pouzdan auto, koji nece da rikne negde na sred puta u sred Evrope, gde bi mi skinuli kozu s ledja za popravku...i nije.

I verovatno bi sve bilo kao u bajci, da ne zivimo u zemlji Srbiji...tj. ja ne zivim, ali sam servisirao auto, zato sto sam cesto bio dole prosle godine.

Zamenio ja PK kais tako negde pre leta, otsio za nemacku, doso u Nis za leto, presao ukupno oko 8000 sa tim kaisem, kad odjednom upalim auto i cujem neki uzasan zvuk iz motora, kao da se raspada....mislio - gotovo, prezubio 100% (zupcasti promenjen pre 30.000km). Otvorim, pogledam, kad ono PK kais u fronclama, jos se drzi, ali froncle udaraju po motornom prostoru i prave takav zvuk. Odvezem se do majstora, pogleda, kaze, spaneri su uredu,mora da je kais los bio. Kupim nov kais, namontira ga on, dodjem u Nis (posle 50km), isto sranje. Odvezem kod drugog majstora, koji vazi za najboljeg u regionu za Alfe ( o!o je najbolji), kaze, ceo set spanera otisao, tj. nosac remenice mora da se zameni. Krenem ja u potragu sirom Srbije za taj deo, nema ga apsolutno NIGDE, pa cak ni u Delti. Nadjem na jedvite jade jednog sto ga ima, i krece zajebancija....treba da se donese iz Grcke, ovo ono.....15 DANA sam cekao ****ni spaner koji kosta 200e Na celu tu avanturu (3 kaisa + spaner + majstori) sam puko oko 350e, ali pomirio se s tim...prva stvar koja crkava, jebiga. Odmah cim je namontiran, cuo se mnogo vise nego pre, majstor kaze da ce da "nalegne", ovaj se pravi lud u radnji, ja morao da palim za Nemacku nazad. Nakon toga ostavio auto, i cale morao da menja ponovo sve, posle 15.000 km. Srpska klasika - majstor tvrdi da ga nije namestio, prodavac da ga nije prodao. Ostalih primedbi na motor nisam imao, mada sam osetio da ce i turbina morati da se menja uskoro, malo mi je popustila.

I najgora stvar, ogibljenje Ono nije normalno, sto bi reko Dora, kao da ima Gremlini unutra neki. Dobronameran savet - ako krene da vam se cuje u trapovima na 156-tici nesto, bolje pocnite da prodajete auto, jer ste upravo usli u zacarani krug, koji mnogo kosta, a iz kog tesko da moze neko (majstor) da vas izvadi. Sve je pocelo posle duzeg boravka u Sribji i voznje po sveze raspalim putevima u prolece. I to je prilicno naivno pocelo Naime, prilikom prolaska preko poprecnih neravnina nesto skripne, ne jako, ali iritira. Buka se progresivno povecavala i pocela da se javlja na drugim mestima. Uglavnom, posle zamene svih stabilizatora i svega sto je imalo lufta...ono sranje se jos cuje. Najebao se keve svim majstorima koji su ucestvovali u toj akciji, otiso kod drugih, na jos boljem "glasu", da ne imenujem servis, posto vidim da se neki ovde kunu u njega.....posle celodnevnog pipanja i cudjenja, ocigledno nesto podmazali, buke nestalo, uredno naplatili (odrali)....i posle prve kise isto sranje. Nisam imao zivaca da dobar deo svog kratkog boravka provedem jureci razne majstore i sedeci s njima u kanalu i juriti delove po gradu, kao da trazim nesto za Discovery Space Shuttle....resih da se oslobodim auta.

Ali hehe....ne ide bas to lako u zemlji Srbiji. na oglase se skoro niko nije javljao, u pocetku cena bila visoka. Nije se javljao ni kad cene nije bilo, apsolutno niko. Nije problem bio ni to sto auto u Nisu, auto je mogao da se pogleda u Bg svake srede, da je neko hteo. Na auto-pijaci beze ko djavo od krsta - to trosi, kvari se, skupa registracija....nije Passat. Posle 8 meseci, naidje SELJACINA, nepismeni, zadrigli, iz selendre u sred picke materine, ciji je osnovni motiv da kupi Alfu 156 to sto je njegov komsija iz sela kupio isti auto pre nekolko dana, pa je ovaj brze-bolje doso na pijacu i kupio prvu na koju je naisao. Dobio sam Punto i nesto malo kesa, uzasno sam prosao prilikom prodaje, na autu izgubio mnogo para....ostao mi beli Punto dizel da ga prodajem.

Da svedem utiske - sa ekonomske strane, bolje bih prosao da sam uzeo neki Passat, vise bih ga platio, ali bi ga zato bolje prodao. Sa majstorima nebih imao zajebanciju.....ali bih vozio auto koji ni po cemu ne moze da se poredi sa 156. i koji mi nebi doneo ni priblizno toliko lepih stvari kao 156.....nauzivao sam se vozeci Alfu, zavoleo je stvarno, krivo mi je sto je teko moralo da se zavrsi kako se zavrsilo, ali u uslovima u kojima sam, moralo je tako da bude.

Ne zalim pare koje sam slupao u auto, jer je auto ono sto mi najvise mozda i zadovoljstva pricinjava u zivotu, ima nekih stvari koje ne mogu da se izraze parama, Alfisti to dobro znaju....

