Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Ovaj NBG se vrti stalno po blokovima 61-64, sad su mu udarena vrata, u jos je losijem stanju, voze ga neki klinci koji na pitanje o kolima samo pokazuju tragove guma i komentarisu "sve je to toyota napravila, zver".

Ovaj za 500 evra u nisu, za 500 evra izgleda do jaja .
    Ko je sada gazda, oce ga proda ?

Pozdrav!
    work in progress

Comment

• Magus
      CBC Član
      • 28.08.2005
      • 57
      • Palic

Originally posted by andrigo
      Sorry za off...ali da li neko zna nesto vise o ovoj Celici, u kakvom je stanju itd. itd?

Comment

• andrigo
        CBC Član
        • 30.05.2008
        • 94
        • Nis

Kad ga budem video sledeci put pitacu ga jel je na prodaju.
        Sad sam naso jos neke slike AE86 sto sam naso u BG na odpadu na bezanijskoj kosi ili banovo brdo ne secam se vec samo znam da je bilo nesto na "B" a vi znate gde su ti odpadi tako da znate na koj mislim...

I dok sam trazio delove za Toyotu naiso sam na model AE86 koj je rascerupan kao da su ga lesinari napali u pitanju je bila coupe levin limarijski odlicna ( izgleda da je u pitanju stranac iz nemacke ) dok je sve ostalo poskidano,ali ko oce da krene od nule ima odlican primerak za male pare. Gazda je tad trazio 200E jel su se navodno vec neki raspitivali za njega pa mu je bilo cudno sto je potraznja za njim,nema papire sto to nije nikakav problem ( svi papri od DX pasuju za nju PROVERENO ) ima sve sto je potrebno a to je da je limarja odlicna i zadnji diferencijal sto se ostalog tice tamo ima tojote koliko hoces tako da vec mozes kompletirati auto od onig delova tamo. Motor je bio nekompletan... Skinut poklopac motora ( ono sto je menjao cvrle gde pise 1600 16 valve nije bilo ) bregasta jedna nedostajala ali to nije problem jel DX,GTI imaju isti takav motor i samo ubacis i teras. Sedista stavis od onih toyota tamo koje nadjes a kasnije uzmes ko bokijva crvena samo ko ima para da ulozi odma u nju da je pravi odma za super sport inace ovako za grad i to moze jer kazem ima tamo od nekoliko ces napraviti tu ali treba mnogo rada i para u startu da se da.
        E sad je drugi problem sto sam ja to video pre godinu ili dve ne secam se vise tako da ako je jos uvek ima sad je u mnogo losijem stanju nego pre jer sva kisa koja je padala zadrzavala se unutra ali ako neko ima volje ili zelje sve se moze kad se hoce.
        Pozdrav

Comment

• HachiRoku
          CBC Veteran
          • 24.04.2008
          • 185
          • Akina

nisam cuo za otpad na banovom...
          ima jedan veliki na NBG, tacnije vinogradska... i imaju jedan...
          ali isto razcerupan

P.S.
          a sto komentarisete ovde o tome kad postoji druga tema...
          http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 6&start=50
          ako mogu moderatori da premeste zadnjih par postova koji nisu u vezi sa cvrletom
          Potpis nije po pravilima foruma... A sto???

Comment

• andrigo
            CBC Član
            • 30.05.2008
            • 94
            • Nis

Originally posted by Magus
            Sorry za off...ali da li neko zna nesto vise o ovoj Celici, u kakvom je stanju itd. itd?
            Ako je unutra kao i spolja onda je OK,mada vidis da covek daje jednu za delove tako da sve ono sta na njoj nije bilo dobro stavljeno je sa te druge a na tu drugu sve ono sta je pokvareno sad je na njoj tako da on nje nema nista.Pozovi coveka pa pitaj i rako resis da je uzmes meni mozes da prodas tu drugu pokvarenu

Comment

• cameleon
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2008
              • 315
              • Obrenovac

@Magus

...da..., prodavac je drugar mog drugara. Nedavno smo se upoznali i lepo se ispricali..., mislim dosta zajednickih tema...itd.
              Za sada, sve sto znam o ovom autu je da je bio garaziran i jako malo vozen, kao i to da ga vozi ozbiljnija osoba koja nije sklona eksploatisanju, covek koji voli automobile. Sto se tice tog dela, to je provereno i nemoj da te boli mnogo glava.
              Za ostalo mogu da ti proverim i dam realnu sliku, ako si zainteresovan.

Auto sam gledao i vredan je svake paznje, pogotovo ako se uzme u obzir koje je generacije, a nesto bolje od ovoga nisam video.Bio je crveni u Kragujevcu, rekao bi da lepo izgleda, ali mi cena nije bila realna.

@andrigo

Pa i nisam bas mnogo siguran u tvoju "teoriju zavere", bar sto se tice limarije i svetlosnih grupa i nekih drugih stvari, jer je ta druga potpuno drugaciji auto, odnosno Celica te generacije, ali radjena za evropsko trziste, dok je ova "Punokrvna Amerikanka", ...mislim sam izgled sve govori...

