lancia k 20v Turbo by lanee

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Lanee
    CBC Senator XXL
    • 30.11.2006
    • 488
    • Beograd

he he HVALA...

samo da kazem da su pali i xenoni a plinchuga u ponedeljak...

veliko Hvala VLADI XENONU (trion) i IvanT-u
    Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
    To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• Bane
      CBC Senator XXL
      • 30.05.2006
      • 344
      • Konjarnik Bg

je..te pa to je konacno proradilo

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Sa srecom i da se navozas mnogo vise, nego sto si je cekao

Comment

• GTI 16V
          CBC Senator
          • 04.02.2005
          • 236
          • Beograd

Lanee je konachno danas "ZAPLOVIO" svojom ladjom,i to gde drugo nego na MORE...

Evo kako je danas izgledala Kappa sa Xenon-ima (uzmite u obzir da je bio dan,Sunce koje je przilo na sve strane,i to da je slikano telefonom ):

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

A jesu l' ti farovi upaljeni?
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Lanee
              CBC Senator XXL
              • 30.11.2006
              • 488
              • Beograd

aaaaahhhhh

smrdljivi beograd....

divno letovanje, divan auto, divni ljudi... heheh

vidi se da sam se odmorio na zasluzenom letovanju...

bio sam u CG prvo u becicima, a onda kod drugarice u kuci u ricama, mestu koje meshtani popularno zovu BULJA ehehe

sve u svemu vreme extra provod, i mnogo sna (kad mogu da spavam do 5 popodne ako mi se hoce heheh)

a sad malo o autu, poshto mi je ovo prvo duze putovanje sa kappom, kad sam krenuo nisam bio bash 100% siguran kako ce se pokazati i kako ja da se ophodim prema turbu

kad sam ishao ka CG bilo je pakleno, i klimu nisam ugasio co budve, ali auto ima TOOOLIIIIKKOOOO vishka snage da kad se naviknesh na ukljuchnenu klimu jednostavno zaboravish na nju i ne osecash da je upaljena...

nazalost kad sam ishao na more ishao sam sa dve zene koje su non stop vikale sporije sporije i pazi pazi, e sad da`l sam trebao sestru i devojku da nashamaram i da se ja opustim na nekih 160 ne znam ali nije bilo to to... prosek je bio super 8.5 sati do mora sa dva stajanja...

na moru turbi i temperatura se ne vole a i guzve su sravichne pa nije bilo dalje od prva druga ler ili peta (ekonomichnosti radi)

ali zato u povratku, uslovi za putovanje kanta, ali zene se izdrogirale i zaspale pozadi a ja i drugar napred...

temperatura od 11 do 15 stepeni (motor ladan turbo spreman IC LEDEN)
              kanjon sam iskulirao i batalio preticanje jer je bilo besciljno i zbog pandura i zbog guzve, ali zato zlatibor, chachak (kisha), ljig (za nekom loodoma mazdom)... boz sachuvaj e tek onda sam video shta znachi turbo i koliko to znachi, preticanje automobila je smehotres, mozesh da preteknesh auto u pri bilo kojoj brzini i u bilo kojoj brzini samo da je preko 2.5 obrtaja (makar to bila i peta) shlepere pretiche za tren oka i taj deo mi je bio naj bitniji jer smo ih pretekli jedno 100 komada... jebiga guzva...

suma sumarum

auto je u fullu, opet sam raskantao sholju amortizera, koju sam sredio tik pred put, i zametnio sam dole jednu sijicu (shtopaljku) i natochio MNOOOOGOOO plina... rachunicu za potroshnju tek treba da napravim POOOZDRAV

p.s. ljudi da se ne lazemo ni jedan sledeci auto nece biti bez xenona,
              upalish svetla spustish ih da ne smetas ljudima i stavish naochare po mrklom mraku jer bela linija tako bljeshti da nema shanse da je nevidish

special thanks to vlada trion jer smo u poslednjem trenutku pred put ugradili ceo kit...
              Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by Lanee
                boz sachuvaj e tek onda sam video shta znachi turbo i koliko to znachi, preticanje automobila je smehotres, mozesh da preteknesh auto u pri bilo kojoj brzini i u bilo kojoj brzini samo da je preko 2.5 obrtaja (makar to bila i peta) shlepere pretiche za tren oka

p.s.
                Sa voznjom Turbo (benz.) mashine nisam otisao dalje od Una Turbo (105ks),al' dobro,i to je neshto ,tako da samo mogu misliti kako ide ovo tvoje chudo !

