Citroen Saxo VTS 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shonsy
    CBC Senator XXL
    • 11.05.2007
    • 1391
    • London/Beograd
    • Honda CBR 125R

Re: Citroen Saxo VTS 1.6 16V by Shonsy

Evo cisto da javim da sam konacno u Londonu - raju za delove saxonija!

Nakon savetovanja sa rodjom ( Bog mu dao pamet, a meni snagu) sam odlucio da, kako on kaze, batalim baljezgarije i ako sam vec resio da sve pare sto mi ostadose od Amerike skucam u kola, neka bude u nesto vaznije! Tako da radim lepo usis i izduv. Narucen je onaj Zverkov omiljeni usis i izduvna grana 4-2-1. Posto imam vts-ov srednji protocni lonac i custom cunak pozadi, skinucu (opet) katalizator, uraditi fi50 prohrom cevi i sa novom izduvnom mislim da ce to biti prava stvar!
    Voleo bih da nakon ugradnje induction kit-a i izduvne grane odem opet da prebrojimo konjice!

Nego, ispala mi je ona mala plastika sto ide ispod fara. Ima li neko broj od onih iz Zemuna sto drze sve moguce plastike, svetlosne grupe, itd za francuze, a jeftini su?

Comment

• chikavili
      CBC Senator XXL
      • 11.02.2008
      • 732

Ne znam na koje mislis... na Velas?

Brw, ti jos uvek razmisljas o saksoncu?

Comment

• shonsy
        CBC Senator XXL
        • 11.05.2007
        • 1391
        • London/Beograd
        • Honda CBR 125R

Tako je majstore! Nisam mogao da se setim imena, sad verovatno mogu broj da nadjem i preko neta. Hvala ti Vili!

A sto se saxonija tice, kako to mislis jos uvek razmisljam, pa ne izlazi mi iz glave! Jedva cekam da se vratim, necu izlaziti iz kola mesec dana!

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

rodja ti reko da batalis baljzgarije a ti idalje baljezgas. kako si doso do toga da ce ti Ø50 biti ok. sta ako se desi da das te neke silne pare za prohrom i auto ne bude radio kako treba jer mnogo brzo izbacuje pa izgubis momenat na malim obrtajima sto se meni recimo desilo na bmwu i to samo sa skidanjem srednjeg lonca i stavljanjem protocnog zadnjeg. ajmo sad skola iz pocetka posto si malo zastranio tamo u tim amerikama. kako bese, ti bre ko da si juce doso na forum. dakle, ako dodas vazduha mora da dodas i corbe tako da sve to sto planiras nista nece vredeti bez ECU moda. kolko se secam VEMS uradio ECU za tvoj motor samo skines postojeci i bocnes taj njihov. cena... ne secam se ali za moj pojam nije jeftino. ovako ces mu otvoriti usis pa ce lepo da se cuje. eventualno ces mu dodati neki regulator pritiska da dignes malo corbe na railu ali i dalje si u vrednostima koje ti daje ECU. ako si resio bas da cackas mescu onda skini glavu pa na sirenje kanala. onda usis i izduv imaju smisla. rodjin saxo recimo place za vise corbe. da li kod tebe pozadi ima mesta za trubice? jesi razmisaljo o tome? posavetuj se sa gumarabikom, nemoj na pamet da bacas pare aj sad polako. ako si vec tamo i imas sansu da doneses nesto kvalitetno onda iskoristi to na valjan nacin. ili bre kupi NITRO i bog da te vidi. cimni 206icu nek ti kaze sta su radili na perinom pezou (kolko se secam, chip, bregaste i nitro). kazu da ide ubija...
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• shonsy
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 1391
            • London/Beograd
            • Honda CBR 125R

hehehehe pa jes Amerika pritupasta al' nisam toliko dugo boravio da bi mi mozak bio ispran!
            Sto se tice fi50 mislim da nece biti problema jer je fabricki 45ica, tako da nije tolika razlika. Pogotovu sa boljim usisom i izduvnom - trebace mu.
            Takodje te price oko povratnog pritiska i njegovom uticaju se nisu nesto iskazale kod mene... vozio sam ga potpuno protocnog, znaci izduvna, cevi, cunak; vozio sam ga i u kombinaciji katalizator i cunak, a na kraju sam mu i srednji lonac vratio, dakle imao je sve fabricko sem zadnjeg koji je bio protocni i ja tu uopste nikakve razlike nisam mogao da primetim, niti u performansama niti u potrosnji, samo zvuk.
            Ovo sto kazes za corbu tj. ecu je ok i to sam vec sredio nego sam zaboravio da prijavim. Uradjeno je to jos pre odlaska u Ameriku.
            Sto se trubica tice ima mesta za njih, cak sam i nasao na you tubu-u lepo snimak, ali nema mesta za filter, mada tesko da ce tu da proguta nesto kad je skoro skroz uz pozarni zid... Mislis da bi to bilo bolje od onog u****?
            A za prosirivanje kanala, poliranje i ostalo, ne znam sta da mislim jer cujem razne price. Recimo isti covek - Mikishon, nekima umnozio konjice, a nekima pobio iste. Meni je to drugar predlozio jos odavno, posto ga zna licno, pa sam se raspitao i dosao do tih prica...
            Takodje si potpuno u pravu za nitro. Ubedljivo najjaca stvar za najmanje ulozenog novca. Ali ne bih da ga guram pre ovog osnovnog.

