moja 75-ica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alfaskorpion
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2007
    • 361
    • Smederevo

one su mozda iste kao i za moj motor 2,0 8v ts u 155 ici ?

Comment

• ljube-kugla
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 1531
      • batajnica

mislim da je kod tebe uljna karika 3.5 a kod mene je 4.5,pa se po tome razlikuju,ali cimni ih u svakom slucaju,pa se dogovoris za brzu postu i nek ti posalju
      ko na nas krene iz mesta je naje&o
      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• alfaskorpion
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2007
        • 361
        • Smederevo

ok hvala

Comment

• ljube-kugla
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 1531
          • batajnica

pre neki dan sam izremontovao uljnu pumpu sa 1.6 motora,kompletna dezinfekcija,i danas je zamenim,bez vadjenja motora,malo su zajebato dva srafa ispod mosta ali nekako sam uspeo da ih izvadim ali ih nisam vratio,desavalo mi se da nma leru nema pritiska uopste,pa tek na 1500-1700rpm krene kazaljka sa nule,a kad je hladan jedva na 4 bara,a sad kad sam upalio odma na 6 bara jer sam na oprugu regulacionog ventila dodao 3mm sajbnu da digne pritisak,a kad se ugreje padne na oko 2 bara,i imam utisak da mi tise radi motor,a konstatovao sam da mi ulje trosi na usisnim ventilima-gumicama jer su ventili mokri a izduvni suvi ali garavi,imam neke VAZ-ove braon boje na kojima pise 9-11 ali nisam bio zadovoljan sa njima jer mi je i 1.6 trosio ulje kao nezdrav,na ovom motoru su ubacene neke od novijih mecki ili cak bmw-a,neznam tacno jer su i vodjice od necega,nisam je ja radio pa neznam od cega je sta

imam utisak kad sam na glavi od 1.6 gledao gumice da su suvise labave,jer ventil pada,logicno je da bi trebao da stoji,a imam neke koje su 8-11,pa cu njih probati,kad me ne bude mrzelo,ako je samo do toga,karike mi se cine dobre s obzirom da je kompresija i vruc i hladan 13.5-14 bara,sto je extra

Comment

• ljube-kugla
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2006
            • 1531
            • batajnica

napokon posle skoro godinu dana trazenja pre neki dan nadjem i danas ugradim,razlika u voznji je primetna,pogotovo prilikom izlaska sa parkinga na glavni put gde mi je uvek unutrasnji proklizavao sada mi spoljni radi svoj posao ali kad sam se vratio da vidim trag,isprekidan je ali imam utisak kao da me izbaci iz katapulta,pravio sam sajbne i podbacivao izmedju tanjirastog i diferencijala,a sajbne u kucistu ispod lezaja,sa jedne strane sam izvadio a sa druge ubacio oba,sajbne u kucistu su 2mm,a sajbne koje idu ispod srafova su 0.5mm i tako da sam kombinovao i ove a i pravio sam od 1mm,ide lako ne zapinje nigde a nema lufta,sto znaci da sam prevazisao i samog sebe u budzenju

bile su mi suvise prljave ruke da slikam svaku sitnicu

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

.

Comment

• Nigy
                CBC Senator XXL
                • 13.04.2006
                • 921
                • BGD

Originally posted by Jovana
                Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• BlackBeauty
                  CBC Senator
                  • 07.06.2006
                  • 221
                  • Split

Evala majstore
                  www.alfisti.hr

Comment

• ljube-kugla
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 1531
                    • batajnica

ja malo popi.dio i ofarbao malo felne i izvadio prednji lonac koji cu morati da vratim zbog alarma u javnoj garaze,danas sam probao,lepo se pale a i budim klince kad upalim auto u garazi

Comment

• ljube-kugla
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 1531
                      • batajnica

nije mi se svideo zvuk izvadjenog lonca,posto je bilo mnogo varova odem danas do auspuh majstora i sve od grane do niklovanonog nastavka,evo kako je pocela grana,koju smo ipak pravili jer ima nova za 4750din ali je dosta niska za debljinu cevi,viri ispod kartera

jedan protocan lonac od vectre c

malo vara

i gotovo posle tri ipo sata
                      zvuk je simpatican mozda bi mogao biti tisi ali to moze uvek da se doda jos jedan protocan

Comment

• ljube-kugla
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 1531
                        • batajnica

u subotu je stigla lamela od majstor Radeta iz Mirjeva,ali nije bio on nego mu verovatno cale ili deda,uglavnom stariji covek,ali nisam zadovoljan kako je spakovao,mnogo se razdvaja izmedju obloga i zbog toga bi krcalo u sve brzine,pa sam je ja prenitovao i sastavio ih maximalno,ali detalje kad je ubacim

nego danas dobijem inspiraciju za zadnje kocnice,pa sam resio da stavim,zadnje od una turba ili juga prednji ali starog tipa,klesta od crome a nosace klesta sam zavario sa co2 za de-dion,za sad je samo desna strana uradjena,ostatak kad me ne bude mrzelo i kad nabavim sve delove,obradjen je rukavac na klasicnu meru pa bu moglo i od alfe 155

trebace mi jedna racva nesto creva a cevi sam nabavio,neki regulator i sajle da vidim kako ce izgledati i da narucim da se napravi

Comment

• TOKYO
                          CBC Senator XXL
                          • 17.07.2006
                          • 1696
                          • Beograd- NBGD

Originally posted by ljube-kugla
                          ali nisam zadovoljan kako je spakovao,mnogo se razdvaja izmedju obloga i zbog toga bi krcalo u sve brzine,
                          Nisam ovo najbolje razumeo pa ako te ne mrzi pojasni. . . .
                          MY ex RWD Alfa
                          Drift & Donuts & Track

Comment

• ljube-kugla
                            CBC Senator XXL
                            • 04.05.2006
                            • 1531
                            • batajnica

pa kad uzmes lamelu uspravno i pogledas ide obloga pa razmak pa obloga,e tu izmedju obloga je lim u obliku ~ i sluzi kao opruga da bi moglo da se neznije krece ali ako je previse razdvojena onda ne moze da se razdvoji dovoljno pa izgleda kao da ne stisnes kvacilo do kraja i zakrci
                            evo ovako izgleda lamela bez obloga

pa sam satavljao jednu oblogu za drugu,a ne kao sto oni rade,zanituju jednu pa sa druge strane kroz vece rupe zanituju drugu,ja sam radio kao sto sinterusu nituju

a pre neki dan sam gledao sinter i konstatovao da su to kocione plocice,pa su i to probati na jednoj od lamela,bar starih plocica ima

Comment

• TOKYO
                              CBC Senator XXL
                              • 17.07.2006
                              • 1696
                              • Beograd- NBGD

Da,da. . . OK
                              MY ex RWD Alfa
                              Drift & Donuts & Track

Comment

• ljube-kugla
                                CBC Senator XXL
                                • 04.05.2006
                                • 1531
                                • batajnica

zavarena i druga strana,sutra uzimam diskove od drugara za probu pa da ih dovedem na moje mere,a inace veceras sam otkinuo nosac sajle rucne,kako sam je nezno povukao samo je reka ding-ding-ding,cangrlja o kardan,sutra ide na navoze i da se to malko zavari

Comment

Working...
                                X