Citroen Saxo VTS (R)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Citroen Saxo VTS (R)

Evo da se pohvalim sa jednom zujalicom koju sam nedavno pazario. Posto mi je odavno bio merak da budem vlasnik VTS-a priustio sam sebi to zadovoljstvo za ne tako velike pare sobzirom na to u kakvom je auto stanju i sta je sve uradjeno na njemu. Bukvalno, nema sta da se radi na njemu eventualno da se udari jedan glanc pa da jos vise sija. Ali meni djavo ne da mira tako da sam porucio obrvice, Angel Eyes farove i carbon retrovizore. Elem, motor je 1.6 8V. Godina proizvodnje '98. 130000km presao. Napred Eibach + distanceri 20mm, pozadi Koni + distanceri 25mm. Alessio felne,Sparco plocice napred, pozadi Ferodo Racing, Momo koska, K&N pecurka, polirani usisni i izduvni kanali, sicevi obradjeni na venturi, bregasta sa vecim liftom,4-2-1 izduvna, zadnji lonac od Honde CBR 600 vozacevo sediste Momo T-2000 , volan Momo Corse i mislim da je i menjac radjen ali sta tacno ne bih znao reci.
    Krajnji produkt svega toga jeste oko 130KS, 7200rpm (blokada) i zaboravio sam koliko beze Nm. E da, max brzina 210km/h toliko sam ga ja poterao a bivsi gazda kaze da ga je vozio 220km/h. Ja sam odusevljen ko kuce i ne mogu da verujem kako auto ide i kako drzi u krivini.
    E sad, posto nisam lik koji se kiti tudjim perjem moram da kazem da nista od ovoga nisam ja radio vec sam auto tako kupio a decku koji ga je sklapao svaka cast. Auto inace radnjen u radionici MR Racing.

deutsche gemacht-gut gemacht...
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Lep autic, ali...

Saxo VTS ima 1.6 i 16v sa serijskih 120KS. Saxo VTR ima 1.6 8v sa 90KS.

A ti imas...sta? VTS sa 1.6 8v - takav bojim se ne postoji Dakle, ili to nije VTS vec VTR, ili ima 16v a ne 8v

U svakom slucaju, ako je 1.6 16v u pitanju, 130KS je realna cifra, i to je ok, realno i ne treba mu vise, poenta nije da ide pravo vec po krivinama, a to zaista moze.

Ako je to pak 8v verzija...sa 90 na 130KS sa tim preradama, tesko da ce otici.

Ali kako god okrenes, jeste lep
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

Fala na lepim recima i drago mi je da ti se svidza
      Motor je 8V 100% evo i dokaza. znacke na njemu su VTS no to nije ni bitno mada, naso sam na netu da postoji i vts i vtr sa 8V kao i vts sa 1.4 motorom a to izgleda zavisi od trzista za koje je pravljen ili sta vec. sta vise videh i 1.5D u vts varijanti a sto se tice 130 ks, ako mene covek laze, a ne vidim razloga zasto bi, onda lazem i ja vas , kaze da je tih 130ks izmereno na DYNO. Imao sam priliku da vozim i tog sa 16V i veruj mi da je osetna razlika na strani ovog 8V. Jednostavno, na stock 90ks dodas 15 za chipT (poznajem lika koji radi ChT i kaze da toliko moze da se izvuce sa svim ovim doradama) i jos po 5 na ostale drkalice tipa, usis, izduv, polirani kanali, venturi, bregasta i eto ga na 130. ok mozda nema bas okruglo 130 ali sigurno je tu negde posto, kao sto rekoh, vozio sam 16V, ovaj dosta bolje ide.

nego da ja tebe 206 nesto priupitam dok si ovde. ko ti je radio air box od carbona posto mi je pre neki dan burazer strucnjak zgazio na onu plasticnu zastitu za KN , dok sam ja menjao mazetnu na letvi volana a kako je tog dana bilo 'ladno jutro, raspla se u param parcad tako da sad ova alu cevka kao izigrava tu neki dovod ladnog vazduha dok ne nabavim novu zasitu ili napravim a carbon fazon mi se dopada
      poz

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

zverko bas prelepo sredjen autic.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

znao sam da ce vam se svideti

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pravio ga sam, sto nikome ne preporucujem...

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

E bas ti je fina masinica ! Novi Citro fan .
              U zdravlje da te sluzi !

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

'fala, 'fala... nego 206 zasto ne preporucujes hand made? tesko, nezahvalno, nefunkcionalno ili nesto trece? gde si nabavio materijal ? imas li ideju od cega napraviti ili gde napraviti, radionica neka ili tome slicno... mozda bih napravio i pravi airbox za njega umosto postojece pecurke tj airbox sa pecurkom unutra ali manjom nego ova. nasao sam na netu original ali delivery izadje maltene isto koliko i sama naprava. postoji i treca solucija a to je onaj tip filtera u obliku cilindra i creva sa obe strane e sad pitanje je kakvog su kvaliteta i koju firmu treba uzeti. ima li ko od vas neku preporuku? videh u GL neke ali mi nekako isuvise deluju plasticno, kineski, ko igracka.

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Ma bre tesko da se uradi kako treba...Mozes da koristis fiberglass, pa preko presvuces karbonom i preko smola i to je to, ali zajebano napraviti da lici na nesto...

Ako hoces moj savet, ostavi standardan airbox, NIKAKVE pecurke i slicna sranja, nista, samo panel filter u standardni airbox i teraj.

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

Tako sam i mislio. Ipak cu izgleda sam da pravim kutiju od fibera posto mi se ona stock bukagija nikako ne vraca pod haubu nego cu probati da napravim ovo:

mislim da ce to biti prava stvar

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Uhuhu

Srecno

A sto ne narucis odakle si to vec video? YED mislim da pravi bas takve usise?

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

Ako nije tajna koliko si ga platio?Meni je za taj auto lik trazhio 6000 evra shto je po meni ipak mnogo.E sad dali ga je spustio nizhe nemam pojma...

I love my

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Fin autic, video sam ga par puta po gradu.

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

@206: ovo sam navato na ebay.co.uk i cen amu je 49GBP + postarina e sad ima dosta njih koji izricito traze da se placanje izvrsipreko paypal a to kod nas ne fercera tako da cu da procackam jos malo da vidim ima li ko ko prima lovu preko banke ili viza. YED? imas neki link?

@kanarinac: neces verovati, dao mi ga je za 4500.

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Comment

Working...
                              X