Comment

• dandzaman
              CBC Senator
              • 12.09.2007
              • 229
              • RockNrolla bg

dizne?
              kad vec prckas sa ECU-om moras pustiti da tece gorivo...
              isti taj mikison savetuje da ako stavis recimo fi50 onda na zadnjem loncu izduv da bude manji recimo fi45 ili cak 40...
              ako sve to odradis sto si hteo ,obrade glave i svega ostalog ce samo doneti boljitak ali ce kostati dosta i motor ce ti biti znatno bucniji....mada ...meni to ne bi smetalo uopste

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

filter za trubaljke je najmanji problem. ovo je recimo 206 meco na njegove

a ima i drugih varijanti...

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Jel treba da cinkarim kevu sta je sve kupovala kod mene za ovo vreme h.

Quick shifter da ne bi ispadao iz brzine mora samo da imas zdrave nosace motora
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• shonsy
                    CBC Senator XXL
                    • 11.05.2007
                    • 1391
                    • London/Beograd
                    • Honda CBR 125R

@dandzaman - razmisljao sam o diznama, mada su i ove fabricke dosta neiskoriscene, te se nadam da ce chip biti dovoljan. Meni je i onako gurao malo vise goriva nego sto treba, tako da ce sa pravim usisom taman sve doci na svoje mesto. hehe nisam znao da Mikishon to savetuje, ali znam da je tako i kod rodje na saxu, nazad je lonac sa cbr-a koji, normalno, ima mali fi. A svi znamo kako taj auto ide! Hehehehe sto se buke tice, ni meni ne bi smetalo, navikao sam, a i volim! Pitaj Vocka ili bilo koga ko se vozio sa mnom za zvucne utiske...

@Zverko - pa to bi sigurno moglo da stane. Kako li bi zvucalo, uh uh! Za sad cemo to ostaviti kao opciju za neko drugo vreme, jer su naruceni usisi za mene i rodju, kao i izduvna. Jedva cekam da stigne da vidim kakav je kvalitet...

@M-kralj - pa brate moj ne budi drukara! Jao ovde je dzaba quick shifter ali nemam mooda da ih uzimam jer sam cuo u glavnom losa iskustva. Na kraju ima samo da odsecem rucicu i eto ga!

Nego sta bi sa onim termo izolacionim trakama za granu, ima li to kod nas neko da daje povoljno ili da pojurim i to ovde?

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

pletenica su zivi "konji" dokazano u praksi. izolacionu traku uzmi, nije skupa... trubice i "muuu muuu" zvuk

i uzmi brate i sifter ako nije skup, uvek mozes da ga prodas a to secenje poluge pa navarivanje na birac je sviranje one rabote, ako se ne uradi kako treba tek onda mozes da imas problema. sto rece eM, zasto bi ispadao iz brzine ako su ti nosaci ok.

Comment

• reaper_HGT
                        CBC Senator XXL
                        • 05.09.2007
                        • 888
                        • Beograd

Originally posted by zverko
                        pletenica su zivi "konji" dokazano u praksi. izolacionu traku uzmi, nije skupa... trubice i "muuu muuu" zvuk

i uzmi brate i sifter ako nije skup, uvek mozes da ga prodas a to secenje poluge pa navarivanje na birac je sviranje one rabote, ako se ne uradi kako treba tek onda mozes da imas problema. sto rece eM, zasto bi ispadao iz brzine ako su ti nosaci ok.
                        http://www.kamracing.co.uk/peugeot-2/en ... gti-3.html

pa da turbice su samo 1000funti skuplje + vems

Comment

• shonsy
                          CBC Senator XXL
                          • 11.05.2007
                          • 1391
                          • London/Beograd
                          • Honda CBR 125R

Ma nema se sad ni para ni vremena za trubice, stize za koji dan isti ovakav usis ( i on lepo muce) : http://www.youtube.com/watch?v=Vvl8rUnzucc
                          Stize i izduvna janspeed 4-2-1, kao i termo traka za nju (nadam se da je 5 m dovoljno i za mene i rodju), a uzeo sam i neke zicice od nerdjajuceg celika koje se preporucuju za vezivanje trake... mada verovatno moze to i sa onim metalnim sa buvljaka... Quick shifter i ostale sitnice ostavljam za drugi put, dolaze moji u avgustu kao i gomila prijatelja tokom celog leta, odavde, tako da nije frka. Takodje bi bilo lepo da kako dodjem trknem do Gumilica da mi ugradi onaj lambdatronac... Ceka me i redovan servis (ulje, filteri), dopuna freona, kao i zamena onog jadnog zglobica homokinetickog ili krstastog jbm li ga koji je, u svakom slucaju koliko se secam ide cela poluosovina. Eme kralju, kreni da ceprkas... kucam ti na vrata za 7 dana!

Comment

• alenas
                            CBC Član
                            • 21.01.2008
                            • 102
                            • negotin

druze cemu toliko budzenje ne ides na trke osim ako ga ne zadrzis za sebe dok ne crkne, ja jedva 4500e izvuce za moj i to u zameni a imao sam cip s blokadom na 8000obrt, a mogu da zamislim koliko tebe sve kosta mogao si za te pare da kupis a3 s3

Comment

• shonsy
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 1391
                              • London/Beograd
                              • Honda CBR 125R

Pa bas zbog tog cipa na 8k rpm i nisi mogao vise da izvuces para! Salim se, mada zavisi ko ga kupuje... A sto se tice mene, jbg toliko sam ulozio u njega do sad da bi stvarno bila steta prodavati ga ili ne nastaviti sa ulaganjima! Jednostavno uzivam u tome i za takvu srecu cene nema!

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

sta bre 1000 funti. idi na Jenvey sajt da vidis koliko sta kosta

Comment

Working...
                                X