Jos jedna CRX 1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Originally posted by starac vujadin
    Teranje auta odmah posle tuninga nije bas bio smart move, najblaze receno. Trebalo je to postepeno i lagano razraditi sa malim obrtajima, a ne ici odmah na merenje snage i naterivanje po ulicama.
    Zato? Pa nije radjena generalna....sta da legne prosireni kanal, oprane dizne, resetovan ecu
    Jedino sto treba cekati je dotezanje glave za ostalo nema razloga.

Posle toga vozi, ali zaboravi na voznju "do daske". Vozio sam taj motor, znam ga dobro, ja ne bih prelazio 4500-5000
    Takodje se ovde ne bih slozio...taj motor se vrti preko 7 blizu cega razvija max snagu. Motor se vrlo komotno vrti do 6 hiljada
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Da razjasnimo.
      Dobitak od 15ks na 16v glavi ne diranjem goriva je ne moguca misija pogotovu na tom motoru koji je vec jaci od konkurencije KS/L
      bez diranja goriva 15 je gornja granica sa bezobraznim bregastim i dosta spustenom kompresijom i totalno uradjenim kanalima. i opet ne moguce jer nema nadoknade goriva
      O 30 konja gore pominjanih kada se brije do daske nema ni govora to vec spada u salu.
      Ocigledno nije u redu da neko kaze da nece mnogo da ti brije motor da ne bi dobio 30 konja vec da mozes dugo da ga vozis sa 15 konja vise.
      Opisani poduhvat daje reda 3-6 konja.

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

[quote=M-power]
        Originally posted by "starac vujadin":3ezk1rfy
        Teranje auta odmah posle tuninga nije bas bio smart move, najblaze receno. Trebalo je to postepeno i lagano razraditi sa malim obrtajima, a ne ici odmah na merenje snage i naterivanje po ulicama.
        Zato? Pa nije radjena generalna....sta da legne prosireni kanal, oprane dizne, resetovan ecu
        Jedino sto treba cekati je dotezanje glave za ostalo nema razloga.

Posle toga vozi, ali zaboravi na voznju "do daske". Vozio sam taj motor, znam ga dobro, ja ne bih prelazio 4500-5000
        Takodje se ovde ne bih slozio...taj motor se vrti preko 7 blizu cega razvija max snagu. Motor se vrlo komotno vrti do 6 hiljada[/quote:3ezk1rfy]

Sto se tice prvog - radio sam to na svom autu jer sam poslusao neke ljude i pokazalo se kao dobro. Jedino bih korigovao svoj post da je motor trebalo razraditi na "manjim", a ne na "malim" obrtajima kao sto sam napisao.

Sto se tice drugog - znam jako dobro koliko se vrti, ali ovde imamo motor koji je star koliko je star i koji je pretrpeo sta je pretrpeo. Treba biti racionalan...ili mozda ne treba pa neka ga gazi, i neka radi generalnu opet i tako u krug...upoznao sam jednog takvog koji ima 156-icu...moze mu se, a ne ume da se suzdrzi (nije na forumu). Moze taj CRX jos da ide sasvim dobro ako se odradi kako treba, ali uz pazljivije "ophodjenje".

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Naravno. Ovde postoji konkretan problem. Nisu mu se izlizale karike za 1000km.
          Jednostavno je mogla da pukne karika ne Dekijevom krivicom. Mogla se nazuljati pocepati gumica ventila...treba videti...problem je konkretan tako da se nadam da ga nece biti tesko otkriti.

Naravno ni jedan star motor nije za spreman za takvo maltretiranje a da pre toga nisu promenjeni mnogi mehanicki sklopovi, lezajevi obavezno. Jednostavno zamor mnogih sklopova. Al eto moj iz tih godina je jos uvek dobar

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Da, stanje sklopova zavisi kako je motor razradjen i eksploatisan...pre svega. Moj Yugic je presao tuniran 70000km kod mene i jos dosta kod drugih vlasnika kasnije (dok god neki lik u njemu nije vozio u 1. brzini k`o blesav po Terazijama proslavljajuci neku titulu koju smo osvojili... ) bez ikakvih mehanickih problema, a pri tome nije vozen nezno, ali jeste pazljivo.

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Marko, ti nikako da shvatiš da si jedan od hiljadu ljudi koji je tjunirao svoj auto a da je otišlo na merenje. Pusti tuđe priče "osetio sam poboljšanja"... to na osećaj ne može, mora da se dokaže, nekako, ili merenjem ubrzanja... ili na valjcima.

Ono što moraš da znaš jeste da ti NIKO NE GARANTUJE da si ti stavljanjem 4 2 1 grane, protočnog katalizatora, zadnjeg lonca, hladnog u**** dobio i jednu konjsku snagu. Pratio sam situacije kada su ljudi na integri uradili sličan "tuning" i izgubili 5-10 ks (dokazano), a potom vratili sve na fabričko stanje i povratili snagu (dokazano).

Nisu svi motori pogodni za ovakve akrobacije i nisu svi hladni usisi, grane i lonci pametan izbog.

Ja ne kažem da je loše što si ti stavio nabrojane delove, naprotiv, ali moraš da imaš na umu da se uvećanja snage kod drugih ljudi uglavnom svodi na "pričam ti priču" i da ti, drugi, ljudi tripuju da im auto ide bolje zato što se drugačije čuje ili prosto što su bacili mnogo para.