Evo i jos malo slika..., pa uzivajte!!!

Comment

• andrigo
                CBC Član
                • 30.05.2008
                • 94
                • Nis

Pa dobro ok je ova ali nije za AMERICKO TRZISTE nego je kopija mustanga... A da je kako ti kazes bas pravljena za americko trziste ne bi imala zuti zmigavac nego bi sve bilo crveno a nije ni bitno nego ta druga sto ima je najverovatnije TA22 a ova je ST22 ili koj broj vec... Nego jel prodaje tu drugu koju daje za delove i jel ima papire za nju? Inace da imam 2000E dao bi mu za tu crnu toyotu samo to ja te pare nemam,a kad bi ih imao ( ko zna koja bi mi tad kola padala na pamet )
                Pozdrav

Comment

• cameleon
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2008
                  • 315
                  • Obrenovac

Pa dobro ok je ova ali nije za AMERICKO TRZISTE nego je kopija mustanga... A da je kako ti kazes bas pravljena za americko trziste ne bi imala zuti zmigavac nego bi sve bilo crveno a nije ni bitno nego ta druga sto ima je najverovatnije TA22 a ova je ST22 ili koj broj vec... Nego jel prodaje tu drugu koju daje za delove i jel ima papire za nju? Inace da imam 2000E dao bi mu za tu crnu toyotu samo to ja te pare nemam,a kad bi ih imao ( ko zna koja bi mi tad kola padala na pamet )
                  Pozdrav
                  Ta druga je mnogo losa, stoji godinama napolju, prepustena bogu na ispovest!

Comment

• cameleon
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2008
                    • 315
                    • Obrenovac

Pa da ne bude autor ove teme zapostavljen, slikao pre pola sata, nedaleko od mene. Nisam hteo mnogo da se setam okolo, "da neko ne pripuca"

Cvrle..., uzivaj!!!

p.s. nije bas kao tvoja, ali ne deluje lose za svoje godine

Comment

• cvrle
                      CBC Senator XXL
                      • 11.06.2006
                      • 1008
                      • Beograd,Banovo brdo

Hehehe, ne uopste nije kao moja i morala bi malo da pojede steroida da bi bila .
                      Ovo je model AE86 (ili AE85 u zavisnosti za koje je trziste pravljen i koje godine) koji nosi oznaku SR-5, to je najslabiji model Hachija, ima motor isto od 1600ccm,oznaka 4AC ali sa jednom bregastom i 8 ventila i karburatorom umesto EFI-ja. Motor je snage 87 Hp, ima zadnju vucu takodje ali bez blokade diferencijala, tj. nema LSD. Ono po cemu se razlikuje je sto su ti modeli pored daleko slabijeg motora imali malo luksuzniju opremu unutra, vecina ima servo volan, AC klimu,udobnija sedista, prozore na struju i sl., ali ne i dovoljno snage kao GT modeli.
                      PS:Ove felne kao sa slike su dolazile i u originalu na SR-5

Dosta ljudi koji poznaju AE86 se zalete na izgled koji je potpuno identican karoserijski i za male pare kupe auto i tek kad vide sta je ispod haube se razocaraju, jer je swap dosta skup i komplikovan, pocev od zamene motora, preko instalacije, diferencijala i sl.. i to sve zarad razlike u snazi, umesto da uzivaju u klimi,elektricnim prozorima i tako to
                      Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

Jel ti to mislish na Itsukija??

I love my

Comment

• MaRe_
                          CBC Senator
                          • 20.02.2008
                          • 248
                          • Nish/SRBIJA

cvrle ti si izgleda naucio toyote napamet,nista nemoz da ti promakne.. nego kako napreduje tvoja ???

MAZDA KLUB SRBIJA

Comment

• andrigo
                            CBC Član
                            • 30.05.2008
                            • 94
                            • Nis

Originally posted by cameleon
                            Pozdrav
                            Ta druga je mnogo losa, stoji godinama napolju, prepustena bogu na ispovest!
                            Jel mozes da mi posaljes slike od nje, i jel bi prodavao samo tu drugu?
                            Poz

Comment

• cameleon
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2008
                              • 315
                              • Obrenovac

Ta druga mi nije bila vredna slikanja, pa ako budem kod druga u skorije vreme...

Comment

• cvrle
                                CBC Senator XXL
                                • 11.06.2006
                                • 1008
                                • Beograd,Banovo brdo

Konacno nesto da se desava, volan sa glavom stigao danas, naravno odmah montiran na kola, mnooogo dobro lezi u ruci, i za te pare je kvalitet mnogo mnogo veci. Cena mu je sa svim troskovima do mene 5200din.

Pristigo je i lonac, inace full prohrom ( sija u mraku ), cena mu je 80 evra, nije jos montiran na kola ali nadam se da cu sutra naci vremena da ga postavim...

Stigle su i one plastike kod prijatelja u susednoj drzavi tako da trebam da se oranizujem i da odem po to. Sve u svemu napreduje se polako...
                                Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

Working...
                                X