Maptune sacuvan?
SAAB 9000 CSE 2.0T MAPTUN...
Collapse
X
-
ljudi, kao zaljubljenik u saab-a sam ga kupio
kad sam shvatio da je to TAJ saab onda mi je bilo jos lakse da se odlucim
sto se tice nastavljanja teme, naravno sa tim sto ce da se krene malo mirnijim tempom
prvo cemo da iscistimo sitnice, usrafimo sve sto landara
onda idemo na novo kvacilo pa zamenu plina da odgovara snazi (ili obrnuto)
eto ukratko jer zurim na rucak povodom kraja godine
svi mi zivi bili saabisti i srecna vam nova godinaNaši ...
Kako znaš ?
Rečnik im poznajem ...
Comment
-
-
Originally posted by brunoljudi, kao zaljubljenik u saab-a sam ga kupio
kad sam shvatio da je to TAJ saab onda mi je bilo jos lakse da se odlucim
sto se tice nastavljanja teme, naravno sa tim sto ce da se krene malo mirnijim tempom
prvo cemo da iscistimo sitnice, usrafimo sve sto landara
onda idemo na novo kvacilo pa zamenu plina da odgovara snazi (ili obrnuto)
eto ukratko jer zurim na rucak povodom kraja godine
svi mi zivi bili saabisti i srecna vam nova godina
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
pa zavrsio se prvi krug radova
uradjena je kontrola vesanja i motora i bilans je:
leva kugla, kraj spone, spona
desni homokineticki
semering radilice
rad na letvi
prednji diskovi i plocice
zamenjena gomila holendera jer je curio antifriz na turbini
zamenjen nepovratni ventil na benzinskoj pumpi
zadni nosac motora
nosac menjaca
i valjda neke gumice oko menjaca
ako nesto nisam preskocio to je to
sitnice
e sad ostaje, posto menjanje nepovratnog ventila na pumpi nije resilo verglanje, sad idu provera (i zamena) dizni jer verovatno one pustaju gorivo (BOOST rado bi cuo tvoje misljenje)
onda ide elektrika:
ne radi pomeranje farova po visini
jedan brisac fara luduje
nisam siguran da radi grejanje sedista (e BOOST, koliko mu treba da zagreje i sta znaci 1, 2, 3 ?)
prekidac za svetla ima neku svoju pamet (upalis svetla ali ona se ne upale dok ne povuces ablender)
sa ivanom iz AC RASIC poceo pregovore za sequnet (ako nekoga interesuje BRC lambda kontrol sistem polovan, na prodaju je, potpuno ispravan)
eto
za pocetak radi se na stabilizovanju stanja pre nego se ide dalje na lamelu, auspuh itd.Naši ...
Kako znaš ?
Rečnik im poznajem ...
Comment
-
-
1 najslabije, 3 najjace...
Za vozacevo sediste, sam ti rekao da je verovatno otisao onaj mali prekidac u sedistu... federcic kako vec, jer koliko sam video kad niko ne sedi na sedishtu, on ima upaljenu lampicu Fasten Seatbelts...Inace greje maltene trenutno(posle 20-tak-30 sekundi)
Da li je Turbo vracen na 0.6 bara?
To sam ti rekao da treba da se odvrne WG sipkica... jer sam je Sloba Legenda kad je radio turbo pretegao, izgleda...
Sa BOOST-om sam pricao, verovatno ako ventil nije promenio stanje... moguce da dizne malko pustaju, pa kad je zagrejan motor, napravi se kako rece para, pa ondak ECU nesto blesavo kapira, pa nesto brlja, pri paljenju motora...
Jer kad se auto vozi na benzin dan, dva, kad je hladan, prodje 4-6 sati od voznje, auto je palio na pola kljuca...
Farovi, to sad i ja cujem... proveriti onu glupost od osiguraca... recimo... mada verujem da je to provereno, ali...
Prekidac za svetla.... mozda Automat (Relej) brljavi sad kad je hladnije, vlazznije...mada ima i za to resenja...
(Ima se jedan rezerve...)
Sa ivanom iz AC RASIC poceo pregovore za sequnet
Comment
-
-
turbo nije vracen, zaboravio ja, zaboravili oni
vraticemo u sredu
a sto se tice dizni ... jel smeta takvo stanje motoru, ako da koliko, ne znam koliko ce me unazadi zamena dizni
a sto se tice struje, sve ja to znam ali pisem radi drugih
da se malko oporavim pa cu onda samo te sitnice da resavamNaši ...
Kako znaš ?
Rečnik im poznajem ...
Comment
-
-
Jesi probao da palis direktno da okrenes kljuc na anlaser, da ga nestavljas na kontakt, nego da preletis preko njegaAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Posto se ja "ekstremno" razumem u automobile, nisam bas svatio sta treba da uradim. Da ne cekam one check ovo ili ono ili sta ?
I kad vec pisem: gde mogu da se nadju i koji su dobri amortizeri za saab-a ? Posto mi se cini da su zadnji jako zreli za zamenu. Ja bi iz nekog polovicnog iskustva reko bilstein ali mrka kapa jer na sam spomen saab-a prvo cute a onda jedno odresite "ne"Naši ...
Kako znaš ?
Rečnik im poznajem ...
Comment
-
Comment