Činjenica je da je 90%, kako specifikacija tuning delova, tako i priča raznih ljudi koji su tunirali svoj auto, uglavnom laž zasnovana na tuđem neznanju i lakovernosti.

Comment

• Johnny B lude
                CBC Senator XXL
                • 06.04.2007
                • 463
                • Beograd

@ Marko
                Ne bih znao sta/kako vise da prokomentarisem.
                Ali u svakom slucaju svaka ti cast na hrabrosti i iskrenosti!
                To je nesto sto fali mnogim ljudima, a pogotovo "tunerima", koji i kad urade nesto, ne primete razliku, ali im je bedak (zbog drustva tj. "bacenog" novca), da to i priznaju i otvoreno kazu!

Nadam se da ce se sve zavrsiti kako treba u svakom smislu

P.S. Znam da nista konstruktivno nisam napisao, ali sam morao da coveku "odam priznanje" za iskrenost i HRABROST za sve uradjeno

Pozz
                ... Boze, dozvoli mi da ti dokazem da me novac nece iskvariti...

www.hondaclub.co.rs

Comment

• sale vti
                  CBC Senator XXL
                  • 05.12.2007
                  • 316
                  • bgd-zemun
                  • ctr

Jbg...i ja se slazem sa dzonijem i banerom...

Ja ti zelim sto pre da sredis taj "nedostatak" i da se vratis u normalu jer znam da si na kraju sa zivcima...

Ja ne zelim da iznosim svoju teoriju jer verujem da ti je puna glava istih, ali nemoj verovati svemu sto ljudi pisu jer 90% tih "iskustava" se svodi na /rekla-kazala/ jer retko ko je eventualno imao takvu situaciju u stvarnom zivotu...
                  Mess with the best, die like the rest!!!

Comment

• markokg1982
                    CBC Senator XXL
                    • 19.05.2007
                    • 409
                    • Kg-Bg

Originally posted by Bane®
                    Marko, ti nikako da shvatiš da si jedan od hiljadu ljudi koji je tjunirao svoj auto a da je otišlo na merenje. Pusti tuđe priče "osetio sam poboljšanja"... to na osećaj ne može, mora da se dokaže, nekako, ili merenjem ubrzanja... ili na valjcima.

Ono što moraš da znaš jeste da ti NIKO NE GARANTUJE da si ti stavljanjem 4 2 1 grane, protočnog katalizatora, zadnjeg lonca, hladnog u**** dobio i jednu konjsku snagu.
                    Bane, pa ja sam ovo shvatio davno. moji prvi postovi na ovom forumu su bili sa Hondom i tobom preko pp dok sam bio u usa. tj jos tada si mi objasnio da dobijanje ks nije tako jednostavno.
                    kada sam ugradio delove koje si i sam nabrojao, moj prvi post u ovoj temi posle ugradnje je bio komentar tj IMA LI RAZLIKE i rekao sam da nisam osetio NIKAKVU razliku posle stavljanja KN, nikakvu razliku takodje ni sa loncem (sem zvuka), ali jesam osetio razliku stavljanjem 4-2 grane jer je razlika u snazi tada bila ogromna. granu je nakacio Nebojsa i kada smo ga provozali, reakcija je bila"ne mogu da verujem kako prima gas, kao da se pali vtec na 5k"
                    p.s. katalizator nisam imao, free flow prodao Timoty-u
                    http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• markokg1982
                      CBC Senator XXL
                      • 19.05.2007
                      • 409
                      • Kg-Bg

update
                      cuo sam se sa dexonijem. rekao je da ce preuzeti auto i istestirati ga u potpunosti jer mu se ovo nikada nije desilo i hoce da zna sta se zapravo izdesavalo tj desava!
                      rekao je da me nece kostati vise nista tj sto sam para potrosio za obecano, to je to!
                      ukoliko se ispostavi da je u pitanju losa glava, uradice mi i generalnu ako bude potrebno tj uspostavili smo punu saradnju i razumevanje sa obe strane! uh, izgleda da je mukama uskoro kraj,,,
                      http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• SALE
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2005
                        • 841
                        • Banovo Brdo

Bice to ponovo zujalica za primer
                        Bas mi je drago da ste se lepo dogovorili i sto nisu upotrebljivane teske reci

Comment

• nikolicji
                          CBC Veteran
                          • 26.06.2007
                          • 133
                          • Beograd

Svaka chast na kraju je ipak najbitniji ljudski sporazum.
                          Lud za Prelude

Comment

• sale vti
                            CBC Senator XXL
                            • 05.12.2007
                            • 316
                            • bgd-zemun
                            • ctr

Pa normalno da ce se dogovoriti ja nisam ni sumnjao...obojica su normalni i razumni sto je najvaznije...tako da...

Nego Mare, evo ti mala ideja za otom potom...recimo vec probana i ispitana ...
                            ( naravno ne moras odma da je pustis u promet )...

Mess with the best, die like the rest!!!

Comment

• -Vedran-
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 3255
                              • Beograd

Cini mi se da je ovo CRX iz Rume na ovim slikama
                              Power of dreams !!!

Comment

• shone190
                                CBC Senator XXL
                                • 10.12.2004
                                • 1877
                                • Beograd
                                • Dodge Charger 8.1l

Kakav je ovo CRX koji ubrzava za preko 10s do 100Km/h???

Comment

Working...
                                X