Da li cu da kupim Alfu ponovo ? Hmmm....nisam siguran, to ce da zavisi od materijalnog stanja i alternativa koje imam. U principu mogu sebe ponovo da zamislim u jednoj Alfi, ali u drugim uslovima (nov auto, garancija...). Ima vremena....

Nadam se da sam nekom pomogao

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

Ne mogu da kazem da mi je drago sto je Alfa otisla, jos na taj nacin i takvom coveku. Jos mi reci da je Punto sa 3V i 1.9 dizel pa da sreca bude jos veca (sto bi se reklo Punto Van). Mada sa Puntom postoji jedna fina stvar kod nas - relativno lako se prodaje.

Ali sa druge strane - ako je turbina bila pri kraju bolje neko drugi da je menja nego ti .

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Ma ne, punto je sa 5 vrata, i nije Van....al je beo

Comment

• Milos
              CBC Senator XXL
              • 12.05.2005
              • 700
              • Beograd, carraburma

156 = skup sport!

Comment

• Darth Nihilus
                CBC Senator XXL
                • 13.04.2005
                • 417
                • Srbija, Paracin

To što si nahebo sa majstorima nije problem Alfe nego majstora. Kad čitam kakve si zahebancije imao sa vešanjem, ko da sam pisao šta sam propatio sa Suzuki Balenom. Obišao sam razne "stručnjake" ovlaštene servise, majstore, da bi na kraju problem našao drugar koji inače radi samo Opel. Još kad se pojaviš sa Alfom negde, to ti je ko sveto pismo! Svi samo zevaju i prave se pametni. Pored para koje pukneš, najviše najebu živci i izgubiš grdno vreme. I danas kažem svima da je Baleno odličan auto, ali da ga vozim onako kao sad Alfu, ne bi sigurno to izdržao. Alfa je odlična, pruža neizmerno uživanje u vožnji, jedini problem je kasnija prodaja, jednostavno je ne cene koliko vredi. Čovek koji je vozio sticajem okolnosti 156, kaže da se slatko navozio, da je fenomenalna za vožnju, ali je ipak prodao i kupio Mercedes za koji jedino kaže da je Mercedes! Ne razumem, sam kaže da je Alfa bolja, ali da je meca, meca.
                Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Stex, jeste da najveci deo krivice lezi u nasim putevima i majstorima, ali ja licno ne videh auto kome tako strada vesanje kao da je od stakla i na kome retko da moze da prodje malo vremena, a da ne lupa nesto

Navozao sam se kao car, ali bi mi mnogo bolje bilo u nekim drugim okolnostima...

Milose, skup, skup...ne preporucujem nekom ko zadnje pare misli da da za auto

Comment

• jovan30
                    CBC Senator
                    • 07.05.2006
                    • 322
                    • Beograd

Brabus tuzna prica. Zao mi je sto se tako desilo, verovatno si bas zavoleo Alfu.
                    Ovo je samo jos jedan dokaz da kod nas mozes lako da prodas iskljucivo nemacki auto.

Comment

• Darth Nihilus
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2005
                      • 417
                      • Srbija, Paracin

Ljudi nije vešanje ništa bolje ni kod drugih, moj šurak nagrabusio sa Meganom, njegov ortak sa Bravom, drugi ne može da pokrpi Reno 19, čovek koga znam muku muči sa novom Astrom, Golf je priča za sebe, tužna... Hebiga, putevi su nam užasni, država nas dere pri registraciji, plaćamo nenormalne poreze, putarine... Jednostavno ovo je PROPALA zemlja, ko može treba da pobegne odavde. Za naše puteve, gradsku i prigradsku vožnju najbolji je kec, ne Yugo, nego baš kec. Ako i nešto crkne, jeftino je i ne sikiraš se. Kolega pošao sa Lanserom na more i na izlasku iz nekog od tunela u CG potrefi neobeleženu rupi i otkine mu se balans štangla! Da nije možda Mitsubiši kriv za to?

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

novom Astrom
                        Malii off,jel Astra H u pitanju,ova G se pokazala kao izuzetno robusna po tom pitanju

Brabus Alfa i pijac nikako ne idu,btw koja jecena tog Punta

Comment

• Darth Nihilus
                          CBC Senator XXL
                          • 13.04.2005
                          • 417
                          • Srbija, Paracin

Ne znam koja je, proizvedena je 2000g.

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

Astra G prosto mi neverovatno da to cujem za nju koje muke ima daj da mu pomognemo

Comment

• Darth Nihilus
                              CBC Senator XXL
                              • 13.04.2005
                              • 417
                              • Srbija, Paracin

Reko sam mu odavno za forum, pa ako je zainteresovan...

Comment

• dekideki
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1914
                                • Beograd

tuzna prica, ali realna. samo mi smeta sto mi svi bezimo od problema optuzujuci druge marke kola. al, ajde da se i ja nadovezem. pandurski 307 je naodvaljivao bubrege svakome ko je iole malo patrolirao s njim, svi redom kukaju kako je tvrd ko K.... i da je komplet plastican. svako ko ima malo vise km u guzici nece vise da seda u njega. svi se kunu u Punta.
                                ***stakleno vesanje nije stakleno vec precizno i projektovano za normalne puteve a NE za reli uslove voznje kakvi su u Srbiji cak i na autoputevima... kazu ljudi "riba se cisti od glave". uzrok su putevi, problemi sa vesanjem su samo POSLEDICA.

da ne ispadne da branim 156, meni je moja 155 bolja! mada, kad vidim ove nove, restilizovane 156... uh! tako bih jednu rado posedovao...

poz.
                                .

Comment

Working...
                                X