Comment

• Lanee
                  CBC Senator XXL
                  • 30.11.2006
                  • 488
                  • Beograd

pusti ti to

taj uno nema kilazu i ide ko blesav

najzad sam premerio kilometrazu i potroshnju

mix: 2/3 grad i 1/3 otvoreni put (pun gas ali ne preko 200)
                  1000 dinara plina, 150 predjenih kilometara

prosek 15 L/ 100 Km

poz

Comment

• kosta155
                    CBC Član
                    • 16.08.2007
                    • 15
                    • Beograd,

Druze lepa ti je ta Lancia, mada ja volim malo tamnije boje , Moja Kappa ja crno-siva metalik, isto 2.0 20v turbo, 99 godiste, plava sedista unutra, itd. Postovacu neke slike ovih dana da je vidis. Jel si razmisljao da menjas felne? Ja sam prosle godine nasao neke lepe 17" al sam odustao, mnogo je po ovim rupama, dosta su mi i te 16", ps imamo iste felne.

E sad, interesuje me taj servis za turbine. Imam i nemam problem. U stvari ne znam da li da to sredjuem u opste. Poklopac za suvisni vazduh u turbini mi je zaglavljen i pumpa vazduh u motor ko blesav, to sa jedne strane nije lose jer auto ide ko lud, ne bi verovao!!! a sa druge ne valja jer mi pucaju creva za vazduh. Tako da ne bi bilo lose otici u taj servis cisto da se vidi sta mi se isplati vise, jer ovo crevo koje mi puca i koje sam bas danas promenio, kosta u delti 2500 din.
                    Saab 9-3 Aero
                    Volvo V40 2.0T

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Ne znam koliko ti je pametno da tako vozis... Jel mislis na Wastegate?
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• mirdza
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2005
                        • 2437
                        • Katowice (PL) / Banja Luka
                        • AGP / W126

Vjerovatno govori o Dump Valve i nije bas pametno da se tako vozi. U stvari, cudi me kako ECU ne prebacuje u safe-mode (po svemu sudeci jos nije bilo overboost-a)
                        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

ECU je "mator" i poprilicno glup, tako da ne ide u SAFE zbog prevelikog pritiska. Boost cukica je neophodna za kappu.
                          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• kosta155
                            CBC Član
                            • 16.08.2007
                            • 15
                            • Beograd,

Pa ljudi ja tako vozim godinu i po !!!! Presao sam doosta km. Samo mi je naprslo crevo koje ide od intercoolera i to deo naj blizi usisnoj grani, pa sam ga zamenio. Imam neke slike gde se to vidi ali ne mogu da izvalim kako da postujem ovde sliku.

To je u unutrasnjosti turbine, jedna okrugla klapna, koja se u slucaju prevelikog pritiska otvori i pusti taj visak dalje u izduvnu granu. Sa spoljne strane ima neki ventil i jedna poluga koja tu klapnu gura. Nadam se da sam vam objasnio. potudicu se da stavim sliku.

[/list]
                            Saab 9-3 Aero
                            Volvo V40 2.0T

Comment

• TAZZ
                              Banovan
                              • 30.05.2005
                              • 1409
                              • NBGD,SERBIA

Da da... WG... Ako je to zaglavljeno... ne valja uprincipu...

Nije to tu za dzabe...

Mozesh imati siromashnu smeshu u motoru i onda motor CIAO!

Comment

• kosta155
                                CBC Član
                                • 16.08.2007
                                • 15
                                • Beograd,

Evo nasao sam foru. Pricam o ovom, na slici zlatnom delu. Na ovu cevku ide crevo jedno koje pritiskom pomera onu sipku i sa njom klapnu. To crevo je spalo sa njega ko zna od kad i ta klapna unutra je zaribala od ne koriscenja, i stoji u zatvorenom polozaju. E sad... Sta ja sa tim da radim? Po vasim reakcijama ne bi trebao ni kola da palim, znaci treba servis. Ne bi bilo lose kad bi se to nekako odglavilo, samo bice mi zao ako ne bude isao onako ludacki, Ne bi ste verovali, ljudi se odusevljavali, jedan me molio da stanem, svi me jure da im prodam kola zbog toga

Saab 9-3 Aero
                                Volvo V40 2.0T

Comment

Working...
                                X